Не е точно. Ако некој изневери, не значи дека сака развод. Дека е правилно-не е. Ама пак ќе речам, не значи дека сака развод. И не знам каков синоним ти е западот за да го спомнуваш ама очигледно мислиш дека Македонците се пренајпосветени и традиционални и не изневеруваат, што е тотално спротивно од вистината. Маж ти сака развод?
Членката не е ти ниту твоите пријатели, членката кажа дека сака да си го спаси бракот, затоа и признала. А ти и викаш не требало. Не знам како спиете мирно дур ве јаде совеста.
Ne deka nie sme kitka za mirisanje i beter sme,ama tamu iznerveruvanjeto vo pogolem del go svakaat ko normalna stvar ,dodeka kaj nas e ne e ..toa mi e muabetot za zapadot. Jas za izneveruvanjeto spomnav deka ako veke sum resila da mu priznaam bi bila podgotvena na razvod mislev od drugata strana,jas sakala ili ne ako toj saka sto ke pravis?Nisto, ke mora da se pomiris so toa deka nesaka poveke da e so tebe,vo toj kontekst go spomnav izneveruvanjeto so razvod.. Maz mi nesaka razvod ,toj saka da si se ebava i vecer pak do mene da legne ,ama zatoa jas sakam....
[QUOTE="Ich liebe, post: 6327839, member: 158641] Maz mi nesaka razvod ,toj saka da si se ebava i vecer pak do mene da legne ,ama zatoa jas sakam....[/QUOTE] токму така! тој што сака развод-ќе се разведе. нема да изневерува. не знам зошто се чудите членката зошто не сакала развод.
E mnogu VI blagodaram za mislenjeto. Nekako mi olesna kako ve citam. Ne Deka se opravduvam ama toa bese samo so edna licnost sto veke e odam a zavrseno uste pred da mu priznam. Ottogas navaka nikako ne go izneveruvam I nemam namera bidejki znam ni sto pominav a I uste vrvam. Arno ama toj nesakam nikako da po pusti, non stop e nervozen mislejki Deka jas uste go pram istoto. A jas samo se trudam okolu nego go ubedam ama neznam sto ke bide...
Озбилно жено ќе го молиш на човекот за да омекне? Како би се чувствувала ти ако знаеш дека тој те изневерил ?
Neznam ne sum na negovoto mesto ama jas mislam Deka nekoj ako navistina se kae I se trudi bi dala sansa... Barem jas taka mislam
Во првиот пост имаш пишано како незнаеш како да го оставиш ради децата,сега сакаш да го оставиш ама не можеш или сакаш да бидеш со него?
Jas bi sakala da ostanam so nego do kolku toj Navistina mi prosti I me ostavi na mir,a ne sekojdnevno da me vregja I da mi se zakanuva. Ama toj nitu mi prostuva nitu me ostava...
Ete jas sum na negovoto mesto i veruvaj ne lesno ,istata bev... Kako krenav race od nego se preporodiv ,svativ deka ne vredelo site solzi sto gi proliv ,i site nervozi sto gi izedov... Ti posakuvam se najdobro tebe ,stom iskreno se kaes ,da si obratis vnimanie celosno na soprugot. Prakaj mu poraki davaj mu do znaenje deka toj ti e se, rezerviraj vikend za vas dvajca...vecera samo za vas..pruzaj mu vnimanie samo taka...inaku tesko..
Не да се трудиш премногу. Немој да се изгубиш себе си, во обид да го зачуваш бракот. Застани зад тоа што си го направила и кажи му јасно и гласно што било и како било. Ако сака и е спремен да работите на бракот-супер. Ако не е спремен и не сака - супер. Некогаш нема и јаре и паре.
Морав на ова да се надоврзам. Ти се јадеш дека си го изнверила а он бил и љубоморен неиздржливо било. Сега едно не ми е јасно. Ако он бил љубоморен без основа и после толку време малтретирање ти го изневеруваш, кој брак жено сакаш да го спасиш? Децата да не дознаеле каква си ? Па он и да не си го изварала да сиго оставела заради љубомора ќе им правел филмови за тебе. Можам да замислам колку им е убаво на децата во тој брак. А бе милина ( од искуство на дете ). Ако сакаш добро на децата оставете се со време, седни ги и објасни им што се десило ТИ, ама не го штеди и он каков бил према тебе. Очекувај и осуди и лутење и се, Ќе помине.
Според некоја претпоставка тој ако бил болно љубоморен без никаква причина, одеднаш , значи и он нешто шврља од страна..Мое искуство...
ohhh teska rabota,nikogas nema da ti prosti ama so tek na vreme ke podzaboravi malku,ako e skoro togas ocekuvaj dolgo vreme toa niz nos da ti go vadi,a ako ne doznal toj od nikoj ne trebalo da kazuvas,podobro da si kutela,nemozat mazite da razberat nikogas,ednostavno se slucilo,ete ijas sum izneverila,priznavam ,ne e lesno toa ama posle e tesko,ako sakas pisi poraka mozam barem sovet ,kako bilo samo ostani silna,a drugite koi citaat a ne izneveruvaat, da znaete ne podrzuvam neverstvno ama koga ke se sluci togas nema nazad
Како баш тогаш најде човек за изневерување?Лесно е кажи на сопругот дека е крив со однесувањето и претерано љубомора и контрола довело до тоа неверство и нема да ти се повтори ,поработете на односот меѓу вас психолог нема да е решението ,лесно е ко два и два само кажи му како се чувствуваш и никако детали за другиот како ти било да не се влошат работите а децата да не ги меша ти си им мајка сепак таа љубов е над се во животот
Претходно пишав дека таа љубомора "одеднаш" се должи на нешто што тој го шмуљнал, а дека тоа некако меѓу нив ќе се среди немам надеж, тој секогаш ќе се понаша така и ќе има гнев кон неа, а таа ќе се труди да го спаси бракот, ама не иде кога еден се труди...