Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Како што кажав, веќе сум во среќна љубов во сопругот. И пак ќе кажам (може погоре погрешно се изразив реков заљубена сум) Заљубеност и љубов се различни работи да не се повторувам. Во брак сум 14 години, и имаме поминато многу работи со сопругот. Имам прочитано и повеќе книги за бракот, психолошки книги од брачен советник...така да верувај, 90%може од аферите завршуваат со леле не требаше, и се враќаат кај сопружникот, или пак и да завршат со брак, го доживуваат истото пак, едниот ако не и двајцата вараат пак. Зошто? Затоа што мислат дека пеперутките треба да траат цел живот, а тоа не е реално, и затоа што едноставно несакаат да направат компромис за другиот и се себични бараат секогаш другиот да им угодува, а никогаш тој самиот да му угоди на партнерот. Или едноставно биле во заблуда и се препуштиле на моментална страст што им станала опсесија и си ја идеализирале личноста што реално не ја познаваат доволно, а и додека е занесот и не се официјални немаат никаква одговорност спрема нив, за разлика од тој дома. Јас не се согласувам искрено со правилото ако некој еднаш вара и се покае и се врати кај партнерот дека, пак мора да изневери кога тогаш. Го кажав примерот погоре дека Господ ако исцели и обнови брак , ако искрено се покае и се пази понатаму од такви блискости непотребни, може да не се случи пак изневерување. Секој случај е посебен.[/QUOTE]
    Проблемот е што личноста што изневерува се навикнува да изневерува и размислува, ако еднаш ми прости ќе ми прости пак. Така што, за мене, да, кој еднаш изневерил, пак ќе изневери.

На Lady D ❤️, Nena48 и BrokenMan им се допаѓа ова.
  2. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    [/QUOTE]
    Девојкава не изневерува.само побара совет и сите дадовме ...кој свое мислење кој своја осуда.

3. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Во моето мислење нема никаква осуда.

На Lady D ❤️ и bebaa им се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Цело време читам, вината во тебе ја бараш за се, зошто толку малку се сакаш себе си. Ти не си виновен шо таа направи будала од тебе. Ти не си требало да и простиш требало да ја разведиш, малце појќе да се цениш.
    Очигледно е и не сакаш да видиш неколку работи, ти многу ја сакаш и затоа не го гледаш тоа шо некој со отворени очи ќе го види и заклучи, таа планирала да те остави, оделе скоро месец, кога си се соочил со него и тој одговорил дека не ја сака таа не сака развод, плачи за да се врати кај тебе, и 20 пати во денот ти кажува дека те сака, те купува со нај јаките комплименти со цел да заборавиш на тоа шо ти го направи.
    Едно да ти кажам е таа не те сака ама воопшто и одговара да е во брак со тебе дури не и се погоди друга подобра прилика, дома никој не ја поддржал само заради ова се врати кај тебе.
    Се случува да се напрај грешка ако било еднаш и се свестиш дека згреши, знаеш дека има проблем работиш на тоа, вака ти си ја фатил затоа инаку ќе си одеа години и ќе те правеше будала се дури не те остави.
    Ова искрено е јас ко шо гледам за играње женава ја бива, размисли убаво да не ти го напрај истото повторно.

На Anettta, Nena48 и BrokenMan им се допаѓа ова.
  5. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Проблемот е што личноста што изневерува се навикнува да изневерува и размислува, ако еднаш ми прости ќе ми прости пак. Така што, за мене, да, кој еднаш изневерил, пак ќе изневери.[/QUOTE]
    Јас напоменав еднаш дека имам близок што изневери и не верувам дека пак ќе го направи тоа, затоа што се мразеше себеси додека траеше, незнаеше како да расчисти од страв да не и каже на женаму швалерката. Сега со женаму се посреќни од било кога заедно. Вистински се покаја, одат во евангелска црква, вистински се предадоа на Господ, и многу им помогна тоа. Секој случај е различен и зависи што се случило за да падне толку ниско некој. Може и депресија од тежок период да натера човек на таков чекор. Психа е тоа нема играчка

На Nena48 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Се согласувам потполно со твоето размислување.Јас секогаш велам дека не е грешка, тоа што го правеле,свесно го правеле без грам грижа на совест,без ни малку почит према мене,према деца,родители.И кога паднаа маските ај сега жал ми е згрешив,те сакам извини.А дури не беа откриени не му беше жал?Нема сега извини ,нема простување.Прости и гледај реприза.Јас си го кажувам моето мислење а сите други изневерени како си сакаат.

Јас напоменав еднаш дека имам близок што изневери и не верувам дека пак ќе го направи тоа, затоа што се мразеше себеси додека траеше, незнаеше како да расчисти од страв да не и каже на женаму швалерката. Сега со женаму се посреќни од било кога заедно. Вистински се покаја, одат во евангелска црква, вистински се предадоа на Господ, и многу им помогна тоа. Секој случај е различен и зависи што се случило за да падне толку ниско некој. Може и депресија од тежок период да натера човек на таков чекор. Психа е тоа нема играчка[/QUOTE]
    И мојов многу се каеше,се колнеше ,плачеше ме молеше и мене и децата да му простиме.Дека западнал во депресија ,ама јас на ниеден збор ,на ниедна солза не му верувам.Ако е за да заборави на секојдневните проблеми и јас ги делам истите проблеми со него.Јас не барав утеха кај друг маж.Се се решава со разговор ,ама тој избегнуваше разговор и до ден денес ја избегнува оваа болна тема.Е сега тој е губитникот,а кога ми забиваше нож во грб убаво му беше.

Последна измена од модератор: 1 декември 2023
    На manako1, Skorpija25 и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    И мојов многу се каеше,се колнеше ,плачеше ме молеше и мене и децата да му простиме.Дека западнал во депресија ,ама јас на ниеден збор ,на ниедна солза не му верувам.Ако е за да заборави на секојдневните проблеми и јас ги делам истите проблеми со него.Јас не барав утеха кај друг маж.Се се решава со разговор ,ама тој избегнуваше разговор и до ден денес ја избегнува оваа болна тема.Е сега тој е губитникот,а кога ми забиваше нож во грб убаво му беше.[/QUOTE]
    Мажите обично несакаат да разговараат за проблемите, не се како нас, затоа и не разговарал со тебе. За дешавкава па ич не очекувај да разговара затоа што веројатно му е срам и се осеќа валкано несака да се враќа на минатото. Кога има неверство стандард случај е изневерениот са сака детали, а изневерувачот од срам молчи. Јас би ти рекла дека само ти се измачуваш што не му простуваш а си со него. А и децата сеќаваат сигурно. Држење лутина и гнев е самоказнување за нечија туѓа грешка. Ако немате посетено брачен советник пробајте тоа. Земи читај библија нов завет. И би ти рекла пробај смени фокус и дај си шанса да простиш, ама искрено да побараш од Бог да ти го смени срцето. Верувај дека ќе го направи тоа.

https://www.ted.com/talks/esther_perel_rethinking_infidelity_a_talk_for_anyone_who_has_ever_loved
    Кој знае англиски може да го слушне ова.

8. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Мажите обично несакаат да разговараат за проблемите, не се како нас, затоа и не разговарал со тебе. За дешавкава па ич не очекувај да разговара затоа што веројатно му е срам и се осеќа валкано несака да се враќа на минатото. Кога има неверство стандард случај е изневерениот са сака детали, а изневерувачот од срам молчи. Јас би ти рекла дека само ти се измачуваш што не му простуваш а си со него. А и децата сеќаваат сигурно. Држење лутина и гнев е самоказнување за нечија туѓа грешка. Ако немате посетено брачен советник пробајте тоа. Земи читај библија нов завет. И би ти рекла пробај смени фокус и дај си шанса да простиш, ама искрено да побараш од Бог да ти го смени срцето. Верувај дека ќе го направи тоа.

https://www.ted.com/talks/esther_perel_rethinking_infidelity_a_talk_for_anyone_who_has_ever_loved
    Кој знае англиски може да го слушне ова.[/QUOTE]
    Sega pocnav da ja citam biblijata,Najduvam nacini da ne mislam ,i ne mozam da prostam i da sakam ne mi dava srcevo.Mnogu razmisluvam kako da mi se smenat mislive ,da zaboravam ,da bideme pak semejstvo,ama koga i da go poglednam gledam najgolem dushman.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Sega pocnav da ja citam biblijata,Najduvam nacini da ne mislam ,i ne mozam da prostam i da sakam ne mi dava srcevo.Mnogu razmisluvam kako da mi se smenat mislive ,da zaboravam ,da bideme pak semejstvo,ama koga i da go poglednam gledam najgolem dushman.[/QUOTE]
    Делот од новиот завет читај го, и разговарај си со Господ побарај искрено промена. Да сопругот направил грешка, но ќе си процениш сама дали навистина се кае. Ако гледаш дека навистина е поодговорен, гледај на тоа како проблем со кој ѓаволот ве нападнал двајцата, и ете тој се спрепнал попуштил. Па двајцатанзаедно треба да се изборите против тоа. Бракот за Бог е света работа, а ѓаволот се обидува да нападна и уништи се што му е свето на Бог. Во бракот кога еден е доле, другиот треба да му помогне да го крене. Тебе ти е тешко да, ама верувај и тој се наоѓа во лоша состојба, премногу е лошо да носиш терет на вина на себе, секој ден кога тој ќе ја види болката во тебе, се враќа назад со вина и тој. А нема никогаш да да отидете напред со нов лист, ако се враќате назад. И него му треба Господ исто така. На двајцата ви треба покајание, и простување. Да го примите Божјото исцеление. Нема оправдување за неверство, но има простување. Но сепак, доколку во бракот се е во ред,искушението доаѓа и си оди, нема сила. Размислете и двајцата што се треба да смените во меѓусебниот однос.
    Би ти ја препорачала и книгата 5те јазици на љубовта.

10. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Делот од новиот завет читај го, и разговарај си со Господ побарај искрено промена. Да сопругот направил грешка, но ќе си процениш сама дали навистина се кае. Ако гледаш дека навистина е поодговорен, гледај на тоа како проблем со кој ѓаволот ве нападнал двајцата, и ете тој се спрепнал попуштил. Па двајцатанзаедно треба да се изборите против тоа. Бракот за Бог е света работа, а ѓаволот се обидува да нападна и уништи се што му е свето на Бог. Во бракот кога еден е доле, другиот треба да му помогне да го крене. Тебе ти е тешко да, ама верувај и тој се наоѓа во лоша состојба, премногу е лошо да носиш терет на вина на себе, секој ден кога тој ќе ја види болката во тебе, се враќа назад со вина и тој. А нема никогаш да да отидете напред со нов лист, ако се враќате назад. И него му треба Господ исто така. На двајцата ви треба покајание, и простување. Да го примите Божјото исцеление. Нема оправдување за неверство, но има простување. Но сепак, доколку во бракот се е во ред,искушението доаѓа и си оди, нема сила. Размислете и двајцата што се треба да смените во меѓусебниот однос.
    Би ти ја препорачала и книгата 5те јазици на љубовта.[/QUOTE]
    Ke ja procitam fala ti,mnogu citav ovie dve godini i mnogu se smiriv .Jas znam deka mu e tesko i nego,imame golemi deca tie ne go ni poglednuvaat ,ne zboruvaat so nego,gi ponizi i niv mnogu.Ne sednuvaat na masa so nego ,si zemaat jadenje i si jadat vo nivnite sobi.Ama ne mozam da razberam kako mozi covek da padni tolku nisko ,da se gi unisti site sto go sakaat i na kraj da se unisti sam.A zosto ?Ako ima covek zdrav razum nema da padni vo iskusenie.

11. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Не во твоето душо.
    Општо за сите кажав :nod:

12. Вервериче123

Вервериче123 Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Прочитав нешто во врска со темава па ајде и јас да го споделам моето.
    Во брак сме 9год.имаме три деца.
    Да скратам. Сопругот ми призна дека ме изневерувал додека сме во брак од кој еднаш со наша познаничка. Непланирано се случило, сама му влегла во кола, многу биле пијани бла бла.. Светот ми се сруши.. Сега моли као се кае ама како викаат кој еднаш се изгори после и на ладно дува. Паднав психички искрено, никој така ме нема повредено и разочарано. Решена да не попуштам да си ги земам децата и да го оставам. Во главава триста мисли испомешани, немам што да изгубам и што е најинтересно пониско не можев да паднам па земав и изнапишав се на дотичната! Која нормално негираше а уште во Господ се колне и на крај почна да се заканува со тужби! Ме нападна дека се сум измислувала и требало срам да ми биде а она е таа што вртела поглед кога и да ме сретне ама кој да свати била срамежлива, повлечена(барем така се представувала). И така сега очекувам тужба

На Tany12 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Она се ебе.
    Тебе да ти е срам????
    Боже ме прости.
    А од тоа шо си решила не одстапувај.
    Само напред,терај со истото храбро темпо.
    Со среќа :hug:

На Bondie, LiquidLuna, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Сама му влегла во кола и пијани биле се само изговори. Некој колку и да е пијан, не може да заборави дека има сопруга.

На Bondie, Lady D ❤️, Anettta и 10 други им се допаѓа ова.
  15. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    17.115
    Пиша од кои еднаш со наша познаничка,дали тоа значи дека те изварал со повеќе?

На Skyler и Just.do.it им се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    33.732
    Е од тие срамежливите и повлечените да бегаш.
    Те боли уво ако тужи, тие се криви не ти, само храбро и дај Боже да се спасиш од таков идиот!

На Skorpija25, Mateica, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Вервериче123

Вервериче123 Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Да

18. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Заборава чоекот кога е пијан.
    Амнезија го фака :D
    Оти ние не забораваме коа сме пијани?
    Ѓубриња скапани.

На FridaodaMk, Bondie, m346 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Идиот.
    Не знам што уште бараш со него. Нр си го губи времето.

На Lady D ❤️, *Amethyst*, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  20. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Човеков воопшто не е сериозен. Јас сум да се прости, ама ова повеќе од еднаш изневерил...Прости-да, ама дали да останеш уште....А дотичната со тужбите не ми се верува дека ќе превземе нешто. А што му текнало да ти каже сега се?

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.