Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.798
    Точно е дека во темава најмногу совети за развод доаѓаат од девојки што не се во брак. Точно е и дека пишување со друга личност е валидна причина за развод, зависно од содржината и од намерата. Ама не за секој.
    Не секогаш неверството е само физички да се биде со некој друг. Неверство е да се изневери довербата на партнерот и воопшто да се помисли на блискост со друга личност. Но - секој си знае како му е во бракот и која е границата што ќе доведе до развод.

На marchi-cool, marlonbrando69, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Едно прашање: Дали си била изневерена од партнерот/сопругот и дали знаеш што сакаш од него?
    Тоа ме интересира.

Ако не се цениш ко личност и пишување со друга личност не е ништо за тебе тогаш браво како можеш да живееш во лага.
    У иднина не ни планирам да ти реплицирам.

И престанете да џафкате со тоа: Не си у брак немаш право на мислење, исто ко мајките: не си родител, шо бараш тука затоа што секој има право на мислење.

На ***Bony***, Just.do.it, Polyincognito и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Tie 20 godini brak izneveruvachot gi frlil, gi unishtil.
    Zhenata e ona koja sho i pokraj toa sho e izneveruvana treba da go drzhi brakot samo zaradi tie 20 godini?!?!
    Kako ne se dava tolku na znachenje na tie 20 godini koga soprugot legnal so druga, tuku se dava na znachenje togash koga zhenata ke reshi da se razvede?!?
    Konkretno za pogore napishanoto svedok sum na razgovorot: "shto ako te izneveri,taka ke gi frlish tie 20 godini brak? Zhivotot zaedno ste go pominale".
    NAMESTO VAKOV RAZGOVOR NA ZHENI KOI SE IZNEVERENI, TREBA DA IM SE ZBORI NA MAZHITE KOI IZNEVERUVAAT.

На sparklie, naturally, flower30 и 15 други им се допаѓа ова.
  4. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.249
    Мажот е зрела личност, треба да е веќе со оформен карактер и сам свесно решил да ги фрли тие години во неповрат.
    Пред да ме нападните, да во брак сум и ако во некој момент маж ми одлучил да оствари контакт со трета особа, јас губам доверба. Ама тоа сум јас и ова е мое мислење. Не можам да го поминувам животот со некој и да се прашувам што ако пак проба со истото?

На senza.parole, cresa-jagoda, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    А претежно тој некој еднаш што направил пак ќе направи. Ете мене бившиот ме изневери со таа сега што му е жена, незнам сега колку им е стабилен бракот, знам дека дури беа во врска и неа ја изневеруваше, дојдоа до раскинување и пак се смирија. Каков брак е тоа? Каков живот е тоа? Да се мислам секоја вечер кога ќе е со другарите дали можда некоја ќе му се понуди и овој поднапиен ќе направи нешто? Кога се крши довербата, после се е џабе.

На senza.parole, cresa-jagoda, manako1 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    481
    Се согласувам потполно.

Фала богу не сум имала такво искуство.
    Имај ти мислење ама не е толку едноставно да поминеш низ развод јас за тоа ти зборам, ми смета што толку лесно зборите за развод, како тоа да е раскинување со дечко со кој сте заедно 1 месец. Како што пишала членката погоре се согласувам од а до ш со неа.

Значи друго е изневерување, друго е доколку останало само на пишување, а реално важно е и што се пишувало. Не можам до толку да генерализирам. Друго нормално тој што се огрешил е крив што ги става во ризик тие 20 години.
    Пишуваш мислење колку да добиеш лајкови, скроз ја изврте темата. За ситуацијата што е обратна кога жената му го направи истото на мажот советите беа во друга насока. Врати се на 485 страна до 487 и ќе видиш.

На Мамичка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    @Sunrise!!! Другарка ми помина низ истото, остана во брак поради детето, многу полошо беше.
    Детето има трауми поради се што се случуваше.

Другар во брак беше фатен како се допишува со девојката на мој колега со која бил 10+ години врска ( од деца)
    И врската, и бракот се распадна.
    Многу, многу лошо беше, се трудеа да опстане.
    Изневерената сопруга дојде до болница зошто сакаше да се самоуби.

Имам уште многу, многу вакви примери.
    Не секој има јака психа да помине низ тоа.
    Не зборам од ракав.

На flower30, Konfetka, ZAHRA и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    А и ако некој остане после неверство врска/брак, не значи дека има јака психа. Можеби токму спротивното. Не знае како да се справи со реалноста дека е крај. Па така си живее во илузија. Може е и еден вид трауматичен одговор (flight/freeze response).

Во секој случај е траума. Мора да си екстремен себичњак и неразвиен во мозокот, за еден секс од 2 минути, на партнерот и децата да им оставиш траума за цел живот.

На Калатеа, Vraloma, flower30 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Ама пишување било, не е ништо тоа.

На senza.parole, Just.do.it, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Тоа пишување било, не се фрла туку така во вода брак од 20 години е само и само утеха за изневерената страна!

До толку ли има жени кои свесно се газат и сами себе понижуваат да премолчат допишување со изговор дека не дошло до физички акт?

Намерата на изневерувачот започнува во неговата глава, мисли, илузии и следни дејствија кои секако водат до физички акт, а тука веќе нема ни простор, ни чувства за жена и деца.

На riba79, Lady D ❤️, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Moon night

Moon night Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    27
    Koga nesto ke se skrsi kolku I da go lepis toa pak ke bidi skrseno,znaete pisuvav pogore za mojata situacija izneveriv so dopisuvanje koga svativ sto pravam prekinav I mu raskazav na maz mi no iako se smenija nekoi raboti megu nas neverstvoto ostanuva ne moze maz mi da premini preku toa a ijas sebe so da si prostam no koj mi e kriv.. .insistira da doznae sto sme razgovarale vo porakite a jas mislam deka ako doznae tuka e krajot...iako sega da se vrati vremeto nazad ne bi go napravila toa I ne go cuvstvuvav toa...bese samo moment na zanes I nisto drugo....toj od edna strana se menuva I ubo ni e no od druga strana saka da doznae sto sme zboruvale...mislam deka e glupo togas neka ne se odnesuva so mene ubo koga od druga strana go pravi toa...ne znam sto da mislam I sto ponatamu...go sakam I ne sakam da se razdelime no da se razdelime poradi gluposti ne treba...se sto se sluci bese samo moment na slabost I poradi taa slabost pomisliv deka sum se zaljubila a ne bese taka koga go vrativ filmot nazat.. .mozebi go zasluziv ova no barem neka ne mi izjavuva ljubov koga planira da doznae sto sum razgovarala so drugiot I da me ostavi...ne e normalno toa...

На Ceci16 и mira.mira им се допаѓа ова.
  12. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    ∆ Јас не би те ни погледнала да сум на местото на мажот ти, а не да ти изјавувам љубов!
    На крајот крив мажот ти, оти тебе ти мрдал опашот.

На BrokenMan, Oneo, senza.parole и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Moon night

Moon night Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    27
    Koj pisa deka e kriv citaj ubavo...nekoj se obiduva da spasi brak a ti so koe pravo osuduvas nekoj sto ne go znaes I ne znaes sto tocno se slucilo.. .brakot ne e vrska da ja prekinis koga ke ti tekne ko nisto da ne bilo...ima I losi I dobri raboti ako pri prvata prepreka se otkazis togas ti ne si za brak...ova nas ni bese prva losa rabota sto ni se sluci vo ovie 12 godini I se nadevam ke se resi jas se osvestiv na vreme I prekinav ne dojde do fizicko izneveruvanje I mu raskazav se na maz mi toa nikoj ne go pravi ...

На bebaa и Осе им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    @Moon night ај постави се на негово место. Ти не би сакала да знаеш сѐ? Нормално дека го копка што се случувало, бара причина, се обвинува себе, тебе, верувам дека е изгубен. Штом одлучил да ти прости, јас мислам дека е нормално да те прашува сѐ, уште еднаш и уште еднаш и да пробува да најди "дупка" во твојата приказна. Довербата е изгубена, потруди се да ја изградиш од нула ако навистина се каеш и сакаш да го спасиш бракот.

На Oneo, Zumbulche, LiquidLuna и 7 други им се допаѓа ова.
  15. LanaDelReyQueen

LanaDelReyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    296
    @Moon night Тоа што твојот сопруг дал шанса на бракот треба да ти биде доволно..Извини ама заради тој твој момент на слабост твојот сопруг изгубил целосно доверба во тебе и сигурно понекогаш додека разговарате или вечерате помислува на тој разговор.Треба да имаш огромно трпение ако сакаш работите да се вратат во нормала,замисли како би ти било на тебе да си на негово место се допишувал,покажувал интерес,делел комплименти и ти да поминеш преку се тоа и уште да искажуваш љубов,да спремиш вечера со мерак, да го прегрнеш и слично фала богу дека на моменти ќе му се гади од тебе ама си требала да размислиш на последиците пред да флертуваш и криеш.

На senza.parole, ZAHRA, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Moon night

Moon night Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    27
    Da taka e izgubi doverba no sama sum si kriva I ne se zslam jadno mi e deks treba vreme da pomini spremna sum I na toa deka nikogas nema da mi prosti...jas pogolemiot del od razgovorite mu gi kazav I mislam deka ne e vo red da kopa I se da procita ...razgovaravme I za problrmot sto go imavme megu nas isto I resivme da probame I navistina se bese vo red...vcera vecer od nigde nikade se naluti I si zamina od krevetot mi rece ne saka da spie so mene...toa ne mozam da go svatam se ubo I odednas ne moze da me gleda....ne mozam da svatam I ne znam kako da se odnesuvam...mozebi treba da odluci ako ne moze da prosti da stavime kraj a ne od edna strana ubo se odnesuva od druga strana me mrazi...nekako detski mi e toa...jas zgresiv I spremna sum da ja platam greskata kolku I da e tesko...no vakva neodlucnost ne mozam da svatam...

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Не ми е јасно. Сакаш авантура - разведи се и можеш да го имаш секој што ќе го посакаш. Или така е посигурно, да си го чуваш тој дома, оти оној со кој ќе го изневериш брачниот другар не ти е сигурен дали пак ќе остане до таква личност која лаже и манипулира.
    Така ќе е вечно, секогаш ќе постои сомнеж од негова страна. Не е детско однесување неговото, туку твоето. Тој сега се бори дали да остане или да расчисти со тебе. Во друг случај може едино да те изневери, па така да останете во бракот. Запомни едно - Довербата се гради со години, а може да се уништи за секунда. Возрасни сте би требало да знаете што е исправно, што не.

На BrokenMan, Vraloma, riba79 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.478
    Допаѓања:
    17.138
    Како детски па ти си срушила нешто што сте граделе 12 год.Нормално ќе биде и да покажува љубов и да бега од тебе зошто се му е измешано во главата.А ти ако не си спремна да ги истрпиш последиците а верувам ќе трае подолго тој период подобро кажи му да ставите крај.

На flower30, ZAHRA, Mnik и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.521
    Auuuf decko odnesuvanje,ti zablagodari se na Boga.sto ne te isfrli od stanot,sto barem on razmislil za se koga ti ne si....
    Sto ocekuvase deka ke.legne so tebe,ke ti zbori deka si najubava,najmila na cel svet? Malo morgen ke si trpis uste mnogu vreme toplo-ladno reakciii ...

На Vraloma, riba79, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  20. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Требало да мислиш порано.
    Искрено ти посакувам се да се среди и да бидете среќни но скептична сум.

Види, сите грешиме, ама цело време го потам овде се додека една членка не ме нападна, ова - само допишување е, може да повреди многу.

Обиди се да го разбереш твојот сопруг, секој би реагирал на негово место и секој би барал да види што уште сте пишувале.
    И колку повеќе не му кажуваш, толку повеќе ќе се сомнева.

Не го притискај, не го форсирај, дај му време.

На Just.do.it и cresa-jagoda им се допаѓа ова.