Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Ја да го фатам, на спиење ќе го заколам. Поинаку неможам, крупен е, ќе ме совлада. :rofl:
    Не е само во Скопје, кај мене има една што незнам колку мажи има поминато на страна, маж и ја фати и оваа уште лута, си ги зема децата и си отиде дома кај мајка и, чудакот уште ја молеше да се врати дома, оваа увредена не попушташе и на крај се убедија, си се врати дома. :rofl::rofl:
    Шала на страна ама како живеат бе тие луѓе заедно? До крај на живот да знам дека фрлил се во вода, сите години, за туѓа дупка, а ја ќе крпам, ќе лепам за да не ги фрлам ете така заедничките години љубов и брак.
    Мене не ми делуваат ко јак карактер тие што простуваат, туку баш кукавички е да преминеш преку тоа. Од страв, како сега сам/а, кај ќе најдам друг/а, што ќе речат луѓето итн итн.
    Зборам од лично искуство, бидејќи been there, done that. Ја мислев на брак, он на други жени. Ја фаќав и простував, он упорен беше. Сега нека си го трпи таа што го зема за маж, а почнаа да се гледаат, дур он уште беше со мене. Па полошо од тоа нема, од старт да живееш во страв дека истото ќе те снајде.

Ама и порано било така, сите околу мене овде порано жениве и маживе со швалери/ки биле. Мм што приказни ми има кажувано, да ти е срам во очи да ги погледнеш. Еден едвај го вратиле, избегал со друга во странство, жената со деца и свекор и свекрва оставена дома, друг од тераса без гаќи бегал, трет кај една со букети плачел пред врата, маж и кога бил на работа. :$ ние што не знаеме инаку што све има

На Nana1156, hermosa, nevermet18 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.698
    Убаво напиша.
    Посебно во право си дека секогаш се дознава..
    Може забегувам со следниов муабет, ама мислам дека тука треба да стои за сите што мислат дека може да имаат афера без последици и никој да не дознае. И преварениот обично прв се сомнева, само може понекогаш последен си признава.

Коментаров твој ме потсети на филмот Unfaithful (Diana Lane, Olivier Martinez and Richard Gere), кој не го гледал да си го погледне..

Во филмов има една сцена каде на кафе муабет 3 мажени пријателки зборуваат за неверство. Две се неверни, едната од нив се фали со тоа, другата мудро молчи, крие.
    Третата, постарата пријателка, ја прашува оваа што не крие дека има афера и дека пак би изневерила:
    - "маж и децата нели ти се пречка.?" А таа и вика:
    -"зошто? тие не мора да знаат за неверството. Тоа е нешто што е само за неа, како еден вид "проширување на хоризонтите" или како курс по грнчарство."

И после вака и одговара:

На Nana1156, Vraloma и WildMk им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Зошто луѓето имаат склоност да се повредуваат едни со други?

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.698
    Не знам да ти дадам прецизен одговор..

Его, self- perseverance, инстинкт за смрт (Танатос) наспроти инстинкт за живот (Ерос), самоодбрамбен механизам, минати трауми и искуства, невролошки вроден проблем заради кој не е развиена совеста и емпатијата,..

Многу можни причини има..

На INNERBEAUTY и WildMk им се допаѓа ова.
  5. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.562
    Oва е софистицираната верзија и одговор.
    Да не анализираме превише онаму каде што треба и не треба, иако @Cosmic Girl погоди точно у срж.
    Поедноставната е, затоа што постојат будали.
    Точка, крај, толку.:D

Последна измена: 18 март 2023
  6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    Ми излезе еден reel на Инста прееска, како го фатила мажот и преку Ејпл саатот. Мислела дека го загубила, ни на крај памет нешто такво не и текнало. Потоа мапата ја одвела до локацијата на еден ресторан и го видела неговиот автомобил. Кога влегла, он на дејт со друга, си руча, мака нема.

That is just sad. Просто не влегувај ни во врска, ни во брак, ако не можеш да си со еден/една. Што и да е причината што се склони кон неверство, никој не е должен да има трауми поради тоа.

На Осе, cresa-jagoda, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Vraloma

Vraloma Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2020
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    845
    @Polyincognito оваа се мачела со мапа, Шакира си отворила фрижидер и оп си видела некој брцкал со рачето во џемот.

Интересна дискусија за неверството и склоноста на одредени луѓе да се повредуваат преку него. Ај барем убаво е така формулирано, а што со сериски изневерувачи кои не ни осеќаат дека така повредуваат и нив им е тоа сосем нормален образец, најчесто од дома научен?
    За мене со таков ми е been there, done that.
    Пишаа погоре за таков добро што си е со друга, иако жал ми кога ќе помислам како ќе и биде кога еден ден ќе открие се и како ќе и се руши сета доверба во него како кула од карти.

За филмот погоре спомнат исто препорака да се гледа, одличен е особено крајот, на каква раскрсница може неверство да не доведе и какви можат да се последиците од него.

8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Хах па уште што си им рекла јас не би се осмелила така ,а за земање право да одлучуват за твојот живот е нивен срам ,не им доликува

9. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Zdravo dali e mozno koga imas broj na pretplata da dobies izvestaj na povici i sms poraki kaj imas prakano od A1
    Poso ako moze kaj nas sigurno i stranstvo davaat izvestaj

10. Nana1156

Nana1156 Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    212
    Ако е на твое име и презиме веројатно , логично..

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Кај нас и на апликацијата можеш да провериш детална сметка.

12. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Da mozes za izminatite 6 meseci

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.383
    Допаѓања:
    171.555
    Може
    Со л карта оди у салон и побарај
    Види и на апликацијата

14. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Jas pak so mojot problem nemozam da se smiram nikako i nemoza da vervam deka 5 meseci pisenje nemalo seks toj celo vreme se kolne no za mali sitnici se kolnese deka ne se taka i na kraj razgovarav so nejze mi kaza obratni raboti koga mozel da laze za sitnici mozit i za to deka imale seks

15. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    26.277
    Аха
    И што ти кажа таа?

16. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Pa mnogu raboti sto toj gi skri taa gi kaza a za seks negira mislam deka sve e to planirano nemoze taa sama da se izdade deka imala seks i sekako ne bi se zamarala so mene ako samo bilo pisenje
    Istoto sto go veli toi veli i taa nisto ne bilo nikogas no jas na lokacijata najdov mnogu adresi edna na primer apartmani baral lokacija druga ulica poso taa zivejt vikend vo drug grad i sve to mie izmesano

17. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Ah jas istoto go doziveav.Slucajno otkriv bezbroj poraki so komsivkata i najmnogu vo nokni casovi i vo vreme koga sum na rabota,toj vo decata se kolnese deka nema nisto samo poraki pa uste me napadna deka tresam gluposti kako mozam da pomislam na takvi raboti i uste red drugi napadi ama jas ja viknav nea i ja snimav i smireno pocnav i velam znam mnogu raboti se mi prizna mazot mi ete se slucilo ste zgresile i deka imam najdeno haker sto ke mi gi vrati porakite i taa na toa se lizna i se mi prizna a jas se snimiv.I koga mu ja pustiv snimkata na mazot mi i toj prizna pa placese se kaese deka zgresil molese da mu prostam ama mene mi go srsija srceto me unistija nemam poveke nikakvi cuvstva kon nego se uste sme zaedno ama skresono e skrseno.Zatoa ti kazuvam ne veruvaj sto ti velat deka nemalo nisto sigurno imalo,a ako nas ne sakale i ne pocituvale nemalo tia da go napravat.

На t.a.m., Ceci16, M99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. M99

M99 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2023
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    26
    Tocno zatoa i jas ne veruvam deka nemalo seks scee dogovoreno ama sakam da mi priznajt mnogu mi znacit da znam ama nikako ne priznavat nikako

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Рачунај како да имале. Секако кога веќе тој тргнал да пишува со друга жена јасна е намерата. Дали ќе ти признае или не сеедно е веќе.

На Калатеа, Luna91, Nana1156 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Tocno dali imale i ne veke ne e vazno koga pocnale da pusuvaat jasna e namerata .Mene mi velese taa deka bilo dva ili tri pati deka bile pijani deka bilo greska, pa duri ne znae da kazi tocno kolku pati bilo e ne mi e ni vazno kolku .Ne e greska koga ima bezbroj poraki i greskata se pravi ednas a ne mnogu pati,ama sekoja greska se plaka.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.