Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Me interesira, kako go pominavte toj period koga doznavte, dali funkcioniravte normalno? Dali prostivte zaradi decata, roditelite (ako voopsto prostivte)...Jas eve 9 meseci se boram so sluckata i nikako da mi izlezi od glava, se trudev da najdam greska vo mene, zosto sum go zasluzil seto toa, nema odgovor, ni od mene ni od sprotivnata strana. Sekoj den kolku i da mi e ubav, kolku i da sum raspolozen vo odreden moment se gubam i zakocuvam, me secat mislite...Zosto, zosto (si go postavuvam prasanjeto sam na sebe)...Na rabota od naj uspesen se naprajv naj beden, dnoto go doprev, nemam volja za nisto ponatamu, duri i seedno mi e dali ce se razbudam ili ne...Razocaran sum premnogu.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Momentot koga doznav se skrsiv,se unistiv ,zapadnav vo golema depresija,mi idea sekakvi mracni situacii,duri pomisliv i da si go odzemam zivotot.Mislev deka svetot mi se srusi.Se cuvstvuvav bedna ,bezvredna ,a tolku mnogu mu veruvav,go sakav i se zrtvuvav za nasiot brak ,za nasite deca da imaat podobra idnina.Makar sto imase toj problem so alkohol ,ama funkcioniravme .Dolgo vreme barav spas kako da se smiram,kako da zaboravam.Se sovetuvav so strucni lica,so svesteni lica ,so moite deca koi mi se najgolema poddrska i svativ deka ne vredi da se unistam za negovite greski.Sega sum smirena ,ama ne sum osta.Skrseno mi e srceto,nemam doverba,nisto ne cuvstvuvam kon nego.A probav da se razdelime ,ne mozev poradi decata , makar sto i tie se mnogu razocarani od nego sepak mu e tatko go sakaat .Sega sme zaedno ama ziveeme drug zivot,sega prekina so site gluposti, prekina so alkohol i e mnogu dobar so mene,ama ne mi vredi nisto.Ne mozam da mu prostam ni da zaboravam.Mozebi ne bil zadovolen nesto od mene ,neznam ,nikogas ne se pozalil,se trudev da bidam najdobra ,ama ne bilo taka.Samo mozese da razgovara so mene ako nesto ne bil zadovolen,a ne da mi zabie noz vo grb.Sega pokusuva da bideme srekno semejstvo,ama koga i da mi se priblizi jas cuvstvibam omraza ,mi se vrakaat spomenite i ne mozam ni vo oci da go poglednam.Taka da prijatele napaten nikogas nema da zaboravis,mozebi ke prostis so usta ,ama so srce nikogas.I ke bidete zaedno i ke se prepravate deka e se vo red ama nisto nema da bidi ko sto bilo.Samo ti posakuvam da si go cuvas zdravjeto,mnogu da ne mislis oti nisto ne mozis da smenis.Poveke druzi se so pozitivni luge ,slusaj muzika ama vesela ,odi na shetanje.A ako se razvedis po moe mislenje nema da go resis problemot,minatoto ne se vraka.A ako pak smetas deka e podobro da se razvedis ,razvedi se .Samo dobro razmisli gi dvete opcii sto ke dobies a sto ke izgubis.Odberi go podobroto.Ti posakuvam pobrzo zakrepnuvanje.Ne vredi da se unistis.Pozdrav.

I uste nesto ,dobro e sto se priklucuvas na vakvi forumi i sto si ka kazuvas makata ,pobrzo ke zakrepnis.Loso e da zbiras vo sebe.Ovde mozebi nekoj ke te osudi,nekoj ke ti dade poddrska,nekoj ke ti dade sovet,ali dobro e ,mnogu pomaga.Jas taka si najdov uteha.Ajde sega ne misli mnogu, raduvaj se na zivotot,na nekoi ubavi momenti ,ako imas deca zivej poradi niv najmnogu .Se ke pomini .

Последна измена од модератор: 1 декември 2023
    На LadyLollypop, mira.mira, Adidas888 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    138
    А зошто си го правиш тоа на себе?
    Ти не си крив за ништо да сум на твое место ќе се трудам да бидам најуспешен, ќе ја оставам и ќе бидам среќен. Знам дека е тешко но ќе правам се за инат за да видат тие што изневериле како ми е подобар животот без нив и да се каат
    И мислам дека штом еднаш некој изневери, после некое време пак ќе изневери бидејќи ваквите никогаш не се менуваат. Највеќе во живот мразам маж или жена што изневеруваат. Таквите би ги згазила

На Bondie, Skorpija25, Zumbulche и 7 други им се допаѓа ова.
  4. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Cuvstvuvam deka i vo dvata slucai bi se unistil, mladi stapivme vo brak, imam samo 33 godini a moeto dete ima 9, ne se borev za sovrsen brak tuku go pravev toa od srce, so ljubov, so vnimanie, se izgledase sovrseno, sekoj den novo dozivuvanje, sekoj den spomen za pamtenje. Ne velam ne, imalo i burni situacii (iako bea retki) ama nikogas ne dozvoluvase da sednime i kako bracni partneri da razgovarame i da go resime toj buren moment. Posle tolku godini kaj so mislev deka se e sovrseno ispadna deka ne bilo taka. Otkriv deka ima vrska so zenet maz (okolu mesec dena) koj so i vetuval deka ce ja ostaj zenata i decata koi so nemozi da gi podnesi (zamisli sopstveni deca da nemozis da podnesis, boze sacuvaj) i deka ako se doznae pred da gi ostavi ce izbegale za germanija. Ne sakav da ja ponizam so pogrdni zborovi koga gi fativ na delo, zatoa gi povikav site i nejzinite i moite na ista masa da gi otvorime kartite. Taa prizna se, na prasanjeto ZOSTO, nemase konkreten odgovor, odgovarase so ETE NE ZNAM SE SLUCI, navedi mi barem edna pricina dali sum jas problemot, ne zarabotuvam dovolno, ne se grizam dovolno za vas, ne te zadovoluvam vo krevet, kazi mi ja pricinata. So bled ten na liceto podgoltna i ne odgovori, ja navedna glavata. Tuka veke bese se jasno, podnesov baranje za razvod so spogodba, da se dogovarame koj kako e sloboden taka da go odrzuva deteto, iako nastojuvav deteto da bidi pogolem del so mene (se cuvstvuvam mnogu poodgovoren roditel i sum gord na toa kako sum go vospital deteto) Nejzinite ne ja poddrzaa, moite ic, i na kraj ne sakase nisto da potpise , ne sakase razvod, bev hrabar se javiv i kaj svalerot, go pustiv na spiker site da slusaat, mu ponudiv sredba jas, toj, zenata negova i mojata, da vidime koj kolku e hrabar i koj so vetuval i dali ce go ispolni vetenoto. Vo deca se kolnese deka ne ja sakal, deka taa go barala taa go forsirala za se, taa mu se upikuvala. Samo se nasmeav, vo red e, slonoden si....E sega, pomina dolgo vreme 9 meseci, sekoj den slusam kako jas sega sum naj sakaniot maz, naj zgodniot, mnogu sum ubav, seksi, odlicen sum vo krevet, zborovite TE SAKAM gi slusam po edno 20 pati na den, ama, problemot e so doverbata mi e pod NULA, i ne veruvam voopsto, ne se cuvstvuam bezbedno, strav mi e da ne go doziveam istoto, ednostavno, se unistuvam sam sebe...Premnogu ja sakam, premnogu, ama sum i premnogu razocaran...Samata pomisla deka bila so drug maz me unistuva...Sam sebe si posakuvam sreka vo idnina, baram sila se da izdrzam, vremeto ne mi e dovolno, mi fali uste verba...

На Dreamsdocometrue, Sunrise!!!, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Toj ne e kriv ama taka se cuvstvuva.Tie se mnogi teski momenti,misli deka nesto so nego ne e vo red.I jas taka razmisluvav ,dodeka svativ deka toj ne e vreden tolku za jas da se unistam.Sega jas mnogu se smeniv kon nego,skros sum ladna bez nikakvi cuvstva,se druzam so prijatelki,si odam na setanje i nema pravo nosto da mi reci.

Mnogu dobro te razbiram i jas go pominav istoto , i jas se soociv so site ,go viknav nejziniot maz i ovie dvajcava izmamnici se branea sekoj so svoja prikazna ,sekoj se branese na svoj nacin,samo sto mene ne mi e vazno od kogo pocnalo,vazno e skrseno.Ama taa e mnogu itra go svrti nejziniot pocna da go obvinuva deka toj e pricinata deka ne bil dobar so neze i zatoa taa ete zgresila .I toj kutriot si ja prezede vinata i si ziveat najnormalno,barem taka izgleda.I nie taka izgledame od strana .Ama jas pak ke ti recam ,trudi se da ne mislis mnogu za pricinite,ne se obvinuvaj,ke dojdat podobri denovi nisto ne povredno od tvoeto dete i od samiot ti ,moras da bidis silen ,kolku i da ti e tesko pravi se deka ti e super.Koga jas se vrativ od dnoto ke mozis i ti.A sega ti se izmesani cuvstvata, cuvstvusas omraza ,gnev,mozebi i ljubov,ama so tek na vreme ke nemas nikakvi cuvstva kako jas sega.

На mira.mira, Zumbulche, M&M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Da bidam iskren, ne znam ni sam zosto, kako so pisav i kaj Nena, vo dvata slucai mislam deka ce se unistam, sum vernik, se vodam po verata ne od strav tuku od ljubov, veruvam vo ona AKO IMA POKAJANIE IMA I PROSKA, ama izgleda ne e dovolno. Vi blagodaram na poddrskata i vam i na Nena.

На Camille84 и mira.mira им се допаѓа ова.
  7. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Sega ziveeme smireno,nemame kavgi ama nema jlubov,nema doverba ,samo se lazime deka e ok,ama ziveeme prazen nesreken zivot.Ne mozam da se razvedam poradi moite deca ,ne sakam da bidat rastgnati na dve strani a i poradi moite roditeli,tie ne znaat nisto ,ako razberat ke se unistat i tie ,bidejki imaat golema doverba vo nego.A za tebe ne znam sto e podobro ,ti treba da si odlucis ,a mislam deka sto i da odlucis ke ti bidi tesko.A da se razdelite malku da vidite dali mozite eden bez drug,pa ke odlucite sto ponatamu.

Da ,i jas sum vernik i mislam sekoj sto zgresil da se pokae ke mu bide prosteno,ama ne bilo taka koga ke osetis na svoja koza.Oti ova ne e greska ova e ponizuvanje,unistuvanje.I mene mi se pravdaa i dvajcata deka zgresile,deka se kaat,ama jas mu velam ednas se gresava i ke izvlecis pouka i ke se pokaes ama ova ne e ednas ova e neznam kolku pati tie si znaat, znaci ne e greska tuku e svesno praveno ,so nekakvi planovi i nadezi za niv dvajca.E toa boli sto te gazele,ti se potsmevale a ti slepo veruvas i gi sakas so seto srce.

На Camille84, M&M и BrokenMan им се допаѓа ова.
  8. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Nena, ti se poklonuvam na toa so si uspeala da resis se i da funkcioniras ponatamu. Sakam hrabri luge iako jas ne sum dovolno hrabar, vo vrska so nas, probavme i taka, ne izdrza ni 1 nedela, mi se javi edna vecer, i posle dolg razgovor, placenje, po malku i raspravanje mi rece mi fali doma, mi fali deteto, mi falis ti, sakam so tebe da go pominam zivotot. Poradi to so ja sakam mnogu, probuvam da veruvam deka sekoj kazan zbor sekojdnevno e vistina...Ama pak ce se navratam na prethodniot muabet, (da ne dosaduvam so istoto) ne e dovolno, mislite me unistuvaat. Nemam doverba voopsto.

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    Другар таа мисла ке те копка секогаш
    Со тек на време ке намале на интензитет
    Ако си решил да останиш со неа подголтни и терај даље
    Ако неможиш разделете се живејте одвоено
    Вака е најлошо ни со неа ни без неа
    Ни оставен ни женет
    Мораш да посетиш психолог не мора никој да знае оди си на разговор на сеанси им аи на приватно ке ти помогне малце потрезвено да размислиш и прифатиш
    На крајот од филмот ке останиш со неа затоа не се уништувај него терај напред
    Пушти ја нека докажува секојден колку и дали те сака

На Dust, Bondie, LiquidLuna и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Tocno taka.Sega mu e se izmesano ne znae koj pat da go fati ,i jas bev isto taka .So tek na vreme ke se smiri ,nema da zaboravi ama ke ziveat vo nekoj t.n.brak I mojov sega zvezdi mi simnuva ama ne vredi ,Samo da ne se nervira, da ne se razboli.Se ke bidi podobro ponatamu.

На Herrera и BrokenMan им се допаѓа ова.
  11. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Bev vo crkva nekolku pati, so duhovniot otec razgovaravme otvoreno, mi pomogna ne velam ne, zakrepnuvav na kratko, posle toa pak se povtoruvaa traumite. Razmisluvam i na toj cekor, da posetam psiholog, se nadevam deka vzaemno ce izvlijaat poveke. Inaku na forumot bev incognito, citav od se po malku, iznenaden sum od brojkata na mnogu slicni slucaevi kako mojot, resiv da napravam profil i da spodelam slucka, od srce prifakam i sovet i kritika, neli ne gledame site isto na slucaevite, i vam sakam da vi se zablagodaram na poddrskata i na oddvoenoto vreme, ne sekoj trosi vreme i zborovi za tugja nesreka. Vi blagodaram

На Andrijano31, Skorpija25, Zumbulche и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Kolku i da ti e tesko ,ne pokazuvaj slabost ,ne pagaj na nejzinite zborovi deka i e tesko bez tebe.Ostaj malku da pati i taa,pravi se deka ti e seedno makar sto ne ti e,oti ako popustis pak ke se razocaras.Moras da bidis silen,Samo smireno,malku izladeno ,ne baraj objasnuvanja,ne se pravdaj ,odgovaraj kratko malku nezaiteresirano ,ne gi pokazuvaj svoite cuvstva.

На BrokenMan му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    ништо другар тебе ти треба психолог да си направиш муабет да си кажеш маката да ти помогне да прифатиш
    Не е розев светот запомни ,многу шо ги мислиш дека имат перфектен брак го имаат истото минато дали од машка или женска страна небитно само глуматарат добро
    Ке слегне се ке добиеш повторно доверба ама после години и години кога ке поминат
    Сега нема шанса да слегне се треба време а најбитно и волја од двајцата партнери

На LiquidLuna, M&M, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Оставаш впечаток на многу стабилна личност.
    Размисли убаво.
    Според мене кој еднаш земал храброст да изневерува, секогаш ќе го прави истото, во спротивното не верувам.
    Остави го тоа што те советува членката @Nena48 , подобро е развод отколку брак во кој ти ќе си несреќен. Не значи дека ако си разведен децата ќе страдаат. Тоа, поради децата не се разведов, е само изговор за да се остане во бракот.
    Не велам разведи се, ама види како ќе биде најдобро за тебе, децата секако ќе си растат со двата родители и во двата случаи.

На Bondie, senza.parole, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Tocno taka ,jas eve veke dve godini od ko doznav duri sega si dojdov na nekoj red.Ke pomini ne mozi naednas.I jas bev kaj psiholog ,ama nisto ne mozi da izleci dodeka ne pomini vreme.

На BrokenMan му/ѝ се допаѓа ова.
  16. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.560
    Ова е тоа што изневерувачите не сфаќаат или уопште или недоволно дека го прават во тие моменти на страст.
    Да се прости и остане е едно, за заборавање е малце покомплициран патот.
    Каде е она во сето ова?
    Искрено доколку партнерот/ката не е свесна за сето ова и се кае искрено сфаќајќи ја штетата што (ти) ја направил/а, и не е заедно со тебе во процесот на излекување, тогаш не е вреден/а за простување, симињање ѕвезди на страна. Ама сепак сечиј брак е сечие право и одлука, така и твојот. Ти посакувам да најдеш мир, дали ќе успеете заедно или сам, битно заслужуваш мир и во никој случај да се мачиш дополнително со прашања дали ти си допринел до истото. Се најдобро ти посакувам.

Последна измена: 18 ноември 2023
    На senza.parole, M&M, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    I jas mu rekov taka da si razmisli sto e podobro ako misli razvod neka se razvede,ako misli da prodolzi vo toj brak malku da si drzi svoj stav,da ne paga na placenje,vetuvanje i kaenje.Pozdrav.

На Just.do.it и BrokenMan им се допаѓа ова.
  18. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Ce se trudam maksimalno da bidam fokusiran na celta so si ja imav postaveno, skromen i sreken semeen zivot, so disfokusiranje od minatoto so me izmacuva bezmilosno. Se obrativ kaj vas poradi toa so naj iskreni odgovori/soveti/predlozi se dobivaat od osobi koi ne gi poznavas, ednostavno e, nema prostor za licemerie, sozaluvanje, zavist i ljubomora. Vi blagodaram na site za oddvoenoto vreme i zborovi.

На Skorpija25, m346, st-el и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Ti posakuvam od srce da si go sredis zivotot,sto i da odlucis da ja donesis najdobrata odluka .Da si go pronajdis mirot i sledniot pat koga ke pisuvas da ni kazis ubavi vesti.Sekoe dobro i dobra nok.

На st-el и BrokenMan им се допаѓа ова.
  20. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    10.904
    ^Во никој случај не верувам на искреност после неверство.
    Сега ти прави филмови за да и простиш, бидејќи си ја фатил на дело, а да не си ја фател уште долго време ќе те мафтала и правела будала.

Кое простување бе, за нејзините грешки ти да бидеш виновен на крајот?
    Изневерувачите одат со јасна цел во забранети врски, а потоа сопствената вина ја префрлаат на партнерот, као он/она не ги задоволил.

Не се обидувај да си го губиш времето со таква личност, да се разболуваш и пропаѓаш.

Ако сега и простиш да бидеш сигурен дека истото те чека за некое време.
    Тие немаат осет за никого, сем за нивните каприци.
    Ти посакувам среќа, ум и разум да извлечеш добра поука од сето ова и да донесеш правилна одлука.

На senjorita-v, Bondie, AlchinovaR1979 и 12 други им се допаѓа ова.