Брачни неверства

Discussion in 'Брак' started by kateivanova12, Nov 21, 2009.

1. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Значи и на коњ би му пишале само да не се лојални.

2. Avery

Avery Популарен член

Обично на форум сите викаат дека никогаш не би преминале преку неверство, насилство, лага… но, во реалниот живот не е баш секогаш така.

@Kate.m23 Тешко дека некогаш ќе дознаеш што навистина се случило. Прашањето е дали можеш да го надминеш ова, да се помириш и да продолжиш понатака со бракот? Ако можеш да ја потиснеш случката, да не му ја префрлаш на некоја кавга и да не се измачуваш себе си со сомнежи- тогаш фокусирај се на бременоста и на бебчето што ќе дојде наскоро.
    Ако не можеш да го направиш тоа- тогаш бракот би ви бил пекол. И за тебе и за него, за жал и за бебето.

M&M, JuLleE, *Amethyst* and 5 others like this.
  3. Dreamsdocometrue

Dreamsdocometrue Истакнат член

Најпрво и најважно е да си добро со здравјето и да си истераш добра бременост, да си го дочекаш бебенцето како здрава и среќна мајка. Разговарај со психолог/психијатар и побарај си помош. Не ја игнорирај ситуацијата зошто само потешко на себе ќе си направиш. Нека ти е гајле само за себе и за бебето, што без тебе и без твоето здравје би бил за греота, не дај Боже.
    Мажот ти засега пробај да не го регистрираш со слатките негови зборови кои ги користи за манипулација и за ништо друго. Многу е тешко човек да прифати дека за свој партнер и животен другар избрал монструм. Извини на речникот ама поминав низ слично и вакви фраери ко твојот маж со лопата да ги ринеш, еден куп. Типов е швалераш и кукавица. Со лепотицава негова не комуницирај, не се понижувај. Мој совет ти е да не преземаш чекори поради бременоста ами само пробај со стручно лице да се стабилизираш и поработи на тоа да си малку “егоист” освен за себе да не ти е гајле што и како кажал, што му било, како му било. Господ да му наплти на него и на таквите ко него.
    Закажи си маникир, фризер, тренинзи за трудници ако си во можност. Се се, се што би те релаксирало и би ти правело мир во душата.

*Amethyst* likes this.
  4. Dreamsdocometrue

Оваа реченица е за на билборд низ сите улици.

Pixi5, BubbleBum94, Amelia and 5 others like this.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

А шо е најинтересно, јас прочитав
    И на коњ би му ПУШЕЛЕ само да не се лојални :rofl::rofl:

6. Dreamsdocometrue

Хахах па не си далеку воопшто. Многу ми е одвратно ова општество, манијаци дал до толку не се виделе ил што му е на светов. А овие женскиве со женети/ разведени/бањати/небањати/смрдливи само да се имало к*р си дигаат его дека им се пуштаат овие дека ко нив лични, згодни нема други а они јадни тешки к*рветини.
    Заминувам од темава, не сум за тука хаха. Извинете на речников ама не можам со вакви гнаси!

7. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Па видиш, не е така лесно да го игнорира, сепак тој е човекот кој и ветил верност и љубов. Вака лесно е да се кажува, фокусирај се на себе. Јас да бев, парталите ќе му ги исфрлев и ќе го пречекаше сменета брава, па нека спие кај сака. Пак нека иде по кафиња со "другарки".

8. Dreamsdocometrue

Те разбирам ама низ исто минав и јас а нејзината состојба не е сега да го решава лепотанов. Најтешко е како што веќе кажав да сфатиш дека твојот животен сопатник е трул и бездушен манијак. Отом, потом ќе го реши она тоа со него, засега мора да се стабилизира некако заради себе и заради бебенцето.

Mumoftwo30 likes this.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Маж во брак веќе влезени со дете, тој ќе се доверува и емоционално зближува со сосем трета личност, па и та шо чоек е и тој дечко е да не му смета? (Или да не се случајно во отворена врска...)

Skorpija25, M&M, *Amethyst* and 2 others like this.
  10. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Точно така мене сопругот ме изневери пред 2 год и одтогаш живеам пекол, проверување телефон позади грб, следење кога излегува, секое негово излегување некаде мене ми е сомнеж...никој не треба да живее така, тој што изневерил е спремен на такво нешто и не се знае кога пак би го сторил истото..

Dreamsdocometrue likes this.
  11. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Како не ти е мака секој ден да го преживуваш истиот сомнеж. Зошто не се цените повеќе и не разберите дека кога една врата се затвара друга се отвора. Можи не одма ама за секој седи среќа, ти пишам од искуство. Еднаш е повеќе од доволно за се.

12. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Затоа сега сме во процес на развод...

Cosmic Girl likes this.
  13. Lena0903

Lena0903 Истакнат член

Искрено на почет
    Искрено, на почетокот кога ја читав објавата, помислив дека станува збор за некоја долгогодишна познаничка негова и дека фамилијарно се знаете штом те викала и тебе да дојдете и сите да разговарате. Но, кога прочитав дека му е пријателка од Snapchat, малку повеќе ми стана симптоматично. Како откри за неа? Дали ги виде разговорите што ги имале? Најдобро е сега, ако имаш можност, да се тргнеш некое време од него. Оди кај родителите, да не си цело време до него и да те иритира кога го гледаш. За понатаму сама ќе си решиш. Но, мене не ми личи на асолен човек. Еве јас не можам да замислам да одам на кафе со маж што сум го запознала на социјални мрежи, а притоа сум мажена. Бидете во добро здравје со бебенцето!

*Amethyst* and Anyshka like this.
  14. Lisandra

Lisandra Популарен член

Ако вистина завршил работа со нејзе и нема контакт, зошто уште го бара?
    Следно кога ќе звони ќе му дадеш мобилен да се јави и пред тебе да и кажи дека не можи со нејзе повеќе да контактира, жената ми е бремена сакам да се посветам на неа.
    Ако го направи ова вистина те почитува, ако не лажи нешто, па нека одбери шо му е поважно во животот, пријателката или ти, или ти или она, јас не гледам поента женет маж да се гледа на кафиза со другарки и да збора за приватни работи при жена дома.
    Ај да е некоја колешка да зборат за работата и слични муабети, или стара пријателка од мали каде ќе те вклучи и тебе во гледањето со неа и сите би станале пријатели ете тоа е другарство и дружење, а вака скришум се гледа, те манипулира ич не е за верување.

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Овој не да швљааааа
    Само женава не ми е јасна како верува на се пласирано

16. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Прво и основно другари од снап така лесно не се наоѓаат. И јас имам снап па ништо...Мислам дека ја знае од друго место,а снапот ти го дал како лажна информација.
    Не знам зошто ама трето сетило ми кажува дека имаат нешто повеќе од кафе! Тоа со нејзините родители што ти го рекла не ми држи вода ама можеш да го искористиш против неа ако не престане. Ќе одиш дома и ќе кажеш пред нејзините родители дека не сакаш никаков контакт бидејќи не личи на ништо ова. Па нека се шлогира кој сака.
    На сопругот ќе го седнеш и смирено ама најсмирено ќе го прашаш да ја каже вистината оти до сега НЕВИСТИНИ ти има кажувано тоа го тврдам од тоа што јас сум го поминала. Или ќе му кажеш дека таа ти признала дека имало нешто повеќе ама си чекала да слушнеш од него. Мислам дека треба да стегнеш заби ,а исто и нив да ги притисниш во ќош и да им покажеш дека не си марионета па да си играат со тебе како сакаат.
    Ако излезе тоа што мислам,а мислам на неверство тогаш ти одлучуваш сама,дали ќе простиш или не. :)

SummerGirl and *Amethyst* like this.
  17. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Како да не ја почитувал ако го направел тоа. Може само да ја излаже така и пак да продолжи да контактира со неа. Тој престана да ја почитува својата сопруга уште кога почнал да си пишува со "другаркава" тајно.

18. Realist1

Realist1 Популарен член

Дечки 30+ шо не пратите социјални мрежи не дека менува нешто тој шо наумил ќе си најде начин ама snapchat—-голем ред флаг освен за швалерај за ништо не се користи. Се се бриши после пишување затоа и го користат најмногу за таа намена.

19. Edinstvena12

Edinstvena12 Нов член

Луѓе помагајте како да постапам. Вчера другарка ме вика на кафе и ми вика повели тел да видиш маж ти што ми пишува . И бара фотографии и вели дека е згодна , па зошто не облекува залепени стегнати блузи така била поубава . Она му одговара со јас не сум таа што треба тебе да ти праќа фотографии и му вика жена ти ако те дознае што ќе правиш и вика не се секирај бришам се . Потоа следува друг шок и пишува ноќе во 12 дека спијам па да оди да си поразговараат она му вика што ти е тебе што ке речат луѓето камери цела куќа. И сега он мене не ме бара ама на неа и се јавува сабајле вечер . Тука е виновна и таа што му враќа но и он што покрај жена и пишува. Девојчето е разведена , и решава да ми каже се, и нуди пари маж ми. Само што заминав тој и пишува дали ми кажала нешто а таа му вика не зошто што е проблемот и вика дома сум ке ти пишам. Таа ми праќа да видам што пишува. Е сега совет како да го фатам на дело дали да чекам да и пише да се видат па да тргнам по него . Или што да правам . Инаку во брак сме 13 год се беше ок се каравме нормално како и сите доста љубоморен е , време за фамилијата во последно време нема. Си иди пијан и нормално дека го избегавам тогаш.

20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Те молам најди си живот и престани да правиш профили увек со две бројки на крај, досадно е вака...

GirlVolley, DS10, eliesaab and 13 others like this.