Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    А ако не сака или не знае да комуницира, решението е во шврљање на страна?

На Zumbula, Mnik, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Ekvador

Ekvador Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2022
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    193
    Se oseka uvazuvan od nekogo

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. metallicaAa

metallicaAa Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2022
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    465
    Kolku brakovi se bezveza i sosila.. Komunikacija nemaat voopsto a ne pa drugo.

На celineparis, Konfetka и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  4. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    12.930
    Ако не можеш да разговараш, развод... ама изгледа најлесно е да посегнеш по она другото. :?:

На Konfetka, Mnik, Oneo и 4 други им се допаѓа ова.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    Ако не те уважува партнерот со кој си станал семејство, не знам зошто би била со него.

Од друга страна тој што те "уважува" може со тоа внимание шо го бараш на туѓо место, сако да те искористи.

На Zumbula, Oneo, Ekvador и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Да ви објаснам уште еднаш, можи ќе престаните со овие претпоставки.

Сум против изневерување, оти сум против лажење.
    Не оправдувам никого, само разбирам.
    И сериски убијци разбирам, то не значи дека мислам дека треба да убиваат.

Вистински решенија се наоѓаат кога проблемот (во случајов изневерувањето) ќе се истражи од кои причини се случува и што може да се преземе за да се смени исходот?

На Осе и Glasna им се допаѓа ова.
  7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    Зошто тогаш на изневерените луѓе на форумов ти си прва што им пишува да го напуштат партнерот? Оти не им објаснуваш како да ги разберат партнерите и нивната потреба од изневерување, па на тој начин да се најде вистинскиот проблем, а со тоа вистинско решение?
    Оти не им велиш дека можеби проблемот е што изневерените не знаеле или не сакале да комуницираат? Или дека изневерувачите имале потреба од внимание, па затоа направиле таков чекор и треба да се разбери тоа?

Или двојни ти се стандардите или пишуваш колку да се напиши нешто.

На Konfetka, Belabelinakinder, LiliBoz и 9 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Во самиот пост што го цитираш е објаснето прашањево.

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.696
    Допаѓања:
    116.318
    Зашто кај нас маж да седни да разговара е ретко. Он само е уморен, он само има проблеми а жената треба да е дома несмана и да се прави дека се е во ред,

Е па извинете ама мене маж ми/ партнерот да не ме регистрира во кревет како жена, и покрај исте мои напори и заведувања, богами ќе се прашам дали е нешто со мене во ред, А каде ќе го добијам одговорорт? Кај некој друг. Дали во кревет, дали на кафе , дали на чат..

На celineparis, S.J.Parker, Konfetka и 13 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    'Затворањето' и билдањето фрустрации во себе кај мажите, е последица на разликите во родовите улоги.

“Маж не плачи“
    “Маж не покажува емоции“

“Жените плачат“
    “Жените се емотивни“

На Konfetka, Mateica, Ich liebe и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Potpolno se soglasuvam so tebe
    I da se nadovrzam na prethodnite komentari
    Ako nekoj te saka vistinski i od srce ti ne mora da pravis nisto,ako go custvuvas istoto treba samo da ja vozvratis ljubovta i toa e toa, a ako ne te saka i cel svet da go donesis pred nego dzabe e
    Za sreka poznavam i takvi parovi na koi komunikacijata im e na visoko nivo,i se cuvaat kako kapka rosa na dlanka
    Ama poveketo izbegnuvaat komunakacija,se zatvaraat vo sebe, a so toa se izmacuvaat sebe i drugite okolu niv

На Belabelinakinder, Duxovit, Malesia и 2 други им се допаѓа ова.
  12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    Така де и јас прашувам што разбираш? Шо е за разбирање, дека маж ми (хипотетички) не може да си го задржи половиот орган в гаќи оти јас не знам да комуницирам или оти не му давам доволно комплименти? Или го разбираш дека ми го смени личниот опис оти му го сменив фудбалот на тв, а тој сака да се чувствува алфа? Тоа го разбираш?

На Belabelinakinder и baby-star им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.266
    Кажи ми ти каков секс практикуваш со мажот ти, сигурно ќе најдеме нешто, што мене не ме пали.

Замисли... значи... замисли си...
    Не се палат сите на исто. :o

Толку е просто.

На Glasna и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    33.607
    Многу ми се бендисва конкретно ко ќе одговараш. Браво бе вајлд, една си. :)
    Замисли. :o

На LiquidLuna и elenaklasik им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.102
    Допаѓања:
    225.603
    Кога ве читам уште повеќе си ја сакам слободата..

На celineparis, Anie93, Осе и 7 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.696
    Допаѓања:
    116.318
    Исто. Си викам Нено па ти си имала среќа!!!

На celineparis, Anie93, ALISA0000 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Toj sto se resil na toj cekor za neverstvo ednostavno ke izneveri ,pa ti ako sakas razgovaraj denonojkno,ednostavno nekoj trgnal po toj pat i nema vrakanje.
    Jas bev izneverena a sum sednuvala i za razgovor on begal ,zanci veke se resil na toj cekor ,togas ne mozev da razberam sto se slucuva no pkkasno doznavas se.
    Neverstvoto e mnogu bolno.posebno ako si mu veruval i sakal partnerot ,bolkata e golema no toa e nesto sto nemozeme da sprecime.
    Maz mi bese izluden po svalerkata ni jas ni dete doma go interesirase ,cekase samo povik i vednas zaminuvase od doma .
    Nikoj nemozes da sopres ako toa go namislil.

На celineparis, Belabelinakinder, M&M и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Duxovit

Duxovit Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2021
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    119
    Zdr na site
    Aj ako mo,e jas da dadam moe mislenje,ve sledam i citam site i sekako nisto ubavo nemoze da se vidi tuka osven problemi i izneveruvanje,znam deka site sakaat da ziveat vo harmonija i da imaat prekrasen brak i odnos so partnerot,no pred da se stapne na oltarot mnogo od partnerite ne gledaat so kogo ke go pominat zivotot dali taa licnost e idealen spoj,vo mnogu slucaevi se gledaat materijalni raboti,se gledaat pozicii na partnerot,mnogu se zenat i mazat bidejki mislat deka vremeto im pominalo,znaci uste koga se vo vrska ne treba da se brza ako partnerot go izneveril uste togas sto se ocekuva posle vo brakot sekako istoto,znaci za slobodnite ova e sovet da ja baraat prvin partnerot koj ke im odgovara so karakter so koj ke imaat razbiranje uste koga ke se poglednat so koj ke se sakaat i so koj ke moze da razgovara za se,ako go nema toa se razbira vo tekot na godinite vo brakot si doadja do izraz seto toa i tuka pocnuvaat problemite,i sekako ako imaat decinja tie se vo sredina na problemot i ke go osetat sekoe nezadovolstvo kaj roditelite,a tie sto se vo brak neka pravat napori da popravat nesto ako se moze,a ako neodi podobro sreken razvod otkolku los brak,zalosno sto kazuvam taka ali toa e realnosta i site ja znaeme,da ne dolzam mnogu pozz do site i samo ubavi raboti da ve pratat i da vi se slucuvaat vo zivotot...pozz

На celineparis, DarkStormm, Konfetka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.527
    Допаѓања:
    17.283
    Па оној кој свесно се оженил/омажила заради материјалните работи не ги интересира многу многу дали се изневерени.Душата те боли ако си со некој од љубов и ти го направил тоа позади грб.

На Konfetka, Belabelinakinder, LiliBoz и 6 други им се допаѓа ова.
  20. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Tocno,koga si od interes ne te interesira dali ima ili ne nekoj drug no koga si od ljubov dusata boli se raspagas ednostavno
    I ne e skogas taka deka ne sme znaele kogo zemame ,naprotiv so mojot bivs soprug se delevme i se znaevme koj i sto sme.si odgovaravme kako par funkcioniravme taka perfektno se znaevme celi 10 godini vo vrska se znaevme kako diseme,no cuda se slucuvaat se sluci toa sto i nikogas ne sum mislela na toa .Toj zapocna da se druzi so drug krug na luge da zivee poinaku da saka poinaku od se dotogas.Misla deka kaj nas bese presudno toa sto dobi sila i mojk nekoja so rabotata ,parite ,krugot na lugeto.i taka vise ne se vklopuvavme vo slozuvalkata.Zapocna da pie da izleguva sekoj den da se vraka utrinski casovi da ne go interesira dete,zena ,dom.
    Stoznam moze da e se toa neiziveanosta negova.ama kasno se setil da zivee takov zivot koga veke si stvoril semejstvo.

На celineparis, kankus, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.