Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225

Што да правиш прашуваш?
    Се плашиш..од што од тоа ако тој дознае што ќе направи или од тоа како ти ќе живееш со таква свесно направена грешка?

Жено засрами се!

2. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Секс не е неверство викаш а?

Ок ај да земеме да се е*ме со секој жив ке си ги "подлажнуваме" оние што пред Господ и пред луѓето сме им рекле ДА!
    Ц ц ц...немам зборови!

И да ние сме биле моногамни суштества? Ако имаш потреба од полигамија тогаш тоа е некој твој проблем!

На barbi89 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Draga izgleda ne si me razbrala mene. Go potencirav delot za koj se soglasuvav so crveno. Kako sto rekov, dodeka se se sveduva na fasntazija-vo red sekoj ogo pravi poveke ili pomalku, ama krajno ne se soglasuvam na neverstvo, pa makar i brakot krajno da ne stima. Mislam deka koga ke dojde do nekoja kriza(pretpostavuvam od ubavo ne se bega.so majka da mamis ako ti ubavo) prvo treba malkucka od okolu nesto da se proba a najdobro ke e dvete strani da probaat da se najdat na pola pat. Ako ne odi, togas mora razgovor.RAZGOVOR!!! toa e resenie. Treba od koren da se zafati rabotata,a ne da si se lazime ajde uste sega uste sega i nikogas. Ako sakas nesto kazi go, potrudi se poraboti na nego, ako odi ok se najdobro, ako ne zastani probaj pak i ako ne ide togas sedni i razgovaraj sto ponataka.Osobeno ako se ima deca ne e mesto za igracki. Seks...hah...Abe ako e dojdeno do tamu na pr kaj zenata, sto da nema kade razgovor ne pomaga, napraj si nekoe filmce vo glata kupi si vibrator i pozadovolna kade.ili razvod krajna opcija :P A za mazite....nema mn da se kaze...lesno zpallviva materija....ama sekogas kako kucinja se vrakaat doma(so nekoi isklucoci)po nekoja avantura.Resenie za niv-kukla na naduvuvanje hehehe se nadevam nema nikoj da mi zameri na mala sala

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Сега јас вам ви се обракам за помош. За жал имавме мала дебата со мој пријател кој минува низ криза ли нз како да ја наречам, кога живее со жена со која решиле да се раздвоени, ја остава да живее кај него, тој оди на друго место да живее, контактираат, демек биле цимери како што се изразува,а до пред некое време не знаеше уште кој погрден збор да го употреби за неа, затоа што знаејќи ја, се изначудив колку нечовешни суштества шетаат на платенава. СеЗдраво на му речиш, рака да не пуштиш при зпознавање со сопругот од твојот татко, да излагаш од соба бе а они на гости кај вас, еднас у неколку години? И да нешат више да дојдат? На сите глава да им вртиш сама у соба само?Сега вели дека е срекен, кога очигледно пати,зошто ја сакаше, а колку таа него нз. Колку може да го познаваш некој преку интернет, кога по неколку месеци познаство со неколку кратки посети (од различни држави се)сте стапиле во брак, и не поминато ни една година а веке е осудено на пропаст? МЕ згришува што е пријател, а сум во врска со неговит брат, за кој ми е жал кога го гледам навреден од него, а тој само сака да му него убаво, а тој не сфаќа, и постојано најдува нешто да не закача и да ни замерува на среката и на се што имаме постигнато и да извртува разговори на неговите дека ние сме му се мешале а ние со дечко ми, (и доживеавме од свекорми да ни рече дека немаме никакво право било со него да му речиме) сега ептен тазе сопруг само го прашавме што како е да знаеме као со него да се понашаме, ништо више. Додека беше тој срекен беше во ред, додека дечко ми не беше, а сека кога дечко ми е те сопругот , тој се јаде. И не знам како има корпускули останато да оди на одмор каде имаме куќа и во нашиот брачен кревет таму додека ние сме у странство да спие со други и како ништо да не било се понаша како да е поише од нас. Ја изневери, а и за неа се сомневам дека останала верна, само може да го уништи а тој не сфаќа. До душа и тој не е никакво цвеќе за мирисање.А планира уште да ја мами. Ве молам за совет дека не знаеме како да доприме до него.
    Искрено ваша, Ноел

5. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Вака многу ми беше тешко да го разберам проблемов но некако го разбрав.

Немојте да им се мешате...возрасни се, кога тогаш ќе свати дека тоа не е нормален брак и ќе си најдат начин да го подобрат (или развод или брачно советувалиште).

Мислам дека вие сте го кажале своето мислење, а за понатаму тие најдобро си знаат.

6. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Фала Анели.Работата е што он се меша кај нас и врши саботажа или кодошење кое вродува со плод кај неговите. Барем кај татко му. Иако е доста разумен,кога станува збор за него се губи. А не знам со кој памет е!!л некоја никаква што цел град ја знаел како К!!!а и тоа у наш кревет без ич грижа на совест. А што е најтрагично, таа К!!!!а си прави филмчиња да ја земе у странство и сака у контакт да е со нас. Е ај што да мислам?

7. amela.eva

amela.eva Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    ок девојки јас да ви раскажам за мене. Имам 25 год пред скоро 5 год Започнав врска со озенет иако години пред тоа трчаше по мене јас не бев заинтересирана се до тој ден кога се случи да излеземе. Почнав ко на шала не го сваќав тоа сериозно но после некое време (околу 2 год почнав да го сакам ). Долго време се криевме, несакавме никој да дознае нормално а кој би сакал ако нешто не е сериозно. Исто и тој ми кажуваше дека не ја сака сопругата со која има дете, се оженил со неа само затоа што останала бремена а бил млад немал друг избор, тогаш така и си мислел. Многу работи ми кажувал за неа многу лоши работи колку пати го повредила емотивно го понижила итн. Со мене секогаш разговараше за се, за секој проблем ми беше најголема поддршка и јас му бев. Се бесе ок добро ми беше во таа врска слободна а сепак зафатена знаев дека има некој што ме сака, некој што му значам, некој што се грижи за мене и обратно, многу бесе убаво да се гризам за некој да го сакам и се ...... Но пред околу 1 година веке неможев да издржам така несакав да бидам втора несакав да чекам тоа беше после нашиот летен одмор и му кажав дека е подобро да се разделиме и дека ми е теско и му признав дека понегогаш плачам затоа што се цуствувам ужасно и..... Тој не ме остави да си заминам НИКАКО несакаше да биде без мене. Заминавме водруг град да зивееме заедно тој тамо работи јас студирав не е битно (тоа беше пред некои 8 месеци ) Но моравме да се вратиме поради финансиски причини а и затоа што не беше решен проблемот со стамбеното прасање за неговото дете.. пред да заминеме и каза на сопругата дека сака развод на почеток таа се противеше , таа знае за меме но не ме знае лично Битно е што постапката е покрената само се цека официјалниот дел кога тој ке биде баш слободен Таа не го сака ниту го сакала се случило така и не и тешко воопшто повеке се секираше за финансиите од колку за бракот. Драги мои сакав да ви кажам јас не се чуствувам ни малку виновна што нивниот брак не функционирал што немало љубов Јас никогаш за ништо не би му приговорила ако прави нешто за неговото дете Тој е многу добар татко што посебно ме радува затоа што знам дека таков ке биде и за нашето Јас и на некој начин го сакам неговото дете затоа што е негово но секако нема да сакам ниедно како своето . Инаку сопругата негова од пред некое време си почна да си излегува со љубовта од нејзината рана младост. Јас никогаш не го натерав да ја остави или да не биде дома ако е потребен или да ги тргне нејзините потреби на страна Никогаш не се замешав во неговиот брак кој што беше само на лист Воопшто нема да ми биде важно која од вас колку ке ме криви мене јас немам никаква вина а ЧУСТВАТА неможеш да ги контролираш ниту пак да ја оставиш вистинската љубов како што тој не ме остави мене ЕТЕ на крај и тројцата сме задоволни и да уште ова да ко кажам и неговите знаат за мене и скоро сите и до денес сеуште никој ништо лошо не казал ниту пак да има некој проблем Сакав само да им кажам на другите девојки што биле во моја ситуација дека ако тој навистина ги сака ке најде решение да биде со нив секако прво ке обезбеди за децата а потоа за него ПОЗзз

На barbie-hilton и sonce777 им се допаѓа ова.
  8. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    А како би можеле да ти помогнеме амела.ева што се однесува на ова прашање?

9. amela.eva

amela.eva Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

Точно дека детето не е мала препрека а тоа за родендените за дипломски и незнам што не значи дека ако таа не учествува дека треба да се чуствува лошо зашто да се чуствува лошо тоа му е дете секако и незначи дека ке ја изневери со првата сопруга Бог да чува ако ја почитува ке ја почитува ако мисли дека таа е вистинската за него . Добро ние Македонците малку потешко ги поднесуваме таквите работи кои што на запад се вообичаена работа но јас мислам дека не би се чуствувала загрозено дури и доколку ме покани би отишла со него. Детето секогаш ке му биде дете ама тоа незначи дека тој секогаш мора да ја сака и да биде со мајката на тоа дете. Еден ден и тоа дете ке порасне ке се заљуби и ке свати. Мои први братучеди се деца на разведени родители и искрено имаат баш добар живот се гледаат со двата родитела иако тие се веке во втори бракови и баш добро си фукнционираат со родителите и знаат дека подобро е родителите сто им се разделиле со време и што си ја нашле среката одколку цел живот да зивеат во неслога каде што нема љубов моите вујко и вујна од друга страна па нивните деца се хистерични и лоши за разлика од овие на разведените кои доста усееја во животот завршија факултети се вработија и едниот е оженет од љубов а другиот кај да е ке рипне во тавче

ЈАС НЕ БАРАМ ПОМОШ ЈАС САМО САКАВ ДА ВИ РАСКАЖАМ ЗА МОЈАТА ВРСКА СО ОЖЕНЕТ ЧОВЕК ДЕКА НЕ Е СЕКОГАШ ТАКА ДА ТИЕ САМО БАРААТ ЗАБАВА БАРЕМ НЕ ВО МОЈОТ СЛУЧАЈ МОЖЕБИ СУМ ИМАЛА САМО ПОВЕКЕ СРЕКА ОД ДРУГИТЕ ИЛИ МОЖЕБИ ЈАС НАВИСТИНА СИ ЈА НАЈДВОВ СВОЈАТА ЉУБОВ. САКАВ САМО ДА КАЖАМ ДЕКА СЕ ЗАВРШИ ВО НАЈДОБАР РЕД ИАКО НЕ ОЧЕКУВАВ ТОА ДА БИДЕ ТАКА ЛЕСНО

10. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Разбирам дека после некое време во брак фаќа криза, монотонија, потреба за промена...но до толку да се исклучиш, да не размислиш за последиците, посебно пак ако имаш деца, да ризикуваш да изгубиш семејство, дом, углед...

Можеби сум премногу традиционална, но не ги разбирам овие луѓе. Се надевам дека нема да ме мавне умот јас да направам ваква глупост, а и се надевам дека мене нема да ми се случи

11. amela.eva

amela.eva Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2

abe nikoj nikogo ne razbira, sekoj sekogo osuduva se dodeka nevleze vo negova koza ili nekoj negov bluzok dade takov primer Luge sme site gresime i site sakame da ziveeme i da proziveeme kako nas ni e najubavo nemoze nekoj brak da se rizikuva osven ako e samo brak na hartija a i ne bi trebalo decata da se precka za razvod Znaci spored mnogu tuka nas zivotot ni prestanuva koga ke se rodi deteto i sto ke mu kazeme koga ke porasne ako e zensko "" kerko ti trpi se i nevertva i ponizuvanja i se samo ostani vo brak kako mene """ najlos promer uzas odma pogresna slika se dobiva za znacenjeto na brakot

12. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.457
    Јас 5 години во врска сум и немам изневерено, а сум имала многу прилики, а пак не кога ќе бидам во брак.

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.742
    Никако не се согласувам со амела ева. Ако ми пречи што ме изневерува треба и јас да изневерувам да направиме од домот куплерај битно детето ќе ја сфати вистинската вредност на бракот. Како да не... :lol: Toчно сите ние имаме моменти на слабост, но големината на човекот е да не се препушти на такви моменти. Хедонистичките ставови кон животот ќе не доведат до уште поголеми слабости и искушенија, а со тоа и вечно незадоволство од самиот живот. Тоа е една од многуте причини зошто во никој случај не оправдувам неверство. Доколку некој е подготвен да си го изневери брачниот сопатник, му препорачувам да го гледа филмот Shattered , да види што се може човек да изгуби од еден момент на себичност. Ако сакаш да си го проживееш животот во кеифови праење со повеќе мажи, ич не се мажи бе.

На zdravkova му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Во ред, тој кој бил изневерен нормално дека не мора да го трпи сето тоа само заради децата, подобро да се разделат родителите одколку децата да живеат во нездрава и напната средина.
    Јас зборувам за моментот пред да се случи неверството, за тоа неразмислување за последиците, ризикување.
    Од друга страна, оној кој бил изневерен не мора да продолжи со уништување на семејството и тој да го прави истото. Токму тој треба да ја преземе контролата и да се посвети сетошто се случило што помалку да влијае на децата.

На zdravkova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    јас сум против неверство во врска а камоли пак во брак, имам долгогодишна врска сум имала многу прилики да го изневера и без тој да рабери бидејќи некое време не беше тука но не сакав, едноставно јас самата не би се ценела доколку направам такво нешто

На miss.ella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ivanagoki

ivanagoki Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    10
    јас сум седум год во врска децкоми ми е прв предходно не сум била со друг искрено понекогас мислам дека имам потреба од промена некако монотоно е се ама не сум се осудила да го направам тоа незнам некако срав ми е мислам ке имам гриза на совес

17. NATAZENA

NATAZENA Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum 9 ipol godini vo brak bez deca pred 3 dena imav spontan abortus vtor po red glavava mi e tupan pred dve godini doznav deka mazmi me izneveruva i toa traelo nepolni dve godini i jas ostanav so nego posle toa i samata neznam kako izdrzav.sekako deka imase posledici po doznavanjeto za neverstvoto jas zavrsiv na kardiologija a taa na cistenje vo sistina(iako mm tvrdese deka ne e od nego zasto se muvala taa i so drugi) i sto od seto toa taa DOMAKINKA,a jas so skrseno srce,a toj eden golem IDIOT so koj ostanav pak vo brak.mislejki deka se pomina no znae deka mojot somnez ne iscezna nikogas koga i da izleze mislam deka povtorno go pravi toa.nemam sila na nikoj da priznaam osven tuka pozdrav mili moi prijatelki potreben mi e sovet nekoj pozzz se nadeva deka ke mi dade nekoj sovet.

[mod-kirilica:1p2w59xg][/mod-kirilica:1p2w59xg]

18. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    6.360
    izvini sto ke ti kazam ama treba da go ostavis toj IDIOT dodeka seuste nemate bebce..so takov covek ne se gleda semejstvo...zal mi e ama ova e moe mislenje...

19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мене ме интересира ако толку те повредил (самата го нарекуваш идиот) ако не можеш да простиш и заборавиш т.е. потиснеш, ако не можеш да ја вратиш довербата, зошто по ѓаволите се` уште си со него? :^)

Велиш дека не му веруваш ( а како и би можела, две години имал љубовница), се сомневаш кога и да не сте заедно дека те изневерува, што е проблемот?
    Се плашиш да останеш сама, се плашиш да почнеш од почеток, се плашиш другите да дознаат?
    Мила само себе си се повредуваш.

Не знам дали воопшто ќе се смени некогаш што ете му даваш пак шанса, ама маж ми да има врска со некоја си што завршила на чистење и покрај сите негови мољакања, убедувања и не знам уште што не...од мене ќе види само среден прст, грбот и толку.
    Крај на бракот форевр. :!:
    Може и би му простила една, ајде да речам случајна екскурзија (иако никогаш ништо не е случајно и несакајќи), ама да ме прави будала две години :fubar: ...е тоа Бога ми не. Чао, пријатно за него, од мене би му било толку :hai:

На ohoho му/ѝ се допаѓа ова.
  20. NATAZENA

NATAZENA Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    незнам дали се плашам или се срамам сепак немозам да се решам што понатака и кој крај да го фатам.И после многу преќутувања јас сум повторно виновна и незнам да живеам.По негови тврдења треба слобода во брак и дека треба излегувања со другари ,колеги и јас сум за тоа ама да не се злоупотребува тоа.Можеби и кај мене има некои недоразбирања поради љубомората ама јас така мислам дека за се се има време ако се сака.
    Може премогу самата се потценувам ама верувајте дека и самата незнам што треба правилно.секогаш кај мене е вината по негово тврдење,дека самата сум си направила така да биде и ред други работи .
    Фала ви за советите малку ми олеснува на дусава сто почнав тука да пишувам зашто најискрено ми фали разговор во врска со темава .се надевам дека не ме сметате за луда што сеуште незнам што понатака??????