Темава: Жена пишува- ме вара, му начекав ова и ова, грото удри му колците, развоТ Исто темава маж пишува на жена ми и простив неверство и по 2 месеци ја сакам повеќе од секаТ и еве ти коментари е да возможно е, ок, свака част итн. Двојни аршини, аршинчиња... п.с. Да се пошалиме малку, навистина различно е за секого и претежно секој си има причини зошто поминал преку неверството или не, ама не ќе да е дека се е исто како порано. Теоретски шанси нема да е така. Чаша ќе скршиш и залепиш ама на сршеницата ако допреш до уста грепка, а може и да исече и раскрвари и нови и стари рани.
@Vraloma Па разликата е тоа што некоја жена кога пишала, барала мислење и совет што да прави, а човекот си ја само напиша неговата приказна, не не праша како да постапи Не сме двојни арашини де Не извадивме труби да му честитаме
За жал досеа во моето искуство да, ама никогаш не велам дека нема... еве ко на пример примери што некои се покајале или си дале шанса втора поради други фактори... во текот на животот.
@bicycle Де и ти на што пуканките трошиш, чувај ги таму за Македонските јавни фаци или до следеќа драма тука
Јас гаантирам оти моево ве нема снајдено. Родителите да простат неверство во твое име. Ради детето греота. Мојот одговор беше:Кога ке има потреба вас ке ве викнам да ве е*ат.
Јес на скроз,убаво си разбрала. И тоа не е се. Тој е во право за се. Тој си е менталенно болен манипулатор, а моите наивни. И така секој ден ми тече мед и млеко. Ама не се откажувам од целта. А тоа е да ја докажам вистината.
Половина? Над 70% се со партнери на страна. Сите знаат, сите среќни. Сите во брак за на ФБ. Ова во Скопје бар е пандемија.
Мене да ме прашаш, ќе речам сите, ама пошто не сум правела истражување, ќе се задржам на 50%. Факт е дека неверството го повредува изневерениот, му ја руши реалноста, го 'убива' како личност, ама исто е факт дека неверството е секојдневие и се случува многу често.
У тотално право си. Еве јас ке почнам од сестра ми.На социјалните мрежи течи мед и млеко зачинето со цимет одозгора. А дома пелин пие секој ден. Не глумам па последно да ми е.
Да се случува. А знаеш зошто? Затоа што нема комуникација мегу партнерите. Порадо ке одат ке легнат нешто друго,отколку да споделат со партнерот што им смета.
Апсолутно се согласувам. Сметам дека тоа е основниот проблем кај повеќето парови во светот, не само кај нас. Без континуирана, отворена комуникација, нема успешна врска/брак. Секој проблем може да се реши со отворен разговор. Дури и разделба.
Jas sum izneverena i nikogas nema da prostam i zaboravam iako sme uste vo t.n.brak ama se e onaka vestacki i nema nikogas da bidi kako sto bilo kolku saka neka se kae neka se izvinuva nema poveke ljubov doverba i pocituvanje.Bravo za tie sto mozat da prostat.
Секоја чест на тие што имаат сила да простат, ама вистински да простат и да продолжат со животот. Никогаш нема да се пополни таа празнина предизвикана од неверство, каков и да е изговорот или оправдувањето за тоа што се случило.... Ако веќе ете нема љубов, нема привлечност... кажи... се ќе е поедноставно Лошо е да имаш рогови сите да знаат а ти да немаш поим.. А неверството се открива, кога-тогаш. И после 20 години... се открива...