Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Епа ако ги слушаш другите секогаш ќе си незадоволна , вклучувајќи ги и твоите родители кои бараат оправдување за неверниот им зет .Убаво ти кажаа членките или ти изиграј го и насамари му алиментација или тој тебе ќе те злоупотребува додека може и колку може ако види дека покажуваш слабости .Мисли на своите деца ако на себе не мислиш те молам,да трпат нефункционален брак е најголемото зло кое може да им го нанесеш а и твојот сопруг уште полошо прави што знае дека ако цимоли две три солзи тажно лице и ти ќе простиш .Наивна не си ,белким не му веруваш?Ако да,може и еден за друг сте навистина немам друг коментар

На bicycle, pdb123 и ♡ Cinderella ♡ им се допаѓа ова.
  2. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.249
    @M99 многу корисни совети ти кажаа. Тој нема да се смени, ама стегни заби издржи. Оди таму вработи се, осамостои се и побарај развод. Искористи го максимално, нека не ти чуе, како што може него да не му е гајле за твоите чувства и тебе, така и ти со него. Додека си таму однесувај се како да е се' во ред, потоа откако ќе се осамостоиш одјеби го. Децата ти се големки ќе се снајдете некако. Ти посакувам среќа :hug:

На Meddy, cresa-jagoda, M99 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481
    Неколку мислења пред раскажување на проблемот на @M99 една жена кажува дека се допишувала со друг маж и развила некој вид емоции. Му признала на мажот и решиле да се потрудат да ги поправат работите меѓу себе. Нема ниту еден осудувачки коментар ниту препорака за развод за разлика од случајот на м99.
    Не знам како така лесно и веднаш кажувате ајде развод. Не знам што за вас претставуваат некои крајни граници за развод ама според мене едно пишување не е.

На Ceci16 и M99 им се допаѓа ова.
  4. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Edno pishuvanje e prichina za razvod.
    Posle toa edno pishuvanje koe bilo skrieno od tebe, kako ke imash doverba vo partnerot?
    Ne e rabotata vo toa : edno pishuvanje. Problemot e vo: lagite i krienjeto koe go nosi toa : "edno pishuvanje".

На Just.do.it и bicycle им се допаѓа ова.
  5. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481
    Зошто истото не го пиша на таа членка погоре што му го направила истото на сопругот, да си ги собере куферите и да го остави. Не знам колку љубов има во нивниот брак но доколку заемно постои во брак треба некогаш и толеранција. Можеби се спремни и дваицата да си дадат шанса и да се подобрат работите.

6. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Mojot stav ne zavisi od polot (dali mazhot ili zhenata izneverila).
    Tolerancija za neverstvo nemam.
    Treba tolerancija posle izgubena doverba?
    Poslw lagi i krienja?

На Just.do.it и bicycle им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Статистиката друго кажува.

8. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Da, ama statistika ne kazhuva kolku zheni ostanale vo brak zaradi decata ili zaradi osuda od okolinata.
    Ako edno pishuvanje ne e prichina za razvod spored statistichkite podatoci, isto taka ne mozheshd a tvrdish deka site sho ostanale vo brak so neveren partner ostanale zaradi ljubov.

На Just.do.it и riba79 им се допаѓа ова.
  9. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.050
    Јас мислам дека нема потреба да и се објаснуваш на вајлд, таа и онака и пркоси на нормалното општество секогаш.

На Just.do.it, manako1, Lady D ❤️ и 3 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Не тврдам.
    Не ни реков такво нешто.
    Ти го пиша, не јас.

11. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Ти би спиела до маж кој има други намери, со друга?

На Just.do.it, cresa-jagoda и Lady D ❤️ им се допаѓа ова.
  12. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481
    Леле смртен грев да ти било тоа да има намера. Разведувајте се од вашите мажи поради такви причини, секој си знае за својот живот. Доколку физички не ја изневерил и емотивно не се заљубил или засакал друга, да си уништи брак од 20 години со две деца поради пишување според мене не е најпаметно. Нормално ќе имаат сега криза, повредена ќе е ќе и се гади ама време лечи све. Во средина на својот живот да се остави сама да лута од почеток со ризик за иднината и да остари сама и со осудувања поради едни пораки за мене е многу несериозно и детско размислување.

На Discovery, M99 и marlonbrando69 им се допаѓа ова.
  13. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Помислил на неверство.
    Стапил у контакт со друга.
    Кој знае што пишувале.
    Нема ја да му готвам и чистам и перам и деца да му раѓам за да се допишува мочкото со друг.
    Има бре ко кралица да ме гледа и чува.

Боље ќе остарам сама отколку да градам брак основан врз лаги и неверства, и да, грев е.

Какви размислувања, ќути си трпи си.
    Јебем заостанат Балкан со заостанати размислувања.

На Victorian, Maaaaaaaaar1, Spicy Senorita и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481

Девојче уште немаш ни дечко, ни брак ни деца те молам не се удирај во гради. Ќе сфатиш во животот што е пред тебе дека ти носи секакви ситуации и искушенија. Не можеш со толку детски и романтичарски наочари да гледаш зошто идеално не постои.

На Discovery, Petar80, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Е баш ова болдираново ми е така малце :envy:

На Just.do.it, LiquidLuna, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Идеално не постои, ама ако во животот немаш маж што дур е женет со тебе не би те повредил на овој начин, не те ни заслужува.
    Јас во маж ми сум 10000 % сигурна дека НЕ би ми го направил тоа, затоа и сум со него. Ако он како што сме збореле е спремен да ме остави како што би рекла ти за само едно допишување, спремна сум и јас. Се губи доверба сфаќаш? Значи и да било само пишување и дур е на работа нема да му верувам дека не би ме изневерил или дека не се допишува со некоја друга. Допишување води до гледање, гледање до нешто друго итн итн. Прво е непочит до личноста што спие до тебе.
    Не треба да си мажена за да знаеш дали би простила неверство или не. Неверство дали во брак, дали во врска исто боли. Знам како ме болело кога сум видела и обичен "poke" на фб меѓу бившиот и една друга со која после ме изневери, знам како ме болело и неверството. Значи не е дека е само ете де, едно допишување. Чим се допишувал имал намера. Чим имал намера, не ме сака толку многу и не ме заслужува. ТОЛКУ, нема ама.

На hermosa, Oneo, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  17. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Дечко имам.
    Сум била изневерена и сум оставила.
    Другарки биле изневерени и оставиле, благодарение на тие трауми од неверството на маж и, детето што го има една другарка има трауми.
    Повели, живеј во лага.
    Јас не живеам за другите, туку за себе.
    Барам почит од сопруг и љубов и доверба, да живеам во сомнежи немам намера.
    Идеално не постои, ако не го добијам она погоре од мојот сопруг џабе е.

На Just.do.it и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481
    Се согласувам што си пишала. И јас во маж ми имам 10000% доверба и кога би имала ваква ситуација сигурно би имало многу лоши последици по нашиот однос пред се губење на таа доверба и огромно непочитување. Не го оправдувам ниту мислам дека е нормално однесување туку за секоја осуда. Ама јас не би се развела веднаш, би видела какви се последиците па доколку тоа не може да се надмине тогаш можеби би размислила.
    Не се согласувам со мислењата на луѓе кои веднаш пишуваат одма развод развод па развод. Жена со 2 деца 20 години во брак и мислат толку лесно е ајде оставај го. И тоа делат совети деца. А како што спомнав неколку страни поназад имаше жена која го направила истото на мажот и и членките воопшто не ја осудија ниту и кажаа да го остави мажот. Најмногу пишав поради таа дволичност.

На Осе и Мамичка им се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Децата еден ден ќе формираат своја фамилија, а изневерената жена или маж мора да живее во сомнежи а тоа не е живот.
    Без разлика на полот, еднаш штом дојде до било какво неверство, тогаш се распаѓа се што си изградил.
    Доколку партнерот не ме привлекува, не го сакам повеќе подобро ми е да се разведам отколку да шарам наоколу.
    Бидејќи го знам какво е чувството да бидеш изневерен, ќе ти посакам никогаш да не го доживееш тоа.
    Тука нема веќе иднина затоа скршената доверба и сомнежите ќе ме уништат.
    И не можеш никој да наречеш дете, тоа што некој не е во брак не го прави дете туку знае како би постапил.
    Ако не добивам почит од сопруг или партнер, нема што да барам со него.
    Едноставно е.

На Lady D ❤️, ZAHRA и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481
    Добро двеста пати со истото се повтараш, гледаш дека не ти ни реплицирам. Не викам дека си дете пошто не си во брак, туку по тоа што го пишуваш.

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.