Порано имав многу строг став на оваа тема, ни под точка разно не оправдував. Со текот на годините ставот ми се промени. Не дека сега апсолутно ги оправдувам, туку дефинитивно можам да разберам зошто некој го прави тоа. И да, многу луѓе изневеруваат на нашиве простори, иако сме ние морална и христијанска нација нели.
Да ја разбериш појавата на изневерување, не да го оправдаш мажот ти ако те изневери. Можеш ако сакаш, твое си е, ама не е тоа поентата. Психолошките и емотивните мотиви? Дали постојат генетски предиспозиции? Што може да се спречи, а што треба да се лечи? Дали воопшто е за лечење?
Да, сум изневерила. Не, не сум се криела за да не сум осудувана, туку зошто е моја лична работа која ќе ја кажам на КОГО ЈАС ЌЕ ОДЛУЧАМ. Се надевам задоволна си од одговорот.
Која појава да ја разберам жено божја? Тоа што сакал да го брцка у друга нити било нити ќе биде мој проблем. Психолошки мотиви? Оти му/и се ебело? Каде гледаш психолошки мотиви, па уште генетски предиспозиции во главата на изневерувачот? И не! Нема ни мотив, ни побуда, ни разлог, ни оправдување за изневерувачот! Му се ебело и си ебел на страна. Се друго е утешна заблуда и оправдување на изневерениот.
100% се сложувам. Психолошките причини не треба да го засегаат тој што бил изневерен, тоа е работа само за изневерувачот. Негов проблем е, поради кој другата личност треба да ги трпи последиците. И плус да се залага околу неговото минато со психолошки болести и незнам ти што? Сори ама не. Доволно е да си изневерен, па уште да се думиш зошто и како направил..
Изневерување има и ќе има, разбирање немам за тие шо изневеруваат. Отворена врска е друга работа, т.е. меѓусебен договор, со правила и граници, шо обострано им одговара на партнерите.
Jas eve ke kazam NIKOGAS NE VELI NIKOGAS...jas sum edna od tie,12 godini vo brak 3 deca go nemam iznevereno fizicki do sega nezamislivo mi bese se do pred tri nedeli koga pocnav da komuniciram so eden Covek,ne znam ni sama kako se sluci toa no se zaljubiv...poludev ...nikogas mi se nema sluceno ova,mozebi pricina za ova e momentalnata kriza sto ja imam vo brakot se preselivme vo druga zemja I od koga dojdovme maz mi kako da se smeni postojano se karame ednostsvno ne se trpime...edinstvensta svetla tocka vo momentov mi se decata I toj sto go zapoznav ednostavno me odrzuva vo zivot...seuste ne sme se sretnale komunicirame samo na viber ...sepak se cuvstvuvam loso svesna sum deka ne cini ova sto go pravam ama....navistina poludev toj go razbudi ona sto so godini bese zaspalo vo mene I go vide ona sto maz mi site ovie godini ne go videl...ednostavno pokraj nego sum onaa vistinskata JAS...Ü
Што те кочи да не се разведиш? Зошто сакаш партнерот да го уништиш емоционално? Велиш дека си се заљубила во друг, што значи ти воопшто не си вљубена во твојот сопруг. Искрено жал ми е за него што му правиш вака. Подобро разведи се на мирен начин и оди со кого сакаш. Очигледно не сакаш да живееш со него ниту пак имаш љубов кон семејството. 12 години и 3 деца подоцна со него не најде половина час да му објасниш дека не оди? Инаку да ќе бидеш покрај него вистинската ти за два пати секс.
Како тинејџерка зборуваш. Покрај него си вистинската ти, а не го ни знаеш реално. Без разлика дали си во брак или не, треба да си ги намалиш очекувањата, едно е муабет на вибер или било каде, а друго е врска или живот со некого
Не знам како тоа човек се чувствува како вистинската јас со некој што го нема сретнато, комуницираат на вибер, и се во контакт само 3 недели. И како тоа возрасен човек се заљубува за 3 недели. А покрај маж ти, со кој си 12 години и очекувам и логично ми е да сте поминале низ се и сешто (па побогу 3 деца имате заедно), да не си вистинската ти. Многу детски муабет е ова. Во животот се, се случува, никогаш не речи никогаш, да. И во ред е и да запознаеш некој друг и да се одљубиш, и да се заљубиш, ама да не ја загубиш доблесноста и човечноста. Јас со човек со кој сум влегла во брак од љубов, со кој сум поминала години, сум градела семејство, би била искрена и отворена. За мене тоа е целата поента, а не дека не може да се случи. Па живи луѓе сме, не знаеме каде ќе не однесе животот. Ама кажи, објасни, и разделете се. После тоа прави што сакаш. Јас изневерувањето повеќе го гледам како проблем на неодлучност и несигурност. Не сакам да оставам нешто што со сигурност го имам , за нешто ново каде немам никакви гаранции дали ќе успее или не. Адреналин и возбуда најдете си во екстремни спортови, не во изневерување.
а добро преку комуникација на вибер мислиш дека тој ти е светла точка? е како дојде до тој заклучок кога не го ни знаеш ни го познаваш ваљда и го немаш ни видено...
И за три недели како разбра дека тој ти е светла точка? Баш тој ко ќе му речиш дека сакаш да се разведеш ќе бега како куче подалеку од тебе Од каде знаеш дека не е женет и тој ?
Ne mozam I jas da svatam no se cuvstvuvam kako da go znam cel zivot...I razveden e pred dve godini...I nikoj ne rece deka ke se razvedam mislam na decata...se naogam vo teska situacija I zatoa pisuvam da si olesnam malku...
Mислиш на децата ама доколку тие и маж ти разберат дека си затрескана во друг што мислиш како ќе им е ?
Епа тука е проблемот. Ако мислиш на децата, ќе се разделиш од татко им ако веќе немаш никакви емоции, а после биди со кој сакаш.
Нема да те критикувам, те сфаќам. Дали би се развела за да бидеш со него, бидејќи нели и тој е разведен?
Ne znam seuste na decata se problem a I jrstko se znaeme....vremeto ke pokaze do togas ne se glupiram...