Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Не ти ја знам ситуацијата и затоа не можам да ти кажам што да правиш освен убаво да ги извагаш опциите и да размислиш дали реално можеш сама или со помош на некој друг да се снајдеш. Некогаш, поради недостаток на храброст и поради тоа што самите себе се гледаме помалку способни отколку што сме, мислиме дека не можеме да успееме, па заглавуваме несреќни... Јас само кажував моја перспектива дека никогаш не би можела да простам и и да останам со личноста, тоа би се одразило понатаму на односот, би била несреќна. Ама ти најдобро знаеш што и колку можеш да направиш...

2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Не барај изговори за да не се отргнеш од него.
    Побогу, нит си глупа нити тупа за да не се снајдеш сама.
    Ќе ти биде тешко на старт, но подоцна ќе биде полесно.
    И многу поубаво отколку да трпиш лаги и неверства.

Женче, да се допишуваше ти, немаше ни 5 минути да чека, ќе те оставеше сместа.

Сами сме си криви.
    Ако маж го стори тоа, почекај, разговарај, дајте си време, дај му ултиматум, ако не бива, развод.
    Жена да го направеше тоа без размислување ќе беше оставена.

Ама ако, вие си знаете.

На Skorpija25, KateKane, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Зависи каков е мажот.

4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Тешко тој да ти даде дозвола да ги однесеш и децата во Германија со тебе...

5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Каква врска има Германија со човеков? Кој сака, може се друго е изговор

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Да еве чекавме ти да кажиш дека има и такви 5% што не им смета жените да се ебкаат на страна8-|

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Да не чека виза за Германија преку него, како семејство...?

8. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Pa toj e germanija ima viza sega nie cekame za nas familijarna

9. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Значи планираш да продолжиш да живееш со него како ништо да не било. И после совет сакам каков совет сакате не знам јас

10. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Jas ne planiram nisto momentalno sum zbuneta povredena nee lesno naednus site sonista od svoite deca da gi unistam jas sum majka i mislam podlaboko

На Discovery, NoirSerpentine и anggell им се допаѓа ова.
  11. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Јас како што ја разбирам жената, не сака да е со него, но не знае дали и како сама би се снашла да издржува 2 деца без поддршка од нејзините родители, а можеби и си мисли да не им ускратува на децата иднина во подобра држава.
    Знам дека ќе речете дека не вреди децата да живеат во таква средина, таков брак, и се согласувам, меѓутоа не ѝ ги знаеме можностите, затоа и ја разбирам зошто размислува.

На M&M, Discovery, Ambitious и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Не е само таа мајка. Мајки има милион. Самохрани исто така еден куп. Децата ке пораснат, а нејзиниот живот пропаст засекогаш со таков човек

13. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    И тоа што не би била единствен инвалид во светот нема да ти олеснува доколку би станала инвалид.
    Не ја охрабрувам да остане со него, напротив, би сакала да најде начин да успее и без него, но работите не се исти кога си само ти афектиран и кога други две малтене неспособни личности (децата не можат да се грижат сами за себе) зависат за буквално сѐ од тебе. Не можеш да ги оставиш сами, а ако не си ти со нив, требаат финансии за некој друг да е со нив. Финансии кои се исцрпени за други трошоци за живот.
    Да не зборуваме за тоа дека не секој е исто психички силен да го издржи тој притисок и не значи дека ќе биде посреќен (или децата) одејќи го тој пат.

Би сакала да верувам и јас дека сѐ е можно, дека сме способни да се справиме со сѐ, но не е секогаш така кога ќе се соочиш со проблемот. Затоа и не осудувам жени кои се свесни како оваа жена, која не го оправдува маж ѝ само дека е маж, туку реално ја гледа вината кај него.

На Ambitious, NoirSerpentine, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Па еден куп разведени со деца познавам што функционират скроз ОК. Нека оди тој нека печали нека пушта за децата. Ние што не заминавме стриктно сите до еден германија не сме умрени и не значи дека не можеме еден ден да одиме, сега не и е време ни неа ни за децата нездрава средина да се заедно

15. -црноока-

-црноока- Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    3.329
    Доколку се разведиш ќе ти ја одземат фамилијарната виза. Или разговарајте сериозно доколку мислиш дека може да спасиш бракот, или разведи се уште пред да одиш за децата да останат кај тебе. Доколку разводот е во Германија трошоците ќе се сигурно повисоки, а со децата што ќе биде не знам.

На pdb123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    Се согласувам, нека пушта. А што ако за да ѝ се инаети нејзе не пушта? Сигурна сум дека има многу свесни татковци, но не знаеме како ќе се постави тој. Не знам дури и дали некој би можел да знае за свој партнер како би постапил во таква ситуација, под влијание на огорченост. Ако си читала подолго време на темите на форумов, сигурно си читала за приказни каде мажите за инает не плаќаат алиментација, и водат војна со бившата преку децата...

17. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Toj se kajt izvini na sekoja demek zgresiv eve posegnav samo se pisev prostimi ova ona jas za vas ziveam za vas rabotam sakam od pocetok da pocnime sve da zaborajme ama jas nemozam kolku i da sakam da se smiram tesko mie glupo mie po sve so citav kako se ligajt kako ja molit kolku znacenje pridaeno za nejziniot izgled karakter i gadno mie sve se gadam od nego

На WildMk и Осе им се допаѓа ова.
  18. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    5.894
    @M99, ти работиш нешто? Заработуваш добро? Имаш имот на свое име или на заедничко име со маж ти? Пријатели, други роднини кои би помогнале?

19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    17.597
    Искористи го за виза ако не. Најди работа, ќе поминат колку години за државјанство. Баш ко ќе мисли се е средено веќе, разведи се. Земи му пола, нека плаќа алиментација и нека седи со прстот во уста.

На M&M, Meddy, KateKane и 7 други им се допаѓа ова.
  20. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.364
    Допаѓања:
    26.283
    Ништо ич тури му пепел
    Или ќе си одлучна и ќе си заминеш од него или ќе живееш целиот живот во заблуда и нервоза

На Skorpija25, Mantub и hermosa им се допаѓа ова.