Знаеш шо ќе ти кажам. Со ова што го кажа за маж ти, за наследството и за твоите родители, со докажувањето дека маж ти те изневерува нема да постигнеш ништо. Мој совет ти е да излезеш од домот, да идеш под ќирија и да поднесеш за развод. Кажи му на маж ти, еве ти го детето и губи се од мојата куќа. Е СЕГА, ТУКА Е ФИНТАТА. Маж ти ќе се фати за наследството, за нешто шо фактички не е негово а ќе го бара од татко ти. И така татко ти ќе му го види неговото вистинско лице и ќе го избрка од вашата куќа. Ќе се спречкат они навелико, шо оди во твоја полза. Детето остај го кај сака нека оди. Ако сака кај татко му, нека отиде. Ќе виде како ќе му биде тамо. Маж ти чим си има швалерка, пола ден на работа а пола ден со швалерката ќе биде, а детето ќе го остава само. Детето само ќе си виде како стојат стварите и ќе посака да се врати кај тебе, кај мајка му. Ова е само моја идеја, шо мислам дека најмногу би успеала.
Nisto ne go sleduva kje si odi gol i bos, kako dosol taka kje si odi, da ste go steknale vo brak da, nasledstvo neka se slika, kjuti si i svirkaj ... nasledstvo haha a good one
Наследство сакал Ако си заминеш и детето остане со него, по бракоразводна едино само тоа ќе наследи твоја алиментација, ако заработуваш и имаш да ја платиш. Комплицирана ситуација. Ти уствари немаш до толку голем проблем со типот, колку со твоите. Опрај ги со време нив во главите ако се може, ако не убави совети ти дадоа на темава. Со среќа.
Минатиот месец бев на пауза од врската. Си дадовме малце простор да подразмислиме некои работи. Решив да направам тиндер, да видам што останало на „залиха“ Немав намера да се запознавам во живо, ништо такво. Преуморна сум за се одново... Туку, онака, да разгледам луѓе. Не ни ставив моја слика, а останатите податоци си ги пополнив точно. Свајпнав двајца кои ми се засвиѓаа, почнавме онака муабет. Едниот дури и на повисока позиција работна да кажам така, да не го издадам. После малце муабет, нз што ми текна, викам, а да прашам дали се сингл. Едниот ми вика „пред развод“ бил, ама заедно живееле уште, па тешко се наоѓал стан нов за под кирија, бла бла... Другиот иако имаше само иницијал, од зборењето го најдов кој е што е, женет човекот уште 2019, слики со жената, фамилиите (немаат деца). Он на сите слики - покиснат, ко да е на осуда. И кога го прашав рече само „не сум слободен“ и дека бракот му е многу монотон и не е среќен. Овој вториов, сеуште ми пишува (не на тиндер) и ми праќа комплименти, инсистира да се видиме... Иако не му пишувам веќе 2-3 недели. И немам намера. Излезе индиректно дека сме колеги, па како сега да го блокнам... :/ И плус и го најдов и комшијата 2 спрата над мене, женет со 2 деца, си фура тиндер и тоа со цело име и слики и све. Така што... почнав да си мислам... брачни неверства - дали воопшто некаде ги нема??
Немам никакво фајде да ставам фокус на нив. Во 2021ва, кога го запознав дечко ми таму, видов тројца пријатели / колеги кои знам дека се во брак со деца. Не ги барав, сами се појавија пошто имаат профили. Сега, повторно налетав на такви... Ова е само она што го имам јас видено, ете речи чиста случајност, само тие 6мина се такви во цела Мк... Не реков ништо потврдно, али бев изненадена дека не се малку. Или барем мислев дека подобро се кријат...
Kakvo dete ostavanje, ova e vremena situacija, kje pomine. Ako e rabotata za pari, lesno kje go resis, koga kje vidi ne moze da ja zeme "kujnata so se zidovi kade sto gotvel" posto ne ja kupil i izgradil, ne cuval i ne cenel sto ima toj posle kje se soglasi i na nekoj denar i ciao amigo Kje nauci mozebi nekogas na tugjo matematikata od 0 nikogas ne stanuva +1
Мене овој не ми личи дека многу готвел по дома А за друго дека ''готвел'' ете се сомнева и таа во тоа и бара докази иако во ситуацијава не и се потребни, ама не е и лошо ако ги има. Неа поголем проблем и се родителите и детето. Тоа што тој го манипулира и врти против неа повеќе зборува за него ама е и нејзин голем проблем. На овие работи таа треба да поработи, а во чест на детето и те како по бракоразводна мора да го трпи, поточно не трпи туку толерира, бидејќи по развод со сопруг, не се разведува и детето од татко му. Но каков е како родител и што би било во иднина со детево не знам. Вака по пишаново не ми делува дека многу е посветен на детево исто како што не е и кон сопругава, ама таа најдобро си знае се. Паметно размислување или одлука ако веќе си се решила да го шутнеш него и задржиш само детето.
Gotvel vala i vise nego sto treba kako si zgotvil uste da si isservira i taman manipuliral toj zatoa e vaka, trpenie, nema da i bide lesno ama na kraj "naslednikov" kje se kae ama kasno kje bide. Ako sega pri razvod go zalupa kako sto treba na site polinja posle toj kje bide miren mace pokazuva sila zosto misli mu se moze. I zakonski i pred roditeli da go namami se da si kaze naezdata koj e,sto e, zosto e, a za toa treba mn sila, trpenie, pravenje budala od sebe ama na kraj kje i vredi. Da ne i covek vo kozata sega. So takvi potrebni se za na sud (ama za da se opusti toj, taa treba da e mn mirna, skrsena, nema kade inaku kje bide vnimatelen) i tamu kje glumi nekoe besnilo sigurno on kutar zrtva kje bide plus osteten nema nasledstvo. Da ne si ja zagazi covek najdobro ama koga doslo sto e toa e, kje se nadmine.
Токму така со делот околу неа и што таа би требало да изигра сега. Но сите треба да ја разбереме, сметам дека се уште е во шок од сознанијата до кои е дојдена, затоа можаби и вака конфузно и збунето делува. Тоа што го опишуваш се нарекува одмаздата се сервира ладна и обезбедува со докази додека се стигне до неа само со ладна глава. Затоа и пишав со среќа иако тука и треба многу повеќе од среќа, се што си навела веќе.
Odmazda ne e toa odmazda hahah toa e "ako mene mi bilo dobro kje ti bide i tebe" prasanje na vreme e samo koga.
Мислиш за рамнење сметки? Јас го сметам можда би личено на одмазда, но повеќе е како секој по свој пат затоа што да стигнеш до неверство независно кој посегнал по него нешто не штимало озбилно, освен ако не станува збор за хронични варачи. На таквите и се да им е потаман џабе е се, ама таквите се приметуваат уште одма или бар јас лесно ги детектирам.
Jas ne sum ljubitel na odmazdi, zamini si i komu kakva glava takva kapa. Megjutoa zavisi koj kolku zemal, koj sto zasluzil i do kade preteral, stom ne si go znae mestoto, i tn. sto kje placam jas, neka place toj sto treba. Ovde ne e problem varanjeto, barem za mene ne, ama naslednstvo, a toa treba da se naplati za sto se gubele 10god brak. Jas da sum taka bi, verojatno i poloso, malku povekje sum "celta gi opravduva sretstavata vo ramki na zakon i dozvolenoto"
Таа се фокусираше првенствено на неверството иако да тоа е најспоредното тука, повеќето и посочивме каде лежи зајакот. За ова другово те разбирам, се е до сензибилитет на личноста и што може и не може и од каде- до каде... Штосно е како и да е.
Jas verojatno ne se fokusiram na neverstvoto zatoa sto nasol podobro, neka e so srekja, sekoj na svoja strana. Ama kartici zemanje, naslednstvo baranje aaaa toa e dr tema vekje. Ma prakticno e, za stosno manje vise vo zivotot ima dva izbora ili kje bides zrtva ili kje bides predator po potreba jas bi ova vtorovo
Се е до балансот. Како и да е таа има уште пат да изоди додека стаса до ова твоево ''напредно'' ниво на гледање на работиве. Читај погоре мене ми бара да и пишам порака, ама јас не знам како да и го презентирам ова твоево што делува како практично. Слободно пиши и или таа тебе, сеедно. @Ivicka_1993 јас не сум целосно запознаена со твојов случај, како што наведуваат неколку членки погоре ти земал картички така е? Јас тука прочитав само дека сакаш да докажеш дека те вара. Што и да сакаш да ме прашаш мене или било која поискусна членка во граници на темава слободно прашај тука. Како би ти помогнала во пораки, а не би можела исто и тука на темава да го напишам и направам?
@Ivicka_1993 Само се вртиш во круг и жал ми е поради тоа. Ако можеш да живееш фиктивен брак ради детето,живеј. И пушти го нека прави што сака. Едноставно како да не постои.
Tocno se e do balansot vo pravo si se fatila za neverstvoto i ocajno bara dokaz, emociite ja vodat, da se nadevame se kje zavrsi dobro.