ega njapametno bi bilo da ne doagam podolgo vreme da se zaboravi se a za kontakti nemam fala vi uste ednas[/quote] Ништо не се заборава и се се дознава кога тогаш. Твојата неиживеаност те носи од грешка во грешка. Седни и размисли си со трезвена глава што сакаш во животот а што си направила. Ти самата можеш најубаво да си помогнеш.
И мене маж ми ме изневеруваше и тоа траеше додека бев бремена и продолжи и кога родив. Незнам и самата како издржав тогаш, ама што требаше да направам-да се вратам кај моите со дете и да оставам се што сме граделе заедно за некоја др. да ужива? Ајде и тоа помина како и се друго, ама затоа сега кога и да искочам, он нека се мисли каде сум и што правам.
Ќе напишам како јас гледам на ова... значи не сакам никој да навредам, но јас така разммислувам..Мојата анализа започна на жените, зошто изневеруваат тие.??? Изневеруваат нестабилни личности кои не се сигурни во себе, немаат пред се самопочит, и на некој начин им треба докажување ( самите себе) дека тие можат да бидат со други, дека сеуште можат да им се допаднат на други мажи, дека се убави, привлечни,...не веруваат во себе.Ретки се тие сопрузи што кажуваат и по неколку години брак дека сте најубавата жена , дека убаво изгледате, дека имате убави очи,убав глас... нешто со кое се храни егото... Ама девојки па зар не верувате толку во себе колку вредите...дај малку ценете се.... Е сега за разлика од нас,, мажите се друга прича.... ни Бог не знае зошто изневеруваат..... и ајде да најде некоја која е поубава од мене ич мака нема да ми биде...тоа е- поубава е .... ама некоја никаква ( ама навистина неубава) еее такво понижување не се трпи...заминувам и око не ми трепнува
tocno taka,sekogas se zenite so klucot vo raka, tie odlucuvaat dali ke se sluci edno neverstvo ili ne,tie se onie koi davaat isaret za eden pocetok,maskite se tolku slabaci sto malkumina se tie sto bi trgnale negde bez nikakov znak,a na sekoja zena i godi vnimanie, pa duri i da e lazno,,vo takva situacija nekade ke se sluci neverstvo nekade nema,ke se sluci tamu kade poradi pricini koi samo licnosta gi znae ke se vpusti vo edna avantura ,da ja narecam,sto moze da srusi podocna necii zivoti,a pricinata moze nekogas da bide so opravduvanje ,a nekogas samo samata licnost sto izneveruva kako uteha si ja naoga za da IZNEVERI,i pak ke kazam NITU EDEN MAZ ,NE IZNEVERUVA SO MAZ/so isklucoci,TOA SE SLUCUVA SO ZENA,,,,,,,,AKO TAA ODLUCI KE IZNEVERI,SE E VO RACETE NA ZENATA
Во никој случај не е добро ова...Јас сум сеуште многу млада за вакви работи, но едно ќе ти кажам: кога-тогаш ќе се дознае...Размисли дали сакаш да го растуриш бракот со човекот кој го сакаш и те сака, и тоа заради една авантура?!?!? И стави се на негово место, како би се почувствувала доколку дознаеш дека тој те изневерил поради некоја глупа причина??? И самата знаеш дека ова што го правиш не е во ред, и искрено се надевам дека озбилно ќе сфатиш кој е правилниот пат и ќе престанеш додека сеуште има време за тоа (што всушност е СЕГА, ОДМА, ВЕДНАШ и ВО МОМЕНТОВ)!!!
Во поголем дел се согласувам со Hova, знам такви личности кои се зависни од тоа да добијат внимание од некој маж кој не е нејзиниот, изневеруваат за да се чуствуваат посакувани и мислам дека тие имаат гооолем проблем, но razo4arana не би ја вброила во таа категорија, таа е свесна каква грешка направила, грешка која може да му се деси на било кој од нас, бидејќи не сме машини да се програмираме и да правиме секогаш како што треба, сепак сме луѓе полни со слабости и понекогаш паѓаме пред испитите кои секојдневно стојат пред нас. Не дека оправдувам неверство, но сите грешиме понекогаш во некои ситуации, може не со изневерување, но некогаш сте го повредиле саканиот на друг начин, сте му нанеле болка, намерно или ненамерно, мислам полесно е да се суди на друг, само се надевам дека razo4arana нема да си дозволи уште еднаш такво нешто, пред се заради себе.
Здраво на сите. Ја читам темава и би сакала да споделам и јас нешто со вас. Мојот сопруг е разведен и има едно дете. И се развел баш заради неверство, го изневерила жена му и тоа со Албанец ( инаку да си кажам дека јас сум мажена во странство и мажот ми не е Македонец), значи после тоа изневерување мажот ми веднаш се разведува и е загорчен толку многу од бившата му и не сака да ја види ниту мртва како што ми кажува, значи тоа сепак го повредило толку многу и уште на самиот почеток од нашата врска се имаме ние разјаснето околу тоа, затоа што многу добро го има осетено на своја кожа и знае како е и затоа не сака ни да слушне за неверство. Јас понекогаш и до ден денес се плашам потајно да не ме изневери, му имам кажано и нему, но тој ми вели дека нема шанси да ме изневери, да му верувам 1000%, но дали јас ќе го изневерам се плаши.....и доколку би го сторила тоа ми вели дека ќе ме убие!!!!!! Мада јас сум многу против изневерувањето, ако веќе гледаш дека не оди во врска или брак тогаш најубаво е да се разведеш и после да си правиш што сакаш, тоа е мојот став. Така да сакам да кажам дека многу е ретко размислувањето на мојот сопруг, ние сме скоро 2 години заедно и до ден денес не ми покажал никаков знак за некоја друга или дека му е здосадено со мене итн. напротив тој секој ден се повеќе ме сака, како и јас него секако, затоа што прави милион работи за мене кои ме прават бескрајно да го сакам. Накратко тоа би била мојата сторија за оваа тема
Незнам јас ги читам сите ваши искуства ама неможам ниедно да оправдам неможам!!! Иако сум млада сум имала врски,не и брак и сум изневерила еднаш и никогаш повеќе бидејќи сфатив доколку изневеруваш значи нешто многу ти фали во таа врска или еве во бракот...Бракот е многу посериозна работа,а поготово ако имаш и деца.Се се решава со разговор ако неможе подобро е развод и секој на своја страна а не вака сите страдаат и плус грижата на совест убива во врска,а можам да замислам како е во брак.Кога одлучуваме дека сакаме да бидеме со некој во брак треба да сме сигурни и да провериме дека добро сме избрале,а ако не иде не иде секој со својата среќа понатаму.Има многу разведени што успеале да се справат со разводот и да продолжат понатаму само треба сила и верба.Бракот за мене е нешто свето и треба да се проба да се зачува на секој можен начин,но ако неможе здравје има и други мажи на светот,не крај на светот и на животот...Ама да изневерувате???Во брак??? Тоа е к______ска работа ( извинете вака ) ама јас така мислам...За се има решение!!!И се може да се реши на добар начин...
Хова,не се согласувам единствено со делот дека изневерувањето со погрда е поголема навреда.Прво,не го правдам изневерувањето-да појаснам,значи не само она физичкото (бакнување или секс) туку и емотивното-заљубување или преголема емотивна блискост со некој друг,покрај партнерот,макар и ништо да нема на физички план,ова често е пострашно.Со текот на годините сфаќам колку надворешната убавина е релативна работа и колку губи значење,на крајот само карактерот,темпераментот и др.психички квалитети се она што е многу побитно !И јас некогаш сум размислувала на овој начин,ама со време всушност сфаќам дека луѓето изневеруваат поради психички незадоволства најчесто,иако не се малку и такви кои трагаат и по сексуални авантури.И мене да не даде Господ да сум во таква ситуација,ако сум изневерена поради емотивна поврзаност на партнерот со другата,ама ни најмалку нема да ми значи нејзиниот физички изглед,нити да ме теши фактот што е погрда. Ова е мое размислување,не пробувам да го наметнам нити го напаѓам другото. Подарок,не е во ред така лесно да се лепат етикети.Изневерувањето не е ни најмалку убав чин за никого,ама верувај многу луѓе кои го направиле се далеку од тоа име со кое ти ги нарече.Не треба така лесно да се суди и да се расфрламе со погрдни зборови, .
Мое мислење е дека мажите и жените изневеруваат поради различни оричини. Не верувам дека жените, освен некои кои имаат психички проблеми во главата, би изневериле единствено поради потреба од секс. Кај жените причина е потребата од внимание, општото незадоволство од бракот, недостаток на љубов од страна на партнерот, бегање од реалноста. Мажите пак, иако постојат и такви кои изневеруваат поради незадоволство од дома, сепак поголемиот дел се спремни на неверство поради исполнување на нивните сексуални фантазии, со цел да си ги наполнат батериите. Мажите многу лесно го надминуваат неверството, ретко кога се зањубуваат и најчесто споредната врска не им влијае на нивниот брак, туку само ги полни со енергија и елан. Жените пак неможата да изневерат и да продолжат понатака без последици. Немојте да изневерувате, но и немојте да ги осудувате тие што го направиле тоа. Никогаш не вели никогаш. Затоа сите си одговараат сами за последиците.
Мислам дека тој не би те изневерил,бидејќи го има осетено на своја кожа и знае како е...кога не си приметила никакви сомнителни знаци тогаш не се секирај...ти најубаво знеш што чувствува тој за тебе,и дали би можел да ти стори такво нешто...никој не сака да биде изневерен,јас секогаш велам-не му го прави на некој она што не сакаш тебе да ти го направат ништо не понижува и не боли толку многу како неверството(и смртта нели) ,кога си изневерен се прашуваш-што има тој-таа,што јас немам,зошто итн....уште поболно е ако имаш дете... Но јас ќе ви кажам и една случка со еден мој другар-тој имаше долга врска,се верија ,ја сакаше премногу....ја фати во кола 1месец пред нивната свадба со нејзиниот оженет шеф ,тој со дете ,за да подоцна се разведе и да ја земе нејзе за жена иако се разлика 15 години,и најде работа ,ја среди од глава до пети....некогаш машките се премногу наивни и глупави.... изневерениот мој другар дури сеуште е премног у повреден,неможе да и го заборави тоа иако поминаа 2год,и сега што прави-секое девојче што ќе го фати го изневерува ,стана премногу ладен како да нема чувства за никоја,тоа му стана веќе психолошки проблем-иако има 29 г и не е мал нели,ама како тој да сака да бидат повредени како што тој бил,дури искача и со зафатени девојки ,тие раскинуваат со дечковците овој ги остава за друга страшна работа луѓе....ве молам не изневерувајте,не повредувајте
Мада јас сум многу против изневерувањето, ако веќе гледаш дека не оди во врска или брак тогаш најубаво е да се разведеш и после да си правиш што сакаш, тоа е мојот став. Така да сакам да кажам дека многу е ретко размислувањето на мојот сопруг, ние сме скоро 2 години заедно и до ден денес не ми покажал никаков знак за некоја друга или дека му е здосадено со мене итн. напротив тој секој ден се повеќе ме сака, како и јас него секако, затоа што прави милион работи за мене кои ме прават бескрајно да го сакам. Накратко тоа би била мојата сторија за оваа тема [/quote] Мислам дека тој не би те изневерил,бидејќи го има осетено на своја кожа и знае како е...кога не си приметила никакви сомнителни знаци тогаш не се секирај...ти најубаво знеш што чувствува тој за тебе,и дали би можел да ти стори такво нешто...никој не сака да биде изневерен,јас секогаш велам-не му го прави на некој она што не сакаш тебе да ти го направат ништо не понижува и не боли толку многу како неверството(и смртта нели) ,кога си изневерен се прашуваш-што има тој-таа,што јас немам,зошто итн....уште поболно е ако имаш дете... Но јас ќе ви кажам и една случка со еден мој другар-тој имаше долга врска,се верија ,ја сакаше премногу....ја фати во кола 1месец пред нивната свадба со нејзиниот оженет шеф ,тој со дете ,за да подоцна се разведе и да ја земе нејзе за жена иако се разлика 15 години,и најде работа ,ја среди од глава до пети....некогаш машките се премногу наивни и глупави.... изневерениот мој другар дури сеуште е премног у повреден,неможе да и го заборави тоа иако поминаа 2год,и сега што прави-секое девојче што ќе го фати го изневерува ,стана премногу ладен како да нема чувства за никоја,тоа му стана веќе психолошки проблем-иако има 29 г и не е мал нели,ама како тој да сака да бидат повредени како што тој бил,дури искача и со зафатени девојки ,тие раскинуваат со дечковците овој ги остава за друга страшна работа луѓе....ве молам не изневерувајте,не повредувајте [/quote] Тоа е еден синдром на недостаток. Хранење на егото. Бидејќи неговото его е повредено, тогаш тој кај себе си створил одбранбен механизам на тој начин што ќе изневерува. Сметам дека го прави тоа од причина да биде првиот, да изневери, повторно да не биде изневерен. Но и тоа е минливо. Ќе се поправи, дури тогаш кога ќе најде некоја што ќе му го размрда срценцето. Сеуште не се појавила некоја толку многу што ќе го „преобрати“.
Како што сватив коментарот не беше за твојот пост, туку за другарот на maca99. И малце глупо ми е то што имаш потенцирано дека бившата жена на мажот ти го изневерила со Албанец, нема големо влијание што националност бил тој, туку дека таа го изневерила е битното, ако не беше Албанец ќе му простеше тој?
Да да баш така мора да е луда. Инаку ако веќе дошла работата до неверства нема тука што да се чека и да се трпи без разлика дали има деца или не.Требало претходно да се мисли за последиците,и сега тие да си се сносат. Нема да биде едниот паметен другиот будала цел живот и да трпи секакви работи. Бракот е готов секако.
Никогаш не сум помислила на ова работа, дека некој ден ќе ме изневери сопругот, една другарка кога ми кажуваше за себе, јас ја слушав, ја жалев, ја советував како да се смири со тоа, бидејќи она беше многу повредена од својот маж, кој и ден денес истото го прави (значи ја изневерува на големо), дури некогаш не ми се веруваше, некако чудно ми беше, ама она знаела што чувствувала во својата кожа и што се трпела... сега многу добро ја разбирам другарка ми и знам како живее и како спие, и со какви очи го гледа својот сопруг, бидејќи и јас се најдов во слична ситуација .......не сакам повеќе да коментирам, мислам дека се разбира, но еден голем прашалник постои во мене ЗОШТО
Devojki jas ne bi go pushtila nikogas...Uste na pocetokot znachi si gi otvorivme kartite,toa sto toj go bara od mene i toa sto jas go baram od nego...Taka da od samiot pocetok znaese deka izleguvanje bez mene dodeka jas sum doma i se grizam za naseto bebence-nema.Ako treba da se vidi so prijatelot ne razbiram zasto ne bi gi povikale i zenite...Ne me svakajte pogresno,mozebi ne go delite moeto mislenje ali toa e individualno...Pozz [mod-kirilica:aoxgv32f][/mod-kirilica:aoxgv32f]
Токму така, истото и јас му го имам кажано... јас да седам дома, да чувам деца и да изигравам домачица, а тој да си шета по кафичи, дискотеки и кафани.. е тоа - не че мочи..., зарем јас не сакам да излезам и да се забавувавам, зошто моето присуство би му пречело? На почетокот му реков, излегувања без мене само на пр. на свадби кај колеги кога не одат сопругите (до сега не се случило, секогаш 2-та не покануваат), на ергенски вечери, или до кај некој другар ама во придружба на малата, тој ќе ја шетка за да јас си ги завршам моите обврски, за потоа сите да шетаме. Фала Богу до сега сме немале некој проблем, на прсти можем да избројам кога излегол без мене и тоа секогаш во претходно спомнатите ситуации. Ако нешто мене ме нервирало отсекогаш било мажот да излегува како млад дечко, а жена му ќе седи (квачи дома како мисир) и ќе го чека да се врати рано наутро, башка што таа го спремила (испрала, испеглала итн итн....) Сепак мислам дека забраната за излегување не е пресудна за да дојде до изневерување, се зависи од личноста, ако сака да те изневери ќе најде и начин и место и време...тешко на тие кои биле изневерени, можам само да претпоставам како се чувствуваат