Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Нормално дека има огромна улога детето и неговата потреба од стабилен дом, ама тоа не го менува фактот дека го надминавме проблемот.

Немаше гаранција дека така ќе биде.
    Можеше да не можам да преминам преку лагата, можеше да престанам да го сакам, или тој да престане да ме сака, да продолжи да лажи... се' можеше да се случи..
    Ама од оваа гледна точка, воопшто не жалам што останав.

*Иначе, немаше секс со други.
    Немаше ни муабети за љубов и секс.
    ... напротив, јас сум таа која има секс со други.

На CameliaMiller и mira.mira им се допаѓа ова.
  2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Пак дојдовме до заклучок дека дефиниција за отворен брак е да му ги простиш неверствата на тако речениот голем маж и по секоја цена да останеш во брак со човек кој нема ни љубов, а најмалку почит, само за да не се расипе идеално прикажаната слика пред народот.

На Палчовка, Bella •••, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Како е тоа дефиниција, кога јас имам секс со други, а тој не?

4. Emma Star

Emma Star Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    90

Велиш „*Иначе, немаше секс со други.
    Немаше ни муабети за љубов и секс.
    ... напротив, јас сум таа која има секс со други.“

Ако не ти пречи, ако не е преголемо навлегување во приватноста, може да ми кажеш тогаш за што друго станувало збор? Како ти ја изневерил довербата?

На cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.283
    Допаѓања:
    8.591

За секоја една што ја чита темава, анонимно или не, и нема храброст да пише, а има сличен проблем, ова погоре е најтешкото срање, ова е комплекс на нижа вредност, нула самопочит, а не реалноста што ја заслужуваш. И тие што го лајкнале мислењево како добар совет, ми се повраќа.

Да, има бракови и врски без неверства. Секогаш ќе најдеш подобро од изневерувач, затоа што тоа е најниското ниво.
    Да, има човек кој ќе те сака и почитува иако си со багаж, не сме 1999. Секој нов почеток е тежок, исто тешко е и да живееш со горчина уште 50години.

A @Emma Star многу слободно му веруваш во деталите кои ти ги кажува за минатите години и девојки и односите нивни, кога истиот период во лице те лажел, сите тие години. Не знам како се задржува доверба после ова, и покрај деца и покрај се. А без доверба има само механичка заедница.

Самиот факт што не сакаш да им кажеш на твоите е показател дека си свесна за правилната одлука. Комфорот е тежок за напуштање, ама не мисли дека ќе го имааш истио комфор од пред дознавањето на се. Тој човек никогаш нема да е истиот во твоите очи. И кога ќе се повтори ова за некој месец, година, нема да превземеш ништо зашто пак ќе те опсипува со внимание и моли. И пак, и пак, и пак. Избери си го животниот тек.

На Stressed Out, Just.do.it, Bella ••• и 16 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.055
    Еми ај ако не дома да му донесеме кокони да ужива јадниот. Господе боже.. Имате ли бе жени малку почит према себе си? Како се газите така себе си? Што ако те вара, важно не те тепа е работава седи и ќути. Навистина не знам во кое време живеете.

На Duxovit, pikabu5, KateKane и 7 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Се гледаше (што професионално, што приватно), слушаше и допишуваше со две жени.
    Мажот ми е срамежлив и интровертен по природа.
    Девојките го привлекуваа, но не се дрзнал да преземе чекор и да им предложи да се случи нешто повеќе или да им каже како се чувствува.

Проблемот го гледав во лагата, не во тоа дека му се допаѓале други.
    Тоа, го разбирам.
    Лажење не разбирам.

Првиот пат беше кратко... траеше 2-3 недели и толку.
    Со втората се одвиваше 7 години.

Едно ми е криво, што и' пишав за да ја прашам дали навистина е така како што тој кажува и засекогаш му го уништив пријателството со нејзе, оти девојката појма немала дека тој си правел филмови.

Сето ова, кога јасно и гласно му беше кажано да престани да лажи и дека ако сака да има секс со други, може слободно, само да не лаже.
    Тоа ми беше најмалку сфатливо.

На Emma Star му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.441
    Ништо ново бејб.
    Твоја одлука е дали ќе останеш до него или не. А кад тад и во живо ќе се случи. САМО знај дека реткост е верност во денешно време. Пробај размисли дали можеш да живееш вака или не.
    И еден совет- не се обвинувај себеси. Секој има избор. Негов избор било да го направи тоа

На IRBBB, elimkd, Emma Star и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Napishano se od alfa do omega kako i sho treba vo vakov sluchaj. Kapa dole!

На crimson, Just.do.it и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. Emma Star

Emma Star Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    90
    Ти благодарам за искреноста.

И јас му имав нагласено - не ме прави глупава, не сум. Што и да е, не ме лажи, кажи, ќе смислиме чаре... Вистината секогаш, ама баш секогаш излегува на виделина (на пример - со години не ги најдов сликите, ама баш во моментот кога дознав за последната ги најдов... talk about higher force) Ама ете... не ме послуша и еве не`.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    7.227
    Ема, твојот сопруг е класичен пример, дефиниција за тоа што претставува социопат.

Тоа што велиш дека е добар, е само лажната харизма и глума која социопатите ја користат како алатка за добивање на тоа што го сакаат.

Твоето дете во иднина ќе израсне и има шанси да собере нешто од неговото однесување.
    Мислиш дека нема да го фати, нема да стигне муабет, порака од некоја идна исфрустрирана швалерка која го сака само за него?
    Ти веќе знаеш и очигледно си спремна на жртва, ама размисли за тоа како може да му влијае на твоето дете.
    Не секогаш караниците и семејното насилство по дома влијаат на децата, многу често собираат и впиваат и вакви социопатски однесувања на родителите.

На TheTruth* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Знаев уште одма кога 'почна'.
    Пошто му го знам однесувањето и знам точно кои/какви девојки му се допаѓаат.

Со првата, ајде... куршлус.
    Немал ташаци да биди искрен со мене.
    Ама вториот пат?
    7 години?
    После 3-4 конфронтации и предупредувања да престане да лаже?!

Уште не ми е јасно зошто, кога имаше зелено светло да има секс со која сака.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    глупости.
    Од каде знаеш дека е социопат?
    Го прегледа?
    Психијатар си?

Можеби е, не велам не... ама 5 поста на форум, пишани од трето лице, не се никаков доказ за дијагноза.

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.183
    Допаѓања:
    7.227
    Кажав што имам, членката можеби и треба да се консултира со стручно лице да знае како да постапи, со оглед на тоа дека знаат да се многу непредвидливи кога нема да биде по нивно.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.055
    Вајлд, класика е. Пред сите ангел, пред неа маж за пример само да не остави сомнеж. Пред нејзините зет за мерак а бе со боринче да го бараш. А всушност си прај шо си прај. За кога ќе дознае и ако се дрзне да му даде развод сите неа да ја криват: Збесната една, што златен маж остави, што сакаше повеќе.. А всушност вистината е сосема друга.

На hermosa, Madrugada, Angie1432 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Emma Star

Emma Star Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    90

И мене не ми е јасно зошто не го слушаат тоа што им го зборуваме, мислат изводиме, не го мислиме тоа.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.055
    Зашто нема муда бе сонце.

На Осе и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ја сака, ја почитува, се грижи за нејзе и за децата, обезбедува услови.
    Тоа го прави социопат?

19. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    @WildMk @Emma Star ако сте веќе за отворен брак, зошто толкава фрка и пишување на форуми? Ете ја искористиле опцијата отворен брак, што ако не ви кажале, не разбирам.

На IRBBB, cresa-jagoda и nena2010 им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.055
    Оффф како да ти опишам не знам. Глума е сестро златна. Ако она го направи истото за 24 саата ќе ја остави.

На Angie1432, crimson, TheTruth* и 3 други им се допаѓа ова.