9 месеци е, од кои 45 дена мислам мора да се породилно боледување за мајката, а остатокот или мајката или таткото го користи, двајцата не е дозволено. Се согласувам со останатото.
Obicno neverstvo ne pravat onie sto mozat da izdrzuvaat poveke zeni i nivni deca nego onie koi ke dadat toa sto go imaat na tugu zeni i deca pa nivnite ke trpat..
Kako zenata da go drzi brakot ako toj saka da odi so drugo da go vrze mazot ? Ma nemoj, pa kako toa majkata e da cisti, da pere, pegla, jadenje za maz, za dete, da banja dete i red drugi raboti a toj da se izbanja vo cisto kupatilo da se obleci sto drug ispral ispeglam da odi da proseta so drugarite da odi na rabota..
Nikogas ne bi prostila, toj koga otisol so druga svesno go rasturil semejstvoto.. i da se prosti poveke toa ne e brak..
Pa togas se rabotelo po nivi nemale vreme ko sega za drugi zeni.. kolku ima vo toa vreme sto rabotele po stranstvo koga ke dojdat doma deteto po 2 3 godini ima..
^ Мислете си дека не е имало неверства. Многу наивно гледате на минатите времиња. Биле овакви, биле онакви абе светици нема што. Абе мојата прабаба што ми има кажувано во нивно време што се правело. Оставете тоа што ни имаат кажувано писменца дека си оставале само. Неверствата отсекогаш постоеле, само поумешно се криеле, срамота било за развод, жените си ќутеле, па и мажите. Што мислите по тие нивите само работеле и се пораѓале? Сега многу полесен е начинот на дознавање а дека е нешто ново не е. Затоа ни се чини ејј колку има неверства, има да ама има и разводи. Ајде кажете од тоа време колку разводи знаете? А сега никој не трпи посебно неверство и затоа мислиме дека претходно немало сега има. И жените од тоа време па баш не се биле толку наивни, отсекогаш сме си испод мира, триста вира.
Dolgi se dvoumev dali da go spodelam moeto iskustvo, no me interesira vaseto mislenje. Vo brak sum 19god. Na pocetok se bese super nemavme nikakov problem se duri ne mi se rodi vtoroto dete. Pocna da odam na rab I toj pocna da e nepodnoslivo ljubomoren. Toa bese kako Skala... I se poloso I poloso bese. Nemozam da vi opisam kolku e toa bolno I neizdrzlivo, a jas samo molcev I trpev nespodeluvajki go problemot so nikogo. Se duri eden den ne go izneveriv... Cuvstvoto na griza na sovest pe izede. Molcev I se jadev sebesi kako padnav na toa nivo bas da me donese do ludilo, a toj ne prestanvese nikako so ljubomorata non stop kavgi.Ludiloto traese a jas neznaev veke kako da postapam I taka vo eden moment mu priznav, ottogas navaka pocna vistinskiot kosmar za mene. Toj sekoj a prilika ja koristi za da me obvinuva. Neznam sto da pravam. Nemozam da go ostavam decata se vo mnogu delikatna vozrast tinejgeri a pak toj non stop mi se zakanuva Deka ke im kaze kakva majka imaat. Uff mnogu e tesko veruvajte. Dajtemi nekoj sovet sto da pravam....
Duso moja ne si trebala da varas , mnogu lesno mozeme da podlegneme na iskusenie ako nemame samokontrola. Trebalo uste na pocetok da go ostavis. I na tebe polesno ke ti bilo i na decata.
Znam sega ama kasno e. Jas neznam samo kako sega idninata da ja napravam podobra za nas 8 za decata, zosto iskreno brakot sakam da go socuvam
А некој со сила ја тераше да седи со него ? Седи и трпи го Никој не може да допридонесе некој некого да изневерува
Кој брак? Што сакаш за зачуваш? Дали сериозно мислиш дека на твоите деца им е поубаво во таква токсична средина отколку да сте разведени?
Е добро де, можеби ради децата не сакала да се разведе и си нашла издувен вентил едноставно. Многу бракови така функционираат.