Како што пишав претходно со тоа што го проверував открив некој ситен флерт а може и не беше ни тоа. Па потоа разговарав и јасно му кажав дека не ми изгледа нормално, и дали е во ред и јас истото да го правам со колега и си се среди работата, поарно да се пресечат работите во корен. Може не е културно да се проверуваат личните работи на сопругот ама кога се сомневаш во нешто подобро да бидеш „некултурна“ отколку „будала“ барем јас така гледам на рабоотите. Ако нешто се случува поголеми шанси има да откриеш отколку сам да признае. И мислам princesssss дека е подобро додека немате деца да си видиш со каков човек си имаш работа, дај боже да нема ништо па ќе си бидеш помирна. И уште една работа зошто оставаш само он да шета кога е тој излезен излези и ти, сигурно си имала живот и пред него, и гледај убаво да си поминеш без да го изневериш. Сигурна сум дека нема да биде рамнодушен.
Драги мои пријателки!!! Од лично искуство зборувам,многу лесно може да се познае сопругот дали изневерува или не,секако само треба убаво да се прочитаат сигналите кој тој ги испраќа несвесно.Најтешкиот проблем доаѓа кога ќе го "фатиш на дело".Кога мојот сопруг почна де се однесува многу поразлично од предходно и кога ми сугерираа дека можеби има некоја друга јас категорично одбивав и викав ма нема шанси.Арно ама сомнежот проработи во мене и јас поцнав да го контролирам.Секако ни на крај памен не ми беше дека он почна да си оствара врска со колешката од работа. Мажите се менуваат за 100%кога ке се најдат во таква ситуација ,како прво секогаш телефонот им е во џеп,се повеке бараат причина за да не бидат дома,не се расположени,веке не се ни љутат кога вечерта немате секс,а уште помалку имаат и желба.Да не зборувам и за времето поминато пред комјутер(секако за да може да се допишува вечерта од како ќе заспиеш). Раното туширање,бричење ,парфеми обавезно и да не зборувам.....Просто да не поверува човек Драги мои пријателки очите широко отворени нека Ви бидат ,никогаш немојте да бидете сигурни во никого,затоа што сам ќе се изненадиш од себе а не од некој друг.
Во некои случаи (на кои лично бев сведок), мажот и` обрнуваше големо внимание на жената (а, ја изневеруваше), и` носеше разни ситници-подароци, ја носеше по ресторани, кафичи, беше крајно љубезен со неа.....итн...Се` со што човек ни на крај памет не би помислил дека ја изневерува! А, тоа најверојатно беше за колку-толку да ја олесни грижата на совест и тактика за жената да не се посомнева. Сепак - неверството колку-толку ќе вроди некоја промена кај мажот. А, ако таа промена не потекнува од кај вас дома (или евентуално од на работа) - тогаш доаѓа однадвор!
Јас на овие муабети би погледнала од друга страна. Лесно е ние жените секогаш сме сложни кога некој не изневерува, тука сме сите за една, но не видов пост(барем не од овие неколку страни сто ги прочитав) каде некоја напиша дека грешката потекнува од самите жени. Па добро бре женски, сите ги знаеме мажите на кој начин функционираат, секс, секс, секс, внимание, секс,секс и се така до бесконечност. Да не ме сфатите погрешно(зошто голема е веројатноста веднаш да се почне со напад, гледам тоа тука не е воопшто проблем. Значи не ми е целта сега да се запнете и одма контра да се оди, туку да се разгледаат проблемите од друг аспект, и да видиме дали и ние жените придонесуваме со нешто за мажите така да се однесуваат), значи освен тоа што треба сопругот да ти биде другар, поддршка, сепак они имаат неколку потреби кои треба да им се задоволат, не викам дека ние треба да сме секс машини, меѓутоа јас неможам да сфатам како може да се сакаме брак , а после да не ни е до секс и внимание(ова зборувам од повеќе примери). Прво во случајот на принцес, “јас многу често патувам“, ете не е секс во прашање, меѓутоа ваму според мене тој маж има потреба од внимание. Дома не наоѓа често некој/а т.е. сопругата да му обрне внимание, па нормално е дека ќе го бара на друго место, јас навистина не се чудам на ова. ЗОШТО?! Зошто пак ќе кажам, мажите се толку едноставни суштества кои имаат само неколку барања, за разлика од нас жените. И ние на сите овие минимални работи, ни е тешко да одговориме, или се ставама самите себе пред сите. Да, самите ние на прво место, но кога ќе одлучиме да живееме во заедница со некој, нема веќе така. Втор случај кој додуша беше само лаички кажано, но навистина е така од архангел “почнуваат да не се лутат вечерта кога немате секс“ . Значи еве сме пак тука, ние претежно сме нерасположени за секс, зошто цел ден сме биле на милион места и сме завршиле милион обврски, додека можеби мажот бил само на работа. Ок, сфаќам, но немора да е секс , па кој не би сакал да се гушка, гали, бацува. Ете го вниманието кое им е потребно на мажите, но нас жените и тоа ни е мака. За разлика од нив , ние жените сме многу многу посложени и со поголеми барања. Нас може и најмалата банална работа да не онерасположи и тука ја снемува насмевката, а кој би сакал да живее со намќор? НЕ, не мора нон стоп да се смеете и да бидете кукли кои ќе шетаат по дома, но треба да научиме дека животот во заедница не е постојано розов , затоа треба да бидеме силни и да не дозволуваме малите работи да ни го уништат, ведри и комуникативни со партнерот .... НЕ мора веднаш да се расправате и да наоѓате изговори за тоа дека јас не сум во право, дека не е така... само погледнете од другата страна и размислете, па да дискутираме и за тоа каде ние жените грешиме, неможе секогаш ние да сме светици, а мажите криви(што нормално не е секогаш случај), па да си поделиме некој совет, “рецепт“, за среќен брак и хармонија во домот.
Рецепт за среќен брак, т.е. за среќен маж -секогаш да има ручек -секогаш да му ја наместиш масата, а и да му ја раскренеш -да го оставиш кога ќе дојде од работа да дремне, пошто нели се уморил на работа и од работа -секогаш да му е испрано и испеглано -секогаш тој е твојот господар, а ти негов слуга....(стануваш и му го носиш даљинското иако тој треба само малку да се поткрене) -секогаш да му дадеш благослов кога ќе посака да излегува со другари по кафани, дискотеки и сл. -секогаш да бидеш насмеана макар и кога се начукал и цела куќа смрди на биртија откако си му дала благослов (се мисли на претходната точка), а и вечерта или утрото кога ќе се прибере дома обавезно да падне секс....а тоа не води до следната точка т.е. -секогаш да бидеш расположена за секс -секогаш да бидеш инветивна -секогаш да бидеш задоволна, многу мр-мр НЕ -секогаш да ја сакаш мајка му -секогаш да знаеш кога треба да бидеш дама, кога домаќинка, а кога ку*ва -секогаш да климаш со главата макар и да не се согласуваш со неговото мислење.. неговите мисли се и твои мисли, вие сте едно. -секогаш да го подржуваш и да не се спротиставуваш посебно не во присуство на други луѓе -секогаш да ги прифаќаш неговите модни сугестии, тој знае најдобро што смее, а што не смее да ти се гледа, дури знае и која фризура најдобро ти стои -и пак секогаш да бидеш расположена за секс итн. итн. итн. Да, мажите се едноставни, а ние сме комплицирани, ние претеруваме и не можеме да им исполниме една единствена желба.
e da rabotite se mnogu slozeni.. koga dojde do najteskotot.. koga ste otkrienii.. no sepak imaedno no...sekogas se osuduvaat i zenite najmnogu... kako princess mislam ova ona za edne flert preku internet.. najgolema greska i etoa.. pa sega treba d ago moli mazot i .. da go prekolnuva za da ja vrati izgubenata doverba.. ste mnogu tesko.. no najgolem broj od preljubnicite se maizte.. imaat vrska za edna vecer, vrska so stara ljubov, vrska sto s ezajlubil vo docnio pubertet 40 -ta godiina od svojot zivot..i se taaka.. natamu.. zenite najgolem broj prostuvaat najgolem broj.. bidejki mak. zivot nee rozov zivot od amerikansite filmovii.. tuku sleduva mnogu rabotii.. posel razvodot.. no toa edruga tema .. a pogooem broj od devojkite i zenite sto pisaat se vo vrska od 1,2,3 godinipa duri i edna od 3 meseci ejj.. toa eedna troska od zbrakot od 15,16-20 godini tuka eproblemot zosto ,kako se slucuvaat izneveruvanjataa.. mmora d aima nestoo ... nikoja afera nee zaisto koga e aferata od zena .. no koga ae aferata od mazot... i ne mora da znacii deka e problemot sekogas doma.. veruvajte mi ima mazi .. sto gi samo zapisuvaat brojkite . na svoite ljubovnici...i taka s epojaki vo svoet drustvo vazi z avazen ljubovnik.. dodeka zenite se.. se osuduvaat..a zenite nikogas ne bi izneverile od tipot...ke imam ljuboncici za d abidam faca u grado a mazite DA taka.. na umot vo glava i ako e imalo afera .. potoa sleduva pekol posle neverstvoto.. i dalie vredno da s eizdrzii.. toj pekol doma od povredensota na zrtvata.. ako ne izvlecete pouka i pak prodolzuva sistoot mdefinitivno vasiot brak nema smisla.. skrati doeka e vreme pozzzz
Многу сте во право со коментарите дека женските секогаш се криви и осудувани, за разлика од мажите. Но, јас тој проблем го гледам во домашното воспитување и ставовите наметнати од околината. Да бидеме реални живееме во средина каде ако женското изневери е курва, а маж кој изневерува е фраер... за жал, меѓутоа ова е сосема друга тема за дискусија. Лолита777 има некои работи кои ги посочи, а се жива вистина за некои мажи(нормално не сите), “секогаш тој е твојот господар, а ти негов слуга....(стануваш и му го носиш даљинското иако тој треба само малку да се поткрене)“ “секогаш да бидеш насмеана макар и кога се начукал и цела куќа смрди на биртија откако си му дала благослов (се мисли на претходната точка), а и вечерта или утрото кога ќе се прибере дома обавезно да падне секс....а тоа не води до следната точка т.е.“ итн јас лично мојот партнер да е таков не би го ни погледнала, т.е. не би ми ни бил партнер, а не пак сопруг. Јас посочив на некои работи, кога се работи за нормален однос, и присебни луѓе, а не да не кажам вакви сељаци со никаква култура, овие ваквите себе не се почитуваат не пак друг да почитува или да му е важен во животот. НЕ мислев да се оди до екстремности, туку за најнормално секојдневие(додуша и ова за некој е секојдневие, но не е нормално ). Навистина поентата ми беше друга, секогаш кога доаѓа до неверство ние ги обвинуваме мажите, а понекогаш не се само они криви, за неверство според мене треба да се запрашаат и двете страни како стасала работата до таму
Значи претходно наведов некои точки со кои само сакав да кажам дека не може жената да се обвинува дека таа е виновна што е изневерувана само затоа што не е расположена секогаш да има секс. Целиот твој претходен пост алудираше токму на тоа. Затоа и пишав некои типично машки карактеристики и очекувања. Не значи дека сите мажи истите ги поседуваат ама барем една потточка им е својствена, што не значи дека истата не може да биде искорената или пак прифатена како таква. Се` е ствар на компромис, можност за адаптација или пак не. Целта ми беше да укажам дека мажите не очекуваат само секс секогаш и во секое време, има тука повеќе Друго не се согласувам дека сите мажи кои изневеруваат мислат дека се фраери и дека и другите така ги гледаат. Вакво мислење може да дојде само од оној кој е на исто мисловно ниво и со изневерувачот. Останатите кои според мене имаат здрав разум и си го почитуваат бракот па и врската како нешто посебно и свето за нив, истиот ќе го осудат на истиот начин како што би ја осудиле и жената прељубничка. Единствено со болдираното се согласувам, причините за изневерување се различни и имаат различна позадина. Секоја врска си е различна, па така и причините. Не може да се генерализира и да се донесе еден општ заклучок ниту пак формула или рецепт за среќен брак, се` е индивидуално, она што мене ме усреќува и исполнува не значи дека важи и за тебе. Како и да е изневерувачот си има причина, ама не се согласувам дека една и единствена е токму сексот. Ова не значи дека истите ги оправдувам.
Дечки , хелп ако можете да ми помогнете, пред неколку месеци праевме веридба со маз, ми вака во однесувањето е добар со мене ке дојде од работа ке ме гушне, имаме нежностти, сето тоа е добро но некако ме нервира што се дописува со девојциња, кога ке му кажам дека ми смета он кажува дека тоа му е како некоја зафрканција или било што.Вака надвор од тоа до сеа не сум приметила , ретко излага без мене после работа одма е дома, ама ми е сомнително некако како да не е располозен некогаш за секс, некогаш вика дека е уморен дека му се спие.Незнам некако ми е малце сомнителен или му е таков периодот.Како да постапам на јдобро?
Немаш доволно напишано за да се истави некој заклучок... Можеби има нешто, ама можеби ти претеруваш и си умислуваш... Може и да е до периодов, на повеќето ни е таков. Сепак, ако не те сака зошто би се верел со тебе? Можеби не е задоволен од нешто, дај разговарај со него отворено...
pa da ne zadovolen so znam so pokonkretno da kazam, neznam do pred nekolku meseci imavme mnogu poredovno odno si sea nekako 2 pati nedelno, neznam neakkao cudno mi e a idrug problem e so i moite nemaat veke doverba ke kaze deka ke ja napravi nekoja rabota za da ispadne fer,a ama toa vo muabet apo nekoe vreme se pravi kako da toj muabet nepostoel, za izlaganje vaka sama ne me pusta , toa malce me ogranicuva sepak ja imam fakultet toj nema , malce poogranicen nekako mi smeta, sea ako treba zaedno da odime a toa i moite go primetija i ne se zadovolni vo toj pogled, a i mene nekako mi smeta, izleguva deka njee covek od doverba, a i mene ne mi odgovara non stop da bidam doma dodeka e na rabota, poso ja sea neam rabota, dobro osven na kafe ovde u komsii.
Искрено мене ми се чудни вашите односи...он нема доверба и не те пушта да излегувате, а пред тебе се допишува со други девојчиња...Вака, како што читам, ми стои дека човекот и не е баш за да му веруваш, можеби пати од комплекс на пониска вреднос зашто ти имаш факултет, па си бара начин да си ја докаже својата вредност...Би ти препорачала да си размислиш убаво околу сето ова што се случува...Со бракот животот не завршува, туку започнува едно ново прекрасно поглавје во животот, чиј темел е довербата... Ти посакувам се најубаво...
Ти благодарам инола за одговорот, можеби и да е тоа да пати од пониска бредност што нема факултет па затоа е и така не зна, ке видиме он бика не те забранувам по роднини по гости а вака за излагање да сум одела се со него малце тоа не ми е јасно, а моите се против него дека нема факултети има подруги сфакања, ако ме разбираш за што ти зборам.Сепак фала од твоја страна.
monibejbi jas mislam deka treba da razgovarate,zatoa sto najloso e ako ti ja zeme slobodata.Mozebi nema da ti smeta 1-2 godini,ama ponataka ako sakas da izlezes so drugarki,od rabota so kolegi na proslava? I najpametno e da go proveruvas,da ne kazam shpiuniras,zatoa sto tie razgovori so devojcinja ponataka moze da prerasnat vo nesto drugo.Ova ti go kazuvam od licno iskustvo.....
Монибејби, мене не ми изгледа дека овој човек пати од било кој комплекс на пониска вредност, оти нели дека тој нема факултет а ти имаш, туку напротив. Тој пати од она его на МАЖ. Јас овие ги нарекувам комлекс на пештерски маж, да некако еволуцијата и созревањето во денешна социјала ги има прескокнато. Во оваа куќа маж се слуша бе(го гледам како се мава во гради како орангутан) и да се знае кој е глава тука, а онаму е трчи-лажи-мачкај очи, макар што ти залјубена не го видиш ама е толку прозирен па и твоите го виделе што сорта е, ама се додека му е дозволено, т.е. се додека ти му дозволуваш, тој ужива да има целосна контрола над тебе, тој решава каде ќе оди тој и што ќе прави, а ти ќе правиш како он рече оти он е Маж, он е твој Господ и ти жено има да слушаш! Џабе ти факултет сестро и знаење ако му дозволиш уште сега да гази по твоето јас, да ти мачка очи ко на мало девојче со неговите аха абе зафрканција е злато тоа што јас зборам со други девојки. Ма немој! Зафркавај се со другарите твои како и секој нормален маж. Не се плаши тој од тебе дека си паметна, па надоместува за компетицијата, туку се радува и си ги брои среќните звезди дека си му мирна и послушна, и тој знае дека го сакаш и дека затоа го трпиш ваков како што е, па сето тоа го искористува. Интелектуално можеби не е на твое ниво, ама не е будала и напротив, всушност се осеќа посупериорно и попаметен од тебе кога доаѓа збор за човечки емоции, оти без никаков отпор ги користи за негова полза.
Мони јасно ти е во што упаѓаш? Па да видиме ... Не те пушта да излегуваш освен во комшии у преводу значи ко да имаш 60 години па разонодава ептен ти е јака нема што ! Се допишува со девојчиња ... Па ај ти допишувај се со момчиња па да видиш што ќе стане . Дали имал комплекси што ти имаш факултет не е твој проблем нека си ги лечи поинаку и нема врска евентуално варање со твоето образование ова ти нема врска . Родителите батали факултетов ти се во право 101 % значи утре ако го фатиш со некоја ќе ти каже не бе срце јас ова онака стварно не ми е јасно дали тебе ти е јасно каква е ситуацијава и каква може да стане ...