Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    9.932
    Ауч :tmi:

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.149
    Допаѓања:
    8.403
    Година дена се допишувале, ти сега дознаваш за неа...неа и се доверува, на тебе не...ти викаат дека е завршено ама таа уште го бара...

Само од ова треба да ти е јасно дека твојот маж има пралелна врска со друга жена и имале и продолжуваат да имаат. Ако е се готово меѓу нив, зошто тој уште има нејзин контакт и не е блокирана? Зошто таа го бара повторно?
    Извини вака може грубо ќе се изразам, ама ако ти си бремена и он не добива секс од тебе, си пробал да добие од друго место. Премногу такви случки знам кога жената е со стомак до заби а тој шврља, зошто греотичките не можат да ја одложат потребата за секс.
    И тоа дека они двајца кога се сретнуваат зборуваат за тебе е најглупавата и најстарата лага што постои.
    Еве дури и да немале ништо физичко имале интимност.
    Интимност е тоа кога некому му се доверуваш и му се отвараш за работите кои ги чуваш само за себе. И очигледно ја има со неа, ама не толку со тебе. Ако е точно дека само и се доверувал тоа е исто проблем како и да спиеле заедно, ако не и поголем од тоа да било само за секс. Зошто излегува во тој случај дека тебе ти селектира кои информации во врска со себе ќе ти ги даде, ти се претставува како што тој сака ти да мислиш за него, а не каков е реален. Ти крие со кого се дружи и комуницира.
    Верувам дека и таа блефирала кога те канела, зошто само тие двајца знаат што правеле кога се на само и никој друг не може да ти гарантира. Дури и да знаеле другите дека се сретнуваат не знаеш која приказна нив им ја правеле.
    Не кај неа и не кај нејзините, туку кај наводниот и дечко си требала да се јавиш. Чисто да го информираш.
    А потоа си требала да си заминеш од дома или да го испратиш него од вашиот дом, бар на некој период. Без разлика дали имале физичка врска или не, тој неа и се доверувал! Контактот со неа го криел подолго време...
    Само така ќе си му ставела до знаење на маж ти дека тоа не е нешто што може да помине без последици кај тебе и само така ќе можел да види каков ќе му биде животот без тебе (и детето) и да си осети на своја кожа.

Било што било. Сега сте кај што сте.
    Ако уште ја има како контакт на било што, барај му да го избрише контактот со неа, да ја блокира и да прекине секаква комуникација со неа.
    Тој со тебе треба да се помачи и тоа добро за да ти ја стекне довербата назад и не треба да го жалиш. Тој тебе не те жалел што во таква состојба ти прави вакви глупости и те изложува на секакви ризици. Го изложува своето дете на ризик.
    И стави му јасно на знаење дека му е дадена втора шанса, а ако пак нешто мува дека трета шанса нема да добие. Без разлика на детето. Да не си рачуна дека детето е некаква гаранција дека ќе трпиш било што од него и дека ако си мајка на неговото дете, дека ќе си врзана вечно во брак со него.
    Врската родител-дете е засекогаш, а партнери се менуваат. Потсети го на тоа, па нека си ја лупа главата тој малку.

На Lanna89, Purelove92, Mother of 2boys и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Manu526

Manu526 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Zdravo na site so ogled na toa sto site sme zeni tuka bi pobarala eden iskren sovet od vas. So soprugot sme vo brak 3 god, nemame deca, i jas samo sto doznav deka me izneveruva so koleska od rabota nekolku meseci veke. Koleskata isto taka znaela deka e zenet, a taa e slobodna. Toj me moli placi da se smirime da ne se razveduvame. Drugi problemi osven ovoj sega sme nemale se bilo super dosega. Bliskite mi velat sekoj maz koga togas ke izneveri ne go rasturaj brakot poradi edna drolja. Sto bi napravile vie na moe mesto. Bi blagodaram.

4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.198
    Допаѓања:
    3.829
    Епа од сега натаму ќе станеш детектив. Ќе се претвориш во огорчена и сумничава жена ( пардон мислев жена пишува), на секој потег ќе јго прашуваш што правиш. Секое излегување ќе ти биде кај гледа, со кој оди ако оди сам.
    Телефонот да го проверуваш ќе ти биде секојдневие.На секое звук " пинг" оној за известување или порака срцето ќе ти запира, да не се допишува а?
    Нема да спиеш ко човек минимум 3 год прашувајќи се дали згреши што прости.
    Ако закасни макар 2 мин. нон стоп ќе го масираш-кажииии кај беше, кажииии со кој? Ќе го тераш да се заколнува до 6то колено. ИТН.
    Ова е само дел од се што ќе ти се случува ако простиш.
    Аман мислев маж си се поправив во се, сега излезе жена си :D одлучи шо си :D

Последна измена: 25 октомври 2024
    На H.VAGA, Freckles., Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Manu526

Manu526 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Zena sum, samo ne znam kako na profilot mi stoi masko..ne se sekavam da selektirav nesto, ako znaete kade da go promenam ve mozam za pomos i za toa. :)

6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.597
    Допаѓања:
    39.662
    Таа дроља не ти е крива што тебе маж ти те праве бела мечка, таа дроља нема фамилија дома и маж кој го изневерува. Таа дроља на никој не треба да биде верна. Мажот ти треба тебе да ти е верен. Аман веќе од такви глупости дека мажот кога тогаш ќе изневери и дрољата е крива за тоа. Зашо се спуштате толку ниско и не гледате од носот подалеку. Со таков став ништо чудно што ве изневеруваат. Сами си се потценувате

На LUCI 99, hermosa, H.VAGA и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.489
    Да се разведеш, посекако ништо не те врзува за него. Посвети се на себе, уживај и секако развод.

На hermosa, Ljubova, Elenpelen и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Manu526

Manu526 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Samo kazav sto mi velat bliskite.

9. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.237
    А како дозна? Ти кажа некој или сама се увери?

На Just.do.it и Manu526 им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    22.034
    Извини шо ќе бидам искрена ама блиските ти се глупи а и тебе те сметаат за глупа.
    Бракот веќе ти е уништен, маж ти го уништи.
    Нема шо да седиш веќе, разведи се.

На LUCI 99, hermosa, H.VAGA и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Manu526

Manu526 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Prvo mi kazaa luge sto go gledale, a potoa i se uveriv, najdov poraki i zaednicki sliki kaj nego vo tel.

12. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.237
    И разговаравте ли со маж ти?
    Што вика тој на цела ситуација? Мислам дека тешко некој да помине преку такви неверства,ама и да поминеш преку тоа само се погазуваш себеси,нема да престане да изневерува,ниту да те сака повеќе,ниту пак ти ќе можеш да му веруваш 100%.
    Едино добро нешто што го гледам во ОВАА ситуација е тоа што немате деца,нема да тромозиш ничиј живот,едноставно оди си! Разведи се! Оти ако не си одиш ти,ќе си оди тој,и ќе отиде со колешката,верувај ич не им е гајле на мажите. Затоа остави го да се удави во своите гревови.

На Puffy2019, *Amethyst* и Lanna89 им се допаѓа ова.
  13. Manu526

Manu526 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Veli deka taa mu se nametnuvala dolgo vreme i gjavolot go nateral, gi prekina site kontakti so nea kako sto veli ama otkako doznav...sekakvi izgovori mi kaza prvo ne priznavase , koga go napnav deka znam se prizna.

14. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.237
    Разведи се,нема што повеќе да кажам.

На Snowflake97, Puffy2019, *Amethyst* и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.404
    Допаѓања:
    3.557
    Терај бе не го оставај.
    Нека си ебе он шо најде ти по дома слугинка биди му слушај ги блиските.
    Ја мислам вака најдобро ќе биде, утре две три деца, ти и маж и жена тој ќе си го прче некаде со некоја друга не колешката.
    Ја мислам убаво си тераш со типов.

На LUCI 99, DoubleK, tanjita и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.043
    Допаѓања:
    3.831
    wtf молам шо ти велат блиските?! и молимте речи ми се дека се работи за стари особи со застарени сфаќања

Последна измена: 25 октомври 2024
  17. Manu526

Manu526 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Vo globala. Dodeka drugarkite me sovetuvaat deka ke si najdam drug mlada sum bila....ama se plasam da ne ostanam sama iskreno so nego sum cel zivot prv decko prv maz ...

18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    3.489
    Ќе биде тешко еден период, првиот чекор е најтежок, а овде неизбежен. Мораш да се разведеш за да бидеш вистински среќна, за не живееш во илузија, за да не трпиш понижувања и потсмев. Луѓе наоѓаат вистинска љубов и на 70 само нека е вистинска.
    Ќе се разведеш, ќе дишеше со полна пареа, оди на јога, работи, излегувај, смеј се и не гледај назад.

На sparklie, Ljubova, Snowflake97 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    636
    Ах бе тој ѓаволот....у п.м.

На Anaroz1, *Amethyst*, Aschenputtel и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Andrijano31

Andrijano31 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    636
    Извини вака,ама каде бе со размислувањево??