Emocii eden za drug?!?! Jas ovde zabelezhav deka samo zhenata ima emocii kon soprugot, a ne obratno. Ako ja sakal toj nea, nema ni da pomiski da pishuva so drugi devojki, da ima seks preku skajp, poraki i sl. Toa sho pomagal okolu obvrskite doma e zadolzhitelno i normalno da se ochekuva, i toa ne ja namaluva greshkata sho ja napravil. Toj ne si ja saka soprugata zatoa sho ova go pravel godini nanazad, a ako si go sakash partnerot nema ni ednash da pomislish na vakvo neshto, a ne da go napravish i da go povtoruvash istoto. Toj nema da se smeni, takov e so godini.
Znaci samata kazuva deka go cuval deteto, deka bil grizliv, ne opravduvam za toa so go napravil, ama nema drug maz da se grizi za deteto taka kako so ke se grizi maz i
Znaci mislata e deka deteto go gubi domot, kako ke vlijae toa vrz nego. Ne mora da najde, moze sama, ne mi bese u taa smisla mislenjeto.
Убаво си пишала жената на толку жени ако има ќе остане самохрана, а тоа е најлесен начин да си стави статус разведена јас тука би дала шанса со стручни лица бидејќи и читам помисла за отворен брак боље советувалиште одколку крај и други глупости Да така е ама во две секунди да растуриш брак е најлесно, затоа шанса Тешко е секако или ќе се надмине или ќе се растури...Ама шанса заслужжува Ама никој не подржува и втора и трета шанса и пета и цел живот а и толку навлеговте во неверството а членката не е ни многу јасна го фатив па не го фатив, па бивша па пред мене па после мен, па слики па видеа па скајп (Да биле неверства и да изневерува човекот како што велите од 2014 па наваму и те како ќе го фати )
Во мое блиско опкружување имам двајца пријатели кои што се оженети со разведена жена со дете. И едниот и другиот децата ги сакаат и гледаат повеќе отколку нивните биолошки татковци, а подеднакво исто како и нивните деца. Зошто ако сакам некој би ми било тешко да прифатам негово дете како свое? Дете шо не е виновно за ништо?
Се' игра улога во носењето одлука, дали ќе останиш после неверство, или не. Најголемото прашање е со која одлука си спремен да живееш? За некого е оптимално да се бори, за некого да се откаже. Нема погрешна одлука, бидејќи е скроз субјективно и индивидуално.
Toj go rasturil brakot so neverstvoto. Ako ona se razvede nema da go rasturi brakot, zatoa sho vekje soprugot go rasturil.
Кога ќе сфатите веќе еднаш дека тој што сака да се разведе заради неверство не го растура бракот, туку оној кој изневерил.
Добро де, сѐ има. Ама никој нема да прифати да е во брак со маж/жена шо не го прифаќа детето, едноставно е. И пак ќе речам, не значи дека разводот ќе донеси нов брак, тоа е индивидуално.
Odamna nemam prochitano poseljachko izrazuvanje koga nemash kontra argumenti. Ova e daleku najseljeachki, vrishti od nekultura. Ne znaesh da se izrazuvash devojche, tvojava gorespomnata izreka ne e argument, nitu pak mu dava tezhina na prethodnite tvoi mislenja.