Тогаш, дај си време, не избрзувај. Можеш да го запознаеш човекот, да видиш што ќе биде. Извести не понатаму што ќе направиш.
Колку подолго пишуваш со другиот човек толку повеќе ќе ти биде одбивен твојот сопруг. Ако веќе мислиш дека не можеш да останеш во брак, подобро порано него покасно. Децата си се деца. Брзо се навикнуваат доколку им се објасни убаво. Подобро така него да ви ја гледаат негативноста дома, таа ќе влијае и на нив.
@Moon night Ова ми личи само на бегање од реалноста (моментално проблемите во бракот) и ништо друго. Доколку немате некој поголем проблем, со не дај боже некој порок или да те малтретира, тогаш најубаво остави го пишувањето и пробај да се концентрираш на подобрување на ситуацијата во бракот. Нормално дека ќе ти е убаво со тој што не го знаеш а ни тој тебе. Кога ќе го запознаеш подобро со сите негови мани, а за тоа треба доста време, можеби ќе си речеш дека маж ти бил далеку подобар и ќе се каеш што си се залетала. Исто и тој кога ќе ги осознае твоите мани, може нема да му се допаѓаш повеќе, тогаш за кај си? Сепак имате 3 деца, претпоставувам дека не се големи штом сте 12 год. во брак. За да им посветиш време на нив доволно, па и на маж ти и на цела фамилија заедно, ти нема да имаш време да се допишуваш, па и да вљубуваш. Така да размисли си убаво за се, а најубаво за последиците кои може да бидат многу болни.
Ептен му наби рогови она на мажот.Ваму во иста куќа со него си тера ама ќејфот на Вибер со другиот ептен на јако. @Moon night биди искрена со мажот и расчисти, зошто он да ти правеше вака како ти би реагирала?Пред да правиш такви работи отворено со мажот и стави крај не ти е он гранка да се држиш ако со другиот после ќе ти закочи или те зезне.Многу добро ќе беше кога ќе размислеше на тие дечиња што ги имаш и на последиците ако ти се дознае тоа шврљање на страна со дечкото(швалерот).И да се потрудеше така околу мажот како што му пишуваш на тој декото ќе беше многу подобро.
Gledam site me osuduvate a nikoj ne ja znae tocno situacijata...Bravo...kako prvo da bilo se kako sto treba vo brakot nemalo da dojde do ova...toa sto vleze drug maz vo mojot zivot nema nikakvo vlijanie na brakot samo mi pomogna da svatam deka mnogu raboti ne bile vo red ovie 12 godini dodeka jas sum se lazela Samata sebe deka imam dobar brak...imalo ubavi momenti ne velam ne no cesto ubavoto sto ke go napravi mi go pregovara I vadi niz nos...eve sega koga se preselivme vo druga zemja stana toa poizrazeno ednostavno jas Samata ne se trpam ne mozam da se poglednam vo ogledalo se cuvstvuvam odvratno ne mozam da funkcioniram I seto toa e prosledeno so navredi od tipot glupava,nesreka,prosta...kako ke ziveam vaka ne znam I ako nekogas se razvedam ke bidi poradi toa a ne poradi drug maz...ne sum glupava da ostavam familija poradi nekoj sto se dopisuvam na viber...aloo ne znam kako go svakate toa I se fakate samo za toa....a sto so decata sto ne gledaat sekoja den kaj sto se karame kaj sto tatko im postojano ja navreduva I ponizuva majka im...taka li ke rastat?ne mozete da osuduvate nekoj koga ne znaete sto tocno se slucuva,poradi decata ne sum go ostavila no ne znam do koga ke izdrzam do kaj ke odi neka odi....a toa sto zapoznav drug nema I nema ni da ima vlijanie vrz brakot...ednostavno razgovorot so nego mi ja vraka samodoverbata I me pravi da se cuvstvuvam deka navistina verdam. A sexsot e nisto vo ovaa rabota kamo da bev samo napalena I ako sakav ke zavrsev rabota I gotovo Problem nikakov...problemot e sto sum izgubena sama vo druga zemja bez familija prijateli nema komu da se obratam nema kade da odam e toa problemot...
А дали си го прашала зошто така те вреѓа? Ти повеќе си нервозна дека си сменила земја, не се гледаш со твоите и нормално е да имаш мала депресија дури се навикнеш. Зошто едноставно не разговараш со мажот ти што е причината за да те навредува? Кажи дека не сакаш да продолжиш така ако не се смени дека ќе заминеш од него . Како би реагирал тој !?!
Pravev muabet no toj ne saka da slusa toj misli deka taka treba I ne go prifaka moeto mislenje ...a toa sto se iseliv ne mi e tesko ne mi fali nisto od kaj sto dojdov ubo mi e tuka se maviknuvam brzo problemot mi se kavgite so maz mi...
Ако не пронајдувате решение за вашите проблеми после 12 години брак тогаш вака нонстоп ке имате кавги. Бракот не е ден и два , проблемите мора да ги решавате со меѓусебен разговор и слога
Да да, јасно ни е дека се изневерува од најразлични причини. И не не мора да разбереме се што ќе ни се сервира оти изневерувањето не е ниту грешка, ниту се осетив своја или вистинска, ниту ама вие не знаете како дојде до тоа, изневерувањето е избор. Можеш да го направиш тоа или не. До тебе е. Можеш да си доблесен и да не остануваш во лош брак прво и најбитно ради себе самиот, па потоа да праиш што сакаш. Оправдување нема. Да разбереме? Што ќе добие некој од моето разбирање за изневерувањето? Освен што може да го сфати како одобрување, ништо друго.
Ако имаш лош брак, прекини го. И да немаш лош брак, ако ете сте се промениле со партнерот и немате чувства еден за друг и не сте среќни еден со друг, разделете се. Да, заради децата разделете се, а не заради децата да бидете во формален брак. После оди со кој сакаш, едноставно е.
@Moon night Еве не ти судам ако нешто ти значи, пробувам да те рзберам. Но, велиш ова нема да влијае на бракот, а бракот ти е веќе пропала прича ако добро разбрав? Мислиш дека има шанси за бракот да се подобри? Исто така не си со намера да оставаш брак и семејство поради кратка афера. Што ти сакаш/планираш во овој случај? Да продолжиш со аферата и бракот паралелно? Совет/поттик во тој ли смер мислиш? Сеа се мислам дали да пишам, ами ај ќе пишам дека причината за ова можда е што добар дел денес се во погрешни бракови, т.е. со погрешна личност, од погрешни причини? Исто така и можда што не се спремни за доживотно (оддржување) на завет, брак и се што тоа носи. Разбирање можда донекаде за некои, доколку се појават (вистински) чувства за друг/а но тоа повторно не го оправдува изневерувањето, може да се прекине бракот фер и поштено и се продолжи со тој друг/а. Како ни тоа што многу изневеруваат исто така не го оправдува. И секако не зборам за сериски патолошки изневерувачи, тоа е друг муабет. За иневерување ради хир, себичност, досада, неизживеаност, недозреаност или нерасчистеност сам со себе не можам да најдам разбирање, нити треба.
Vo pravo si...loso e sto toa kasno go svativ deka maz mi ke se smeni ne veruvsm 12 godini ziveev vo zabluda mislev deka imm dobar brak zamizuvav na site karanici i navredi od negova strana...eve na strana toj sto go zspoznav ako zboruvam vaka ne znam dali bi go izneverila a tesko deka ke se odlucam da go ostavam maz mi...decata se vo prasanje....da ne bea tie odma zaminuvav no ne da istrcsm kaj toj drugiot nikogas ne bi ostavila maz i deca poradi drug....tesko e mnogu da vidsm vremeto ke pokaze nemam uste sili za toj cekor a zdravjeto i zivcite vise gi gubam....
Od kade znaes kakov e toj covek ? Ti samo se dopisuvas preku viber.Zar smetas bez da izlezes nekade so nego samo taka so dopis deka go poznavas tolku dobro. Zar na decata ke im upropastis zivot samo zatoa sto ti proletale peprutkite vo stomakot. Jas mislam da sednes so soprugot i da rabotis na toa da si spasis brak . Samo so otvoreni karti ako sednete zaedno i rabotite na toa moze da se uspee. Ako ne togas razvedi se bez da baras drug .
Жено божја па тој новиот малку ти го сменил секојдневиеѕо, после 12 години брак и три деца а сигурно и пред брак сте биле во врска, тоа е долг период и нормално е да се промениме, сигурно и ти не си таа од пред 15 години. Прибери се и согледај прво каков е твојот став, дали можеби и ти иницираш нешто во поглед на недоразбирањата со сопругот, ако ти си ок, преиспитај го неговото однесување, што е причината за расправиите, седнете разговарајте, објасни му дека сакаш внимание и искажување чувства, неочекувани подароци па макар и чоколадо. Ако накдете решение океј, ако и понатаму се карате тогаш размислувајте како понатаму. А на овој новиот не се потпирај баш, како тоа нр ми е јасно пишувате 3 недели на вибер и он те одржува во живот???? Кој живот е 3 недели???? Ова што го пишуваш е заљубеност и потреба од внимание, барем според мене. Плус на муабет е едно а во реалноста друго па ти не си ручала со него, не си имала секс, можеби и овој новиот нема да е компатибилен.