Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.903
    Decata ti se veke golemi pretpostavuvam, ti rabotis, zasto ostanuvas so nego? Poradi koja pricina?
    I zasto ne ja izdades komsikata, nejze ne i bilo gajle za nejziniot brak pa ti li ke se sekiras, kaj ti zabila noz vo grb pa uste ke ja tintris..ah be zeno mnogu si dobra :(

На Dreamsdocometrue, Lija.ska, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    386
    Го прочитав твојот коментар и во другата тема, човекот е алкохоличар и те малтретира. И вашите ќерки немаат нормален живот покрај него. Верувај нема ништо да се промени, и да не се влоши ситуацијата нема да живеете хармоничен живот, за некоја год ќерките ќе се преселат а ти пак ќе немаш со кого да направиш нормален муабет и ќе живееш во страв.

На samovila.red., Oneo, nevermet18 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Да ,од таа случка еве од тогаш има една година тој почна многу да пие и тој пропадна и физички и психички.Кога е трезен е добар се сложуваме ,ама кога е пијан се претвара во насилник ,губи контрола ,провоцира и јас не можам да го трпам и на крај ужас.Па другиот ден плачи ,се извинува ,се колни ,се моли,нема повеќе ова е последно,и до кога по неколку дена пак исто.Тој свесен е дека многу изгуби и од мене и од децата ,нема комуникација ,нема смеење ,само онака колку да се завршат обврските .По случката доби срцев удар и Господ му подари нов живот ама тој тоа не го цени,и тој сега сваќа дека многу ни згреши и мене и на децата и утеха најде во алкохолот.Јас многу размислувам како понатаму но не можам да најдам решение.Сакам да се врати времето пред случката кога бевме среќни ,не дека немало проблеми но заедно се надминавме ,се сакавме,шетавме,се дружевме ,пеевме,се смеевме,ама сега се заврши.Сега сите сме уништени.

На anaja1, nevermet18 и andrejko82 им се допаѓа ова.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.488
    Допаѓања:
    17.190
    Кога веќе сите сакате да го надминете ова најпаметно ви е да одите на семеен психотерапевт или на брачно советувалиште.Ќе видите дали можете ова да го надминете или во најмала рака ќе сфатиш дали е време да се разделите.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Жалам, ама не можам да бидам толку сочувствителна, пошто прочитав дека е насилен и имате 3 ќерки што го трпат ова.

Ако ти лично сакаш да лупаш со главата во ѕид, слободно лупај се. Ама како мајка имаш обврска кон твоите деца да раснат во здрава средина. Ти одбираш да се изложуваш на насилството, ама твоите деца не го одбрале тоа. Врзани се поради вас. Сигурно едвај чекаат да можат да заминат и постепено ќе почнат да те презираат што не си успеала на време да се спасиш и нив да ги спасиш од ситуацијава.

Жал му било, се извинувал. Кој го тркала, требало да мисли на време. Да му е навистина жал како што тврди, ќе прави напори да се смени. Секој пат кога остануваш со него, го ставаш него пред децата. Дефинитивно го разбираат тие тоа многу добро. Мавни му ги клоците, нека бара тој место кај да седи.

На VDT2906, Skorpija25, Oneo и 13 други им се допаѓа ова.
  6. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    18.918
    Те изневерил, насилен е и алкохоличар и ти сеуште се обидуваш брак да спасиш?!?Се запоставуваш себеси а го штитиш него и веруваш во збор на алкохоличар?!?
    Девојчината со тебе и догледање, ако сака уште 5 пати срцев удар нека добива. Не си го фрлај остатокот од животот во ѓубре поради насилник и пијаница.

На VDT2906, Skorpija25, Oneo и 12 други им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.435
    Допаѓања:
    60.615
    Шеќер качувам кога ве читам.
    И кога читам како себеси се уништувате заради вакви токмаци.

Ако више не сакате да ги оставите, искчучете се целосно, и физички и емоционално и гледајте го тој човек како фигура.

Еднаш ставете се први себеси, еднаш не ги ставајте нив пред се.

На Harper, senjorita-v, VDT2906 и 22 други им се допаѓа ова.
  8. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Тебе ти е жал за него па и за комшивката да не и се расипе бракот а знаела да шире нози кај не треба , ма јас да сум сигурно ке го покажам разговорот на мажот и па она нека му ја мисли !

На VDT2906, Skorpija25, samovila.red. и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Не знам како не гледаш дека човекот е трауматизиран од шо е фатен на дело, него му е криво шо романсата со комшивката му заврши. Затоа утеха најдува во алкохолот, да не се залажуваш за нешто друго, ако му беше битно нешто немаше ни да почнува. И зошто да ти е незгодно да не уништиш нејзин брак кога твојот ти го уништи таа, и таму од нејзина страна нејзиниот сопруг е повреден измамен, само ќе му ги отвориш очите. Мораш да му кажиш, нека знае шо како се случува, има последици се шо се прави, мажот нејзин ќе ја избрка од дома, но заслужува, но не мислам дека ќе биди заштитен и сопругот, се има последици...

И е жал за сопругот, комшијава кујзнај шо ќе му напрај ако дознае.

Последна измена од модератор: 16 декември 2022
    На Skorpija25, Konfetka, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Баш се плашам од последиците може да се случат триста трагедии ,децата ќе се страмат.Не ми е толку криво што ме изневери да беше со некоја што не ја познавам.туку ми е криво што комшивка, се дружевме ,заедно шетавме и се ни правеле пред очи и ми забија нож во грб.И многу размислувам дали да му кажам и на нејзиниот сопруг ама се плашам за последиците.

На lici1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.088
    Таа да мислела за последиците,ти кажи и доста ве правеа будали .

На Skorpija25, samovila.red., buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.388
    Допаѓања:
    171.618
    Кажи ми
    Секој нека си ги сносе последиците од гомнариите шо ги правел
    Шо му се плашиш ке се изтепаат маж ти и маж и ?
    па и заслужува маж ти малце галење Коа му а галел и мазел жена му арно му било ?
    нека си сносе последици Он тагува пие златен живот му се уништил
    жена дома за готвење перење и швалерка за исполнување на сите фантазии

Последна измена: 20 ноември 2022
    На VDT2906, Skorpija25, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lici1

lici1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    52
    Vaka i jas doznav za mojot deka me izeveruval so koleskata i toa od nejziiot maz taka da ne si ti kriva oni ke si gi snosat posledicite samo napred

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.504
    Допаѓања:
    114.996
    Аии гревче срце мило тој пропатил многу. Добро жено дали се читаш? Нема да му кажам на мажот и? Ќе ги седнеш ќерките, ќе им кажеш се, ќе им пуштиш снимката па они нека се разберат со татко им, а ти со мажот и нејзин убаво фино седни си и направете си муабет за гулапчињава и ич уво да не ти чуе. И немој да мислиш дека ги штитиш ќерките. Ниедна тајна не останала па ни оваа, ќе дознаат. Ако не на трезно во пијанство ќе признае се пред нив. Така да седни си ги, кажи им и после на мажот и нејзин кажи му, а ти крени си глава и ако сака уште еден срцев удар нека го фати, само место ти да трчаш, викни ја невестата од комшии да го носи либето по болници.
    Стока !!​

На VDT2906, Zumbula, Lisandra и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    858
    Допаѓања:
    4.279

Човек што се кае за нешто што направил дава се од себе да ги оправи работите, а не уште повеќе да ги ус***

Него му било тешко што со извинување го пикал таму кај што не треба ? А тебе ти е топ нели, па треба и да го жалиш и трпиш.
    Ако имал гз да иде и тоа со комшивката нека има гз да биде маж и да си сноси последици, а не да пие и да изиграва жртва.

Жено држи до себе .

На VDT2906, Zumbula, samovila.red. и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Aman lugje koga ke sfatite deka shvalerkata ne go unishtila NEJZINIOT brak, tuku SOPRUGOT go unishtil?!?!?
    Prvo, shvalerkata si go unishtila svojot brak, zatoa sho go izneverila soprugot.
    Vtoro, SOPRUGOT e kriv za unishtuvanje na negoviot brak, zatoa sho toj izneveril.
    Treto, komshivkata mozhe kolku saka da mu se pika i da flertuva, AMA SOPRUGOT AKO JA ODBIEL, NEMALO DA DOJDE DO UNISHTUVANJE NA BRAKOT.

A soprugot znael da go pika kaj ne treba.
    Soprugot e vinoven za unishtuvanje na negoviot brak.

Последна измена од модератор: 16 декември 2022
    На Zumbula, hermosa, samovila.red. и 4 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.504
    Допаѓања:
    114.996
    Се согласувам ако била некоја непозната. Кажува дека фамилијарно се дружеле. Тука е веќе друга ситуација.

На VDT2906, Angie1432, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Igor80

Igor80 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    62
    Абре жени они да имале добра комуникација немало да се вараат. Од се ова што има напишано Нена48 јас гледам само едно заедничко меѓу неа и нејзиниот сопруг, и двајцата се лажат себеси дека со пикање на проблемите под тепих работите сами од сбе ќе се решат. Всушност се гледа дека и двајцата не сакаат да си ги решат проблемите туку дека и по цена на мисли за „самоубиство“ они се спремни да се залажуваат себеси.
    Кој е крив? Зарем е битно тоа сега, бракот е заедница од двајца ако едниот ја сруши заедницата тогаш на другиот не му останува ништо друго туку и он да ја прифати реалноста дека тука веќе нема брак.
    Они не сакаат да продолжат напред, они сакаат да живеат во тоа „како је некад било“ Попусто давате совети едноставно тука нема помош.
    Се надевам дека Нена48 побрзо ќе разбере дека живее во утопија. Довербата со сопругот е скршена и таа нема да се поправи. Место да си најде човек со кого ќе си помине прекрасна вечер она се објаснува како било некогаш, и еве сите ќе не убеди дека она е супер он не чини, што она од тоа ќе има?

На tanjita, samovila.red., ALISA0000 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Членката пред да напише тука за неверството во друга тема бараше лек за насилниот сопруг алкохоличар, после сѐ неверството и комшивката ѝ се најмал проблем.

На Серотин, cresa-jagoda, Just.do.it и 3 други им се допаѓа ова.
  20. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Овој слободниов мора да е близнак во хороскоп