Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Епа еве како попаметен кажи ни како оди тоа?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.237
    (y) :nod:

Ај се кладиме дека не моеш да им реплицираш на сите? Ама строго само со филозофски одговори со примеси на психилогијата пошо ти рече си бил начитан, цела психологија ја знаеш на памет ко Оче наш.
    Шо е ова со кратки одговори враќаш, не се брукај плиз.

На *Amethyst*, Anyshka и BrokenMan им се допаѓа ова.
  3. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Еее се откажа по вторпат и тивко си замина во медитација. Сепак не може сам против сите

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.237
    Ми скрши филм, баш мислев ќе се пушти уште појако, он се повлече. ;(
    Сме му го потполниле времето слободно.. Баш требаше да продужи, да видиме уште каква не глупост ќе му текне. Штета.

На BrokenMan и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584

Амаа Врачам швалеркуууууу :rofl::rofl::rofl:

На Anyshka, BrokenMan и ZAHRA им се допаѓа ова.
  6. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Отиде да ја контролира жена му да не му се впушти во слатка медитација

На BrokenMan, Anyshka и ZAHRA им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.961
    Допаѓања:
    35.069
    Барем си призна дека ти е досадно и тролаш.

На BrokenMan му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BrokenMan

BrokenMan Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    138
    @Lena0903 @Anyshka Не, изгледа е заминат на "предавање" нели спомна 10 часа да ви предавам, џабе е...Уствари не ни памтам шо се кажа, мозокот ко експресен лонец ми го напрај. Јасно беше уште на почеток дека прочитал површно, не дочитал, па желен за филозофирање почна да дуе муда. Ако сака можи и колумни да пишува, да си го зголеми публицитетот...

На ZAHRA, Lena0903, Nena48 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Има само изместени сфаќања.

На BrokenMan и Anyshka им се допаѓа ова.
  10. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.233
    Допаѓања:
    3.936
    @Meditant толку можеш само ? Диќ. Јас мислев ко ќе распишеш тука сега. Недоречен остана. Јас бев да ја прочитам цела психологија да можам да ти парирам во муабетот. Ништо....

На BrokenMan му/ѝ се допаѓа ова.
  11. felisitas

felisitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.145
    Ја цело време мислев пацифистот пишува, дури сега приметив медитант...

На Adidas888, Mrs. right и Осе им се допаѓа ова.
  12. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.633
    Луѓе темава ич не е за смеење,ама членов ме изнасмеа,децата си ги разбудив:Dинтересна психологија 8-|

Кога веќе влегов во темава и прочитав скоро сè да си дадам и мое мислење.
    @BrokenMan ,не би сакала да сум во твоја ситуација,но се најдов во предходна врска од 10 год. и добро е што беше само врска.

Ќе пробаш да најдеш вина во себе,ќе се измачуваш ,ќе мислиш на детето,фамилијата околу ,па ќе се преиспитуваш постојано,кога ќе ја гушнеш секогаш тоа ќе ти доаѓа на памет,се до моментот кога ќе станеш рамнодушен.Самото тоа ќе си донесе да бидеш посебичен, и евентуално да и самиот најдеш особа макар и после години, и ти да ја изневериш.
    Сето ова е лавиринт во кој нема крај.Изневерувачите се тие кои треба да направат се за да се врати довербата кај партнерот кој решил да прости и пак нема да е доволно ,секогаш ќе постои ,што ако...
    Децата ќе пораснат и ќе имаат свој живот,колку и да звучи себично,каде сме ние како личности,дали вреди да се измачуваш и да живееш цел живот во заблуда со некој кој за обичен кејф ризикувал да уништи се!?Таа го направила ова без да размисли за последците врз сопственото дете.
    Ако си решил да простиш ,продолжи да живееш со тоа,без осудување,без многу размислување,иако сметам дека е невозможно,за жал ова е сенка од која нема бегање,научи да живееш со неа или направи го другиот чекор.

Последна измена од модератор: 1 декември 2023
    На Stressed Out, Nena48, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Meditant

Meditant Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    96
    Tesko e da vi se objasni vam, ama ke probam uste ednas. Prvin razgranicete VINOVEN od ODGOVOREN.Vie I samo vie me obvinivte deka ve pravam vinovni zasto nekoj ve izneveril, ne, imajte poveke odgovornost za da ne nastanat okolnosti koi ne sakate da nastanat, na toa jas aluminum. Znaci zboruvame za odgovornost. Ocigledno mene ne mi veruvate, sum sirel nebulozi. Epa se potrudiv da vi najdam dokaz posto gledam slabo ste educirani I nasoceni samo na portarski muabeti. Podulu ima 2 screenshoot od prasanje I odgovor preku GPT (za tie sto ne znaat ova e najgolemata AI platforma (za toa kolku e popularen izguglajte) koja sto raboti na princip: prebaruvanje po celosnata internet mreza, filtriranje I vrz osnova na baranoto - generiranje na relevanten odgovor) Se nadevam deka najmalku poveke od polovinata razbirate angliski, za ostanatite postoi nesto kako Google photo translate. Treba malku da se prosetate po Americki forumi da vi stane pojasno kako se komunicira, a ne tuka da cekate nekoj nov da mu kazete deka e vo greska za nesto sto ne vi e poznato. Ako ne go prifatite objasnuvanjeto znaci ste protiv globalnoto razmisluvanje. Poveke od ova ne mozam da vi turam. Na covek mozes so sila samo da mu zemes. Najverojatno se plasite da prevzemate celosna odgovornost za vasite okolnosti. Imajte ubav den. Deneska imam dosta obvrski na rabotno mesto. 20231130_090823.jpg 20231130_090836.jpg 20231130_090823.jpg 20231130_090836.jpg 20231130_090823.jpg 20231130_090823.jpg 20231130_090836.jpg

14. Meditant

Meditant Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    96
    Se izvinuvam za dupliranjeto na slikite ne znam kade e greskata

15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Како не те мрзи да тресеш глупости од сабајле жити се?

На Realist1, Anyshka, ZAHRA и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    22.915
    Луѓето односно изневерувачите шо ги знам во мојот живот, а ги има доста, се таков тип на карактер и човек. Сакаат да изневеруват, за нив не е битна врската, тоа им е во генот.
    Џабе е другиот партнер да биде и најдобар на свет, најдобар во кревет, најбогат, абе се се најдобро, кога изневерувачот пак ќе го изневери.
    Така да, не гледам јас одговорност на изневерениот тука.
    Screenshot_20231130-084912_Chat Smith.jpg

На *Amethyst*, Kiko9, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Туууу испадна дека само ти знаеш што е AI, само ти знаеш англиски, само ти знаеш дека постои Google translate, а не знаеш зошто едната иста слика технички 100 пати си ни ја прикачил. И не четувај само со ботови, разговарај и со реални луѓе од кожа, коски и емоции.

На Konfetka, *Amethyst*, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Nena48

Nena48 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2022
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    171
    Не можам да го разберам членов што сака да ни кажи .Не е исто теорија и пракса.Тој изгледа нема осетено на своја кожа ваква болка, и да не даде господ да осети и затоа се води по некои теории.Каква е таа моќ да можиш да му влезиш во мислите на тој што сака да изневери ,па тоа да го спречиш пред време.

На *Amethyst*, Anyshka, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.308
    Допаѓања:
    13.237
    Сериозно од ChatGPT побара помош, дури не се ни потруди он да ни прераскаже со свои зборови шо и како, туку лупна скриншотс само? :rofl::rofl::rofl::rofl: Ја читал психологијата и просветлен бил. Браво за него.:clap:

Ај барем биди жив и здрав, ме насмеа ако ништо друго.

На *Amethyst*, Anyshka, Zumbulche и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    452
    Членот чита некои вештачки креирани ,,психологии", и сака да каже дека за се' во животот имаме и ние некаква одговорност. Е, сега точно дека за многу работи сме одговорни, ама не сме одговорни за постапките на другите. Од примери околу мене што сум гледала, изневерувачот нема реална причина за да изневери. Еве пример, двајца другари отворија сопствен бизнис и навистина многу добро им тргна. И двајцата женети со по две деца. Е, сега да не ме сфатите погрешно, убавината е релативна и не е убаво да се коментира нечиј изглед, но го користам во цел на примерот којшто е жива вистина. Жената на едниот не е оној профил на убава жена, по машки стил има, машки црти, а жената на другиот убавица и згодна, и ај само јас да сум рекла, сите во околината велеа, мажи и жени, и сега таа има 60 години и уште е убава како жена. И погодете која е изневерената со вработена во фирмата (продава производи), УБАВАТА. Ете не е физичкиот изглед зашто љубовницата не е убава жена, не се парите во игра, таа семејна жена, две деца, која е причината....мажот, продавачката му дала знак и овој лекомислен отишол. Исто расправии, откази, па на крај останаа заедно и тој со жена му и продавачката со маж и'. Значи релевантна причина за неверство нема.

На *Amethyst*, Anyshka, BrokenMan и 4 други им се допаѓа ова.