Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Ena_P

Ena_P Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    21
    Се залченив да го напишам мојот проблем и да слушнам Ваши мислења и совети. Во фирмата во која работам кратко време се најдов во ситуација да развијам чуства кон вработен. Пред да наидам на осуда да објаснам малку подетално. Значи меѓу нас се нема ништо десено ниту ќе се деси, но очигледно е дека има страшна хемија. Седнавме како возрасни, разговаравме и си кажавме дека нема и несмее ништо да се деси меѓу нас, дека е премногу комплицирано (двајцата сме во брак) и дека треба разумот да преовладува пред страста, срцето итн. Но и покрај тоа кога ќе ни се сретнат погледите немора ништо да си кажеме едноставно си знаеме. Пробувам да се воздржувам , да се држам на страна но едноставно претешко ми е и неможам да го исфрлам од глава. Стомакот ми се превртува на секој контакт и затреперувам цела. Жени вака се немам чуствувано никогаш. Никогаш немам ни помислено не па направено превара и едноставно незнам како да се носам со ситуацијата. Дури размислувам да напуштам работно место, но преубаво ми е на работа и си ја сакам работата и ми е жал да ја напуштам. А од друга страна неможам да престанам да мислам на него и да се измачувам и после секој контакт кога ќе ни се сретнат погледите да се измачувам уште повеќе. Приметувам дека и него не му е сеедно но и двајцата сме самосвесни да се воздржиме и да се правиме како ништо да нема. Се плашам некогаш да не се деси тоа што не треба а од друга страна постојано на тоа мислам и потајно го посакувам иако знам дека ни јас па ни он нема да дозволиме да ги преминеме границите. Навистина незнам како да се носам со ситуацијава и да престанам да се измачувам. Барам совет и мислење од Ваша страна или некој што бил во оваа ситуација да ми даде совет. Фала ви однапред.

На s.a.m.a и mira.mira им се допаѓа ова.
  2. viks5

viks5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    119
    Ако го напуштиш работното место ќе ти престанат тие мисли ? Не бре не е осуда ама мисли малку не си тинејџерка или да си слободна па ај ќе се водам по некое чуство.Можеби немаш доволно внимание од сопругот , па ти годи машко внимание. Памет во глава еднаш кога ќе тргнеш натаму толку е , а знаеш што е пострашно ти ќе го напуштиш твојот сопруг за да бидеш со него но тој тешко дека ќе го направи истото. Неверство менува апсолутно се во очите на мажот.

На GirlVolley, BlackNight, Oscar Lady и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    @Ena_P
    Душо моја кликнало едноставно.
    Можеби само се привлекувате,можеби е само страст,а може и нешто повеке.
    Ако е вистинскиот времето ке покаже.
    Само едно да ти кажам колку и да негираш ако ти е судено не ќе можеш да побегнеш.
    А и на срцето не можеш да му наредиш кого да сака.
    Ти посакувам од срце со леснотија да го решиш ова :l::hug:

На christinnn, Stressed Out, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Ena_P

Ena_P Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    21
    Можеби, нема да имаме никаков контакт и со тек на време ќе заборавам. Барем така мислам. Баш дека размислувам и не се водам како тинејџерка ниту имам ниту ке направам нешто. Едноставно незнам како да се справам со ситуацијава и да престанам да мислам на него и да се осеќам неудобно во негово присуство. Да го отргнам од глава!

На bebaa, Meddy и Mnik им се допаѓа ова.
  5. Ena_P

Ena_P Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    21
    Кликнало, како никогаш во мојот живот. Незнам како да се справам со ситуацијава:(

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Си се заљубила..
    Прекини контакт смени работно место, дури не биди предоцна и си го растуриш бракот..

На bebaa, Wideperpetual, lici1 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Самиот момент што го романтизираш непечениов швалер е малку смешен. Без љутиш.
    Од постарата генерација си, над 40?
    Ако си, ништо чудно, само midlife crisis.
    Која, веројатно ќе ја надминеш откако ќе престаниш да идеализираш човек кој го знаеш само од работа.

На bebaa, Miss666, Konfetka и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    637
    @Ena_P јас потполно те сфаќам.... И јас имам слична ситуација и искрено, многу лоша ситуација, многу лошо чувство. Од една страна знаеш дека тоа е тоа што требало да биде твое но од друга страна сфаќаш дека сето тоа многу касно се случува, посакуваш да можеш да го вратиш времето но....

На Dayandnight, Luke, Meddy и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Ena_P

Ena_P Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    21
    Ме насмеа:) Не се midlife crisis.
    Не го идеализирам воопшто, тоа што кликнало меѓу нас кликнало. Јас незнам како да се носам со ситуацијата секојдневно. Иако сама на себе постојано си зборувам и свесна сум за се неможам да си помогнам да го исфрлам од глава и да престанам да се осеќам нелагодно во негово присуство.

10. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ама не е чудно. Се мажите/жените за првиот/првата кој/а ви поклонува било какво внимание. Вие тие луѓе или не ги знаете доволно, или одвај и да ве привлекуваат. Ама се водите од правилото да не ме зборуваат оти сум ерген или немажена. Па после се ставате во вакви глупи ситуации, некогаш дури и со семејства зад вас.

На GirlVolley, Konfetka, JustBeautiful и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Andrijano31

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    637
    Кој не бил у таква ситуација не може да го разбере тоа, колку сакаш ти објаснувај. Едноставно чувството е појако од тебе и тешко е да се контролира.

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Andrijano31

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    637
    И твоето мислење е точно, но не е секогаш така,иако има и такви случаи.

13. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Во право си за ова. Одкога сум со мм, уште дечко и девојка кога бевме, не дека не сум видела убав маж, не дека не сум била во контакт со некој таков, ама никогаш не ми паднало на памет да почнам да мислам на тој некој повеќе од нормален контакт. Можеби зошто ваква привлечност осеќавме со мм буквално од прв пат кога се видовме, незнам ама јас си го сакам мм и гол Бекам пред мене, ќе ми е меех. Можеби вистина се со погрешни венчани. Можеби едноставно е до карактер. Незнам. А незнам ни како да и помогнам искрено.

На tanjita, bebaa, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Ехх викате требало да биде твое? А Они уствари едни мажи женкаришта, љубовџии (100% сигурна ) , жена од плус 40 само во такви се заљубува и демек и они. Друг маж е тоа што посакувате а не сте заљубени @Ena_P

На Anyshka, Spicy Senorita и Mnik им се допаѓа ова.
  15. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Сите сме го имале сигурно. И јас сум го имала пред мм. Ама се омажив со човек што ми го даде тоа чувство и ден денес кога ќе го погледнам и да сме искарани, мене ми иде да се насмеам.

На *Amethyst*, Anyshka и Malesia им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    Две варијанти имаш
    или да се изнаебиш со него и да упропастиш брак или да смениш работа
    мое мислење е да смениш работа бидејки и да бидиш со него еден ден тоа мора да престане
    ти ке оставиш маж он жена не и ке останиш од двете со ништо со прстот у устата
    Едноставно е у грешка време сте се запознале и тоа е тоа
    ке се прашуваш само кај бил он пред да се омажиш

На LiquidLuna, Anyshka, Ena_P и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ах Малезија, какви женкаришта, какви љубовџии, немој те молам. Некои со една девојка од средно, одат се влечат и по 10 години. На крај родители од страна на девојката сечат, мора брак. Мора брак, ама на работа колешки, по улици зјапа по 10 години помали и стигнува до закључок дека не ебел доволно. И така им почнуваат тоа аферите на работа. Дури се ергени се плашат да пријдат, ама ако се со прстен на рака, опа од ништо не се плашат оти има кој да ги чека дома дури и да ги отканта некоја. Па после патетики по форумиве. Знаеме кои сме и кај живееме, да не се лажиме.

На Konfetka, JustBeautiful, Marta91 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Исто и јас, значи да бирам по 100 пати пак мм би си го одбрала.
    80 % и јас на такви мислев

На *Amethyst*, Anyshka, Mnik и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Абе да се изнаеби ама нема ваков случај кој не се дознал. Башка, на работно место и ко за мајтап ги тераат муабетите обично. Е втората варијанта, ако ја дознае мажот и, или експресно ќе ја дислоцира или на другото не ми се помислува. Ова овде не е Америка, заебано е ако играш вака.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Ама каде се чувствата за маж и/жена му, во ситуацијава? Што сака нека прави, ама зарем толку лесно можеме да газиме преку тие што спијат до нас? Јака им душа.

На mssuniquee, Skorpija25, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.