Апсолутно си во право! Ама не знаеш колку си во право за се што напиша. Ама тешко е реалноста да им ја плеснеш во очи. Да и богати вараат, ама пре би плачела во ролс ројс додека му правам сметка што да му земам него во фичо да се мислам дали да го трпам зашто нема да имам за леб да јадам. Љубов а љубов, се тоа супер, ама сметки со љубов не се плаќаат.
Во 2023 уште треба да им се кажува дека не треба да чекаат од друг? Уште треба да им е кажува дека треба да си имаат своја кариера, свои пари, свое јас, пред да стават прстен? Дека може да спречат зелени млади и малку трудни да влезат во брак зашто им се згрешило? Ајде молим те.
Ако не те пали мажот ти , земи гледај си глумци згодни пред секс, попали се убаво, и кога ќе имаш секс замисли си го глумецот и да видиш каков оргазам ќе имаш.. дури и ќе се зачудиш. најбезболна работа ти е. Ем ти задоволена, ем он си мисли леле што направив ( типично машко) ем бракот зачуван. И машките си замислуваат други во кревет кога се со жените таа да сосема нормално е. Друга опција ти е купи вибратор. Кога он ќе заврши, ти ако не си задоволена, земи уклучи вибраторот и кога ќе те праша што е тоа, Речи му Па јас сум човек не си само ти.. кога не те бива да ме задоволиш , морам да идам на тактика Позови пријатеља. Многу бе му ги ланчате егата.
Nemam daddy issues, imav prekrasen tatko vo tekot na detstvoto sekogas tuka za mene fala bogu uste mi e poddrska vo sve. Ednostavno sekogas sum sakala postari, i soprugot e 12 godini postar
Шо им е на жениве ,ко клонирани сите без самодоверба и самополит..само едно имам да ви порачам! -Кога ќе видам прекрасна жена со убаво извајана фигура на која можат многу да и подзавидат, си помислувам браво колку комплетна личност. Но во моментот кога ќе ја приметам нејзината не самодоверба си помислувам зошто? Зошто премалку дозирана самодоверба? Зошто се потценувате самите себе? Вие немате цена... пронајдете се и предозирајте се со самите себе. Самодоверба е нашиот најголем печат. Не е фигурата, не е убавината, туку самодовербата. Сакајте се себеси, ценете се себеси, ако не го правите тоа нема никој ни да ве цени...
Личност се гради одвнатре, не со извајаната фигура Ама комплицирано е тоа, не оди со инста рецепти на инстаграм.
Ве читам и воопшто не ме чуди што има еден куп растурени бракови, едноставно за брак треба да размислуваш зрело, не со умот на парите, не со алфа умот, не со умот кој бил подобар.... бракот е спој на маж и жена (да не одиме во најмодерното) е сега за фукционира тој брак треба овие двајца да работат и допринесуват за него односно да се сложни, да се сакаат, да изнајдуваат решенија за проблеми, дастварат капитал и деца....сето ова е индивидуално и зависи на кој која му е целта, но ако двајцата немате исти цели исти визии (не велам 100% исти) ако незнаете за компромис, ако нема љубов меѓу вас одна воопшто не сте за заеднички живот. Сватете го тоа како срце и мозок, ако едното неработи нема долго да работи и другото... женички смешни сте со ова алфа мажјаци или жени и кој што треба да праве во еден брак а што не, но јасно ми е дека на вакви умови неможе човек да и објасни и докае ништо него си велам ај и јас да ви пишам нето (да ви се посмеам).
Уааууу да ни се посмееш.... зошто мислиш дека жена шо знае шо сака во животов, и шо знае шо не сака , дека не може да најде маж според нејзини стандарди? Ете некоја може не сака да готви , ќе си најде маж кој исто нема да сака храна дома и ќе си јадат во ресторан. Вие сте за потсмев, уште од мали ви трубат за љубов, бла бла, за некој свет шо веќе не постои и после плачете по темите дека сте избрале погрешно, ем цел живот на работа ем одмор не сте виделе па уште и наоѓате пораки на партнерот дека пишува со комшиката Мара!! И да ти кажам сите бракови се од интерес, зарем не? Немора од интерес за пари, еве од интерес привлечност кон партнерот, интерес да не градат сами да се мачат туку заедно многу полесно. Немој да осудуваш жени само затоа што имаат повисоки очекувања од твоите, тоа не значи дека нема да го најдат тоа шо го барат Едит: некоја уопште и не сака маж што ќе и труби на глава а не го бива за ништо и одлучува сама да биде. Или со мачки. Колку жени пишаа тука дека живеат сами и дека не би се нафатиле да живеат заедно во станче затка со родителите на маж му ако тој неможе да си дозволи сам да живее, знаеш? Ехее
Омг, муабетот беше дека ако едно утро стани и речи дека не те сака повеќе ќе го удриш со секира, а јас ти велам дека не го удирам оти не е вреден, а ќе треба да одговарам за него како за човек. Појасно ти е сега?
смешна си, ако си од некој само ради интерес онда не влегувај во бракови не прави такви циркуси едноставно лепи се на еден кога ке го истрошиш интересот каков и да е барај си друг...инаку баш тоа го реков дека секој треба да е со партнер со кого имаат заеднички цели или како што самата велиш интересии...п.с од интерес можеш да бидеж и со повеќе, пример еден за пари, друг за кола, трет за прошетка, четврт за секс.... п.с жени со високи очекувања кои целат и работат кон тие висини ама воопшто не размислуваат како тебе
Се ми е јасно мене, вие сте научени по секоја цена да ги оправдувате мажите за тоа шо го прават, иако не се вредни ни за еден ваш поглед а не па за со "секира да ги расцепиш".
@Adidas888 Каква е таа независност и самостојност која постојано ја реплицираш, а чекаш богат маж за да ти биде животот лагоден?! Зарем тој што има куќи и станови стекнати или добиени во наследство пред тебе, ќе го држиш врзан за јаже за вратот и нема да сака да се разведе, за да случајно не му ги земеш ти? Не биди смешна!
@Adidas888 бараше добро ситуиран маж и го најде нели? Ме интересира што понуди ти за возврат, затоа што цело време укажуваш дека бракот се сведува на интерес? И уште нешто сакам да те прашам. Исполнета си, среќна си? Јас сум среќна кога ќе постигнам нешто сама, заедно со човекот што го сакам.
Ете таква независност е таа. Ако јас умеам да работам, да носам дома, да поправам нешто дома макар и мајсторска работа да е, ќе очекувам идниот маж да умее исто или повеќе, инаку не ми треба.
Да, исполнета сум , среќна сум, знам шо сакам и не сакам и мм го знае тоа убаво и го почитува и ми ги исполнува сите критериуми, а со тоа и јас го почитувам дупло.
Океј ако е така. Драго ми е што нема проблем од таков тип. Се надевам дека ќе ги надминете ваквите кризи и дека се ќе се среди. Сите што сме подолго во брак сме поминале низ вакви периоди и право да ти кажам се проаѓа, постојано се менуваат нештата. Некогаш дури и сами од себе се местат работите на подобро. Само не избрзувај со одлуките во такви моменти.
Очигледно треба. Ако немаш своја кариера, свои пари и при тоа се разведиш, ќе чекаш на бившиот бизнисмен да ти фрли корка алиментација за да го поминеш месецот. Мислам дека многу американски филмови гледаш. Ќе плачела во ролс ројсот Ако во твојот свет не постои љубов, немој да не убедуваш дека не постои и во нашите светови. И не се сите мажи исти, како шо не се ни сите жени исти. Можеби ти за себе мислиш дека имаш преголеми очекувања или стандарди, во моите очи си само зината за пари, а мене тоа ама ич не ми е некаков стандард. Епа на различна фреквенција сме очигледно.