Каква е таа разлика меѓу машка и женска превара де просветли ме Превара си е превара, end of story . Нема машко-женско тука
Тогаш мажот достоинствено нека стави крај на таа врска или брак! Зошто упропастуваат туѓи животи?! п.с На интернет и во живо луѓето не се истии бтв
Postojat sekogas isklucoci, ali generalno zenskite se vrzuvaat emotivno za nekogo i najcesto im e potrebna emotivna vrska za da imaat ubav i ispolnet seksualen odnos, so samoto toa nivnata prevara se osuduva povekje. Vo tekot na seskot (ako e dobar) zenskite ispustaat hormon sto gi vrzuva za taa osoba i zatoa sekoga go pametat najdobriot seks i se vrakjaat kaj nego iako e mozda toksicen deckoto. Maskite funkioniraat mnogu ednostavno, ako se napaleni vo momentot i nekoe zensko gi privlekuva, mnogu lesno mozat da zavrsat so nejze i voopsto da ne osekjaat nisto prema nejze.
Истово го може и жената. Исто како што жената се врзува така има и машки што се врсуваат, се е до психата.
Se slozuvam apsolitno, ali ima povekje pricini za toa, a edna od procinite e sto lugjeto oformuvaat komfort zona i navika vo zivotot i ednostavno se plasat od promena i da ostana sami. Jas licno vo prviot moment koga osetiv deka iskrenk sakam da bidam so druga devojka, raskinav vrska od 2 godini i doziveav emotiven pekol narednite meseci, ali ednostavno znaev deka ne mozam da ziveam so toa deka sakam da bidam so druga, alinod druga strana ne funkcioniraat site taka.
Малце ми нема логика објаснувањето ама ајде, сепак не се согласувам Само ради тоа што ние женските повеќе се поврзуваме емотивно спрема машкото, во никој случај таа превара не треба да е повеќе осудувана. Што правеме ако машкото се поврзи повеќе емотивно неголи жената, тогаш кој ќе биди повеќе осудуван? Пак жената?! Неверство си е неверство, криви се секогаш двете страни подеднакво и ништо неможе да ми го промени мислењето
Незнам за хормони, ја знам дека ствар духа е. Експерти кажу. Ама важи изглеа и за мажи и за жени. https://www.mindbodygreen.com/articles/soul-ties
Oxytocin, istiot hormon se laci pri poragjaj i doenje na bebe, i se smatra deka e zadolzen za oformuvanje na taa jaka konekcija.
Ги направи жените како кучиња кога мочаат што си обележуваат територија. Изгледа прочитал фермони нешто, ама не ни разбрал што е.
Nemav takva namera, ako se pronajde nekoj vo taa uloga ne sudam na nikogo, sekoj ima pravo da se identifikuva kako se osekja
Мех, ова вика соул мејтс aren't about sex only. За во друга тема ти е. Чек сега имаме апдејт - окситоцин се викал. Хормонот што те прави роб на најдобриот секс во токсична релација. Да се препишат учебниците по биологија, одма Апровед бај Ендру Тејт
Епа расипан телефон де, ми е поентата. Тејт слушнал, ама не дослушнал и така го пренел брача своме. And the rest is as they say history.
Вака, хормонот не може да се испушта и да се пренесе на друг човеќ Не е инфекција хаха. Окситоцин може да се лачи при возбуда за време на сексуален акт, ама служи за контракција на гениталиите за доживување оргазам/ејакулација. Со тоа самиот сексуален акт е „подобар“.
Јас не познавам ниту маж ниту жена што не изневериле. Познавам и пар што се во отворен брак. Џабе некои тука пишуваат не изневериле. Толку
Ти не познаваш, ама има некој друг што познава. И? Сакате да нормализирате нешто или што е работава со глупостиве? Да ги разбереле изневерувачите... ај и потапкајте ги по рамо, кутрите.
Не ми се верува дека дојде време каде што неверството е веќе нормална работа Сега дојде ред повеќе да се правдаме дека немаме изневерено до сега неголи обратното, страшно
Да де, треба сосема да ги разбереме изнверувачите и да им помогнеме во тој голем круг што кутрите случајно се нашле. Па уште и будали се тие кои немаат разбирање за изневерувачите. Еве јас немам апсолутно разбирање и ниту ме интересира мотивот за истото, едноставно нема оправдување и никоја не може да каже ме изневери мажот ми,ама го разбирам- нервозен беше, сепак мене ме сака!! Жално!