lele luge a vie ne znaete niz sto jas i sestrami pominuvame.Ima edna kurva potocno orospija koja ni go unisti zivotot i ni gi izmeni zivotite za 100 stepeni.Tatkomi e ugleden biznismen a taa knigovoditelka vo negovata fifma a i nie rabotime tamu inace zaedno.Vo vrska se celi 15 godini mu go pere mozokot mu gi sobira site pari a na nas ni frlaaat samo od troskite kaj neze letaat koli stanovi nejzinite kerki se najpametni samoo uzivaat setaat i trosat pari a nie ne mozeme kraj so kraj da spoime.Tie ne se krivi ne znaat za ova nisto posto gi laze deka raboti i drugi firmi po celi noki i taka im ovozmozuva tolkav luksuz a taa inace za toj luksuz se raboti so tatkomi.Inajgolemata tragika sto e vo seto ova pred tri meseci ja umreja i majkami taa koga dozna za nivnata vrska pred 6 godini se poremeti psihicki i ne mozese da izdrzi i po site napori od moja strana i od strana na sestrami ne mozevme da ja spasime si umre toa najvise me boli.i toa pred 3 meseci a tie uste dusata i setase se lupaa izvinete za zborovive vulgarni ama mislam deka ke poludam vise ne mozam da gi podnesuvam na momenti mi ide da gi zapalam zivi a na moment da se otkazam od nego.Nekogas pomisluvam da odam doma kaj maz i i kaj kerkite i da im kazam se ama ne znam nesto ne mi dava ne znam sto da pravam.Inace kurvata i sekoj den mu ja polni glavata protiv nas ja imam licno slusnato,a inace ni na kraj pamet ne i paga da se razvede od mazot i ne deka go saka tuku da ne im go ocrni obrazot na kerkite.Ama ako jas veruvam vo gospod i znam deka go ima pa se duplo ke i naplati a na nego ke mu go ebam mamato koga ke mu padne gzot.Od uglewden biznismen ke pita po kontenjeri koga ke mu sobere sve e togas jas nema da go poglednuvam ke si znee toa sto si seel.ima uete mnogu ama eve nakratko vi raskazav pa pomagajte ako mozete. pred nekoj den mu rece licno slusnav mi trebaat 2000 evra za kerkami da ja zapisam na magistratura a toj i vika nema problem a koga gi gleda moite i decata na sestrami im dava samo po 100 den i toa so nezina dozvola.Akoga odime kaj majkami na grob posto odime sekoja nedela cimoli kako malo dete se toa e gluma samo da go gledaat lugeto a inace najiskreno osekav deka od dvaj ceka da se spasi od nejze.eeeee toa ti e sve postoi na svetov ova ni vo spanska serija go nema
ЛЕлеле мн ми е жал низ што поминувате за тоа ороспииште.Мое мислење е да отидеш и се да кажеш со докази на мажот и и на децата.Штом она го уништила вашето семејство не го поштедувај ти нејзиното.Нека знаат нејзините што курвиште имаат дома .
докази имам ги имам и снимено таткоми не знае за тоа ни таа ама тој се заканува дека ќе се убие убие ако ја чепнеме или ако и речеме нешто ич не го жалам ако се убие тој ама на мене и на моите деца ке ни остави дамка да бидеме обелезани.Cамо едно не ми е јасно каква глумица е цело скопје знае тоа е јавна тајна а никој до сега од незина страна да не дознае сите и се восхитуваат колку способна жена е икако по цели денови работи да им овозможи на ќерките и ја сметаат за светица.а и се вади со нас од старт а тие не се сомневаат поради тоа што знаат дека и ние работиме тамо па мажот и си не може да се посомнева а исто така и ќерките бидеќи пред нив цело време расказува дека нон стоп сне заедно и дека таткоми и вопшто и не се гледа со нас тој цело време демек е надвор од канцеларија
Вие требаше да ја охрабрите мајка ви да се разведе од него и да му го подели имотот ! а не да умре од нервоза ! само и отворила пат на расипничката ! Види вака седнете и сериозно разговарајте со таткови на крај -краева вие имате право на сиот имот кој го стекнал таткоти во брак со мајкави ете Јас не сум стручна во таа облас ама овде има и ПРАВНИЦИ и ке ти потврдат ! Побарајте од таткови поделба на имотот и ако не дава поднесетему тужва делот од мајкави ви припага вам на сестрите ! Според стилот на пишување јас заклучив дека ти си добра и образована па решиго проблемот на еден цивилизиран начин ТИ тоа го можеш ! Кога ке му ја намалите ФИНАНСИСКАТА моќ г-гата сама ке му ги удрит клоците па таткови ке дојде за прочка да ве молит. П.С. не чекајте само на господ ЈАС секогаш велам,,волкот е дебел во вратот затоа што самиот си ги коле овците,, ДЕВОЈКО не оставај некој друг да си биде волк , а вие жртви преземетеја работата МАШКи во свои раце и ставете ТОЧКА на госпогата ама со итрина а не со рекла казала ! ајде мисли барај правна помош и пичи што одлучи !
Mајками многу неизмерно го сакаше такоми и умре со името негово на уста ние ја убедувавме и усте тогаш ние таа ороспија ќе ја отпустевме ама мајками не молесе да не ја отпуштаме пошто таткоми ке се разболел и ќе умрел,а наместо тој си отиде таа,како не беше тој на местото незино сега ќе славев не знаеш само која омраза ја имам кон него.A за тоа и размислуваме со сестрами и дури и помислувме и како ќерки да се откажеме од него.Aма пак си ставаме кочница само заради нашата фамилија да не ни се смејат луѓето и во угледни фамилии сне омажени страм ни е пред нив.A иначе кога му бара пари првен му вика јас те сакам па оп после тоа дај пари за кола и на крај му удира туш немој да мислиш дека само за пари сум со тебе јас те сакам.A највише ме заболе кога го слушнав кога и рече мене ич не ме боли за керките нека си вадат очи со мажите ме боли само за тебе душава.а ова иначе се е снимано го имам во доказ.
Ни на крај памет да не ви падне да се ,,откажувате од татко ви,, ТАЈ то го чекат ! Аман ма вие сте две ем млади ем учени па како можите да мислите ,,ке се откажиме,, а бе ЈАС да су ма ваше место ке смислам начин да го плукат секој денар што го зела од таткови како,,офтиката,,да ја имат фатено! аман се нервирам имам и јас една таква видено фала богу со газдата кај што работев а бе незнам како может жените тука им се вреткет ови ороспии со нив пијат кафе и после излегвет поѓомити да завршат работа обврски па тој поѓомити на друго место и ке се најдет некаде и ги гледаш идет после еден по еден со размах од неколку минути ха,ха,ха проѕирно дотаму и назат а и жениве им знаат и не реаѓирет ! аман !!!! како дас имет преќутен договор ! Пак вие ам не ви е страм од вашите сопрузи да не преземате ништо ам што ке си помислат вашите мажи видиги овие попусливи се !!!! абе со сламка крвта ке и ја исцицам ЈАС на таква !
Valerija,прво жалам за загубата на мајка ви. Како второ-такви жени има,еден куп се!Толку добро знаат да го обработат мажот,што тој губи секаков памет и ко слепо куче трча за неа.Да не зборувам за татко ти оти јасно е со кој памет располага,срам да му е.Верувај дека тркалото ќе се сврти.Да знаеш дека еден ден,се ќе му стане кристално јасно,ќе се свести,ама можеби доцна.Тогаш во старост кога ќерките ќе му притребаат ќе плаче и ќе се кае.Во ова сум 100 посто убедена. Мора да седнете со сестра ви и да направите некоја стратегија.Јас да сум на ваше место би ја покажала снимката на мажот на таа,а тој којзнае дали би се самоубил или така Ви се заканува вам? Навистина тешка ситуација.Мора да смислите начин ,не се разбирам во правни работи,но можете да се консултирате со правник,да го з емете делот што ви припаѓа.Крај краева,ако не може тоа,остајте го ,што сака нека си прави,налет и пари и се! Си имате мажи и деца и како знаете снаоѓајте се и убаво си живејте иако знам дека огорченоста е голема и сето тоа боли.Имај на ум уште еднаш ти велам-И таа ќе пати,и на нив ќе дојде редот Ви посакувам среќа,бидете храбри!
нема да пстигнат ништо со тоа што ке покажат на мажот нејзин мислите дека тој незнае дека женаму имат врска со газдата ! секој маж знае од кај исе парите ! Види мајката машми знае колку ми е платата колку е работа во празник колку дава газдата бонус за постигнати резултати и јас да покажам 2000 евра што ке реше тој а на лото ги доби абе и на лото да добиеш требат процедура во даночни ај мајката незнаел мажот нејзин ТОЈ знајт ама така му чинит место тај да работит ја остават НЕЈА да се РАБИТИТ за да обезбедит раскош! Треба да се удри по керките нејзини !!! и тоа подмукло да се видит дали тие знаат ако незнаат тогаш треба да им се укаже како мајкаим пешали но ако знаат тие можеби се организирани целото семејство тогаш ке им биде потешко но и за тоа имат нашин ! ПОТРЕБНА е волја најпрво да се решит слушајот не за друго еве мене лично инает ме фати многу ги мразам ,,мивките,, од секретарки, книговодителки кои место да работата се работат !
и ние веќе не знаеме што да мислиме наискрено се вртиме во круг не знаеме како е најпаметно да постапиме а ние додекасе мислиме тие си уживаат
Мој совет е да ја казете на мазот и а доколку имате доказ усте поубаво.Немојте да ја штедите.Ти и сестра ти заедно најдете неутрален терен заказете му состанок соберете храброст и казете ја...па потоа гледајте си сеир....доволно ве повредила мајка сте изгубиле и се прасувате дали да казете.....бесрамница една....срамота
Валерија моето сочуство за смртта на мајкави.Навистина поминувате низ пекол и навистина да не знаеш што да направиш.Јас мислам дека треба да најдете начин и да им кажете на керките нејзини и на маж и што се случува .Зошто само вие да патите и да се нервирате нека знаат и тие што имаат дома од каде парите нека знаат дека мајка им запустила едно семејство , мислам дека нема да им биде сеедно .А што се однесува до татко ти ке свати што направил само ке му биде касно .А татко ти знае дека вие знаете за неа .Како реагира ?
само дан излезит дека се во сојуз целото семејство па ништо дан не постигнет од то мене ми е страв ! требат претпазливо да се распрашет одоколу за да знате какви им се односите дома па после да удрат по натрапничката !
Јас би постапила малку за возврат. Незнам колку год. имаш ти и сестра ти и дали сте сеуште самостални. Ако сте тогаш е лесно, правец кај адвокат и да си земете тоа што ви следува и веќе очи да не му видите. Втора варијанта ви е да кажете на мажот на таа жена и трета варијанта, да молчите и истраете додека не направите семејство и имате свој живот. Сега засега татко ви е слеп и не гледа ништо, ама кога ќе се освести можеби ќе биде доцна. Трпение спасение, ќе си оформите ваши семејства и ич нема да ви биде гајле.
Oн знае дека знаеме ама пошто не сме му покажале докази негира ама не заради него туку заради нејзе негира затоа што таа не сака да се дознае да не си ги оцрни ќерките.Работава доваѓа како пепелашка и маќеата .Иначе јас пишав во горните постови дека јас и сестрами и двете сне среќно омажени и деца имаме.JAC сум сигурна дека тој за незе све ке направи па дури и животот да му го побара ќе и го даде.леле луѓе што мозе да ти направи една курва јас сама не мозам да си објаснам што се случува и во кома сум.Oвие наискрено се луди.
Мислам дека љубов и секс се 2 различни работи. Најобро е кога личноста која ја сакаш ги задоволува твоите сексуални желби и фантазии. . Мажот што иде кај друга жена не значи дека помалку ја сака својата. Дали би опростила ? Да! и се разбира ако не се заљубил у другата. Тогаш ми нема помош Во текот на животот љубовта меѓу партнерите преминува во пријателство,навика а честопати и монотонијата го прави своето.И мажите и жените се подеднаково подложни на неверство.Се е прашање до животните ситуации.Некој човек без разлика дали маж или жена во младоста имал 2 девојки и се оженил/омажила некоиј имал 20 па се оженил/омажила....Што мислите вие кој од овие двајца е посклон на неверство во брак??? Се е тоа живот...лекција која треба да се научи е никогаш да не се исклучуваш себеси...на пр ја никогаш не би изневерил во брак...зашто тоа никогаш не се знае.Јас лично не гледам ништо лошо во тоа мојот маж да гледа и да машта за други жени,напротив тоа ми е сосема нормално и природно.Човекот старее и зрее и некои работи кои во животот кога бил млад му биле тотално неопростиви и нејасни со тек на годините во брак му стануваат јасни,бидејќи човечката слабост во одреден момент е сосема нормална човечка особина.Воопшто не мислам дека ако ме инзевери или ако изневерам не ме сака или не го сакам....се е реков момент во животот...прилика....а мажот кој има добра прилика ретко ја испушта а богами во поново време и жените.Воопшто не е точно реков дека мажот кој изневерува не си ја сака сопругата или децата тоа е многу банално размислување...тоа е само краткотрајна авантура која во 20 или 30 год поминато заедно е сосема нормално да се случи...само зависи од човек ако дозане како ќе реагира на тоа....сите ние изневеруваме на некој начин....лично за мене пострашно е ако маж ми константно со месеци и години во мислите е кај друга жена,,,отколку да спие со некоја еднаш или неколку пати и све тоа да му пројде Очекувам многу напади на моето размислување...и во ред е не сме сите исти Само нека не ми контраат млади луѓе од по 16 17 год кои ништо немаат видено во животот.
Валерија бе душо, и ти и сестра ти доволно сте се нервирале и сте си го трошиле здравјето толку време. За кого? За нив двајца? Мајка ви платила со најскапоценото за тие нервози. Оти и вие уште трпите? Епа баш оти го трпите тој се изигрува со вашите живци. Како што велиш, со сестра ти сте ситуирани, свои семејства, самостојни, во угледни фамилии. Свртете се кон своите семејства, најубавото е што го имате, и уживајте во него. Бидете си тука една за друга, пробајте да се смирите во душите и да ја жалите мајка ви на мира. Животот е многу краток да си го трошите со ваков гнев ако постои друг начин. Еве што имате со него? Дека заедно работите? Пробајте да се тргнете од него на работно поле, па макар биле чувани од вашите мажи додека се снајдете со нова работа. Не треба да се одрекувате по весници за да чита народ. Едноставно деф и прекинете контакт. Со сите нив! Немајте време за него, не е срамота ни греота да си ги гледате вашите животи на прво место. Па ни него да го гледате, ни она да ви се врти околе и да ве нервира секојдневно со самото присуство, ни туги ќерки ни нечии мажи.
Валерија, па возрасна си веќе, имаш своја фамилија и уште трошиш нерви и време на нешто што поминало и не те засега директно. И дај доста веќе со тие работи, срам ми е, што ќе кажеле луѓето.Прво, зашто ти да се срамиш од постапките на другите, не си направила ти ништо срамно.Не знам како сте ќутеле волку време, јас не би издржала.Па и кога веќе сте решиле да ќутите, како во ниеден момент не ги испердашивте сочно и двајцата со зборови. Ако мислиш да продолжиш да ќутиш, тогаш и не размислувај за тоа, а во спротивно, кажи им на двајцата убаво, без разлика што другите ќе кажеле.Божем другите сите со чист веш.
Aбе највише ме боли што оваа ороспија ни го преврте животот за 360 степени.Го сакав мојот татко највише на свет се гордеев со него гледав во него како во икона,се гордеев со него секогаш беше покрај мене кога ми требаше,и се тоа така додека не се појави таа ороспија како му го испра мозокот толку и против своите деца не ми е јасно.Милион пати сум си го поставувала тоа прашање.Не знаете само колку си го посакувам стариот татко што го имав пред 10 години,Затоа не знаеме што да правиме чувствата ни се измешани.Леле ќе полудам пишувам и плачам мислам ќе полудам.Абе овие ороспии ти се дирекно за на електрична столица,убаво Алириза вика сами му ја отворивме вратата на непријателот.
Валерија, се ла ви! Светот е суров, во животот се дешаваат и убави и лоши работи, ама важно е како дозволиш да ти влијаат. Очигледно не ме прочита, или го игнорираш советот оти во моментот си многу емоционална и концентрирана исклучиво на тоа како се чувствуваш поради тоа што татко ти го прави. Бил добар татко. Биди среќна што си имала добар татко додека си растела, оти основно родителот треба да биде добар додека ги израсне децата. Многу деца тоа го немаат, верувај ми. Јас од прва кога почнав да те читам ме фати страв дека ти и сестра ти сте уште деца. Ама не сте деца, жени сте, па уште и излезени од неговото дома, со свои домови, за жал тој вака се однесува, не ви одговара, ама има право да прави што сака. За орсоспијата и перењето мозок...за танго требаат двајца. Ако тој веќе ви го има свртено грбот и ја има изберено неа, вие имате две опции. Првата е да си ги рушите своите фамилии и здравјето ваше со константни нервози или втората опција е и вие да му свртите грб. Ај ти се молам заврти се спрема себе за малку и погледни се со очите на маж ти и твоите деца. Заслужуваат ли тие да си ја гледаат жената и мајката ваква, постојано под стрес, лута и полна со гнев? Децата прашање е колку разбираат зошто мама е ваква, претпоставувам мали се да разберат. Извини вака ама голема си, соочи се со реалноста. Тоа пред 10 години нема да го вратиш никогаш! Ама за наредните 10, 20, 30 години имаш контрола да решаваш какви ќе бидат. Од тебе зависи.