Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Prikazni i Lagi za mali deca

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lovey

Lovey Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    52
    Ke se smiri nekoe vreme i posle pak istoto ke tera....dodeka e na vreme spasi se....

На lici1 и Mateica им се допаѓа ова.
  3. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Toj sto izneveruva ke go pravi toa celo vreme
    Samo tvoj izbor e dali ke sedis i ke pregleduvas so godini se niz prsti kako mene ili ke preseces i ke reces do tuka e

На LiliBoz, cresa-jagoda, lici1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Melis.89

Melis.89 Нов член

Се зачлени на:
    13 август 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Devojki jas sum nova na forumot. Mi treba vas sovet. Mazena sum 10 godini vo brak i imame 2 decinja. Soprugot nikogas ne mi pokazuval znaci na neverstvo osven telefonot so kod na koj jas ne mozev nikako da imam pristap do nego. Jas cuvstvuvav deka imase nesto. Minatoto leto go fativ kako se pisuva so nekoja devojka. Ne priznavase megutoa na krajot koga vide deka veke znam se prizna. Mi kaza deka nemase nisto so nea samo flert preku telefon. Normalno deka ne poveruvav znam deka imase poveke od toa. Mi veti deka nikogas nema da napravi takvo nesto pak. Deka saka da bide so nas. Bese okej megutoa telfonot pak ista pesna. Ako nekoj mu pisuvase toj mi go pokazuvase telefonot deka e nekoj drugar.
    Vcera nekoj gavol me natera da go otvoram negoviot snapchat om mojot telefon so negova adresa. Ja smeniv lozinkata i dobiv pristap.
    Koga vidov bev sokirana. Se dopisuval so mnogu devojki flert. Kako bile ubavi nz sto. Svetot mi se srusi. Dajte mi sovet ne znam sto da pravam. Kako da si gi ostavam decinjata bez 2 roditeli.

5. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ова е тоа што велат човек не се менува. Once a cheater, always a cheater.
    Си простила веќе еднаш, да сакаше твојот сопруг да се промени, а и да му значеше семејството немаше повторно истата работа да ја прави.
    Тука не можеме да ти кажеме дали да се разведеш или не. Само знај дека овој човек нема никогаш да се смени.
    Ако одлучиш да се разведеш, не значи дека децата ќе немаат татко. Сигурно и тој би се грижел за нив и би поминувал време со нив.

На Mentalna85, _beautyy_, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Never say never.

На minne992 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.274
    Допаѓања:
    8.565
    @Melis.89 Како ги оставаш децата без 2 родители, ќе го убиваш или? |( До кога ќе ги користите децата како изговор за не излегување од комфорна зона. Кажи си не сакам да го баталам, удобно ми е во заедницава, има ли магично стапче да го направам подобар човек.

Одговорот и сама го знаеш, нема да се смени нема да престане да флертува и изневерува, може сте се омажиле млади сега му текнало дека сака да се осеќа посакуван и да се швалерисува на страна.

Работата е или ќе се стегнеш за нов старт во кој децата уште ќе имаат двајца родители - ама и два дома, или ќе си премижеш и ќе си седиш во истиот дом со него како ништо да не било. Реално нема друго решение.

На m.i.g, sparklie, baby-star и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Fakaj magla
    Najiskren sovet od srce

На Mendelez, cresa-jagoda и Malesia им се допаѓа ова.
  9. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Devojko totalno si vo pravo jas seuste ne znam sto dobro gledate vo covek sto Izneveruva i laze
    Toa im e vo krvta i promeni nema

На cresa-jagoda и Malesia им се допаѓа ова.
  10. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Прашај го до кое лето планира да флертува, тука ти си најбитна! Го сакаш ли? Мил ли ти е?
    Стави се и во кожата на децата тато да ја изневерува мама поубаво ли ќе им биде ?

11. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Освен ако не планираш убиство, тогаш не знам како ќе останат децата без двајцата родители.

Тука совет не ти значи ништо.
    Имам чувство дека ќе му простиш, т.е ќе мижиш на се штомсе случува.
    Ако си ти спремна за тоа, тогаш тоа е тоа.
    Ако не можеш, ако ти е гаден после ова, тогаш треба да завршиш со него.
    Разговор со него ти е џабе. Ќе отвараш душа ти, ќе слушаш празни ветувања, а он ќе пази повеќе.

На cresa-jagoda, Skorpija25, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.118
    Поздрав Мелис, јас најпрво би те прашала зошто не смее да има телефон со код вашиот сопруг?
    Мојот уште другари кога бевме пред да станеме пар, имаше телефон со код и никогаш не го прашав зошто ,оти тоа е негова работа и причини има повеќе освен криење на можно неверство. Повеќенаменска заштита е и не ја доживувам лично, зашто и без код би знаела кога нешто не е во ред меѓу нас.
    Друго, ако навистина е во прашање само флерт , чат, гледање други згодни за него тела, стварно е нешто најнормално и здраво ако не оди подалеку од тоа , јас го правам истото со мажи во одредени периоди и на тоа останува.
    Пак си го сакам сопругот и секс имам само со него , ама не ми смета некогаш , многу ретко е , обично во периоди кога не сме добри со нас, да чатнам со некој колку да се смирам или почувствувам секси , или да видам друг патлак на слика. Забога живи луѓе сме, невозможно е само еден човек да не' привлекува цел живот.
    Ајде стави на очите шамија и тргај ја само пред мажот ти??
    Поентата е дали тоа се спроведува реално и дали си веруваме едни со други.
    Јас на мојот му верувам безрезервно и знам дека пред да ме изневери ќе ми каже дека ни дошол крајот а и јас истото.
    На крајот сакам да кажам дека чат , флерт , гледање порничи , гледање жени по улица, сѐ е нормално во умерени граници ако вашиот однос и понатаму функционира и е искрен.
    Ако не функционирате и ако не сте најдобри пријатели еден со друг, ако секс имате еднаш на сина месечина а здрави сте физички, и телефон без код и немање чат и флерт , пак ништо нема да поправат!
    А наместо да мислиш дечињата што ќе правеле без двајца родители уште сега, размисли зошто не си пријателка со тој човек и зошто дошло до тоа да биде толку често.
    Можеби никогаш не си го ни познавала добро или можеби е време да го запознаеш подобро и ако вреди да се задржи односот, да се потрудиш и ти да му станеш поинтересна за како не би имал толку честа потреба да бара други на чат.
    Ги разбирам мајките , ама кога и пред сопругот почнуваме да бидеме само мајки и сета таа грижа наоколу, таа потресеност по дечињата , разбирливо носат мечти по други жени ...
    Ако партнерот е емотивно зрел тоа треба да го каже на партнерот.
    Се седнува и се дискутира искрено.

П.С А дали тој е љубоморен на тебе?
    Дали тој би ти чепкал или чепка по телефонот ако имаш/ ставиш код?
    Или ич не го занима тоа?

Последна измена: 15 август 2022
    На Arjanit2021 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.486
    Имам чувство дека на секое мислење веќе велам да се разведете, иако воопшто не е лесно ама барем е подобро.
    Еднаш те изневерил, си го фатила и ти обеќал дека ќе престане, еве сега пак. За жал биле само празни зборови.
    1.Разведи се
    2.Отворен брак
    Ова ти се две опции, ако не си спремна за втората, примени ја првата.

На theowndemon и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Vo ovoj post se iznapishani razni gluposti i kako ne treba da se reagira na neverstvo.
    Ne go zemajte predvid postov na chlenkata, ne sme Sreden vek.

На Skorpija25, _beautyy_, TheTruth* и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Dumbledore

Dumbledore Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2022
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    908
    Не ја слушајте @Mentalna85 , ваквите совети би биле соодветни за некоја која се справувала со неверство пред години и години наназад.
    Сега ако се има можност, се разведува.
    Секоја врска/брак во која треба да изиграваш детектив се знае дека треба да заврши.

На Just.do.it, Chimera, DarkStormm и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.118

17. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    @Mentalna85
    Devojche, jas voopshto ne go poddrzhuvam tvoevo mislenje na temava.
    Pogreshno si me razbrala.
    Kako be flert nadvor od vrska/ brak?
    Kako chatuvanje nadvor od vrska/brak?!
    Ne e bitno dali se sluchil seks ili ne, se sho kriesh od partnerot e neverstvo i chat i flert, se. I najvazhna e namerata. Toj so namera pishal na drugi devojki, znachi ja izneveril. Mozhe fizichki ne, ama stanuva zbor za neiskrenost, lazhenje, izneverena doverba i iznevereni chuvstva.
    I da, i te kako treba da kreva galama(ke se izrazam so tvoj rechnik) za pishuvanje so drugi devojki, neverstvo e toa.
    Kako taka be koga zhenite ke stanat majki se preokupirani so grizha za deteto i normalno mazhot ke pochne da mechtae za drugi zheni? Kaj e mazhot vo grizhata za deteto? Kako uchestvuva vo obvrskite okolu deteto (zatoa sho toa dete ne e samo na majkata, ona ne go donese od ulica). I obvrskata na mazhot okolu deteto ne zavrshuva samo so pravenje na bebeto, tuku i grizha, hranenje, presoblekuvanje, vospituvanje isto kolku i majkata!
    I ako e zrel, ne, nema da mechtae za drugi zheni otkako ke dobie dete, tuku KE BIDE VKLUCHEN VO NEGOVO VOSPITUVANJE ISTO KAKO I MAJKATA!

На Iris-1234, MeowMeow, Ani93 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.364
    Допаѓања:
    171.368
    Па ников добро ти стои
    Како тоа да чатуваш сликаш путка пракаш на друг он ти прака дик и ти свршуваш
    Теши се дека не е изневерување
    Не е физичко да
    Ама е емоционално изневерување
    И ако мислиш дека е ок кажи му на маж ти да не му излезе од некаде сликата од твојата путка

На Chimera, christinnn, Oneo и 13 други им се допаѓа ова.
  19. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Мал милион црвени знаменца на овој пост.

Едноставно се што кажа е дека жената треба да му се покорува на мажот и да изиграва кловн за да му биде интересна, па на тој начин тој да не си најде друга. Те молам да не траскаш глупости додека не те фиросаат уште 100 други жени кои имаат достоинство за разлика од тебе.

На очи ќе се кладам дека мал процент од цела популација на светот сте такви жени што му е во ред мажот да гледа по други, да пишува и флертува, и то е само поради најглупавиот совет евер "на крајот од денот до тебе ќе си легне" а преку ден ако може да го стави курот во 15 дупки. Срамота.

Не ми е јасно како може да нормализирате неверство? :envy::envy:

На Iris-1234, DarkStormm, Skorpija25 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Mentalna85

Mentalna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.118
    Емоционално на две минути можам и во водоинсталатер да се заљубам и да го заборавам кога ќе замине од дома.
    Засега години постојано сум заљубена во сопругот.
    Кога ќе престане тоа ќе го седнам и ќе му кажам.
    За секс чат два пати годишно кога не сме добри со него сосема ми е разбирливо мене.
    Кому нему е нека не го прави.
    А за другово во кое велиш дека изневерување е да почувствуваш атракција спрема друг или замислиш како би било , тогаш никој на планетава не е верен при првото излегување од дома.
    Каков е тој мозок кој ќе исклучи автоматски постоење на сите други мажи на планетава после вашиот љубен?
    Мислите кога ни доаѓа да убиеме некого во гнев што се вели значи дека сме ги убиле?
    Сѐ е прашање на како вие се разбирате себе и до каде си дозволувате да одите.
    Уште еднаш ќе кажам дека не го прочитав текстот добро и мислев дека членката е уште едно непотребно љубоморно женче кое би шизнало да го фати и како мастурбира сопствениот сопруг , а ги има доста такви.
    Но нејзиниот проблем е друг и верувам дека ќе го извлече најдоброто од истиот.
    Ќе си најде она што ѝ треба верувам.
    Најсетне ,колку луѓе толку различни погледи за брак.
    Чим најдете сопатник со слични вредности секој вид на брак може да функционира.