Ме измачи читајки. Нешто точка запирка да ставеше? Инаку, да се сложувам. Брак никој не променил. Ако вара додека сте во врска ќе те вара и во брак. Тоа е тоа. Ако е насилен во врска ќе е насилен во брак, ако е несериозен кон обврски и чека се од тебе во врска ќе биде исто и во брак.
Nena Se izvinuvam mnogu za moite pecatni greski.Vetuvam deka nema da se povtori. A sto se odnesuva do tvoeto mislenje moze da kazam vo pravo si,brakot vo mnogu slucaevi ne menuva nisto no nekogas i menuva .Mnogu udel ima drustvoto so kogo se druzi i mnogu pati ludjeto se menuvaat tokmu zaradi drustvoto.Sakaat da se pokazat deka i tie se silni i deka mozat se,a ne gledaat deka so toa unistuvaat toa sto im e doma,ne gi gledaat vrednostite na partnerot i samata pozrtvuvanost kon semejstvoto....
Со колкави се дружиш бе? Со тинејџери?? Тие 'се докажуваат' пред другарите, 'кој брка повеќе женски'. Зрели мажи не се однесуваат така.
WildMk Da ti kazam deka sum vozrasen i se druzam so vozrasni,no vo mnogu slucaevi gledam deka bas vozrasnite se odnesuvaat kako tinejdjeri.Najverovatno se nemaat iziveano vo mladosta pa sega sakaat da se dokazat deka se nekoj i nesto.Izvini te pratam dolgo na forumov i znam deka si pametna ama iskreno e taka,kako pubertetot na mnogu da im doadja mnogu pokasno.Iznenaden sum mnogu i od maski i od zenski od samoto nivno odnesuvanje,mnogu pati ne im lici na godinite ,sepak gledaat kako zivee mladata populacija pa i tie sakaat da se pokazat...pozzz
Haha Jas zatoa i ne pisuvam mnogu.Poveke ve pratam ali ete ponekogas i jas kazam nesto,i vednas reakcija,izbegavam da bidam staven vo centrifuga haha...pozz
Mozebi si vo pravo,no mozebi i ne si,ne se site isti.Nemoj da mislis deka site mazi se zeleni ima i zreli,ednostavno samiot zivot i iskustvoto sto go imaat pominato i doziveno ja gradi licnosta na sekoja osoba bez razlika dali e masko ili zensko.Sakam da kazam deka jas licno nesakam da sudam na nikoj za nisto,zatoa sto nemozam ednostavno da kazam ete site zeni se losi,koga nee taka,sekoj si e dobar prvin za sebe a za drugite zavisno od negovite postapki.Nemoj da mislis deka site mazi ke trgnat po toj pat.Aj kazete mi dali mislite deka sekoe masko bi bilo so sekoja zena koja ke go posaka,ako e taka vi simnuvam kapa i ne komentiram nisto poveke...
WildMk I jas mislam deka e taka,isto kako i kaj zenite sekoja nemoze da bide so sekogo,moe licno mislenje i kako jas go dozivuvam toa.Ako nema hemija ako nesto ne bide obostrano,ako ne go vidam i osetam toa,sekako nikogas ne bi bil so taa zenska licnost.Znaci nee samo da se odbira zenata,taa nee kako jabolko na tezga pa ete onaa e najubava i ke ja zemam,moze imate loso iskustvo i loso mislenje za mazite ali jas mozam da kazam za sebe deka ve podrzavam ,i gi branam zenite poveke vo sekoja neprilika kaj ke bidat potceneti od bilo kakvo masko.Ednostavno ke mu brknam na toj idiot vo oko i ke mu dadam na znaenje deka toa e licnost kako i sekoja druga od majka rodena i deka nema pravo da ja tretira taka,neka pogledne na rabotite taka da pomisli kako bi bilo nekoj da se poigrava so negovata kerka taka ,isto taka odnosot sprema zenite go imam i nemozam da kazam deka i tie se idealni ne zboram za site da ne me razberete loso,ali mnogu od niv gi pominuvaat granicite i mislam deka i toa nee vo red,znaat da se igraat vo mnogu navrati so maskite,ali toa im pali samo kaj tie so poslab karakter koi se vo situacija da napravat se samo da ja ispolnat celta...izvinete sto se zapisuvav mnogu vecerva....
Криза на средно доба. На англиски е Middle-age crisis. Оние кои не се сигурни во себе и кои потешко го доживуваат стареењето на своето тело се посклони кон ваква криза. Исто и оние кои ги фаќа страв дека немаат уште многу од животот и жалат за пропуштените шанси во минатото. Се работи за егзистенцијална криза. И за агол на перцепција на својот живот. Луѓето кои немаат проблем со изборите од минатото кои ги направиле и кои го ценат она што го имаат во животот, немаат проблем од ваков тип. Едноставно се задоволни со својот живот, партнер или семејство и не сакаат да си играат со нив, зашто им вредат најмногу. Оние кои на 40+ сеуште се прашуваат дали би биле посреќни со некој друг, во некоја друга ситуација и воедно го обезвреднуваат она што го постигнале лесно се одлучуваат да шврљаат.
Како да ги осигурам моите сомнежи за неверство Моментално не сме во иста држава,јас се сомневам дека има друга но како да бидам сигурна во тоа? Дали има луѓе незнам кои би можеле да следат некој,или некој друг начин ве молам за совет?
Здраво .Да се приклучам на темава за неверство.Во брак сум скоро 30 год.Имаме три ќерки ,многу бури поминавме и кога мислев дека конечно се средија работите го доживеав најголемото разочарување.Сопругот ме изневери со прва комшивка што бевме многу блиски ,се дружевме ,се помагавме и случајно во неговиот телефон видов безброј повици на нејзиниот број и најмногу во ноќни часови и во време кога сум на работа.Кога го прашав зошто толку повици смисли триста лаги.Извадив листа на повици и безброј пораки на листата и тој никако не признаваше се колни, се правда .А јас никогаш не сум проверувала во неговиот телефон а тогаш беше случајно не знам ни зошто.Тој ни за жива глава не признаваше ама јас ја викнав неа ,ја фатив политички и викам дека мажот ми се призна да си признај и таа и почна да плачи да се извинува вика било неколку пати биле пијани ама јас цел разговор го снимав и потоа и реков тука ставаме крај да прекини да се тргни оти се е снимено и дека ќе кажам на нејзиниот маж и таа вземи пропадна и од тогаш ја немам ни видено бега од мене.Не ја кажувам не сакам да и го растурам бракот ако мојот сега е срушен нема доверба нема љубов нема ништо. Ми се уништија сите соништа се чувствувам понижена бескорисна безнадежна .Сакав да го оставам ме молеше плачеше ,дека не можи без мене и децата да живее и јас останав со него не можам 30 години брак да ги фрлам ,ама ништо не е исто .Најмогу ме боли што при очи бев слепа ,многу го сакав ,му верував и вика ако не ми простиш ти и децата зошто ми е животот.Многу плачеше ,се каеше ,му простив ама само со уста ,со срце не можам.
Он можел 30 години брак да ги фрли за прва комшика, ти не моеш? Зашо пробувате да спасите нешто што не може да се спаси? Конецот ако се пушти од една страна, ќе стане млитав, значи треба и од другата да се пушти. Мене би ме извадило од кожа, мислам секако се напнав дур читав, шо при докази те праи будала. Јас со таков човек не би седела повеќе ни минута. Да имам докази, и при очи да ме праи слепа? Па не си будала
Многу плачев не можев да верувам ,психички многу западнав ,барав помош насекаде и на психијатар и во црква ,дури дојдов до тој степен што секунди ме делеа од самоубиство,но фала му на бога ме спречи нешто ме сврати да сватам дека треба да се средам и да продолжам да живеам за моите деца.Не дека сме имале совршен брак но имаше љубов му верував имаше страст ,а сега нема ништо ,се повлеков ретко излегувам ништо не ми е важно ни како изгледам ни како сум облечена ни дали косата ми е средена .А моите родители ништо не знаат,тој цел живот со нив е супер тие го сакаат како син и не можам ова да му го кажам ќе се уништат.Се молам на бога да го пребродам ова и да се вратам во живот само за моите деца .
Колку што те разбрав физички не можеш да се разделиш но емотивно веќе си се разделила од него. Зошто не ја издаде комшивката на мажот и? Зошто не ја кажа? За да не се разбере и за маж ти? Нив ги заштити, а себе си , не Ајде дигни главата горе,среди се,дотерај се поради себе,направи си некое лично задоволство. Разбирам си огорчена и разочарана после 30 год.брак, но животот иде понатаму,можеби кога емотивно си се оддалечила ке запознаеш некоја нова љубов па дефинитивно ке го оставиш.