Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Обично влегуваат во врска/брак со зацртана цел, не од љубов.
    И кога другата страна ќе ги конфронтира, само ќе речат “јас не го сфатив нештото толку озбилно“. Или “за мене оваа врска не беше толку длабока“. Тие не сакаат никого, ама успешно глумат. Изневерувањево им е за адреналин, нешто како спорт им доаѓа. Некои си имаат комплекси/трауми од минатото и фактот дека заебале некого им е голема сатисфакција. Во секој случај, не е за простување.

На senza.parole, baby-star, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    140
    Јас ти посакувам се најдобро, да бидеш среќен и да си имаш мир во душата. Ти секако ја сакаш не можеш без неа, ама мислам дека секогаш ќе си несигурен во врска со неа и ќе истражуваш, ќе ја следиш доколку излезе сама од дома. Нема едноставно да имаш мир.
    Таа планирала да те остави и да биде и живее со друг. Кога тој јавно признал дека не ја сака тогаш немала друг избор и останала пак со тебе и сега ти зборува те сакам, најдоба си. Јас на овие зборови никогаш нема да поверувам.
    Друго е во брак да имаш несогласување, да се одалечите и да е тежок период ама за тоа постои отворено разговарање што е проблемот. Ама изневерување и планирање да те остави и оди со друг ја прелива чашата скроз.
    Ти можеби можеш да ја гледаш, да спеите заедно и да и простиш ама секогаш внатре во себе ќе си разочаран нема да си вистински среќен.
    Тие такви жени за мене се дно дна, немаат вредност за мене и им посакувам да се сами цел живот.

Друго е ако во брак не оди подолг период и нема веќе љубов не си среќен, не гледаш иднина тогаш седни разговарајте, ако немаа решение постои развод. После разводот кога си слободен ако сакаш оди и со 100

На Dreamsdocometrue, M&M, senza.parole и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    P
    Potpolno se soglqsuvam so tebe. Eve jas sum primer ,seto sto go kazuvas taka e .Zaedno sme ama kako da sme stranci,nemam poveke doverba,nemam cuvstva ,kolku i da e sega dobar nisto ne mi vredi.Procitav eden status: Prosti i gledaj repriza.Nema prostuvanje.Ako me sakal,ako nesto sum mu znacella nemalo da me izneveri.A ne sega izvini zgresiv.Ako ne bese otkrien uste ke traese.I vo slucajov od BrokenMan e isto.Tie kroele plan za da imaat zaednicka idnina,ama koga ja otkacil deckoto,aj sega prosti mi zgresiv ne mozam bez tebe.Ne veruvam vo prazni vetuvanja i lazni solzi .Gospod neka mu e na pomos .

Последна измена: 18 ноември 2023
    На Dreamsdocometrue, M&M, BrokenMan и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    @Nena48 Nemalo nikakvo kroenje na plan, se e laga, ednostavno laga, kroenje plan mozi da imaat osobi koi nemaat nikakvi obvrski, ili pa ako imaat obvrski neka si go resat bracniot status pa posle neka krojat planovi, jas sum udeben dena nemalo nikakov plan i cvrsto stojam zad toa. Rabotata kaj so rabotam e takva vo koja so imam golem krug na prijateli koi me cenat i koi bi mi izlegle vo presret za bilo kakva informacija, od negov mnogu blizok doznav meguseben dijalog, i skoro se za nego i zatoa garantiram deka se bilo laga, za nego edna plus za praznenje, za nea edno golemo glupiranje i rasturanje na dva braka. Kako so spomnaa i poveketo od clenkite, momentalni strasti se bez da se razmisli za posledicite. Jas kako coek za sebe si imam pozitivno mislenje, se grizam za sopstveniot izgled, za toa so sum go stvoril se gordeam, imalo situacii i priliki i vo mojot zivot, pa sum gi ignoriral, mene mojot zdrav mozok ne mi dava informacija deka jas treba da podpadnam pod necie zensko vnimanie, ete takov sum, mozebi malku cuden za segasnive generacii, ama ne sakam pred se sam sebe da se ponizam a posle mene da gi ponizam soprugata i sinot. Nekoj ce reci auu mnogu cesen pa ti, nemoj da me jebes, ama toa e taka vo nivnite oci, ne se zamaram, sam si znam kakov sum i mi godi toa pozitivno mislenje za sebe. Mozebi za nea ne sum bil sovrsen no barem se trudev da bidam sovrsen, mozebi ete nekoe nezadovolstvo osekala, ne bitno kakvo, finansisko, so vnimanie, so seks ili bilo kako, trebalo da sedneme i da razgovarame da se resi problemot, jas sekogas bev ignoriran za sekoj problem iako bea retki, ne se resavase situacijata. Ce si posetam i psiholog pa ce pokazi vremeto, mnogu sakam da zakrepnam od se i da disam na raat, isto kako i prethodno...

На apple12, Belgin1, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    @BrokenMan ne procitav dali imate deca ama ako sakash da ostanesh so nea poradi toa e ok ama kazi go toa nea jasno, ako i prostish neverstvo posebno kako tvojov primer ke ima pak ne utre ne za 5 godini ama ke ima, ti garantiram.

На Anettta, Just.do.it, Nena48 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Prema ova tvoe razmisluvanje te smetam za mnogu kulturen i stabilen covek ,so zdrav razum i ke si ostanis takov ,a za ponatamu vremeto ke si izleci ranite .Jas za mene vaka si razmisluvam-mozebi i vo losoto ima dobro ,taka sto gospod mi gi otvori ocite da vidam so kakov covek sum go delela zivotot,sum ziveela lazen zivot i ova moralo da se sluci za da mu go otkrijam pravoto lice.

Vo pravo si.

Последна измена од модератор: 1 декември 2023
    На *Amethyst* и BrokenMan им се допаѓа ова.
  7. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.603
    @BrokenMan
    Тебе ти се срушил цел свет, ти се распаѓаш.
    Разбирливо е, нема ништо лошо и ненормално кога си планирал со неа цел живот, и сега си во фаза на (не) прифаќање и изговори, но по која цена? Со ова само себеси се мачиш, дополнително на она што она те намачила. Она дали се распаѓа? Си добила можност ја искористила без размислување на последиците(како ти ќе се чувствуваш) , потоа откако си ја оставил вероватно сеуште во афект пуштила солзи зошто нејзе и недостигале мажот и детето и повторно си го добила тоа што го посакувала. И сега си ти во овој пекол и фаза на (не) прифаќање и изговори и така во зачаран круг. Прашај се дали е вредно и дали е вредна за се ова? Дали она заслужува? Дали ти заслужуваш? Ова е типичен козависен однос со нарцис во кој ти само губиш, а он/а добива. И претходно си бил заљубен и си сакал како и сега, и не си приметил црвени знамца, и не било така совршено колку што ти изгледало.
    Ама пак ти си знаеш.

Последна измена: 18 ноември 2023
    На M&M, *Amethyst*, Nena48 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Ке помине период како кај мене.
    И оптет јово нааново
    Тотално си во право.

На Just.do.it, Spicy Senorita, Nena48 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    140

Тоа што кажуваш за себе се гледа дека си културен и образовен и паметен човек со вредности. Велиш си имал прилики и не си изневерил. Браво за тебе, вакви мажи се ретки би рекла 1% што одбиваат жени што самите се нудат.
    Си избрал само жена што е спротивно од тебе без вредности.

На Skorpija25, manako1, Nena48 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Ne velam tuku tvrdam so sopstveniot zivot deka sum imal priliki (ne kojznae kolku, mozebi 3-4, ne bitno ne ni pamtam posto ne mi bea vazni) ama nikogas ne dozvoliv da mi se narusi statusot koj togas go uzivav, ni za sebe ni za semejstvoto.

На Just.do.it и Nena48 им се допаѓа ова.
  11. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Jas se nadevam da nema, i ce prodolzam da se tesam deka nema da ima. Se dodeka ne se dokaze sprotivnoto od mojata nadez. Vo toj slucaj, bez razmisluvanje, bez nikakvo razgovaranje, bez postavuvani prasanja, si go zemam deteto i si zaminuvam nadvor od nejziniot zivot.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Momchilo

Momchilo Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1.046
    Prijatele
    Te citam i solzi mi krenaa na oci.Mnogu mie zal sto se slucila takva slucka,no toa zasekogas ke ostane vo tebe.Edno e jasno dobrite sekogas go jadat i stradaat.Nemoze nikoj da bide vo tvojata glava i tvoeto srce,no ubeden sum deka toa zasekogas ke ostane vo tebe i sekogas ke ti se vraka taa misla.Nioogas nemozes da bides miren dodeka ne go resis toj problem sam so sebe.Posakuvam da ti pomine se i da ja nadmines taa bolka iako boli mnogu ,bidi maz i donesi odluka so koja ke mozes da se nosis i zivees.Iskreno ti posakuvam od srce da prodolzis napred da bides sreken i da dokazes deka ne tones tuku odis napred i si se pojak i podobar....pozz

На Youknow и BrokenMan им се допаѓа ова.
  13. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Јас само едно да те прашам.
    Зошто се мачиш?
    Можеш да си го нарушиш здравјето само од грижи.
    А самопочитта и егото ти се веке гледам во втор план.

На senza.parole, Skorpija25, baby-star и 2 други им се допаѓа ова.
  14. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Epa toa e toa, ne mozam da najdam odgovor na prasanjeto zosto se macam. Za egoto i samopocituvanjeto, mi se narusija vo toj moment koga se desi se...

На m346 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.320
    Допаѓања:
    182.097
    Моментов- родителите не ја поддржале:^)
    Што треба нејзини па и твои родители да поддржат, за да сака или не развод?
    Или јас не се разбирам во развод.
    Зошто уствари си ти сеуште во тој брак, кога веќе си поднесол барање за развод? Или било барање за развод во афект, а ти уствари сакаш бракот да успее?

На nena2010, KateKane, senza.parole и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    So da poddrzale, dve opcii, da se zakopa se, da se zaboravi i prosti i da se pocni od novo ili pa da ja vratat nazad od kaj so dosla i da ja tesat deka ne sme ni prvi ni posledni. A zosto sum, mozis da procitas se so sum pisal pa da me svatis. Ako sakas da me svatis, ako ne sakas togas kritikuvaj me, ne mi smeta, i toa nekogas otvara oci.

17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.130
    Допаѓања:
    4.152
    Доста му е критикување на човекот нема смисла оставете го на мира

На BrokenMan му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    Uzivaj, mozam da podnesam, nikogas ne mi smetale kritiki, ne gledame site isto na rabotite koi ne opkruzuvaat, toa mi e svateno uste kako srednoskolec :) No, ti blagodaram na poddrskata

На Nena48 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.320
    Допаѓања:
    182.097
    Ништо не критикувам, се обидувам да разберам. Нема везе, ваша работа.
    Не сум видовита, за разлика од други, од кои причини те изневерила ниту дали пак ќе те изневери (и не знам кое од овие две те јаде повеќе). Ако мислиш дека ја сакаш, сеуште, и сакаш бракот да успее, и ако постои опција брачен советник, би препорачала тоа. Знам дека и бракови после неверство може да успеат, ама треба двајцата да сте спремни да работите, да комуницирате, да се врати довербата и блискоста, ако некогаш постоеле.
    Со среќа.

На M&M, elenaklasik, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.603
    Се соочуваш со и процесираш издаја, не е лесно и едноставен процес , поготово за важна личност и однос што требал да биде тука за цел живот. Потоа нарушување на илузија за истата таа личност и тој однос и неговата иднина, и сакаш да ја задржиш што подолго (илузијата што ти се срушила).
    На почетокот во афект си пресекол, сега те слегнало се.
    Самото тоа што сам го минуваш ова, не по твоја вина, доволно кажува, и можда порано или подоцна ќе го сфатиш и ти тоа, само си даваш време, а со тоа и мачиш додатно. Но она по ова изгледа како незрела и себична личност, ти не сакаш сеуште ова да си го признаеш и повторно ти мозгаш и бараш оправдувања за нејзините постапки, не она, повторно по ова што (не) пиша. Како и претходно што избегавала и конфронтации и решавање проблеми, дали за ова имате разговарано откако се десило се, или и одговара да не се спомнува и да се пикне под тепих и си помине со лесно повторно она.

За брак се потребни двајца. Исто и за одржавање илузија, не знам за првото, ама во ова второво изгледате изедначено и двајцата, ти на свој начин, она на свој.
    Кога/ако бидеш/те спремен/и, пробајте со разговор, можеш да и го објасниш ова што го пиша и овде, ако не на неа, на кого тогаш, така ќе видиш на што си, и дали и колку и е навистина стало до тебе, како и во сносување последици и одговорност за она што ти го направила. Доколку пак избегава и пробува со површни разговори, изговори, манипулации ќе знаеш бар на што си (доколку повторно, ако сакаш да си признаеш и престанеш да се залажуваш и измачуваш тоа е) .

На AlchinovaR1979, M&M, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.