Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    A, vie mislite deka na forumov nema svalerki pa site ke ja obvinuvaat svalerkata :D
    Ehee kolku gi ima se gleda po temive 8)

На kikkki, sj *O*, TMNT и 5 други им се допаѓа ова.
  2. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.907
    Колку што има швалерки, толку има мажи верни.

На Ceci16 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    21.129
    Епа не знам тогаш зошто секојдневно се жалиме од на пример туѓа некултура. Дали некој ти украл телефон или фрлал ѓубре на улица или не те пуштил на пешачки или ѝ се дерел у маркет на касиерката за глупост...таков си е, чукнат, тоа е, шо дека ќе го плукаме.

А ваљда барем еднаш у живот си била револтирана од постапка на некој непознат наместо да реагираш ко меех, ми е гајле.

На Anyshka, cresa-jagoda, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Darknest beauty

Darknest beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Сум била револтирана 5 минути ама тоа не ми го уништи животот ни пак сум имала гнев или омраза од таквите луѓе бегаме подалеку затоа сами си ги бираме другарките, сопружниците и ако има трета неморална личност мажот ни ја пуштил да е така

5. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Темата е брачни неверства, а во неверство човек никогаш не е сам.

На Martka, Harper, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.657
    Допаѓања:
    35.409
    Кон кого конкретно?

На CameliaMiller, baby-star, Darknest beauty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Абе нема сигурно да одам да ја тепам. Ама како и да е, не верувам дека било кој нормален би имал убаво мислење за човек кој свесно имал врска со омажен/оженет човек. Пошто сепак нашите избор зборуваат доста за тоа какви луѓе сме и каков ни е моралниот компас.
    Мене моралниот компас ми е: прави што те прави среќен дури не повредуваш други луѓе. Оттаму не можат да ми се ок луѓе што свесно учество земаат во тоа да повредат некого. Нормално дека швалерката или швалерот нема да полагаат сметки на сопругот или сопругата во триаголникот, ама далеку од тоа дека треба да глумиме дека нивните постапки се во ред.

Абе не навлагам во тоа како дошло до неверство. Како и да дошло за истото оправдување нема. За мене барем.

На sj *O*, Anyshka, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Немам добро мислење за таквите жени муабетот ми беше за вистинскиот кривец на неверството и кој нам ни должи верност. Некогаш сакаме да префрлиме вина на други зошто не сакаме да си признаеме дека тој со кој сме основале семејство не повредил.Колку малку полесно да ни е ама се залажуваме

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Штом некој реши да ме излаже, а јас сум свесна за лагата, богами нема што мене да ми биде тешко, едноставно сѐ се брише и тој човек станува непостоечки. Исто како што не пијам кафе со луѓе кои се швалерисуваат, крадат, лажат, истите правила важат и за мојот маж. Во истите г***на пливаат сите.

На Gosh, Anyshka и ZAHRA им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.913
    Допаѓања:
    177.274
    За неверство се потребни двајца. Описно - Д В А Ј Ц А! Со бројки - 2! Не знам дали ви говори тоа нешто на поедини, ама би требало. :D

Да, бракот треба да го чуваат сопружниците и да, сопружникот е најголемиот виновник при неверство оти тој ветувал брда и долини и блах блах блах.
    Да, швалерите имаат вина и тоа не е воопшто дискутабилно.
    И да, покрај вина имаат и човечка одговорност према изневерената страна. Во еден мал, ама битен дел - немој да го правиш на другите она што не сакаш да ти го прават тебе и тука стануваат дефиниција за ходајучо лицемерие. Напоменувам, тоа не го прави помалку кретенчина и сељачиште сопружникот што изневерува.
    Да, апсолутно е лага и невозможно по сите досега познати овоземски правила на човечкото постоење дека према швалерите можеш да останеш индиферентен. Човечката психологија ќе беше арно да е толку совршена ко шо некои си замислуваат.
    No hard feelings дечки. Пис аут. (fingers)

На Martka, christinnn, Harper и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Едното не се исклучува со другото.
    Низ темава како да мислите дека ако едниот носи некаква вина, другиот е апсолвиран од сѐ. Ако кажеме дека швалерите секако имаат дел од вината, која секако ја имаат, не значи дека вината на сопругот/сопругата е помала, а уствари тој дел не се ни дискутира, сите знаеме кој би сносил последици и кој носи поголема одговорност. Муабетот е повеќе што на темава испадна дека можеш да си топ лик предобар, а да си швалер/швалерка, што мене ми е малку тешко да верувам пошто очигледно е дека си поприлично себичен лик кој мисли само на своето задоволство без разлика на последиците од неговите постапки. Значи или ти фали да расудуваш правилно или не ти е гајле.

На Bezimenka90, Anyshka, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Јас убаво расудувам ни сум направила ни пак ке направам такво нешто.Јас сум баш напротив од тоа што кажа дека сум себичен лик, секогаш дури ги ставам туѓите чувства пред своите, но јас размислувам не поаѓајки од сама себе туку од општеството околу нас. Јас лично маж ми го кривам за неверство и тоа е мое лично размислување и избор.Мене ми е испод ниво да се замарам за некоја си таму.. ај да бидам културна

Последна измена: 28 мај 2023
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
  14. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.119
    Истово го помислив, можеби тие што ги бранат жените/девојките што флертуваат со зафатени мажи се такви, па си се бранат.

На sj *O*, Mnik, butterflysk и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.119
    Смешно ми е со ова "не знаела дека е женет, аха, сигурно не знаела.
    Во денешно време тешко да не се знае дали некој е женет.

На Martka, cresa-jagoda, Peanut Butter и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.970
    Допаѓања:
    35.119
    Не треба да им го правиме на другите тоа што не сакаме на нас да ни го прават.

На LiquidLuna и ZAHRA им се допаѓа ова.
  18. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Ке ти одговорам на ова зошто мене баш ми беше упатено. Пишав и погоре, јас не ги бранам таквите ни ги оправдувам, дискутираме за неверството во бракот кој нам ни должи верност.Размислувањата не треба да бидат искажани од самите нас туку општествено гледани т.е од кој што може да очекуваме, а не како ние би направиле

19. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    792
    500 страни и уште се обидувате да се убедите едните, дека виновни се и сопругот/сопругата и швалерот/швалерката и, другите, дека виновен е само тој што ви ветил верност. Нити ќе се убедите нити некој ќе смени мислење.

На ZAHRA, LiquidLuna и Darknest beauty им се допаѓа ова.
  20. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Во ред секој има свое размислување ете јас мислам мене лично маж ми ми е одговорен да ни го чува бракот. Види погоре ме направија демек таквите сум ги бранела може и такви сме биле ние .. глупости. Срамота е така да се напаѓа само заради лично мислење јас кој лично би кривела и од кој барам отчет

На Gosh, sj *O*, Just.do.it и 2 други им се допаѓа ова.