@Moon night ова твево не е неверство туку човеков ти улетал, а може да е и пратен од некого да ти се убаци баш сега и да те замае. Како дојде до контакт? Које тој човек? Од кај го има твојот телефон? Ај да биде на фб или инста па да речам те нашол случајно ама на вибер? Па треба да го има твојот број за да те контактира. Значи ти овој човек или го познаваш или некој кој те познава му го дал телефонот. Така да испитај си ти како и што е работата. А и можеби ти понаки ( понаивно) ја прествавуваш твојата ситуација. Не те осудувам, твој брак, твој живот не ме занима ама ова: Ме најде на вибер, па вака така 3 недели, бла бла ми е малку многу Телевиса пресента .
jas go izneveriv soprugot posle godina dena tortura vo brakot maltretiranje i ponizuvanje . izbegav od nego so dete vo racete. Pocnav vrska so drug skoro cela godina i mi bese preubavo se osetiv povtorno ziva . no po izvesen period si svati deka nemam tolku vreme da posvetam na nego radi moeto dete mu trebav i toj se otkaza od mene i mi raskina . Sega se osekam loso radi toa sto ostanav sama so moeto dete povtorno imam potreba od vnimanie.. no koga si so dete nikoj ne saka da navleguva dlaboko radi toa sto nemas mnogu vreme da se posvetis ...
Супер што си искочила од насилна врска. За партнер, искрено, мислам дека се ќе си дојде на свое место, во свое време. Подобро да почекаш, одколку слепо да влезеш пак во токсична врска.
Размисли дека детето го имаш извадено од токсична врска. Приоритет е да му дадеш насока на детето и да бидеш тука за него искрено на него си му најпотребна, а другото само по себе ќе дојде. Можеби ќе се појави и некој татко со слична ситуација како твојата па ќе бидете заедно никогаш не се знае, сега гледај детето дане се осеќа осамено.
Ова е класичен пример на тоа како не работиш во семејството да средуваш проблемите, и си бараш настрана занимација и си ја глорифицираш дека е нешто перфектно, а ако се разведиш, ако не те остај и тој латентнио швалер јас е... Почни да работиш на семејството ако го цениш и сакаш сопругот и мислиш дека треба да останите во фамилија а не да се боцкаш настана и да го релативизираш то пошто твојот маж не ти оди ваљда по твојо ум. (најчесто проблемите произлегуваат од нашите себични желби и кога некој не ни исполнува нешто се нервираме) Поздрав и се најдобро, имате повеќе респект и гордост.
Da pisam jas da raskazam sto se slucuvase poslednive nekolku dena...znaci ne mozev da go izdrzam cuvstvoto na viba koe go imav i resiv da prekinam so toj covek i da sednam na masa i da mu raskazam se na maz mi...bese tesko pominavme denovi vo kavgi,objasnuvanje ...go povrediv i mnogu se kaam...razgovaravme ze se sto ni smeta vo brakot ovie godini i se menuvaat nekoi raboti na podobro...odnosot ni e dobar sega no neverstvoto ne se zaborava prvo jas samata ne mozam da si prostam a kamo li toj da mi prosti...fala mu na gospod sto se svestiv na vreme ednostavno ne mozev da odam podaleku rabotata dovolno otide daleku ne mozev da si dozvolam da go izneveram maz mi na toj nacin...pominuvame sega niz tezok period se nadevam ke go nadminime za brzo ova...bitno se smenija na podobro nekoi raboti megu nas trebase odamna da se sedne na masa i da se razgovara a ne da se izglupiram...posakuvsm da se vrati vremeto nazad no za zal NE MOZE... Site nie vo zivotot porano ili podocna imsme momenti na slabost ...fala mu na gospod se svestiv na vreme i toa ostana samo emocionalno neverstvo ednistavno ne mozev da odam ponatamu i resiv da stavam kraj...i nema vrska toa sto maz mi ne odel po mojot um drugo bese naseto no so razgovor se menuvaat mnogu raboti...izlegoa rabotite od kontrola no na vreme se svestiv i svativ deka nema nisto povazno i povredno od semejstvoto...
Pred 2 nedeli doznav deka mojot soprug se dopisuva so druga skoro 4 meseci mislam po moe poso toj ne znae tocno koga pocnalo a i koga zavrsilo procitav del od porakite i mnogu mie tesko i se custvuvam mizerno no nikako ne priznava deka imal seks trvdi deka samo se dopisuval vo golema dilema sum ne znam kako da postapam
Voopshto ne e vazhno dali imal seks ili ne. So samata NAMERA (po toa shto se dopishuval znachi deka imal namera) napravil neverstvo. Smetam deka edinstveno reshenie za ova e razvod.
Da znam koga veke posakal druga...... i seuste nemozam da ja svatam pricinata zostoo go napravi toa 2 deca imame to mie najgolem problem
Jas bi se razvedila koga bi bila na tvoe mesto. Shtom mazhot ti zaborava na decata i na tebe i ide so druga, ne e na tebe da go spasuvash brakot koj vekje tvojot soprug go unishtil.
Не сме на филм. Реален живот е. Како така одма делите совети: 'Разведи се' ? Прво, мора да признае и да ти ја каже вистината за се'. Додека имаш прашања да прашуваш, додека имаш за плачење да плачиш, додека имаш за викање да викаш. Негово е да објаснува кога треба, молчи кога треба, те исслуша кога треба. Процес е. Како и кога ќе заврши, зависи од вас двајца.
Пошо подобро тоа него да седи ко труп и да трпи. Генерален совет за сите жени кои се со серковци: Ако имаш малку финансии, бегај колку нозе те држат, и легално и физички. А не седи и чекај он да пропее за какви неморални и лажливи гомна правел. Ако ти треба конфешн дека нема почит спрема тебе, ќе се лупаш од ѕид додека он си свирка. Кога ќе осетиш, тогаш реагираш. Не седи и прави разговори кога се знае дека нема да има плод. Ако зад грб ти прави ствари, тој човек не сака да разговара. Тој сака да прави тоа што му одговара додека при себе има извор на убавина и емотивна топлина (жена). Ти си моќта во ситуацијата, без тебе немаат некој кој им го пумпа егото. Без тебе немаат моќ, затоа ќе шибнеш од таму и ќе го оставиш во емоционален банкрот. Он нека стане проблем на друг.
Кој ќе гарантира дека во иднина нема истото да го повтори? Па да дојде и до физичко неверство на пример? Мочко некој, наместо на децата и сопругата да се посвети, тој се допишува. У животот нај страв имам да не завршам во брак со таков.
Изневерувањето е траума за изневерениот. Кој-како се справува со траума е индивидуално. Кој-со што може да живее е индивидуално. Кој-што може да 'прости' е индивидуално. Нема универзално правило. Затоа по трет пат ќе повторам дека е процес, кој зависи од конкретната/ите индивидуа/и
Го фатила сега, додека се уште се допишувал. Допишувањето води кон средби, а тоа кон секс. Мое мислење, @M99 размисли си. Ако мислиш дека можеш да преминеш преку ова, седнете разговарајте за понатамошниот однос. Постави некој ултиматум валјда и дај му период. Ако пак почне по старо, размисли за развод.
Ја не можам да простам бидејќи секогаш ќе имам сомнежи, очигледно е дека и членката не знае како да постапи. Можеби разводот не е решение за веднаш, но што е со довербата? При прва караница ова ќе биде префрлано и така. Ебате бракот кога се допишуваш со други жени а имаш и деца, плус.