Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Па логично е дека не сме на врвот во однос на Западна Европа но дали тоа во суштина значи дека сме сиромашни?

Најсиромашни што познавам имам еден другар двата родители му се на минималец татко му е таксист мајка му конфекциска работничка, двајца браќа живеат малце пооскудно нема Ајфон, нема секоја година летувања у Грчка, ама сепак дечкото барем 3 пати неделно излегува на кафе или пијачка низ град, солидно се облекува, студира факултет во матичниот град не во Скопје верувам дека не е единствен случај веројатно има и други како него, ама да немаат за корка леб, да гладуваат такво нешто не сум видел досега, за споредба ќе ја ја земам Јужна Америка пошто имам познаници од таму кој мисли дека ние сме сиромашни нека иди нека види како е таму буквално има огромен процент на население што живее во тешка сиромаштија прописно гладуваат, живеат во трошни куќи и немаат пари да исплатат сметки и набават основни намирници а камоли да идат на летување или нешто слично, едвај изгледуваат деца и најчесто тие деца немаат никаква можност да студираат и напредуваат во животот.

Кај нас нема таква сиромаштија има висока долна класа и преовладува средната класа од тој аспект не сме сиромашни а да се токмиме со Западна Европа и да достигнеме некој таков стандард тоа нема да се случи дури и да влеземе во Еу пример ти се Бугарија и Романија

Последна измена: 30 јуни 2023
  2. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    40.038
    Па секако дека со Европа ќе се рамниме, нема со Африка.

Од Ајфони, одење 2 пати на одмор надвор од државава, сопствени станови, БМВ-иња, дојдовме до тоа да споредуваме со Африка и корка леб. Океј. (facepalm)

И за Јужна Америка не си во право. Неколку земји се таму сиромашни. Другите се горе-долу како нас, освен тие што живеат во некои изолирани села, во градовите животниот стандард не е многу поразличен.
    Затоа и не доаѓаат овде да работат.

Чиле не шијат во секој поглед, на пример. А ова им е од Декември. Од тогаш имаат покачување на плата.
    За споредба, нашата минимална плата во долари е 380. Која ја добивме тек у Март, пред 3 месеци. На рамниште со Ел Салвадор, каде што владееа картели до пред месец дена, тотално безредие.

На Nikolina35, *Amethyst*, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    7.941
    Да кажеме дека сме богата земја е само тапкање по рамо, факт е дека сме сиромашна земја и статистички е докажано.

Луѓето со скапи и нови коли се малцинство. Да излезеш на обичен паркинг, да речеме во карпош 4 ќе видиш дека и нема кола понова од 2005. Некои и немаат кола..

Работните места со минималец се фул, а зошто некој би работел за минималец доколку е богат?

Не можеме да кажеме дека сме богата држава, ако само мал дел од народот оди 4 пати годишно на одмор и вози нова кола, има ајфон... се гледа државата како целина... Зар не ги гледате луѓето што спијат на улица секој ден, зар не гледате колку луѓе се со минималец и едвај се прехрануваат во месецот?

Мило ми е за луѓето што возат кола 2023 и одат 4 пати годишно на одмор, но за жал тоа не е реалноста за поголемиот дел од луѓето во мк...

На Cvekarka, Осе, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    704
    Па поточно од Мексико и Колумбија познавам луѓе ако ние тука се жалиме на сиромаштија не би му посакал на никој да живее во овие земји да види како им е на тие луѓе таму. Не само што живеат на минималец од 300 долари туку има таква економска нееднаквост и дискерпанца што буквално мнозинството граѓани живеат како робови на повисокиот слој или елитата на друштвото чии што плати изнесуваат и до 12.000 долари. Кај нас ако не друго го нема тоа и сите сме горе доле високо ниска или средна класа а висока класа се многу мал процент

5. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Imaat pari i rabotat za minimalec od razonoda :) eve jas poznavam takva osoba na koja maz i bese vo avganistan so godini , zaraboti kupista pari, pa potoa zema i osteta od 250.000 eu ( ova skoro site sto rabotea tamu zemaa poslednice dve godini) i taa raboti vo butikce za minimalec zasto i bilo dosadno doma ..sigurno ne e edinstvena .
    Ne sme siromasni , eve jas osven vo sk se dvizam i vo pomal grad od kaj poteknuva maz mi, kolite 90% ubavi novi, butici prepolni, kuki sredeni , lugevo ne mozes da gi vidis primer so papucka od pazar od 200 den, se nike ,puma, replay..
    Inaku luge i vo san frsncisko spijat na ulica, sega brzo nasa blogerka koja zivee tamu prikaci takva slika i kaza deka i tamu cesto se gleda toa.

На Wideperpetual му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.677
    Допаѓања:
    7.941
    Богата држава е Германија, богата држава е Австрија... богата држава не е Македонија, можеме да се убедуваме до утре.

Јас знам дека постојат поединци како тебе, не ми беше поентата тоа. Поентата ми беше дека како мнозинство многу луѓе немаат скршена пара. Многу луѓе работат за минималец и единствениот приход им е тоа.

На Sielo❤️, senza.parole, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Државичкава има пари,ама кој како стигне ја краде и затоа капут....

На Снегулк@23, Осе, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  8. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Ne znam, jas ne dobivam takov vpecatok nitu od moja okolina nitu od eden krug niz grad da svrtis se e prepolno , site doterani sredeni, od kafulinja do saloni za ubavina.
    Ako ziveat na krediti mozebi..ne velam jas deka sme super bogata zemja ama daleku deka sme za zalenje bez skrsen denar vo dzeb.

На Wideperpetual и Puellapulchra им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.717
    Допаѓања:
    149.619
    Ако луѓето во вашето опкружување се луксузираат не значи дека сме богата земја. Не сме свесни во каква мизерија живеат голем број луѓе затоа што не ни се пред нос.
    Инаку скроз е дискусијава офтопик со страни наназад, мислам дека модераторите треба малку да поработат :):bandit:

На senza.parole, Sielo❤️, gjoker4e и 14 други им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Ти прочитав неколку мислења и ти се чудам на умот. Зошто самата себе се убедуваш дека ако богато се омажиш по дифолт ќе бидеш обезбедена и ќе дигнеш раце од све, и форсираш како старите баби младите нејќеме да се мажеме, наше си е тоа заработувам 2000 евра во месецот и уживам во животот, затоа што нема муда секаков неандерталец да ни се приближе, таквите тражат лесен плен без разлика дали е богат очи сиромав.

На baby-star, Nana1156, Just.do.it и 4 други им се допаѓа ова.
  11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.078
    Доволно се оф-топици во темава, ве молам не продолжувајте ако немате нешто он топик да кажете.

На AleksandraMarjan му/ѝ се допаѓа ова.
  12. taznickaimilicka

taznickaimilicka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    25
    ми се случија неколку работи што ми фрлаат сомнеж на мојот брак ... сопругот работи на две работи ретко излегува но незначи дека не би имал време за неверства со оглед на тоа што втората работа му е ноќна и не се знае кога завржуваат и кога се вракаат рано наутро.. пред некое време една познаничка беше рекла на една заедничка другарка дека маж ми ме изневерува со една особа... Особата со која наводно ме изневерува ја знам и знам дека маж ми не е баш по нејзини стандарди и затоа ја земав како невалидна информацијата. вчера вујко ми ми кажува дека еден човек што го знаеме два три пати му рекол дека внук му(мојот сопруг) е голем љубовџија а вујко ми му рекол е како да не мојот внук нема шанси за такви работи?? Пред 5-6 години ги имам фатено со пораки по месенгер како си пишуваат со колешка и затао овие муабети пак ми навртија сомнеж... На тел кај него неам сомнително ништо нема разговори и слично...како може да проверам на друг начин дали се служува нешто вон бракот... ???

На t.a.m., s.a.m.a, little women и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    На пример може да се допишува и договара на форум, овде или било каде и никогаш нема да дознаеш.
    Има 1001 начин да го направи тоа, но ако тргнеш по тој пат да го следиш и да го шпионираш, ќе изгубиш време, нерви и здравје. И на крај ако нема ништо и ако те фати дека го следиш и претураш по неговите работи и телефони и не знам уште каде, тука дефинитивно ќе си го растуриш бракот и довербата.

На Viveki, Снегулк@23, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.332
    Допаѓања:
    102.951
    Што не ти беше јасно пред 5г па мораше пак ова да го проживуваш?

На Golden, senza.parole, sj *O* и 12 други им се допаѓа ова.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Со сѐ се согласувам, освен со последново. Бракот и довербата веќе он ги има растурено првиот пат кога го фатила. И затоа немам верба во втора шанса за поправка затоа што по неверството, не само што изневерувачот не е веќе ист, ни изневерениот не е и сомнежот, макар потсвесно, никогаш нема да исчезне. Довербата замината е во ЕУ за подобар живот.

На Golden, Spicy Senorita, sj *O* и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Ne mozi tolku muabeti od razlicni strani da imas slusnato pa I poraki imas najadeno a toa da ne e taka Kako so si razbrala. Tuku taka ne vadat lugeto muabeti, imas sreka I so ti kazale te predupredile, za da ne te pravi budala.

На simoncelicius, marchi-cool, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.733
    Ти уште пред 5 години требало да пресечеш, сега веќе сѐ е џабе
    И да, огромни се шансите горе наведеното за него да е точно, таквите не се менуваат никогаш и муабети туку-така не излегуваат

На simoncelicius, Skorpija25, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Мое мислење е дека не те изневерува реално, туку со сталкање по профили и пишување на се што е женско. Затоа не можиш да добијаш валидна информација, туку некои муабети кои ти се сомнителни. На муабет не се верува, многу се лажи. Ама на сопствената интуиција и се верува, таа не те лажи. Еден куп вакви женети има и вака најискрено, ретко која, ама ептен ретко би ризикувала со женет да се гледа (освен ако не знае). Ама знаеме кај живееме, два клика и добиваш информација. Е сега, самиот факт дека глуми виртуелен заводник, за мене е бљак. :puke:

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.733
    Се согласувам дека на секој муабет не се верува @Spicy Senorita , но каков е тој брак кога глумиш вертуален заводник, па и да не те изневерува? Самото тоа што пробал да глуми по социјални мрежи е веќе неверство, се знае на каде оди тоа, сигурно нема да остани само на пишување, да бидеме сега реални :)
    Имав и јас еден таков што еден куп другарки имаше и си пишуваше пријателски де, ама кога раскинавме магично му почна љубовта и беа во врска :D

Како што е тргнато времето значи низ све треба веќе да прегледуваме низ прсти и само ќе има тапшање по рамо, не те изневерува ама си пишува по социјални мрежи, јбг мораш да прифатиш

Немам ништо против тебе, само сакам да се надоврзам на муабетов за господинот, па затоа и те тагнав

На Nena48 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    И јас имав таков, со многу другарки. И вистина е, после раскинување се тешат со некоја од другарките. Ама самото тоа, ти укажува дека проектирал на тебе своја несигурност. Ако бил сигурен во себе, немало да си пишува со другарките. Од пусти страв да не го откачиш, чувал резервни карти, за тешки времиња. И мојот коментар не беше дека треба да трпи, туку и укажувам дека веројатно е постанат дел од шаблонот на оваа територија. Вакви се повеќето, ако сакаш трпи, ако сакаш откачи го. Ама никој и ништо не ги менува, освен ако не сакаат сами.

На *Amethyst* и Осе им се допаѓа ова.