Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    не си ме разбрала убаво
    прваа варијанта е да се изнаебе и да ја дозне маж и
    а втора да напуште работа

2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Нека го кажи кој е да не го пуштаме утре на работа ние мажениве:D

На Sunrise!!!, ToksycznaReakcja, Discovery и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Ма ќе ги пуштиме сите, кој ќе е, лошото по нив нек оди :rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, Anyshka, simoncelicius и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Абе не знам, јас сум традиционално воспитана. Ама видов дека не се сите така. Така да, тие можи неверството не го гледаат од емоционален аспект, туку онака физички.
    @ALISA0000 Те сфатив, само се надополнив. Колку што знам, за маж нема поголемо понижување, отколку да знае дека дека жена му спие со друг. Овој Андријано е во таква положба, ама да се смени ситуацијата и жена му да е таа која си фантазира за други, ќе збесни од нервоза. Некои се пропиваат од разочарување, другите... мислам знаеш.

На BrokenMan, Anyshka, ALISA0000 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Да, да, ама да дознае дека жена му смета дека некој друг е вистинскиот за неа а не Андријано шмекерот, ќе го боли, ќе биде увреден, ќе го пецне во душичето.
    Ако веќе толку батка си сигурен дека таа што спие до тебе не е вистинската, разведи се, не и го губи времето, може ќе се усреќи. Вакви мажишта колку ме нервираат, ко дома да ми се, се напнувам.

На mira.mira, Skorpija25, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Ena_P

Ena_P Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    21
    Ќе биде второто најверојатно, не гледам друго решение. Затоа што првото не би си го дозволила. Ти благодарам на споделеното мислење

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.560
    @Ena_P
    Најпрво браво што размислуваш трезно и ферски према маж ти и бракот.
    Само не сфатив дали се работи само за страст или нешто повеќе ова што ти се нема десено претходно, или мислеше дека ти се нема десено додека си во врска/брак.
    Мене искрено да ми се деси вакво нешто јас би подзастанала и би се подзамислила дали сум во вистинскиот брак и со вистинската личност.
    Немој да ме сфатиш погрешно, не викам дека нешто не е во ред со твојот брак, и не си ти крива за ситуацијава.
    Само мене искрено не би ми било сеедно да знам дека уопште ми се десиле чувства/ страст за некоја друга личност а јас да сум веќе во емотивна врска/брак, и обратно.
    Сепак ти си знаеш најдобро.
    Како и да е, се најдобро што и да одлучиш, и што и да биде меѓу вас во иднина, се додека е ферски меѓу вашите партнери како и до сега.

На *Amethyst*, LiquidLuna, Oscar Lady и 6 други им се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    13.529
    Уф ама тешка ситуација...
    Според мене не е решение да си дадеш отказ ако ти се допаѓа работата. Може е пролазно нешто, пробај одалечете се побарај да одиш друга смена различна од неговата. Има таква опција?
    Деца имате во бракот, бидејќи не спомна?

На Ena_P му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.860
    Дали си мажена за првиот дечко во животот?

Инаку, опции имаш неколку.
    Ако си верник- може да се молиш.
    Ако не се молиш, може да почекаш. Ќе ти помине со тек на време. Све поминува со тек на време. Заљубеноста траела 2 години, мада јас и не мислам дека е заљубеност. Велиш кратко време работиш таму, значи кратко време го знаеш. Велиш си развила чувства, ама какви чувства? Зошто пишуваш во тема неверства-оти сакаш да се држите за рака, дури сонцето заоѓа? Има една инхерентна заблуда, премногу честа кај жени, да страста ја мешаат со заљубеност...оти...ете, така треба.
    Е сега, ако си мажена за првиот дечко, тоа е сосем друг муабет. Ама се на се-почекај, ќе ти помине. Освен ако бракот не ти е веќе заникаде, па ова ти е опција за бегство.

На M&M, LiquidLuna, Мариаа. и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.964
    Допаѓања:
    35.075
    А тие што работат само со мажи, значи не треба да му ја мислат хаха.

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    17.118
    Највеќе совети доби да напуштиш ама ти сигурно имаш проблеми во бракот а тоа е побитно од се ова што го изнапиша.На човек што му е убаво во бракот не помислува на друг.Во цел пост никаде не ти е спомнат мажот освен како фигура дека не смееш да го извараш.

На Skorpija25, Nena48, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Marta91

Marta91 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    45
    Ги има различни, не е дека не ебел доволно, кај некои едноставно таква им е сексуалната настроеност, чувствуваат завист да се постојано со некоја друга. На пример мојот сопруг имаше такво пореметување би рекла, дека дома треба да се има жена и деца, статус на лажно среќно семејство и се она што се наметнува, ама за швалерките не бираше ниту простор,ниту време , ниту место. Некои ќе знаеа дека е во брак , некои не, најверојатно зависи на која како и одговарало, ама во секој случај немаше храброст да го напушти бракот додека јас не го направив тоа. Може прстенот им дава поголема сила, затоа што имаше мислење дека жените побрзо пропаѓале, ама мажите изгледале 10-15год поназад во форма .

13. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Добро еве да те прашам, кога веќе ми цитира коментар, која ти беше мотивацијата да останиш во таков брак? Оти не дека не си знаела, веројатно долго време си знаела или и ти се грижеше за статусот?
    Друго, нема никој да ме убеди дека ваквите не се сеќаваат во врска. Обично се опуштаат со муабетите, мислењево што ти го дал, е типична мизогинија, а за негова жал, лага. Направи споредба помеѓу жена што се одржува на 40 и просечен маж од иста возраст, како чичковци се.
    Друго, се надевам дека на форумов ќе се наметни стандард за жените да не прифаќаат се, оти тажно е ова. Тажно и жално.

На baby-star, BlackNight, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ena_P

Ena_P Нов член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    21
    Нема опција за друга смена, во една работиме и да имаме деца во брак и двајцата. За тие што прашуваа, не ми е прв дечко имам проживеано:) не сум млада, зелена и неискусна. Само досега не сум се нашла во ваква ситуација, имам контакт со многу луѓе прекрасни но никогаш не преминало во ништо повеќе ниту сум дозволила да премине. Имало многу ситуации каде ми се удварале и слично, едноставно сум игнорирала. Претпоставувам дека се работи за страст, не би рекла заљубеност.
    Секако одлучив скроз да се одалечам колку можам и да престанам да фантазирам па ќе видиме како ќе биде.
    Во однос на маж ми имаме солиден брак, можеби монотонијата и обврските ме довеле да се отворам кон друга личност, незнам. Досега не сум си го дозволила тоа а не дека немало прилики и ситуации. Ова е нешто поразлично, нешто што неможам да го опишам со зборови и да го доловам тука. Во секој случај мора да престане и да остане само на ова до сега, се надевам ќе успеам.

На bebaa, s.a.m.a, Nena48 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Marta91

Marta91 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2021
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    45
    Немав никаква мотивација за да останам во тој брак, само би рекла случувањата се одвивале со поинаков тек поради х причини , но брзо дојде до разводот. Статусот не ми беше мене битен, побитно беше она што јас го чувствував,сакав и мислев дека е правилно. Иначе иако сум многу помала го делам истото мислење дека жените повеќе се одржуваат, и баш на таа возраст не изгледаат исто маж и жена.
    Жените не треба да прифаќаат се, но зависно која во каква личност се изградила , па така или ќе прифаќа или не.

На M&M и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.860
    upload_2023-11-4_13-28-20.png
    :D
    Нештото...фатална привлечност:wasntme:
    Поработи на разбивање на монотонијата во бракот, таму би вредело да се инвестира. Ова...од погоре е секако минливо. И не верувам дека сме животни што не можеме да одолееме на какви било физички искушенија, независно дали сме мажи или жени. Секако се се случува во главата, а мислите, идеите...секој од нас ги креира.

На bebaa, M&M, baby-star и 8 други им се допаѓа ова.
  17. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.560
    Влегуваме во опасна територија сега, и настрана бракот на членката не мислам на тоа, ама не сите бракови се вредни за спасување.
    Некои едноставно треба да се пуштат, поготово пред да се инволвираат и деца, ако се сите искрени со себе.
    Зошто се со погрешниот партнер, од погрешни причини, плус и осаменост или социјален статус/за пред народ.
    Сепак тоа треба да биде ферски и за двајцата.
    Преварата во никој случај не е ок, и ова погоре не е оправдание за тоа.

На Skorpija25, M&M, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Ми се допаѓа што пред се си самокритична. (highfive)

На Nena48 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    @Ena_P
    Ja imam licno proziveano tvojata situacija, ama bash isto ili slicno. Neznam shto da kazam fatalna privlecnost hemija whatever. Se vozdrzuvavme duri mozese ama koga instinktot te tera ke dojde moment koga ke nadvladee nad razum. Ama imaj na um hemijata i fatalnosta se minlivi posle nekoe vreme
    bidejki situacijata zavrshi mozam da ti kazam deka losho zavrshi za 2cata. Nikoj ne dozna za nas megjutoa si gi poremetivme normalnire zivoti. Vo mojata situacija se sluci otkako slucajno smeniv rabota no ne od taa pricina, ednostavno dobiv ponuda koja nemozev da ja odbijam i kako toa da beshe olesnitelen faktor i taka pocna se.
    Ako smenish rabota nema nishto da se smeni osven ako ne prekinesh sekakov kontakt.
    Tvoe e kako ke ja prodolzish situacijata ama da znaesh ni vaka nitu pa ako se sluci neshto ne e lesno. Ama ako se sluci i pocnat emocii moze da otide vo sosema druga nasoka. Taka da razmisli si ubavo shto sakash

На Ena_P, mira.mira, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    [QUOTE="Ena_P, post: 6833762, member: Mnogu od nas imale slicna situacija,ama moe mislenje e deka toa e samo momentalna privlecnost koja so tek na vreme ke pomini.Treba prvo da se razmisli dali vredi da se pusti covek vo tie vodi oti posle mozi da bidi bolno za site .Ne e vo prasanje da se zadovolat samo nashite zelbi,tuka postojat i deca i iznevereni tvojot soprug i negova sopruga.Jas licno sum izneverena i znam kolku boli ,zatoa moj sovet e da razmislis za lugeto okolu tebe koi sigurno te sakaat,vlozile mnogu vo brakot ,a za edna greska seto da pojdi vo voda.Toa e moe mislenje ,pa ti lako mislis taka ti posakuvam se najdobro.

На M&M, Anettta и BrokenMan им се допаѓа ова.