Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Emma Star

Emma Star Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    90
    Не сакам сега да имам отворен брак. Муабетот беше ако знаел дека сака да има секс и со други на времето, можел да предложи решение како отворен брак. Веројатно ќе сум се согласела.

На WildMk, Lady D ❤️ и Just.do.it им се допаѓа ова.
  2. TheTruth*

TheTruth* Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    350
    *
    Контрадикторно некако?

Добро ти си знаеш најточно како било, ама факт е дека многу бракови продолжуваат за да не се нарушува динамиката со децата и комфорот на децата, е сега дали е тоа продуктивен и квалитетен брак од аспект на здрава врска меѓу партнерите и добар пример за децата времето тоа ќе (ви) го покаже.

Ако сте го надминале проблемот тогаш супер за сите инволвирани и тие на кои проблемот (би) имал големо влијание:)

3. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Не те разбирам целосно и се повлекувам од дискусијата. Од срце ги посакувам сѐ најдобро.

На Guns N` Roses и Emma Star им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.512
    Допаѓања:
    115.054
    Еве сега спомни му. Речи вака и вака, ние убаво си функционираме, добар татко си, не не зспоставуваш, а другото што си правиме наша работа никој нема што да знае. Од денес било прошло, да имаме отворен брак, јас кога сакам и ти кога сакаш само да не ме лажеш ни јас тебе.
    Баш види му реакција. Ако се согласи и ако и ти сакаш така супер, тератј си до 101 и назад. :) Секој брак своја приказна е.

На Осе, _beautyy_, LiliBoz и 6 други им се допаѓа ова.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.622
    А детево еден ден коа ќе порасне ако случајно дознае што и правел тато на мама у брак? Еве женава дознала, ако има милијарда жени ништо чудно и детето што сигурно ќе порасне информатички писмено ќе склопи два и два некад.

Good luck после доверба во партнер, имање нормална врска, излегување од таа ментална стега, преболување на тоа.

Кога дознав за кај мене дома ми се скрши цел свет, до денес денес се мачам да се отворам пред партнер, до ден денес се будам со горчина во душа, до ден денес не сум успеала да преболам некои работи, а 30 години имам.

Ама ај копукот што 2 чисти у тиквата нема ќе го мислиме и штедиме, а среќата на жената и детето нема. Цел живот (што еден ни е and it goes so damn fast) ќе ќутиме и траеме оти брак не се растурал. Или комшиите што ќе речат. Оти они најбитни се.

Камо порано да се растуреше кај моите. Камо среќа. Сте си зацртале дека дете од разведени родители е смак света, а дете од несреќни родители е океј.

Да му се поврати на човек од некои коментари, простотилук и закрепостеност во 2022 година.

Ајт.

На Ena05, Neda997, Guns N` Roses и 41 други им се допаѓа ова.
  6. TheTruth*

TheTruth* Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    350
    Многу продолжуваат да живеат во дисфункционални бракови со деца за да не се нарушува динамиката со децата и комфорот на децата. Но дали е тоа продуктивен и квалитетен брак од аспект на здрава врска меѓу партнерите и добар пример за децата тоа времето ќе го покаже.
    Е во твојов коментар се приметува резултатот по таа временска дистанца и тој укажува на фактот дека кога тогаш залепената скршена чаша ќе пукне. И тоа не пишувам за еднаш залепена, туку лепена, лепена, веќе прелепена.
    Ама како прочитавме и велат ќути има и полошо, што ако те вара и си изгубила доверба, ќе се врати таа, важно не те тепа и добар е, грижлив маж, татко, личност за мерак и пример.

Жални се таквите мислења.

На Осе, IRBBB, _beautyy_ и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.958
    А сигурно има и друг некој да знае... ако е толку неверен...можеби си последна што дознала ако е тоа ван интернет

8. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.622
    Јас имав 24/5 тогаш. Зрела, возрасна личност, со веќе формиран карактер, свесна за светот, свесна за многу работи.

Да го разберев тоа коа бев тинејџер не ни сакам да помислам како ќе завршеше. Неќам, најискрено.

Години поминаа, мене не ме преболе. Уште плачам кога ми текнува на тоа, уште се лутам коа ќе ми текне низ што поминував кога сето тоа се дозна, а најмногу од се ми е трауматично времето коа не се растураше бракот оти бил институција, света работа итн итн. Чаша полна пелин на екс испиена послатка ќе ми беше.

Ама да, ајде ќе глумиме фамилија за пред свет, а умирањето душевно полека, изневерената доверба, траумите, недоверба во цел свет, неуживање во физички и емоционален контакт кој ги ебе.

Битно брак не се растура.
    Оти најлесно е.
    Прејако е во крш семејство. Пре-ја-ко е секој ден кавги и болка.

На Neda997, Guns N` Roses, Duxovit и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.160
    Допаѓања:
    181.083
    Мислам дека зборува дека истовремено не верува во моногамија, ама се надевала дека нејзиниот брак ќе биде исклучок.

На Guns N` Roses, Kaja991 и Peanut Butter им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Абе сеа... ако ти речам дека го сакам и дека не сакам да се разделам од него, оти е единствениот човек кој вистински ми значи (со исклучок на ќерка ми), ќе ми верваш?

Не.
    Пошто ти знаеш за тебе, не за мене.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  11. TheTruth*

TheTruth* Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    350
    Jас веќе пишав, да не се повторувам, ама очигледно со тебе треба.
    Ама сега кога се распиша да те прашам вака, ај каде виде дека ми беше неопходно дополнително објаснување за тебе?
    Видов, прочитав и укапирав, твое си е како си живееш и тераш во таков брак, мое е да си имам мое лично мислење и некоја моја вистина, ако не се совпаѓа ова со твоето мислење ќе земеш до вечер да ме убедуваш?
    Што ме става до мисла кој тоа ти го убедуваш пред се мене или самата себе?
    И реторични прашања се последниве да не се затрчаш пак да се распишуваш:D

12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.662
    Допаѓања:
    39.538
    Е од кај го заклучи ова, членката никаде не напиша такво нешто?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. BebeSofi

BebeSofi Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    28
    Колку само се фаќате за влакно во јајце...не ми е јасно попаметни ли сакате да се правите од другите...

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.441
    Си кажа мислење.
    Не мора сите да се сложиме, нели ?

На BebeSofi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BebeSofi

BebeSofi Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    28
    Да, само сите што ја подржаа жената најлошо си ги протолкуваа работите као некој одобрува неверство ќотек и слично

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.450
    Допаѓања:
    38.498
    А како сте сигурни дека немало физичко изневерување? Толку години останало само на онлајн секс?
    Никогаш нема да поверувам јас да се најдам во ваква ситуација. Пекол ќе е секој ден и за мене и за него, а во тој случај не вреди да се спасува бракот ни за деца, ни за пред луѓе.

На H.VAGA, angel92, baby-star и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Ekvador

Ekvador Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2022
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    191
    Taka kaza Ema

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  18. TheTruth*

TheTruth* Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    350
    И јас да сум во брак со ваков тип на маж нема да му поверувам.
    Со оглед како им е започната врската и што се правел низа години наназад тешко да поверувам дека се воздржал физички да не изневери, особено со таа колешката, па постојано му е во лични контакти на работа.
    Ова се мои претоставки, да не ми рипнат, нели сите имаме право да претпоставуваме, иако да членкава пиша нема докази за физичко изневерување освен допишувањата и сајбер сексот според тоа што открила и и признал тој, досега.

На angel92, IRBBB, _beautyy_ и 5 други им се допаѓа ова.
  19. BebeSofi

BebeSofi Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    28
    Ако имал физичко изневерување не знае само она...многу околу неа знаат и сумљив бил сигурно нешто па е разоткриен

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.441
    и да имало, нејзино си е шо ќе одлучи.
    овде одредени членки се понашаат ко дома да се кај други членки ...

На BezglasnaBukva и nena2010 им се допаѓа ова.