Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.402
    Допаѓања:
    12.083
    @priceless
    Имаш целосна поддршка од сите нас тука. Браво за решителноста. Ти си храбар човек и ќе успееш во се она што си наумила. А него нека му биде криво за цел живот што си ја растурил фамилијата.

На priceless, Amore123, KateKane и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    20.745
    Јаки сте со ова "ако немале физички контакт".
    Океј, ќе праќам мои голи слики на некој, ќе ми праќа он, ќе секстаме, ќе си ги дркаме на камера, ама битно не ме пипнал он и ништа није се десило, ај важи.

Последна измена: 25 август 2024
    На Mazegin, iloveyou29, Bezimenka90 и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    297
    Не,не чуствуваш,а треба да легнеш.
    ОДВРАТНО

4. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    297
    Да да тој нека се е*е со кој стигне,нека си праи кејфои на к*рот,она не размислува трезвено.
    Ај ти се молам орепрочитај си го мислењето.
    Абе тој шо вара и Господ не го запира во неговите намери.
    Шо не е јасно тука?

На Skorpija25, Bezimenka90, Youknow и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.864
    Допаѓања:
    34.804
    Како може полесно да се поднесе неверството ако било само поради секс?
    Неверство си е неверство и не треба да се прости, ниту жена, ниту маж.
    Ако се напил некој, тоа не е оправдување, секој може да си го држи во гаќи ако си ја сака и почитува жената.
    И демек ако било поради секс треба да му прости?
    Браво за членката, какво и да било неверството не се простува.
    Тој што изневерил еднаш, ќе продолжи да изневерува, само повеќе ќе внимава.

На priceless, tinkerbell22, Amore123 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    12.611
    Јас колку што разбрав они не се ни виделе, само си пишале некоја порака во таен чат, што само по себе не значи дека ја изневерил..

7. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Полесно се поднесува и по многу обиди за прошка и тој се смени во тој поглед и работи на бракот некако ќе најдеш начин барем заради децата да си го задржиш бракот. Ама емотивно да знаеш дека се заљубил ќе се прашуваш дали тој воопшто те сакал тебе од сам почеток, туку те врзал со деца.

На *Amethyst* и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.402
    Допаѓања:
    12.083
    Вака сега има фамилија едно дете, жена која што е бремена со 2ро негово дете. Наместо да и помага во се, да е тука за неа, тој си пиши со други жени. Прво не ја почитува својата сопруга ниту ја почитува својата фамилија. И да немало физички контакт самата негова постапка е неверство. Без разлика како направил и забил нож во грб на жената која му родила едно дете, и која е бремена со второ. Заслужува да биди остаен сам. Таквите луѓе не заслужуваат ништо во животот. Тие не почитуваат никого. Тие се срам за машкиот род.

На iloveyou29, Skorpija25, Youknow и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    2.856
    Се избришал и сега не може да знае шо точно се случило..

На priceless му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.864
    Допаѓања:
    34.804
    Како бе ќе се смени?
    Никогаш нема да се смени тој што изневерил.
    И не треба да прости само поради децата, така децата повеќе ќе патат.
    А ако е емотивно, тогаш полесно за членката да одлучи за развод.
    А не да и се правда "па пијан бев, па еднаш само беше, па нема да се повтори".
    Вака ако е емотивно нека крши глава, не да ја манипулира.

Последна измена: 25 август 2024
    На tinkerbell22, KateKane и Lisandra им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    102.436
    Ааааа мало сутра втора шанса,втора шанса носи само полово преносливи болести, имам во фамилија женичка што од таков дојде до рак на грло на матката, една инфекција, друга, трета, габички, ајде на крај хпв, па тоа си почна да си прогресира и мајка на 2 малолетни деца сега дреме по онкологија по ходници. Ма каква втора шанса. Не може никој да биде сигурен дека ништо не се десило ниту пак дека нема да се деси пак, нема правила. Ене во темата за јавни личности, еден наш печај простил и ете сега ќе си имаат детенце, супер, но не значи дека нема да се деси за 5-10г пак, ама пак не значи и дека некој со крстот на чело, било маж или жена, нема да изневери во некој момент иако бил/а верен/на. Нема правила, плукнете си под пазуви, речете скраја било и глејте дома да ви е чист дворот, за другите ќе се справуваат кој како знае.

Од мене поддршка за девојката, максимална!

На Mother of 2boys, *Amethyst*, riba79 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.844
    Се што криеш од партнерот значи знаеш дека не е во ред, а со самото тоа е и неверство. Значи ја изневерил. Дали се виделе или не, не е важно.

На Skorpija25, *Amethyst*, tinkerbell22 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2024
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    297
    Не бе отсрана ја гледал и не и то треснал.
    Самиот чин "пишување"е неверство.
    А тој 300 лајна може да јаде дека не ја допрел.
    Како ке докаже дека немал ништо со неа.
    Сакат да се е*ат,нејкат да им влезе.
    Така се вика таа.
    Јас ке си брцам кај стигнам.а ти дреми.
    Море мамето да им го е*ам недоквакано.

На *Amethyst*, Amore123, senza.parole и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.152
    Допаѓања:
    13.516
    Типичен нарцис.
    Без трошка каење, уште жртва изиграва.

Ми боде во очи она што извришал разговор, со тоа уште полошо направил и јас би го оставила оти секогаш ќе ме јаде црвот дали имало нешто повеќе, иако и психичкото неверство боли ама барем ќе си знаел на што си.
    Многу лоша тактика, барем да седи мирен и да бара прошка вака на овој начин и јас не би му дала 2ра шанса.

На Skorpija25, *Amethyst*, priceless и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.408
    Допаѓања:
    60.163
    Пијанство не е никакво оправдување. Зошто кога се пијани не одат да се издупат со маж на пример? Или со некоја што не им се свиѓа? Не. Точно знаат што прават, затоа што алкохолот само им ги намалува инхибициите, ништо друго.

Па уште ќе ја гаслајтува говедото, ќе ја тера со стомак до заби шорцеви да му крева. Мрш.

На Mother of 2boys, Konfetka, *Amethyst* и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.624
    Допаѓања:
    39.220
    Тогаш, луѓето треба да живеат во полигамија. Ако е толку лесно за оправдување акт на свесно праќање срциња, текстови и секстинг додека вложуваш цел труд тој разговор да е скриен и при целосна твоја волја го практикуваш тоа со денови, месеци, недели...тогаш нека живеат луѓето во полигамија, ќе биде полесно двете страни да се согласни на внесување и трети личности во врската и бракот без да се смета за изневерување, нели? Што мислиш за таа опција?
    Секако дека не би ти се допаднала. Затоа што тоа што ти сакаш да го кажеш е дека бракот треба да е должност првично на жената.
    Твојата идеја се темели на тоа дека жената треба да е тука 24/7 присутна да го спасува бракот. Како што правеле скоро сите мајки, баби, прабаби итн. Не велам дека жените се светици во интерперсоналните односи, ама во контекст на срањата што ги трпела една просечна жена под цел тој патријархален и религиски притисок, да, жените скоро секогаш биле жртви. И еве сега, дојдено е време кога е многу полесно да се стави крај и кога жените не простуваат толку лесно и оп проблем. Па тоа ни е работа, како вака сега совет за развод после само едно неверство? Се случува, ништо страшно.

Тоа е нејзина одлука дали ќе замине, дали не, лично јас разбирам и зошто некој би простил. Ама како да ти кажам, вакви муабети веќе сѐ потешко и потешко ти поминуваат, бидејќи дури и кога не кажуваш експлицитно што мислиш се подразбира која е заднината на тоа што го кажуваш.

Не мора да е скриен чат, има опција и пораките да исчезнуваат после неколку секунди, минути откако ќе бидат отворени, а чатот со личноста си стои заедно со другите и не се чита пораката од нотификации.

На Zumbulche, Bezimenka90, *Amethyst* и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    3.521
    Познавам пар исто така жената во 6ти месец и наоѓа пораки на вибер или незнам каде, сопругот си пишува со девојка од работа уназад месеци, како им е преубаво заедно, како е таа љубовта на неговиот живот како едвај чека да се ослободи од оваа "грдотијава", кога го мислела на работа они си биле заедно во нејзината вила, дома со мајка и се познавал итн...Девојката заврши на инфузии во болница за да го задржи бебето, буквално смееше само да лежи, се породи пред време со компликации и му прости. Ене ги среќни заедно шетаат.

18. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.844
    Како знаеш дека се среќни?
    Може пак ја изневерува!
    Once a cheater, always a cheater!

На Mother of 2boys, BlackNight, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.844
    Браво!
    Многу добра поента!
    И да не се лажеме, сите сме биле пијани, и во пијанството човек не заборава дека е женет и дека има деца и сопруга! Тоа се само глупи изговори!

На Skorpija25, *Amethyst*, riba79 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.417
    Допаѓања:
    20.745
    Абе секс со пијана особа шо не знае кај се наоѓа е више силување, без разлика кој пол збориме, ама тоа е друг муабет што нема врска со темава.

А инаку, не, не може простување на вакви работи да го сметаме за нешто субјективно, по желба, зашто они така сакале и готово, ај ќе ќутиме. И да простила некоја, се знае зашто простила, не зашто сакала

На Just.do.it и Anyshka им се допаѓа ова.