Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.509
    Допаѓања:
    22.876
    Е во право таа твоја золва

На Nikolina35 и KiT им се допаѓа ова.
  2. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Вака, отсекогаш сум била против неверството. Како минуваат годините, слушајќи разни животни приказни сфатив како функционираат денес луѓето. Нити оправдувам, нити поддржувам, ама секој за себе си знае во каква ситуација се наоѓа и што го натерало на тоа. Се се случува со разлог.

На Stressed Out, Nikolina35, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  3. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Тогаш бев многу помлада и наивна. И реков како бе така, јас се му кажувам на мажот ми. Во право била. Инаку, бајаги повозрасна од мене, од животно искуство ми го зборела тоа.

На Nikolina35 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  4. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    7.608
    Не сфатив.. еднаш го имаш изневерено, или континуирано навака? :?:

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.259
    Евентуално, ако сака да посетите брачно советувалиште и да работите на бракот.
    Индивидуална терапија за ти да се носиш полесно со проблемите.
    Толку мојш да напрајш сеа...

6. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Prvo ne trebalo da mu priznaes...si napravila greska ok se desilo veke bidnalo nema nazad..Sega odkako mu kaza ti olesna ?Sigurno ne, pogolem problem si napravila...Maz ti normalno taka ke reagira ,ti sto ocekuvas da ti prosti?Nikogas nema da ti prosti..
    So tek na vreme ke se navikne na situacijata ,ama do vek ke ti go prefrla...
    Sega decata se tinejdzeri da ok ,ama ako veke stvarno nemozes taka sa zivees ,ke sednete ke si razgovarate so decata i stavete si kraj na brakov...Deca ko deca nema da im e seedno ama so tek na vreme ke razberat..Ili ma da kaj nas bracno sovetuvaliste e uste tabu tema ,ako bi sakale da go socuvate brakot vredi da se obidete....

На Nikolina35, Misskirova и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Не требало да му каже велиш..
    Зошто никогаш немало да и прости.

ако добро разбрав ти се разведуваш. зошто? не се навикна на ситуацијата (пошто горе велиш со тек на време ќе се навикне)?

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Аха значи сега жената крива за неверството па уште не требало да признае. Арно што признала оти совеста знае да убие.

А тоа што мажето е опсесивно љубоморен тоа не е важно, тоа што она трпела исто не е важно.Затоа 90% се разведувате оти не се цените ко жени пред сѐ него се обвинувате себе си и се ставате во сенка. Никад мажот не е крив.

Во случајов на членката само брачен психолог би го решил случајов, мажот мора да поработи на својот карактер,љубомората и контролата,а таа да се справи со фактот дека го изнерверила само ради неговото однесување. Бракот опстанува ако двајцата партнери се спремни психолошки и црвсто заедно да ги надминат тешките препреки, да створат ново поглавје. Не е бракот само простување, треба и разбирање и разговор.

На senjorita-v, WildMk, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Koj rece deke kriva,kako gi izvrtuvate zborovite toa e cudo...
    Za priznavanje pak ke kazam netrebalo mozela da se olesni na nekoj drug ,osoba od doverba...Oti priznala i samata si pisala deka e poloso ,a saka da ostane vo brak...
    I da razgovaaat i da se "prosti" nikogas nema da bide ko sto bilo...prvata kkavga ovoj problem pak ke se spomne....

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Треба да си признае на вистинската особа а не на другарки. Полесно е да се дознае од нејзе,отколку од некој друг.
    Па тоа е поентата да не биде исто туку да биде подобро.

11. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Da probav da se naviknam i ziveev so toa i samo jas znam kako.Si velev ajde deca ova ona ama nebiva..te jade odvnatre, i posle se pak ja napravi istata greska...Se e ubavo dodeka ne se doznae ,so dozna li tolku ...

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Сакаш да кажеш, да можеш да го вратиш времето, не би му читала пораки?
    Барем така те разбрав дека си дознала...

13. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Podobro nema nikogas da bide...ne posle izneveruvanje...

14. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Taka doznav da,
    Ne naprotiv da mozev da go vratam vremeto bi citala od start ,a ne odkako go rodiv i vtoroto dete....

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Секогаш може да биде подобро ако двајцата сакаат.
    Во случајов жената не е уопште виновна, она не е предмет да роди деца само и да чисти туку е човек на кого му треба љубов и нежност,некој убав збор. Не го добивала од мажот кој ја гушел со посесивно љубоморни испади секој ебан ден ама го толерирала ради децата. Потпаднала во туѓа прегратка затоа што маж и ја гурнал во тоа,а не зашто она сакала.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.388
    Жалам што поминуваш низ ова, пред се.
    Но зошто ја советуваш членката дека не требало да каже!?

Според мене маж и има огромно влијание врз неа како индивидуа, врз нејзината психа. Дури и мислам дека да не и го полнел умот со љубоморни испади дека таа изневерува, немало да изневери.

На senjorita-v и Dumbledore им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.757
    Допаѓања:
    19.536
    Последнава реченица ми е булшит. Нека не си бара изговори, за изневерување нема оправдување и рационализирање.

Ако толку бил љубоморен итн, нека го остави, а не да си го дава телото само за да го здоболи него, ваљда така го протумачувам ова ако пробам да размислувам на такво ниво.

На Clear, Waverly Raven, baby-star и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Pak ke kazam mi gi izvrtuvas zborovite...
    Jas sum pred se sum zena i se divam na uspesni zeni i ne gi smetam zenite deka mora da bidat samo domakinki i da go slusat mazot ,i voopsto ne ocrnuvam zeni sto izneverile...se desava i pisav i nejze....i e sosema svatlivo..Sto ne dobila doma ,ke dobie nadvor...
    Ama podobro da bide vo takov brak nema da bide so sigurnost ti go kazuvam ova ,i od svoe i od iskustva od mnogu bracni parovi...

19. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.266
    Допаѓања:
    7.670
    Времето назад не може да се врати. Требало на време да реагираш на однесувањето на маж ти.
    Ако го имаш изневерено повеќе пати од еднаш, во иднина ќе го изневериш повторно, значи дека на бракот му нема спас.

Разведете се, и во истовреме побарајте професионална помош евентуално за да ви помогнат како да им соопштите на децата, без маж ти да им ја полни главата за тебе. Крива си дека си го изневерила, да. Крив е и тој што се однесувал така долго време. Ама децата да патат или да им се истура токсичноста на вашата врска врз нив не е фер.
    Сигурно ќе се посреќни отколку сега.

Последна солуција за да останете во брак е да имате отворен брак, што е исто многу деликатно, и треба и двајцата да се согласни на тоа.

На Ich liebe му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ich liebe

Ich liebe Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    305
    Zasto i go kazav..I go kazav radi toa sto veli deka nesakala da se razvede ..
    Bidnalo sto bidnalo stom saka uste da e vo brak trebalo da si molci...
    Jas ako go izneveram maz mi i pritoa mu kazam ,ke mu kazam vaka...
    Slusaj ova se desi vaka i vaka ,dali sakas da ostaneme vo brak ili ne ..Da se razbereme koga se desava neverstvo vo brak ,znaci deka edniot partner dignal race od drugiot...
    Ako veke resam da mu kazam ke bidam spremna za razvod,aama bi napomenala ako sme vo brak seuste da ne me termozira...
    No sepak bi bila spremna na razvod....Nemoze da si terame kefofi nadvor i da ocekuvame sopruzite da go prifatat toa kako ,ajde niso se desilo bitno e da sme znaedno..Ne sme zapad ...
    Toa e realnosta boli no vistina e...

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.