Од своја сопствена куќа да бегаш? Ова невиден и неслушнат бисер ми е до сеа Ако твоите родители не сакаат да ти дадат подршка на тебе, сама ќе си ја даеш. Сама на себе ќе си бидеш ветер у грб. Земи детето и спасувај се. Уште многу пати ќе те расплакаат и "муж" ти и твоите родители...
Не осудувајте,греота е да го остави детето. И јас да сум ќе барам чаре во таква ситуација и со такви луѓе,ама дете не оставам
Колкаво е детето? Ако е многу мало, нема сакам нејќам. Ти како мајка мораш за него да одлучиш што е добро, оти сам он не може да мисли. Ко ќе порасне ќе ти биде благодарен и ќе те разбере. Вака у нездрава средина нит ти, ни детето не можете да просперирате.
Затоа ти викам. Тргни го од него како знаеш и умееш. Ете и сама си свесна дека го манипулира, ко што и на тебе ти праи
Еве и сама да замине и со се дете да замине ке одат со развод на суд Можно е детето на таткото да го доделат оти сите дома ке ја укривуваат неа
Судот ништо не го занима освен да си ги земе парите. Доколку се поднесе за развод ако детето е малолетно до 6 години кислам дека беше следува да остане кај мајката доколку таа има минимални примања и место на живеење. Во конкретниот случај детево може ќе одлучи да оди со таткото. Меѓутоа ако одтане вака женава ќе се оболи овој на крај ќе ја одјебе и ќе ја остави со детето. Логично би било да седне дома и да им каже или ја подржуваат да го остави и да си оди типот од куќата или таа остава се и си заминува настрана. Комплицирано е ради детето ама детето секако ќе биде згрижено а и сега детето како шо кажува она не ја есапи толку. И сеа може ќе речете безчуствителен сум ама ќе и предложам да го остави и да си замини нека си живее со нејзините. Ебати болниот народ шо сме луѓе сите сме забегале веќе
Колку и да е болно најдобро у моментот е да се тргне она Ама одма да оде у социјалното и да им објасне зошто заминала без детето