Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    ВАЛЕРИЈА баш ми е жал,за мајкати нека и е лесна земјата,,,но веке е доцна да се збори дали она превземала несшто да не го доведува својот живот во опасност,најверојатно НЕ,штом дозволила друга да ужива додека неа веке ја нема,но животот оди понатака,,,,е сега има многу такви случки,не е ни прв ни единствен,јас прво ке ти кажам Немој во никој случај да се откажувате од него,ТАА ТОА ГО ЧЕКА,,,,,,,второ Маж и нејзин сигурно знае,ама му одговара,,,еве еден пример,,Човекот во години накај 75,држечи директор на јака фирма,двајцата циново возрасни таму работат,жената негова одамна почината,си наога жена пристојна ,си живеат со неа,женава го тинтри ,ручек,доручек,така со години може 8 години,синовите дуриму викаат тато венчајте се греота е и онака си живеете со години,и што се случува,човечево оди на терапија и таму КУРВА Е МАЛ ЗБОР-КУРВИШТЕ,дознава кој е штое .и го масира .го тинтри,го фачка,и ова човечево гледа курето му реагира,ја брка женава од дома,курвата ја носи,синовите му се скарале,НИШТО НЕ МУ Е ВАЖНО,И што е најтрагично читајте,курвата се разведува ,он се венча со неа,никој не му оди од кај него,не деца .ни внуци ,никој,,,,,после неколку дена на врата се појавува мажот на курвата кај нив,и му вика служај Жена ми ме остави за тебе,немој да си ја оставил без ништо,,,ви се верува ,он засекиран хахахах,ептен провидно,а они под кирија,живееле,ОН си знаел ама му одговара,а ова човечето срекно пресреќно оваа што му го лади курето,залјубен од рака не ја пушта,заборавив да кажам она 45 годишна,на патуванја ,на одмори,на викенди,и деца заборави и се,,,,,а таа што го переше и пеглаше да не зборам,,,,,,,,,,затоа ке кажам немој никако да се откажете ,зосшто други да лапнат се а вие само нервозите,и да се откажете пак ке се нервирате затоа немојте,,,,се им век на траенје,,,,,,,,,,,,,,,како што прави она почнете и вие, колку да го мразите за инат на курвата,за да види дека неможе да го одели од вас колку и да му збори лошо,не потклекнувајте на такви провокации,само за инат нејзин ,,,,,,вие сте му деца она на него колку да му збори лошо за вас,од вас зависи реакцијата,,,,,,,,,,,,,,поздрав,,,,,,,

2. anni.25

anni.25 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    помагајте!!!!
    не знам Што да правам....
    дознав дека сопругот ме изневерил со друга кога бил на пат а видив и пораки дека се пиШувале и се слуШале неколку месеци и се обракал со те сакам злато ...и т н
    сега ме убедува дека ништо нема со неа но појке не мозам да сум сигурна во тоа...
    постојано само се обидува да ме излаЖи и за некои ситни работи и ко ке види дека не му успева да ме излажи заврсуваме со кавга .во брак сме 6 години.....
    ја изгубив вербата во сите појке незнам дали ке мозам на некого да му верувам
    сите ја користат добрината моја ....
    ако може некој нека помогни
    не сакам да се разведам а друго незнам.....

3. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421

Епа добро што очекуваш да слушнеш како решение на твојот проблем, ако не развод, кога веќе и ти го фаќаш како те лаже за ситници????? Не си ми јасна, ајде постави си го прашањето дали е подобро да бидеш мажена со лажливец и да трпиш ИЛИ да се разведеш и да си продолжиш со животот кој е еден и единствен и ич да не се замараш со тоа што ќе кажат луѓето. Аколажењето негово се провлекува подолг период, јас навистина мислам дека треба да седнете и здрав муабет да направите бидејќи со кавга ништо не се решава, и доколку после тоа повторно го фатиш да те лаже веднаш раздели се. Вака јас би постапила, не мора да значи дека ова е правилно, само кажувам како јас би постапила.
    Поздрав и се надевам дека ќе излезеш на лажливецот

(извини можеби бев малце строга, но тоа е тоа што излезе од мене)

4. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Те тепат?????????????
    Психичка тортура ти вршит ?????????
    Деца имате не си напишала???????????/
    Вработена си ?????????
    Дали живеете сами ??????
    Дали си материјално обезбедена во случај на развод ???????

Не е работава одма за развод да и велиме лесно ни е нам нас не не изневерија мажите току на некоја си ,,феминка,, која побара мисленје и ние сега одма ај развод ! ЈАС не сум за развод одма !!!! А какде е борбеноста на феминката да си го заќуват бракот и семејството ! да го заведит пак својот сопруг да го извлечит од рацете на ,,крадачката на женети мажи,,
    Ај дајте тактики како да постапит а не одма разведи се ами баба одма така ке и речит !

На stetoskop и ROSII им се допаѓа ова.
  5. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    има две можности-да се правиш како да не приметуваш ништо и да преголташ се и да се потрудиш да го привлечеш сопругот на секаков можен начин,да го оставиш да му помине заљубеноста и да се правиш дека не приметуваш и дека му веруваш-доагањето дома да не му биде пекол-да го привлечеш па да му биде мрско да се врака кај таа другата
    или ако не бива да се разведеш зашто нешто што е скинато-тешко се лепи-врз една лага се ниже друга,врз едно неверство,друго.....

6. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Не е работата дали одма за развод збориме или не и дали и покрај тоа што не познаваш некого му даваш совети туку, да се размисли дали сакаш да бидеш со партнерот кој некое време те изневерувал или те лаже за ситници и дали заслужува да се бориш за него и да го зачуваш ,,семејството,, кое тој на некој начин го растура. Па нели се мажиме/жениме со некој со кој делиме се, и добро и лошо, и нели треба да си искрен со партнерот??? Јас барем така го разбирам концептот на животот. И на крајот само сакам да додадам дека сето ова а и погоре напишаното е мој личен став кој не велам дека некој треба да го следи, НО со сила убавина не бидува.

На WildMk и Madonna им се допаѓа ова.
  7. strawberry009

strawberry009 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    стварно не ве сфаќам....зошто ние мораме да го спасуваме бракот, кога другата страна си прае како што сака и се шврља наоколу! мора да се има самопочит, да се вреднува самата себе! зарем треба да се зивее со некој со прави такви работи, тој да узива а ти да се зртвуваш!..... :@

На WildMk и girl.23 им се допаѓа ова.
  8. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    моето размислување е ако навистина несакаш развод ,без разлика дали имаш деца или не,побај да си го вратиш назад сопругот,лесно е да се разведе човек ,тешко е да задржиш некој кој тргнал по погрешен пат,,штом си разговарала и ти кажал дека нема ништо или немало,тоа незначи дека му веруваш дека било така но дај му шанса да се поправи,смени го твоето однесување ,биди построгам,затоа што велиш дека ти ја и скористуват добрината,сите ги сакаат повеке построгите жени оние кои ке кажат НЕМОЖЕ И ТОЧКА,а ако викаат мене жена да ми каже дали може или не,тоа е само надворешно,а секој сака силна жена,,,,,ЗАТОА поработи на себе,на твојот однос .да ја видат сите промената,е ако се си тече по старо и пак те изневерува тогаш ,одлучиси како сакаш да го поминеш животот,,,,,,,,,,,,,поздраввввввввв

На stetoskop и lolyta777 им се допаѓа ова.
  9. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ако не сакаш развод седните и направите скроз отворен муабет, без лажење и криење. Се` да ти признае и да видите на што сте.
    А, не да се трудиш да го привлечиш или заведиш пак. Вие сте во брак. Не сте тинејџери. Тој веќе се согласил на живот со тебе и во добро и во лошо. Немаш потреба од никакви тактики. Немаш потреба од покажување и докажување. Досега малку си покажана пред него!?
    Мора да имате отворен разговор, во спротивно ако помини оваа ситуација туку така, најверојатно ќе се повтори неговото неверство.

Втора опција, која јас би ја одбрала за мене, без разлика на се`, е разводот. Не можам да опростам неверство. Ти му се даваш целата, целиот свој живот, за тој да те замени со друга жена? :x

Овој твојов, ми се чини дури и не сфатил што направил, не превзема никаква одговорност зад своето дело, се прави наивен, невин, а тебе те прави глупава.

Пс. немаш доверба во никого, и ДА, имаш право на тоа. џабе не се рекло дека тешко се добива, а лесно се губи.

10. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    Валерија, мојата мајка со живот да ја коштаат шестгодишни нервози за некое копиле такво, скраја да е, верувај нема сила што ќе ме замолчи. Има да зажали што се родил. И пари и углед и што сака нека е, цел свет има да дознае, не само нејзиниот маж и деца. Се` што ви следува со сестра ти законски, се` да си соберете. Како воопшто се мислиш се`уште не знам. Нема да си го вратиш таткото од пред 10 години, тоа е завршена приказна и одамна растурена. Главата горе, и да знаеш среќна си што имаш сестра во вакви моменти, па затоа се браќа и сестри за да се имате вие утре една со друга. Биди силна и не се мисли, доволно ти било одземено и тоа неправедно.

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Ако несакаш развод тогаш помири се со судбината да живееш во постојани лаги. Ако те сеуште сака бори се за него, а ако не те сака тогаш се е веќе сувишно. Стави му до знаење дека ја изгубил довербата кај тебе и ако нешто му значиш нека се потруди да ја врати довербата.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Се сложувам и јас.
    Само ќе додадам - изгледа на татко ти таа жена умот му го поматила, ептен го заведила, ама ти и сестра ти мора да престаните да кукате! Здружете се уште повеќе и поцврсто, изборете се за вашето без страв!!!

13. Butterfly-itgirl4s

Butterfly-itgirl4s Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    285
    Како бе мозат да му го завртат умот толку лесно сто прават сто зборуваат не ми е јасно како?Секс како секс кој незнае да ги рассири нозете ама вампирки цицаат до капка не ми се јасни.Познавам една девојка абе со кој и да иде абе глупакот ја носи на одмори и купува сваровски ајде после некое време си најде друг тој па ја носи египет,америка таму ваму а да ја видите на човек не личи многу ме интересира како успеваат еееј и против децата да ги завртат па не е нормално,такви се наместат убаво

14. valerija22

valerija22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    а бе и јас се чудам што му направи мајками не дека ми е мајка беше госпоѓа прва класа а оваа е прав коњ

15. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    а штом му е сметководителка а не е убава ! и дан се врзани со некој сметководствени маникулации ?!?!?! Извини ама морат полека да ја испиташ ситуацијата можеби го УЦЕНУВАТ г-гта со некоја работа ?!?!? на тоа мене ми текна уште пред некој ден но неможев вака дирекно да ти речам .! Извини само изнесов став ! Знам еден случај каде една самонаречена сметководителка со лицкање му лапат парица не броена на еден бизмисмен-неписмен ! и мислам сите знаат но како да незнаат ! што би се рекло ,,јавна -тајна,,е то !!!!! а таја полна уста директорон, леле мене ки ми викат а врска немат ! неја ЈА ГАЛИТ по малце :$ :D зош толку му е силата ха,ха,ха :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

16. valerija22

valerija22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    11
    а бе кај знае таа да прави манипулации не е толку развиена во мозокот,плус сите потески работи ги работиме ние па сега со компјутерибе скрос се изгуби.А да ви казам една глупост сега сто ја преслушав и се повраќало и му вика на таткоми да не сне и правеле маѓии во последно време и било се лошо,ЛЛЛЛЛеле луѓе барајте и памет му вика пазисе и ти

17. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    отворете конкур за млада и дсколована смет. со економски и бизнис у бедете го таткоти дека ви треба ама изберете некоја
    со ,,газит по коски за успех,, и оваја старава саМА КЕ ДАЈТ ОТКАЗ !!!!!! младата земетеја со договор од месец на месец и рецете и ако се доказис ке те примиме за неодредено погомити оваја за да се показит ке и најдуват грески секој ден и ке ја нервират таја ,,старата дролја,,, сама ке дајт отказ !!!!!! слусај ме мене со таквите само со позафркнати од нив мозит да им го дотерасш умот !!!!! Јас цело време ви велам да и прајте сплетки ама не вие лицно ете заради ,,маѓиите,, :tmi: :rofl: де !!!!!

18. anni.25

anni.25 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    фала на сите ....
    размислував неколку дена што да правам бев тотално збунета и многу лута.
    дури и излегов со помисла да подадам докуенти за развод зошто јас бев таа Што велев неверство нема да простам никогаш и дека нема да се деси.... но сватив една работа дека „никогаШ не вели никогаш ,биди подготвен на се во животот’’...
    одлуЧив дека ако се разведам само ке и ја олеснам ситуацијата на „таа“жена.седнав со него правев муабет и јасно му кажав дека ако се повтори мала грешка или лага бракот ке заврШи а друго нема ништо да ме интересира.
    а поразговарав и со неа и и кажав дека сите пораки се во мене и дека ако не се тргни од патот тие пораки ке стигнат до сопругот нејзин и ке го изгуби и детето....
    мислам дека сега се ке е ок,има тест проба еден период па ке видиме.. ;)
    вели било грешка бил пијан-типично машко убедување.(но јас повеке не верувам во ништо).
    па ке видиме како ке е. деновиве се поправа по малце ...се надувам дека се ке е ок
    и верувајте не сакам никој да го осети тоа чувство на пониженост и тага..
    поздравввв до сите :*

На PlavAngel и ROSII им се допаѓа ова.
  19. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Ајде со среќа,,,се надеваме дека се ќе биде во ред и ќе се врати во нормала.Има и такви кои само читаат а не одговараат како решение не нудат одговор, затоа што не знаат како би се справиле во таква ситуација,како јас на пример,сеуште не сум мажена :) но има и други кои што мислат на тебе освен тие што ти пишале.Ти праќаме среќа,и се најдобро.
    Поздравче и чекаме убави вести понатака.

20. PlavAngel

PlavAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    фала на сите ....
    размислував неколку дена што да правам бев тотално збунета и многу лута.
    дури и излегов со помисла да подадам докуенти за развод зошто јас бев таа Што велев неверство нема да простам никогаш и дека нема да се деси.... но сватив една работа дека „никогаШ не вели никогаш ,биди подготвен на се во животот’’...
    одлуЧив дека ако се разведам само ке и ја олеснам ситуацијата на „таа“жена.седнав со него правев муабет и јасно му кажав дека ако се повтори мала грешка или лага бракот ке заврШи а друго нема ништо да ме интересира.
    а поразговарав и со неа и и кажав дека сите пораки се во мене и дека ако не се тргни од патот тие пораки ке стигнат до сопругот нејзин и ке го изгуби и детето....
    мислам дека сега се ке е ок,има тест проба еден период па ке видиме.. ;)
    вели било грешка бил пијан-типично машко убедување.(но јас повеке не верувам во ништо).
    па ке видиме како ке е. деновиве се поправа по малце ...се надувам дека се ке е ок
    и верувајте не сакам никој да го осети тоа чувство на пониженост и тага..
    поздравввв до сите :*