Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Dayandnight

Dayandnight Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2022
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    1.474
    Znaci ako nekoj izneveri ilil nekoja neznaci deka pak ke go napraj istoto,vo momentot taka se cuvstvuvale,bez da razmislat,pa ubavo im bilo,bez osuduvanje od drugite,sekoj si ima svoj zivot i razlicno gleda na rabotite,ama i ne se site isti,ima i verni i neverni,i so srejka na site:rofl:

На LightSpirit и Ceci16 им се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Се бори самиот со себе да ти прости. Ете тоа е. Сум го поминала ова и го разбирам. И како можеш да кажеш не е во ред да копа, се да прочита? Избриши го разговорот жено божја, ако не остај го, се нека прочита. И ја да сум ќе ме копка, тој се јаде сега дур он мирно спиел ти што си правела, дур он се бањал, бил на работа итн итн. Се тоа ти си му го работела зад грб и него го боли, без разлика дали си отишла со тој некој или не. Во мислењава по пишувањево уште ко да го обвинуваш него што неможе веќе да премине преку тоа. Заслужуваш и да не те погледне, искрено, ама ај.
    Сте имале проблеми, не сме знаеле што ви се случувало. На сите дома ни се случуваат работи што на форумов, па ни пријателиве што ги имаме, па дури ни фамилијата не ни ги знае, ако секој посегнува по некој друг на страна во кризни моменти, тури пепел на бракот.

На naturally, hermosa, Vraloma и 7 други им се допаѓа ова.
  3. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Znaes sto saka? Saka da doznae dali bilo samo pisuvanje ili doslo do zadovoluvanje , seks preku telefon kako i da se vika toa, toa saka ti garantiram zatoa i taka se odnesuva. Ne pisa dali imalo takvo nesto t.e dali ste stignale do toa..

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Zarem mozit covek da se zalubi so dopisuvanje?Normalno ke saka da doznae sto si pisuvala i bravo za nego sto ti oprostil

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    А колку што сфативме од претходно пишаното, допишувањево од сам почеток е на Вибер. Во живот не се видени. Ко 15 години да има или ко да не трола некој, нов член, сите мислења во темава и' се.

На Lady D ❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    da, kako me prochita deka za lajkovi pishivam..bravo.
    100 pati ti kazhav deka za neverstvo ne pravam razlika vo odnos na pol.
    Toj sho izneveril (mazh/zhena) voopshto ne mu e gajle za partnerot i za decata.
    Vtoro, pishuvanje e legitimna prichina za razvod, zatoa shto toj sho pishuval na drugi znachi imal nekakva namera so niv. Plus isto taka celiot ovoj proces na pishuvanje so drugi e prosleden so lagi i krienja od partnerot, a isto taka i zblizhuvanje so treta lichnost, sho samoto po sebe e neverstvo.

На butterfly6223, ZAHRA, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.472
    Допаѓања:
    114.861
    Сосоема нормална реакција. Според мене очекувај дека и он може да сврти накај неверство, не за друго да си докаже дека ете и он може, дека е маж и нема да имаш право да се лутиш.. Не е лошо да си оидте на советувалиште или терапија за парови.

Те чека мноооогу тежок период, и додека да се добие пак довебата, ако некогаш се добие ќе биде многу лошо.

На hermosa, Cosmic Girl, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  8. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    282
    Да бидеме на чисто за да изневери мажот мора да постои друга личност т.е. жена. Не се секогаш криви мажите.
    Доколку постојат жени кои што сакаат да изневеруваат ќе постојат и мажи и обратно.

Значи има мажи кои подеднакво изневеруваат како и жени.
    Неверство е неверство дали е од маж или од жена.
    Така да не ви требало да се обвинуваат едни на сметка на други :)

9. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Sekogash, kriv e toj sho izneveruva.
    Ne mozhe druga lichnost da se obvinuva za nechii pogreshni postapki.

На Amore123, butterfly6223, ZAHRA и 3 други им се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.002
    Допаѓања:
    33.746
    Епа ради тие ваши моменти на занес, страда секогаш врска/брак, а уште пострашно е кога се случува во брак каде што има и дечиња.
    Според мене крива си и ќе бидеш секогаш, мада секоја чест на сопругот што воопшто и легнал со тебе во кревет, а ти се прашуваш зошто станал од нигден никаде.. ти што мислиш, за што станал? Не му се свиѓал ручекот и ти се наљутил?

Можеби сум груба, ама вакви ситуации воопшто не оправдувам. Незнам како ќе продолжите натака само ќе ти посакам среќа, друго незнам што би ти рекла.

На Vraloma, LiquidLuna, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  11. s.a.m.a

s.a.m.a Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2022
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    282
    Са баш така ама оној што изневеруба не изневерува сам со маж или со жена двојно изневерување.
    Реков не се криви само мажите или само жените за неверство туку под еднакво се криви и двата пола;)

12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    За неверство двајца се потребни, и двајцата ги обвинувам.
    Едната страна што изневерува и другата што се меша кај шо не и е место.
    Толку.
    Нема ама...

На Amore123, flower30, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    @bicycle Абе не може некој да ти се меша во врската или бракот, освен ако сам не дозволиш. Важи за сите трети личности, и швалери, и другари, и колеги, и свекрви итн.

Инаку, кога веќе останале заедно, нека си идат на брачно советувалиште, оти вака не гледам некој супер однос на долга стаза.

На JustBeautiful, Lady D ❤️, butterfly6223 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    @Polyincognito од толку слободни мажи/жени зафатен/а?
    И после ама јас се заљубив во него/неа, ама јас вака онака.
    Не за џабе е кажано - Не го прави она што не сакаш да ти го прават.
    И двајцата треба да сносат вина.

На cresa-jagoda и s.a.m.a им се допаѓа ова.
  15. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    @bicycle Абе види, може било кој да проба да флертува, да ти пишува, да се обиде нешто, но твое е да одлучиш дали ќе прифатиш или не. Вината е исклучиво 10000% во изневерувачот.

На neno0o, Lady D ❤️ и Осе им се допаѓа ова.
  16. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Вината е подеднаква :)

На Bitter-Sweet и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    @Mony18 Како? :D Ако мојот партнер ме изневери, тој е 100% виновен, а не девојката. Ниту го силувала, ниту го тепала. Зарем може некој по некој да присили да изневерува? :D
    Ако некоја му пише и го замара, постои нешто што се вика блок.
    Негово е да ја заштити нашата врска и да ме почитува. Негово е нашето да го чува и заштити.

Треба да се лажам себеси кога би рекла друга ми е крива.

На nena2010, ZAHRA, Lady D ❤️ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Mony18

Mony18 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    329
    Да, постои блок ако тој е совесен и ја сака и ја почитува својата жена или девојка, но што бара девојка или жена да му пишува на женет човек или човек во врска и притоа да не е крива во никој случај?

Друга работа е што дечкото има идеа дека сака да почне да се гледа со друга истовремено додека е веќе во врска или брак и таа го прифаќа тоа, СВЕСНО растура врска, семејство, брак.
    Едноставно мене највеќе би ме повредил човекот со кој сум во врска ако веќе дојде до тоа, а не таа жена, но и двајцата свесно го правеле тоа и свесно повредувале друга личност и мислам дека имаат иста вина и грижа на совест. Нема тебе таа да ти биде крива, но дека носи одредена доза на вина тоа е сигурно.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Polyincognito

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    @Mony18 Не може никоја да легне со мојот маж, во мојот брачен кревет, ако мојот маж САМ не ја пушти дома, (не ја пушти во нашиот брак). Попросто не може да биде.

Од неговата одлука и волја зависи се.

Жени што бркаат зафатени ги има на секој чекор. Сега јас треба од сите да го бранам со чадор или тој треба да е маж на место?

А ако имал идеја за втора, па пак си кажа, идејата била негова. Тој е совесниот растурач на се.

Последна измена: 10 март 2023
    На nena2010, Malesia, Estranged и 4 други им се допаѓа ова.
  20. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    1.249
    Да сноси вина и тоа како, ама иницијатор е мажот тука. Свесно одлучил да се впушти во таква авантура и да пушти низ вода години брак. Ако не е оваа ќе е друга, ама мажот е тој што посакал сигурно не го терал некој со сила. Не можеш да го браниш од сите. Тој ако е таков да му шета опашката, сите се потенцијални швалерки.

На 2709 и Mony18 им се допаѓа ова.