Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Darknest beauty

Darknest beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    И јас мислам да почекаш со одлуките.Ке помине време ке стивнат бурите и полесно ке одлучиш што и како.Можеби меѓувремено ке се најде некое решение.

На Lostandbroken му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lostandbroken

Lostandbroken Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    Потполно си во право, ти благодарам од срце за подршката. Синоќа размислував и ако тој може поради развод да ги напушти децата, искрено мислам дека и во брак да сме кога тогаш би не напуштил без око да му трепне ако му излезе некоја прилика. Се што досега направи кажува каква личност е, што е спремен на се. Значи тоа е тоа. Нема веќе да ја спамирам темава со истото, фала ви многу на сите.

На Гладиоли и Abel им се допаѓа ова.
  3. Lostandbroken

Lostandbroken Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    Да веќе барам решение и мислам дека ми треба само малку време за да средам некои работи и да го мафнам од станов.

На hellogirl и Darknest beauty им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Не се грижи, не спамираш, секој може да пише за да си ја каже маката. Фокусирај се на децата, со лесно бременоста и свиркај си, батали го маж ти, што сака нека прави, ако не сака да биде човек, татко и маж, не му го бери гајлето. Со среќа :l:

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  5. caka93

caka93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Vo brak sme so maz mi okolu 10 god imame edno detence. Seksot od sekogas ne ni e bil kojznae sto toj sekog svrsuva jas retko, malku e sebicen vo toj pogled kolku i da mu kazuvam... Ne znam toa li e pricina za moi emocionalni neverstva znaci nisto fizicki. Me privlekuvaat drugi mazi. Vo. Princip brakot ni e dobar imame komunikacija i razbiranje okolu deteto. Inaku mnogu e ljubomoren na drugi mazi za mene. Jas od pred nekoe vreme si dopustiv da se zacepam vo eden mnogu postar kolega na rabota. 28 godini e postar ama jas od sekogas sum sakala postari mazi onaka so seda kosa doterani namirisani. Go osekam i nego deka me sviga se vrti okolu mene celo vreme no nisto direktno.... Poludev ne znam so da pravam da gi sprecam tie misli ne sakam da go rasturam brakot poradi tie gluposti no mnogu e posilno od mene

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Ќе стасаш до степен да не те привлекува маж ти .Отворено разговор само и гледај да не си комплицираш ,ако немаш во бракот подобра интимност тогаш разведи се и продолжува животот отколку да бидеш несреќна и да изневеруваш

На Гладиоли, caka93 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  7. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    265
    Дај си некое време да ти поминат тие мисли, земи одмор со цел да се тргнеш од новата симпатија, разговор со твојот сопруг да промените нешто, можеби советување од брачен психолог. Додатно што не знаеш дали колегата ги има истите чувства кон тебе, само претпоставуваш.

Не би била ни прва ни последна, "тато беше супер но и здосади на мама" е многу честа причина за развод.

На Billy Idol, hermosa, Cvekarka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Јас мислам да не се лажеш околу тој колега зошто можеш само бракот да си го расипеш и ништо повеке.Минеш низ брачна криза низ која сите поминуваме и баш во овој период се лоши таквите одлуки.Реално ретко кој брак има слога и целосно почитување и затоа чувај си го.Секоја жена сака да се почуствува и сексуално задоволена од страна на сопругот и те разбирам но дај период да се среди тоа некако.Ако не можеш да живееш така подобро и разведи се па барај партнер кој би ти одговарал.Ако продолжиш со флерт ке доведе до неверство, ке си создадеш неочекувани проблеми во бракот дури може да дојде и до развод.Седни убаво размисли си и одлучи но имај предвид што може да те снајде, да не излезе на крај и без сопругот и без колегава би била очајна за што си расипала се преку ноќ заради кратка авантура

На TMNT, Billy Idol, Гладиоли и 3 други им се допаѓа ова.
  9. caka93

caka93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Sekako ne se ni potpiram na kolegata vozrasen e ima deca postari od mene a znam deka i jas go privlekuvam go pokazuva toa me gleda od gore do. Dolu mi vrti muabeti sali no nisto direktno i za toa. I jas go znam toa probuvam da go. Prekinam kontaktot znam deka samo brak ke si rasturam no rabotata e sto sega e toj prethodno se bile drugi toa sakam da kazam mazena sum a me Privlekuvaat drugi mazi a jas ne sakam da napravam neverstvo posto posle nema ziva da me ostavi ni mene ni toj sto ke bide

На Ceci16 и Darknest beauty им се допаѓа ова.
  10. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Не е толку страшно што те привлекуваат други мажи, тоа е само од себе и не се контролира баш, и мажите ги привлекуваат многу други жени иако си ја сакаат сопругата и не чувствувај некоја вина.Се додека е под контрола е Ок

На Гладиоли, Adidas888 и caka93 им се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    12.322
    Седни дома кажи му на маж ти што сакаш во сексот, како да те задоволи. Што ќе правиш со старче пред пензија, удар ќе го мавне на сред секс.

На Anettta, marlonbrando69, Ceci16 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. caka93

caka93 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Hahahah me nasmea bash ti fala, odi toj po zeni sekako do sega dobar e sum slusnala za druga koleska od rabota deka bile zaedno nekolku pati

13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.075
    Така се почнува,може е нормално но кога друг или друга ќе се уврти во главата на партнерот може да биде и лошо да се изврши неверство.Да не кажувам колкумина познати изневерија така,почнаа со гледање желба помалку чувство на вина и ако нема секс со партнерот,ете Бинго превара се врши лесно

14. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Во право си ама некои луѓе не можат да го контролираат тоа посебно ако не се сексуално задоволни од партнерот.Повисоко либидо, хормони вријат тоа е, затоа мора голема самоконтрола

На Гладиоли и hermosa им се допаѓа ова.
  15. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Луѓето можат да се контролираат! Не се животни!

На Mother of 2boys, TMNT, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  16. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.602
    28 godini postar da me privlece?
    Pa devojce toj moze tatko da ti bide:x
    Razgovaraj so maz ti za problemite sto gi imate otvoreno i batali go kolegata sto ide so drugi zeni.
    Ima edna stara izreka kaj sto go vadis lebot,ne go vadi kurot:D

На Anettta, Ceci16, DELFINA81 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.212
    Допаѓања:
    8.696
    Здраво.:hai:
    Сакам да ти дадам совет, не како психолог (иако сум тоа по образование), не како членка, туку како на ќерка што би и дала.

Пред да се впуштиш во реално неверство со колегата, размисли убаво.

Имаш сексулани фрустрации, ете не се осеќаш задоволена во тој поглед, ама тоа не е крај на светот.

Прво- зошто бараш нивно задоволување со друг човек, а не со маж ти? Сексот низ годините може и треба да се менува. Ама треба и да се комуницира со партнерот за таа тема. Не да се прави драма, па човекот да се осети некомпетентен и критикуван, туку да му се даваат јасни информации што ти треба, што ти чини, што веќе пали а што не. Може да го правиш тоа и за време на односот, да му покажеш, наместо да му раскажеш. Не може да очекуваш некој да ти ги задоволи желбите, ако не му ги кажеш како ќе знае што си мислиш?
    Зошто прво не се потрудиш да ги надминеш тие проблеми со него?
    Зошто бараш решение за вашиот проблем надвор од вашата врска?
    Насочи ја таа енергија што ја трошиш за фантазирање кон реалниот однос со маж ти.
    Фантазијата за колегата е едно, а каков е тој реално е друго, ти него не го ни познаваш интимно. Може да е ужасен љубовник, ако не и нешто полошо.

Второ- пред да тргнеш да го фатиш твоето големо „О“ (оргазам) прашај се дали вреди за оргазам да си го ризикуваш бракот, семејството и да му правиш трауми на детето?
    Оргазмот е битен, ама не ми е побитен од домот и детето. Не ми се споредуваат. И не може секогаш да биде сексот како од филм и да завршува со оргазам и да те извади од кожа. Па и тоа е океј.

Ако мислиш дека може да имаш афера и никој да не знае, си се излажала.
    Не постои тајна врска, тоа да знаеш. За секое неверство се дознава кога-тогаш.
    Тиквата во еден момент ќе пукне и ќе направи лом.
    Не постои шврљање без последици.
    Размисли за тие последици и тоа ако можеш со поладна глава, без моменталните фрустрации.

Трето- привлечноста кон постари мажи обично доаѓа од некои други несредени проблеми, а не од реална физичка привлечност кон нив.
    Не знам ништо за твоето минато, детство и твојот однос со татко ти и дали тој бил присутен во него, но би те советувала да провериш дали можеби таа привлечност кон постари мажи, не е заради недостиг на татковска фигура (во детството или во твојот сегашен живот) и разнишаното чувство на сигурност и заштитеност.

На DarkStormm, *Amethyst*, marlonbrando69 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Darknest beauty

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Можат да се контролираат за постапките, но ако некој ти е привлечен тоа е. Ке се контролира флертот и неверството, но дека ја привлекуваат други мажи ке продолжи, постапките се едно а чувствата се друго.За жал се повеќе луѓето се бетер од животните, некои животни имаат доживотни партнери додека кај луѓето се повеќе преовладува неверство како од машка страна така и од женска.

На M&M и elimkd им се допаѓа ова.
  19. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Може да се контролираат.
    Ако веќе не се способни не треба да градат врска и брак.
    Јас тие ги класифицирам како несозреани и нестабилни и нема да градам врска и брак со нив.

На TMNT, Erika.greeneyes, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Нагонот е примитивна способност на сите живи суштества. Ако не ни е доволно развиен мозокот, нема да можеме да го контролираме и ќе бидеме животни, а не луѓе.

На azelea, *Amethyst*, Erika.greeneyes и 7 други им се допаѓа ова.