Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Е од вакви како тебе се растураат семејства... Утре и ти ќе се омажиш и ќе имаш деца и маж ти ќе го заведува некоја тинејџерка, поубава од тебе и помлада... Тоа што правиш, тоа и ќе ти прават. Не заборавај, се се враќа, тркалото се врти...

На kristince51 и miss.ella им се допаѓа ова.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Интересно е тоа што, секој маж што си ја изневерува сопругата, на онаа со која изневерува и кажува дека неможе да ја смисли сопругата, ја мрази, грда е, и.т.н.
    Секако, ова судејќи по мислењата од форумов :D

На mina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    А уште поинтересно е тоа што швалерката е убедена дека швалерот не ја лаже и по никоја цена не им верува на коментарите од типот ,,те лаже и пак ќе си се врати кај жена му,,
    Убедена е швалерката дека нејзиниот сакан веќе расчистил емотивно засекогаш со својата жена а во повеќето случаи приказната има поинаков крај,односно ,,Леси се врача кучи,,... |(

На Victorya, Hova и Offspring им се допаѓа ова.
  4. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Точно, Леси скоро секогаш се враќа дома, а овде на форумот се изначитав како 98% од девојките нема никогаш да простат неверство...Некако ми се побиваат информациите....Очигледно, сите сме силни на пишуван збор, ама ако навистина ни се случи, тогаш навистина ќе знаеме дали би простиле неверство.

На vesne, Theodora и lolyta777 им се допаѓа ова.
  5. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    А мислите дека лесно е да се дознае дека сме изневерени? Јас многу се плашам сите да знаат дека мажот ми ме изневерува, а јас поима да немам...

6. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Стандарден муабет.
    И освен тоа - спијам во дневна на кауч, немам секс со неа, само ме нервира, не ми се дига на неа, а и плус лоша е во кревет, во споредба со тебе е првооделенец... бла бла бла...
    Па тогаш тој би бил совршен брак, зашто и жената ке си бара секс на друго место ако не и дава маж и, не? :wasntme:

На babaDara му/ѝ се допаѓа ова.
  7. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Е тоа е најголем сарказам, тој што треба прв да дознае секогаш дознава последен. Тоа е навистина понижувачки. Обично целата околина знае и врти муабети зад грб.

8. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    женски морам да споделам една приказна со вац вистинита се разбира.Мој другар се запознал со некоја 10 год постара од него на фб мажена со деца.Маж и ја изневерувал веќе 6 години со иста шваљерка.Таа му се заканила дека и она ќе си најде шваљер.Го нашла овој будала од другар и го молзела како знаела и умеела.Му се јавила деновиве за да се видат иако тоа било нивно 3-4 видување додека тука крај неа бил присутен нејзиниот сопруг.Тој и го земал телефонот од рака и му рекол на другар ми што сакате правете ако сакаш дојди и кај нас дома само да не ве начекам :devil: мислам лудило.Таа му вртела филмови како не спиела со него 5 години,немала секс со друг и сл.па овој се излажал и вечерта кога се виделе имале секс.Му рекла слободно сврши во мене имам спирала и овој ни две ни три оп...Му викам со кој памет бре се ставаш у таа ситуација цццц...Од кај си ти сигурен дека она има спирала???И ко за беља демек се фатило од него и еве ти ја оп кај него на врата со куферите во раце и две деца под рака.Бремена од него!!! Он има 21 год.само колку да појаснам.Не ми се верува у која каша се заплетка.Незнам како да му помогнам а тој ми кажа откако таа веќе дошла кај него.Значи колку мразам брачни неверства тоа нешто неверојатно!!!Му велам епа драг пријателе што си дробел тоа ќе си сркаш!!!Безразлика што ми е другар го осудувам и него во целата оваа приказна бидејќи знаел во што се впушта.

9. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Не се растура брак од ваква девојка таа само верувала и се надевала,оваа тема е сложена исто какоибракот.Многу бракови се само на хартија веќе одамна крахирале и неверството е негов плод како што децата се плод на љубовта.Во овај случај спрема мене најголемиот виновник е мажот не што почнал него што испаднал кукавица ако веќе почнал да имал храброст да продолжи и да признае а некукавички да извиси две особи кои му верувале-сопругата и оваа девојка.

10. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Воопшто не се согласувам ....чим таа се впуштила со оженет маж, нејзи нешто и фали, јас лично ако ми се пушти некој оженет би го измарширала за две секунди , ма што сака нека ми ветува и нека ми кажува, дури и ке ја најдам жена му и ќе и кажам дека мажот и ми се пушта. Значи јас најмногу ги осудувам женските во оваа ситуација, а тоа дека некому крахирал бракот и не е задоволен од жена му не е мој проблем да го задоволувами да му улепшавам живот, нели?

На miss.ella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Многу веројатно дека пак крива ке испаднеш ако и се жалиш на жена му - поточно, ке каже дека си ти виновна и си му дала повод на нејзиниот сопруг.

Овие работи се деликатни.
    Јас своевремено испаднав виновна, зашто имав другар што е женет, а работата му беше секоја вечер да е надвор. Неговата жена, породена пред некој месец, и нонстоп дома со бебето, неизлезена од дома... па може и стануваше досадно и нонстоп бараше причина да се расправа со него. Виде, не виде, мислеше дека после работа правел нешто, и кога не можеше да му посочи дека знае со која, јас бев виновната, зашто бев можеби единствено женско што тогаш се дружеше со него најмногу, па никој не можеше да и објасни дека во моментот сум живеела во друг град. Па наоѓаше влакна во кола, мирис на парфем... (а за чудо некое, баш периодот се исфарбав првпат, значи влакната И ДА БИЛЕ, не биле мои). Ми звонеше по телефони, ме тераше со татко и нејзин да сум излезела зашто имал повеќе деца од овој... Сеедно, жената ме замрази и од тогаш секој ден го почнувала и завршувала со мене... значи си зацрта нешто дека е така, па сама си го гаеше и одгледуваше мислењето.
    За мене почна цел град да зборува дека сум одела со женет човек.

Како и да е.
    Помина некое време, виде дека само си ја јаде душата, а дека вина нема (барем кај мене, за тоа дали правел тој нешто на страна и со кого, не е моја работа), ме побара дома и да сум одела на кафе. Па ајде отидов. Ма да нејќев, зашто не заслужил таков човек да го удостојам со своето присуство. Ама ајде, барем мир дома другарот да си има.
    Таму бре луѓе, како први другарки да сме ми правеше муабет.
    Излезе од соба маж и, и и викам, не барам веднаш, ама ке си видиш сама дека ке мора и мене да ми се извиниш и на моите дома (нели знаеја сите дека сум одела со него тајно од муабетите таа што ги рашири).
    Си поќути само и толку.

После една недела ме бараше да сме излезеле навечер... и почнавме така. Јасно е дека и е жал, зашто требаше да види дека знам да почитувам семејство и пријателство. Во спротивно немаше да имам лице.

А за ова дека девојката растурала семејство - НЕ! Само се нашла таа како предмет врз кој ке се истури вината. Мажот е крив првенствено, и да не била таа, тој ке најдел друг начин да ескивира од домашните обврски. За неа е лошо, што ке си го скрати животот и младоста со особи кои сакаат да имаат се одеднаш.

Инаку сакав да кажам, дека менталитетот ни е таков. И да не правиш ништо - ке те направат дека правиш, и најлошо ке бидеш виновник за растурање на семејства. На невидено и тоа. |(

На vesne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Прво поздрав до сите и ви посакувам пријатен и прекрасен ден а би сакала да слушнам размислување ваше:
    -Зошто женет маж нема мадина да и признае на сопругата дека сака друга и се прави дека другата која наводно многу ја сака не ја познава на улица кога е со сопругата?
    -Зошто не ѕвони кога сум дома?
    Ние овдека меѓу себе дискутираме ама по мое не е крива жената што ниеден маж нема храброст да ги разјасни работите :@

На sonce777 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    ne bi trebalo da se vpusta so mas na koj ne mu se iscisteni smetkite so negovoto semejstvo.Ima mazite kukavici, na koi koga ke mu se zdosadi semejstvoto begaat , zosto ti da bides taa sto ke go pribere, i od tebe ke izbega koga ke mu se zdosadis, pes od kasapnica ne se odviknuva, , volkot krznoto go menuva no karakterot ne,,,, PODALEKU OD MAZI KOI SEDAT NA DVA STOLA, tie sekogas ke bidat takvi
    POZZ
    [mod-kirilica:mh2ieeh1][/mod-kirilica:mh2ieeh1]

14. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Затоа што е кукавица и се плаши од последиците, а тоа кога швалерката ја сретне на улица и се прави дека не ја познава - се лаже самиот себе и мисли дека ја лаже жена му.
    Не звони кога жената е дома (ако те добро разбрав) зашто мисли дека ќе направи поголем проблем а не е свесна дека семејството е веќе уништено = глупост

15. vesne

vesne Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Точно така се согласувам со вас значи сепак ние сме многу постабилни од нив. :lol:

16. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    PA ke kazam kratko i jasno,Zatoa sto saka samo da mu e svalerka i NISTO DRUGO,,,,,,,,,,,,,,,,,

На TvIgI му/ѝ се допаѓа ова.
  17. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    Зошто е кукавица да...а и затоа што не знае што у ствари сака жената или љубовницата...
    или најлоша варијанта ги сака двете бидејќи од секоја од нив има нешто што му се допаѓа ама го нема во една личност...и си користи што му треба од двете...мислам ова е најчест случај за жал :!:
    А зошто не ѕвони кога си дома? Зошто знае со сигурност дека си дома...Така да тоа што го знае не му е интересно...Затоа немој да си дома :!:

18. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    delikatna rabota e izneveruvanjeto, vprocem ,pogolem del od zenite koi izneruvaat,izneveruvaat ( zboram statisticki gledano) so cuvstva, znaci koga zena izneveruva ne e toa samo obicen sex, avantura za edna nok i nikad vise.neverstvoto kaj zena povlekuva emocii., za razlika od neverstavata kaj mazot.kaj zenite se vo prasanje pogolemi raboti , bez razlika dali se raboti za nedostig na vnimanie, neznost, jlubov, dodeluvanje komlimenti, pienje kafe pa na kraj i sex.eve imam prijatelka koja navistina so go saka mazot i, nemaat problemi vo brakot, na pamet ne i padnalo razvod, pa sepak ima 4 godisna vrska so zenet covek ,i toa bas im e ubavo zedno. sekoj znea koga smee da zvoni kaj drugiot a koga ne, pomegu niv postoi nesto sto odamna go izgubila so svojot maz- hemija.
    [mod-kirilica:worried:nkthiv9][/mod-kirilica:worried:nkthiv9]

На sonce777 и vesne им се допаѓа ова.
  19. evitra

evitra Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    7
    Морам да раскажам една приказна на оваа тема:
    Имам двајца колеги, поточно колега и колешка, кои работат со мене веќе 12 години, во фирмата има 15 вработени. Двајцата семејни луѓе, жената има една ќерка, колегата два сина.
    Пред 6 години започнаа љубовна врска. Се криеја по WC, во канцеларии, остануваа прекувремено на работа, заедно излегуваа, кафе, ручек итн. Ова трае веќе 6 години. Понекогаш заедно, семејно излегуваат, тој со жена му, таа со мажот. Јас се препотував секогаш кога ќе сретнам некој од нив. Пред околу една година, жената на колегата ми се јави на работа и ме повика на кафе муабет. Гром од ведро небо. Ми реков на колегата дека ќе излегувам со жена му, а тој мртов ладен. Беше многу сигурен во себе дека од мене жена му нема ништо да дознае. Одолговлекував некое време, но на крај излегов со жената. И таа после втората голтка од кафето ми вели: Слушај, знам дека нешто се случува помеѓу тебе и мажот ми! - Јас во земја потонав. Моите убедувања дека нема никаква врска помеѓу неа и мажот и не можеа да допрат до неа. Си станав и си отидов.
    Му кажав на мојот дечко, тогаш уште не бевме во брак, што се случило и тој ми рече да и се јавам и да објаснам дека мажот и се гледа со друга, а не со мене. Мене воопшто не ми се допадна што јас бев на мета, па му се јавив на колегата и му објаснив што „знае“ жена му. Тој ладно само рече - Добро. Поздрав, се гледаме утре на работа.
    Утредента, како ништо да не било. Доаѓа тој, си шепотат со колешкава.
    Јас почнав да се нервирам. Досега не бев јас дел од тоа и ми беше сеедно што прават. Ама сега како понатаму, кога жена му е убедена дека јас и тој сме во врска.
    После една недела, јас и се јавив. И реков дека доколку има сомнеж дека мажот и ја изневерува, да разговара со него, и дека сум навредена од нејзините обвинувања. Таа ме праша дали јас знам со кого ја изневерува мажот и, и јас реков дека не знам.
    Тоа беше последен разговор со неа, сега кога и да ме види, ме одминува како да не ме познава, а мажот и се уште е во врска со другата колешка.
    А за она што се случува на работа, во друга прилика ќе напишам :)

20. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    нема зошто тебе да ти биде незгодно, ти не си таа што има врска со нејзиниот маж.ситуацијата е малку деликатна, тој ти е колега на работа а таа те вика на кафе. на крај на краиштата ја сби и скренала внимание на дотичната особа.зошто да мисли дека сум јас. би и кажала нешто во стил, немој да ме сватиш погрешно ама мислам дека има некоја близина со таа и таа колешка.а колкава е таа близина разговарај со мажот ти. мораш да и кажеш. зошто жената да пати?