Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Darknest beauty

Darknest beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Истото го мислам и често го кажувам, секој може да си биде каков сака ама да не заглавува некој.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Darknest beauty

Darknest beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    232
    Да, и јас се чудам како кај се повеќе луѓе преовладува нагонот додека животните се повеќе покажуваат емоции

На WORRIED.BT, M&M, Ouravanture и 3 други им се допаѓа ова.
  3. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.436
    Кога би знаеле каков хаос и каква катаклизма предизвикува едно неверство во животот на повеќе луѓе, не само на една персона изневерената, не би го ревитализирале швалерајот воопшто.

Најголемо зло покрај пороци и болест што може да му се случи на едно семејство т.е. фамилија.
    Не ги изедначивам ама е многу, многу страшно и хаотично.
    Страдаат повеќе лица, а посебно децата прежално е.
    Особи кои се спремни да изневерат се монструми за мене.

На azelea, BlackNight, Erika.greeneyes и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    23.002
    Јас да ви кажам нешто.
    Мажите кога би имале шанса да бират помеѓу девојки, би ја избрале најубавата, најзгодната... не ги интерисира нив интелигенцијата или внатрешната убавина како нас жените што не интерисира, знам дека многу не би се сложиле со ова, но така е, имам прашано многу мажи и одговорот е секогаш ист.
    Затоа вие бирајте ги по тоа кој подлабок џеб има.... знам и дека за ова не би се сложиле, но верувајте дека помалку ќе боли, одколку тоа шо ќе нема за пелени, ќе ви се дере, ќе изиграва маж по дома а ебан денар нема па и да ве изневери накрај.
    Не ви чини нешто, оп ајде на одмор, не ви чини свекрвата оп ајде нова куќа, ве изневерил , ма шо ми е гајле јас загарантирана сум со децата.
    Не бидете наивни, тоа време умре.

На DoubleK, *Amethyst*, Ceci16 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    И многу тешко се поминува преку неверство, во смисла многу тешко човек да ја излечи таа траума.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Не се сите исти. И најубавите и најзгодните биле изневерени. Значи не е така.
    Сепак има мажи кои гледаат и карактер и интелигенција. Не велам дека не е важен физичкиот изглед, важен е, тоа е прво што не привлекува кај некој за да му дадеме внимание и да покажеме интерес.
    А за пари, не ми треба. Способна сум сама да заработам, не да зависам од некој. Обично тие таквите и на нос го вадат она, ти ништо немаше пред да се омажиш за мене, јас ти дадов се итн. Такво нешто не можам да трпам.

На Darko90, azelea, BlackNight и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    12.322
    Ја мајката :D Тој ако е кретен, теши се дека ќе видиш денар од него. Швалерката може да добие некоја куќа за средби, ти ќе добиеш само ако се разведеш.
    А ова првото најубава, најзгодна кхм, пак збориме за кретени. Може за швалерај да, ќе си избере по негов вкус. За сопруга најмалку важни се тие критериуми. Знаеме кои се, да не тупиме.

На Erika.greeneyes, H.VAGA, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  8. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.062
    Допаѓања:
    21.468
    Демек Шакира не е згодна и убава, па пак е изневерена. Сакам да кажам, куртон си е куртон :D

На *Amethyst*, Erika.greeneyes, anaja1 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    23.002
    Еве на сите да реплицирам.
    Куртон си е куртон , ама друго е коа има пари.
    Познавам еден , ја изневерува жена му, и кога го прашав зошто не ја остава жена му, одговорот му беше е како да ја оставам кога пола од тоа што го имам ќе ми го земе.
    Е тоа е разликата. И сиромашен и богат може да изневери, ама кога се мажите барем малку размислувајте со паметот каде се мажите. Ако дојде до развод, да не останете на улица. Незнам зошто напаѓате веднаш, кога само за добро ви велам ( на тие шо не се мажени и шо им се нема случено такво нешто).
    Јас кажувам од искуство, пошо еднаш се изгорев, да беше ситуацијата поинаква, друго ќе беше.
    Знам дека повеќето сте близу 30-та , некои и повеќе, ама многу значи тоа дали ќе може да ве финансира или не. Не е веќе тоа време кога сите се мажеа од љубов, и да сакат така не бива. Посебно не во нашата држава.
    Не за џабе порано ги мажеле ќерките за тој што е најпогоден, што може да ги гледа.

Сиромашен нема од што да се плаши ако,сакате да се разведете, ама богатиот има. Затоа нема да сака развод.

Последна измена: 23 јуни 2023
    На Ceci16 и nena2010 им се допаѓа ова.
  10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596
    Не знам за други жени, ама мене исто ќе ме боли и со помалку и со повеќе пари на сметка.

На Erika.greeneyes, minne992, Ljubova и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ако тој не сака развод, жената може да се разведе.
    Како што знам никој не останал во брак под присила.

На BlackNight, Erika.greeneyes, minne992 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    12.322
    Ау ау, жити се не давај веќе совети. Тој куртонот со пари ако е паметен ќе знае како да се заштити жена му да не му земе пола. Ако е нормален, а ете по некоја случајност изневери, ќе се спакува и ќе им остави дом на децата.
    Цело мислење ти е дека мажот треба да те финансира, да те издржува, да те чува…зошто? Ова што го кажуваш се бракови од интерес, ти за неговите пари, он за твоите цицки или проституција, спонзорство, како сакаш.

На Erika.greeneyes, LiquidLuna, ForeverYoung и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    23.002
    Абе како сакате вие сфатете ме, ич не ми е гајле. Тие што се разведени ќе сфатат. Што и да биде, подпбро е после разводот да добиете нешто, алиментација или стан или пола од бизнисот, отколку на улица без јадење.

На anggell и nena2010 им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Како може на улица без јадење ако и јас работам и не зависам од него?

На Erika.greeneyes, Bitter-Sweet, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    12.322
    Епа нема да работиш и ќе зависиш од него, тоа ти кажува, посебно ти вака помлада и немажена. Те изневери ли, оп куќа, оп патување, ќе го удриш по џебот.

На Erika.greeneyes, LiquidLuna, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.130
    Допаѓања:
    180.888
    И што кажа сега уствари? Да се мажат за богат, па уште да изневерува и да не сака развод:^)

Имаат богатите предбрачни договори. Некои воопшто и не влегуваат во брак, само живеат заедно.
    Некои не се раѓаат богати, стануваат богати со тек на време.
    Некои не изневеруваат.
    Некои се разведуваат и без неверства.
    И најбитното- ако збориме за супер богаташи, мислам дека со такво его не се излегува баш на крај. Тури му пепел на тоа.

На Erika.greeneyes, M&M, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.529
    Допаѓања:
    23.002
    Никаде не спомнав не работење, али ќе има страв да не му земете нешто, а сиромав од шо ќе има страв? Може одма да ви каже ајде надвор

18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Порано во турското ги мажеле девојките на убави места зошто никаде не смееле да работат освен дома да слугуваат.

@Adidas888 ајде малце поискрен совет давај кога веќе даваш, значи барајте богат маж ама во исто време и глуп маж, оти паметен богат маж не остава се на случајност, тоа наследеното го зема како подарок, остатокот во брак ќе се заштити ќе најде некој закон и на крај ќе и ги земе и децата и ќе ја шутне на улица. Не се толку наивни богаташиве, пара на пара си се лепи

На Erika.greeneyes, M&M, MarijaMi90 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Ама ако сака некоја да се разведе нема зашто да ја интересира дали тој има страв од нешто или не.
    Никој не останал во брак под присила, посебно не во случаи кадешто има изневерување.
    И ако работам и сум самостојна, како може да каже ајде надвор? Ако нештото е и мое? Тогаш се дели по половина.

На Erika.greeneyes, Pacifist и Anyshka им се допаѓа ова.
  20. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.802
    Допаѓања:
    12.322
    Ама не мора да се мажиме по секоја цена.

На nena2010, LiquidLuna, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.