Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Не, зошто на женските деца и се дава бебиња, кујнички и принцови да си играат?
    А зошто на машките коли, автомобили, куќи?
    Од тоа почнува се и градењето на личноста. Колку жени не се сигурни зад воланот оти биле воспитани дека тоа е машка работа?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Ne znam.
    Kolku se?

3. Серотин

Серотин Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    2.392

Знаеш колку жени што ги познавам имаат свои куќи а трпат насилник и тешко насилство? Не држи вода муабетот дека сите жени трпаат поради тоа што немаат свој дом.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    642
    Верувам, секоја си има некоја причина а јас наведов една.

На Серотин му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Trikozom

Trikozom Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво нова сум овде и направив профил за да се посоветувам.. Вака со сопругот сме 2 години во брак, во последно време почнам да чуствувам дека или ме изневерува или има симпатии спрема некоја друга, ама најлошо е што мислам дека таа некоја друга е мојата помала сестра. Живееме во ист град и релативно блиску сме, почнав да приметувам дека си се допишуваат на фб не е нешто сериозен разговор, дојди на кафе не ајде ти дојди, си имат звонено неколку пати и имат праќано срциња емотикони. Неколку пати имат излезено заедно во ист бар додека јас сум на работа. Сомнежот ме изеде одвнатре скроз, плус во последно време секој ден се караме. Се чувствувам виновно за тоа што го мислам ама неможам да си помогнам. Ве молам за совет.

6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Не треба да се чувствуваш виновно во право си да се сомневаш зошто ова шо го кажуваш е чудно. Како смеат срциња да си пуштаат по мсн па и да одат сами во бар без некоја причина. Чудно изгледа, јас би разговарала со сопругот за ова и не би сакала да се повторува во иднина, па ќе видам како ќе изреагира.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Trikozom

Trikozom Нов член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Незнам како да почнам разговор, стварно тешка тема ми е...

8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Мој совет е да не разговараш. Секако и да има нешто нема да признае.
    Би внимавала на секое негово однесување, би проверувала социјални мрежи, би барала некаков доказ.

На Amore123, Feminka22, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Пример добро шо е ова срциња да пушташ на сестрами срамота, зошто да излегуваш со неа имаш другари и така. Не сакам повеќе ова да го правиш. И види и на други да не му срцнува многу несериозно. Ако ти смета нешто реагирај ако те поштова ќе го смени однесувањето.

На Feminka22 и Trikozom им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Од искуство... ако имам сомнеж -т очен е.
    Седни ги двата заедно и конфронтирај ги директно и смирено.
    ... и следи како ќе реагираат...

То ти е 'посиромашна' опција...
    'Побогата' плати детектив.

На MeowMeow, Feminka22, Dzovani и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bouncing Joy

Bouncing Joy Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    149
    Совет ќути си за ова и не му кажувај дека се сомневаш. Во меѓувреме биди малце детектив и земи истражувај, ако треба земи следи го некогаш ако си во можност ако има нешто кога тогаш ќе се открие. Ако му кажеш дека се сомневаш само ќе го предупредиш и може да почне повеќе да внимава или да ја прекине авантурата и никогаш да не ја дознаеш вистината.

На Amore123, Meddy, Trikozom и 2 други им се допаѓа ова.
  12. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.080
    Јас би обрнала внимание на сестра ми,на нејзиниот љубовен живот.Седни ја со мајка ти на пример на муабет и пробај да се зближиш ,ако крие нешто таа ќе реагира сигурно на тоа.И како што кажаа погоре,истражувај и следи го мажот и не го пуштај со неа насамо никаде.Поготово често ако сакаат да се заедно, тука мириса на неверство.Он е маж но таа ти е сестра родена ,како ли може тоа да ти го прави ако е вистина . Отсекогаш викав многу сум среќна што имам брат место сестра ,баш заради вакви работи.

На Cosmic Girl, Meddy, Trikozom и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    1. Разговарај одделно и види како ќе реагираат, ако кажат исти работи значи договорени се што би кажале
    2. Прати ги кога излегуваат заедно со кого се во кафичот па да ти пренесат што како се случува
    3. Прашај ги одделно "како си поминавте каде бевте што правевте" и види дали ќе ка кажат истата работа или ќе лажат

* Би рекла дека маж ти е само крив, ама во овој случај и сестра ти. Што се замислива? Сестра - твоја крв, најде со маж ти да иде по кафичи, барови и дискотеки? Што не си најде дечко?

На Skorpija25, Meddy, Trikozom и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Атена.

Атена. Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    54
    Јас не би носела ни пребрзо таков заклучок. Премногу е чувствителна темата за да се нападне веднаш.
    Колку сте блиски ти и сестра ти?
    Колку време се знаат маж ти и сестра ти и дали отсекогаш имале таков однос или од кога почна тоа?

На LadyR и Nade_SR им се допаѓа ова.
  15. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.249
    Потполно се согласувам со членката погоре. Преосетлива е темата, не можеш така веднаш да нападнеш. Сметај на тоа доколку не си во право и сѐ си умислила засекогаш ќе остане нарушен односот со сестра ти прво, па со сите останати.
    Не знам колку сте блиски, ако не сте зближи се, пробај поминувај повеќе време заедно.
    Потпрашај го сопругот од каде тоа заедничко излегување со сестра ти, како дошло до тоа, но немој агресивно или нападно.
    Тоа се луѓе кои ти се најблиски јас не верувам дека има нешто освен опуштен однос кој никако не е во ред, бидејќи од страна многу чудно делува.
    Почекај, не брзај прати ја ситуацијата некое време, ќе забележиш доколку има нешто.

На Summer wine, anggell и Meddy им се допаѓа ова.
  16. Nade_SR

Nade_SR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2022
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    174
    zosto ne ja prasas direktno sto i e makata na sestrati?

17. Summer wine

Summer wine Активен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2022
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    26
    Никако директно, треба све индиректно во стил на Васко Ефтов

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Да не се лажеме ако сестра ми има некоја мака прво на мене би ми кажала сигурно нема на мажот ми. Особено не они сами да излегуваат, ај во ред еднаш ама ова не било само еднаш. Некогаш најблиските луѓе можат да ти работат позади грб затоа што тоа им е сигурна варијанта дека еден од двајцата нема да каже, тој не сака жена му да ја изгуби, а таа не сака сестра си ама сепак да прават они нешто. Од иста причина и луѓето кои вараат претежно се венчани луѓе за да не си растураат фамилии ако едниот од нив е слободен може даму ја растури фамилијата.

19. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Familijata ja rastura onoj koj izneveruva.
    Ne mozhe treta lichnost da rasturi familija.

На Belgin1, simply-red, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Se soglasuvam ,ako mojot soprug ne sakase da me izneveri nemase da dozvoli treta licnost da vleze vo nasiot brak kolku taa da go zaveduvala ako bil svesen i ako me postoval nemalo toa da se sluci.​

На Feminka22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.