Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Како бе дозволувате да ве манипулира некој шутрак, па уште да се колни?!
    Не би опростила никогаш и не би се вратила кај таков неандерталец, кој не само што нема љубов, туку апсолутно нема грам почит!

На VDT2906, MayDiamonds, Belabelinakinder и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Gornn

Gornn Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    1.444
    Абе не можам да разберам како бе некои луѓе се толку себични и кога изневеруваат не помислуваат дека дома имаат деца кои го чекаат, имаат сопруг/сопруга која и/му го посветил/а животот. Не ми е јасно.

На VDT2906, Belabelinakinder, anggell и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    И мене не ми е јасно.Јас и после една година од кога бев изневерена се уште не можам да сватам зошто ми го направи тоа ,а јас животот го давав за него и му бев поддршка за се .Е сега сето тоа е минато сега срцето ми е скршено тој сега се менува се врти на кај мене ,ама сега касно е ,јас не можам да заборавам и пак да го сакам.

На Belabelinakinder, cresa-jagoda и marchi-cool им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.382
    Допаѓања:
    171.535
    Те читам од поодамна и сакам да те прашам најдругарски
    Зошто не се разведиш од него?
    Огорчена си имаш гнев омраза и со право ја имаш не те напаѓам за тоа воопшто
    ама твојот живот е заглавен некаде таму на средина твојата душа е гневна
    Зошто да живееш со омраза и гнев
    Ако имаш услови остави го и продолжи си сама најдругарски совет

На VDT2906, Cka, Oneo и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Ти благодарам што ме поддржуваш ,во право си дека живеам со гнев и не можам да заборавам ,да простам и да продолжам да живеам со него како порано.Тој се менува некако можеби свати колку ни згреши и мене и на децата,ама мене тоа ништо не ми значи.До пред некое време многу жалев се запоставив се прашував зошто,ама постепено и јас се враќам во живот ,почнав да си се гледам повеќе ,него го гледам само како татко на моите деца,си излегувам со пријателки.А не ножам да се решам на развод сега за сега од повеќе причини.Прво се плашам за моите родители ,бидејќи јас цел живот го претставував пред нив како совршен татко и сопруг,што е моја грешка а малку и на моите родители ,бидејќи така ме воспитаа-ми велеа каков е таков е ,ти си го одбра ти ќе си го трпиш.И сега после 30 год.јас се плашам да му го покажам нив правото негово лице.А јас моите деца не ги воспитувам така ,јас му давам целосна поддршка за нивните одлуки.Тоа е главата причина моментално,а за егзистенција не се плашам и под кирија да живеам ќе работам макар и по цел ден.Јас и моите деца сега му го свртевме него грбот како што тој нас ни го вртеше ,нека страда и тој сега.Па за понатаму како ќе биди незнам.Извини за долгиот пост.Јас ако не разговарав вака ,ако немав поддршка од пријателки ,од моите деца и од господ досега ќе бев или мртва или во лудница.

На VDT2906, happygirl, Belabelinakinder и 4 други им се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    ^ А зошто толку му го величиш неговото посрано его, па за него за малку ќе си завршела во лудница???
    За еден манијак, ти се жртвуваш себеси и своите деца и чуму таква потреба што си го величела како идеален копукот??

И мислиш дека ова е живот сега што го живееш?
    Да го гледаш секој ден идиотот кој те правел намерно будала?
    Маж да не видам и не трпам, макар еден и единствен да е.

На VDT2906, riba79, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.382
    Допаѓања:
    171.535
    Ова што ке го пишам сега е лично мое мислење ако те навредам случајно се извинувам однапред
    Јас мислам дека сега овој период ти е период кога конечно прифакаш шо се десило си изџвакала па си прифатила
    Омразата и гневот полека ке преминуваат во рамнодушност
    Деца ко деца ке се омажат оженат и ке летнат
    Ти ке останиш со него
    Остај сега за сега нека мине некој период и не прави кавги по дома а ти полека полека работи на картата да се тргниш од него
    Дали ке се изселиш,дали ке се поделиш на башка спрат небитно,битно е да си го најдеш мирот твој и да си го живееш животот
    Само пак ке речам додека си со него неможиш да тргниш напред
    Затоа работи на таа карта да се тргниш од него
    А на твоите полека полека кажувај им каков ВОЛ од зет имаат

На BlackNight, VDT2906, Kaja991 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Воопшто не ме навредуваш и ги прифаќам сите коментари ,дури ме охрабруваат и ми даваат сила да си го пронајдам патот.Ви благодарам.

На M&M, nena2010, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Извини вака ама ако имаш 48 години(според никот) зошто уште ти е на прв место што ќе кажат...твоите? Уште седиш во брак во кој не сакаш да седиш само заради мислењето на твоите родители?

На Belabelinakinder, cresa-jagoda, ZAHRA и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Не знам дали тролаш или што, ама ти ги прочитав постарите мислења, тебе во бракот неверството треба да ти е најмал проблем.
    Во брак си со алкохоличар, насилник, неверен. Да ги поседува татко ми овие епитети, прва ќе сакам да се разведе мајка ми. И од страна на мајка ти, да имам ќерка во брак со ваков човек ако се воздржам да не го убијам, ке сакам да го гледам што подалеку од ќерка ми.
    Со таков човек немаш иднина. Претпоставувам и децата ти се поголеми според тоа што си пишала дека си 30 години во брак, викаш дека финансиски си спремна да го издржиш товарот на живеење сама. Жено, не се мисли и не си го уништувај животот, бегај и спаси се и себеси и децата.

На VDT2906, cresa-jagoda, ZAHRA и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    638
    Јас вака гледам на случајот "Нена"
    -Сигурно и е дојдено преку глава од типот, но таа не се осеќа спремна сама да продолжи по патот наречен живот иако има години повеќе од доволно за тоа. Со сопругот, покрај сѐ што се десило, сепак осеќа некоја сигурност најверојатно финансиска...
    Од животот со него, неа и е падната самодовербата и таа не може да го погледне животот подалеку, од падната самодоверба гарант и се вртат мисли од типот "што ќе речат другите" наместо да и се вртат мисли од типот "баш ми е гајле што ќе речат другите" итн. итн.
    Е сега од друга страна(наша страна) лесно е да кажеме разведи се и готово, но само таа си знае како и е. Многу години се во прашање и не е баш така лесно да се изменат работите преку ноќ. Тука не мислам на мажот, тој е нај мал проблем во случајов, него веќе не го смета за човек и нема да и фали воопшто.Но тука се еден куп заеднички работи како на пример децата, сигурно се големи и нема баш така лесно да го поднесат моментот развод, имаат заеднички пријатели.... И да не набројувам понатаму...
    Еве замислете вие сте работеле во една фирма 4-5 години и доаѓа време да напуштите и не ви е сеедно а замислете брак што трае 30 години ко што сфатив... Како што кажав, мажот веќе не и е важен неа туку сѐ останато стварано со години.
    Се надевам не навредив никој, ако некој така се почувствува нека ми прости.
    Поздрав

На NoirSerpentine и Nena48 им се допаѓа ова.
  12. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Се што кажа е на место и најточно.Многу ти благодарам.Поминав низ многу фази ,кога ни беше се убаво имаше љубов дружење среќа,градење на дом па преминуваше до повремени пијанства ,па позачестени пијанства со агреаивно однесување и почнав да се спротиставувам да прекини да биди човек како што беше и се борев многу и со арно и со лошо и на крајот се случи да го откријам и неверството.Се скршив, се уништив и многу се борев ,се прашував зошто,дали јас нешто погрешив, не можев и се уште не можев да сватам.Јас само сакав среќен живот со него,да биди човек и да остариме заедно.Но после се што преживеав , сега станав рамнодушна,повеќе немам чувства ,не ме интересира дали пија ,или плачи, или се кае, или го боли нешто.Едноставно не се расправам повеќе,не се борам за нашиот брак,сега ми е важно јас да останам при здрав разум,да ги изведам децата на прав пат.Е сега дали сум во право или не ,не знам.Ве поздравувам сите и ова овде ми дојде како терапија,без разлика кој како ќе ме свати.

Последна измена: 11 април 2023
    На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  13. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    5.603
    Decata ne se maloletni i se vekje svoi lugje.
    Decata ke si imaat svoj zivot, a Nena sto ponatamu so covek sprema koj ne custvuva nisto.
    Jas bi se razvela i na 48 godini, zatoa sto ima uste mnogu godini od zivotot sto treba da bidat srekjni i ispolneti i da se zivee so partner sto te saka i pocituva,a ako ne podobro i bez maz bar ke imas mir.
    A taa budala od maz sto pie, maltretira ke treba mozebi i na stari godini da go cuvas i pomagas koga gazot ke mu klekne..
    Podobro sam i srekjen,nego vo brak i osamen;)

На VDT2906, cresa-jagoda, marchi-cool и 5 други им се допаѓа ова.
  14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.908
    Не е работата да останиш во брак со ваков нечовек, притоа да се оправдуваш во име на децата.
    На кои деца?

Демек ти жртва изиграваш од една страна за добробит на децата, а од друга играш филм пред твоите дека тој идиот покрај тебе е идеален татко и сопруг?!
    И ти дали навистина мислиш дека тој се кае, или сама себе се утешуваш?

И аман доста од тоа што ќе речат комшиите, што ќе кажи Митра комшивката ако се разведеме, ај подобро ќе глумиме колку сме среќни, а уствари ти си целосно несреќна.

И уште десет години да поминат нема да најдеш ни мир, ни почит, ни љубов од тој токмак.

Налет родителите ќе му се скршела сликата за ИДЕАЛНИОТ, кога штиклата одамна се скршила, парафразирам, животот твој се уништил!

На VDT2906, neno0o, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Adrijan(a).

Adrijan(a). Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    9
    Ne znam dali tema a e za tuka, ama posto ne sakam da ja spodelam so luge od mojata blizina resiv da pisam vo forumov bidejki iako javno ke ja pisam sepak ostanuva tajna.Tajnata ja cuvam poveke od Edna godina, Imeno, temata voedno e i prasanje, dali postojat i drugi vak i mazi kako Mazot na edna moja drugarka. Drugarka mi dotogas(do pred Edna godina nikogas go nemala iznevereno soprugot i kako sto veli i ova ne e prevara.
    Prikaznata pocnuva(barem taka veli taa) pred dve tri godini koga mazot i skoro pri sekoj odnos pocnal da i zboruvam kako bi bilo dobro koga toj bi si imal nekoja zamena, deka na zenite koi izleguvale od monotonijata na brakt i bilo mnogu ubavo i deka brakt taka stanuva pocvrst i postabilen bla bla i sekogas koga zapocnuval so takov razgovor, mnogu brzo zavrsuvale(brzo se vozbuduval) i taka vo tie dve godini poleka poleka na drugarka mi i dal do znaenje deka e dobro da ima avantura i deka toj ne bi se lutel samo ako bide iskrena so nego. I dolga e prikaznata ama jas ke ja skratam, sega drugarka mi vodi paralelen ljuboven zivot bez nikakvi problemi i izgledot sekogas i e top, i nasmeani i vesela itn.
    Dali ima i drugi vakvi mazi

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.388
    Сакаш и на тебе еден таков да ти најдеме,или што е поентата?!

На *Amethyst*, buba4e89, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.047
    Мажи вакви има сигурно, не знам конкретно ама верувам дека има такви кретени што остануваат во брак покрај тоа што сакат да ебнат на страна. Ако и одговара на другарка ти нека си тера ако не тогаш се знај. И што друго ти е прашањето?

18. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.355
    Зошто прашуваш и ти да не си бараш за тебе таков?
    Ме изнасмеа на крајов со прашањево:D

19. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    8.285
    @Adrijan(a). Според мене, или веќе тој си имал друга, па со тоа што го предложил и таа да биде со други, си ја намалил грижата на совест.

Или, едноставно си има некој kink. Има многу мажи во светот чиј сексуален фетиш е да ја гледаат партнерката со друг. Еден вид на мазохизам.

Во секој случај, чим таа е среќна т.е никој на ништо не е принуден, нивна работа.

Во однос на тоа дали има други такви мажи, не знам. Тука повеќе мажот сака само тој да има нешто на страна.

20. Adrijan(a).

Adrijan(a). Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    9
    Ne se izraziv pravilno, trebase:Dali vistinski postojat takvi mazi.
    Inaku jas sum mazena i drug maz za brak ne mi treba.