Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    допишувањето со други девојки на маж ти ама воопшто не е заебанција..зошто ли?затоа што ако и е заебанција во моментов во иднина може да прерасне во нешто посериозно..со некоја од тие може да ја продлабочи комуникацијата,да створи емоции,едноставно ти си ми дома,веке познат терен,а некоја си таму нешто ново,предизвик,дома вие ке се скарате за некоја секојдневна ситница глупост,што е нормално кога живееш заедно со некого,а некоја си таму на интернет ке му глуми лудило и идеалност..и да не почни физичка врска со некоја доволно е платонската,место да ти обрнува внимание и нежност на тебе ке го троши на некоја друга а тебе ке те запоставува,а ти тоа како и секоја друга посветена жена,не го заслужуваш тоа..затоа сечи на време додека сте уште пресни,кажи му дека ти смета и дека треба да престане со тоа ако вистински те сака,нека си најде друга занимација,зарем допишувањето е единствена занимација и заебанција на светов? ;)
    а и ти ако вистински сакаш да бидеш со него цел живот ке мора да престанеш малце да ги слушаш толку многу твоите родители,неколку пати во постот спомнуваш шо ти рекле како рекле очигледно е дека имаат големо влијание врз тебе..јас не велам да не ги слушаш воопшто,родител како родител секогаш најдобро ти мисли,најверојатно имаат право за тоа што го зборат,мегутоа ти веке си го направила својот избор,си се верила,а ми стои дека они не се задоволни со изборот,и стално ти зборат против,може да дојде до ситуација слушајки ги нив да си имаш кавги со мажот ти,или да дојде до ваша разделба..сепак ова се мои претпоставки на основа на твојот пост нели,не сум со вас дома за да знам точно шо како е,така да ако грешам не ми замерувај :)

На mamas и wildflower им се допаѓа ова.
  2. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Фала ви на сите за помошта сто ми ја дадовта стварно ми е тезок периодов за дописувањето сте у право нема да дозволам да се дописуба зашто ми смета и тоа ке му го посочам зашто е некоректно мада гледам деновиве избегнува не се допишува како што го правешеч али ке му решам целосно да го елеминира па ке видиме како ке реагирач а што се однесува до миоте тања да немаат право да се мешаат кај нас , дека ја сега треба да го слушам него за тоа да у право сич но работатата малце ке ви ја доловам поубаво, они мене ме викаа со нив да излезам они кај што одат по некои деловни патуванје ,он мене неме пуста со нив да одам таму, моите заради тоа гледаат дека он нема доверба во нив дека ми забранува такво нешто и ја морам да го слушам него, моите неакак после тоа не го саккат, вика нема доверба со нас да не пустиш а што останува за друго нешто , да ме пушти утре со колешки или било што.Тоа моите ги повредува а и мене не ми е сеедно, он сега не ни збори со бин катастрофа им се односите. Незнам некако тежок ми е периодов измеѓу него и моите сум.Односите им се многу влошени. Незнам што ке се слуцува понатака.
    Wildflower, сме разговарале на таа тема он ми вика за по госто за по роднини не те бранам да одиш, али за излагање вака сама сегде заедно да сме оделе,цим сум била мажена жема то знаци сегде заедно да сме оделе на други места, или на шетање илиу на било што,
    Многу си у право за ком,ентариве баш така се однесува , сето тоа што ке ги каже неговото да се слуша , амоето мислење не му е толку битно, ја не знам му обја сунѕвам некои работи он се прави како да не ги сфаќа.А моите го видоа дека е ограничен аи ја согледавум дека е таков, неговата машкост да биде испочитувана ,а не некој друг што ке рече, Ајас ако продололжам да бидам со него зборам цел живот ке треба тие работи да ги толерирам за да ние живееме убаво и да немаме проблеми.

Или пак кажими како да ги сменам тие негови размислуње какода постапам без да се караме он што ја би сакалач зборам да не се ртасправаме, зашто јасно ти е нелич неговото треба да се слуша или додека не најдам работа вака ке бидеч дека зависам сеа од него финансиски.

3. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Монибејби, гледај прво најпрво да станеш финансиски независна. Така ке добиеш и повеќе самодоверба и нема за секој динар да му висиш на врат. една работа - второ - би ти препорачала во кризново време да не додаваш уље....ги разбирам твоите, и јас имам керка и утре треба некој шапшал да и каже дека не може да дојде со нас на викенд или сл. имаат право што се лутат. И моментот дека ти како мажена жена не треба да излегуваш ич не ми се допаѓа......као меѓу роднини и пријатели може, а сама не....од што се плаши дека ке видиш колку е неговата маленкост па ке го напуштиш??!?!? Јас сум во врска 16г од кои 5 во брак и верувај кога сакам одам и во кино и на кафе и се што треба, кога јас како совесна жена сум решила дека треба да потрачам со пријателката, неговото негирање само ке ми каже дека не го цени моето расудување и мислење а со тоа не ме цени ниту мене.....Секако дека знам кој е приоритет, ама некогаш едноставно мораш да си посветиш малку време на себе, и да правиш нешто што ти причинува задоволство :)

Е сега, како жена треба да бидеш малку повнимателна....повеќе лизни мазни, па на крај ќе мисли дека твоето мислење е негово.....мораш јаки тактики да развиваш, знаеш дека мажите се едноставни суштества ;) Ако само се раскараш ќе се заинати и ќе држи до своето ко слеп за стап.....
    А и тоа дека си мажена жена и нема шетање хахаххахаха леле мајко! во кој век живее!
    Си се мажела за да створиш семејство и семејна заедница од рамноправни членови кои меѓусебно си ги почитуваат желбите и потребите, а не некој да ти изиграва господар! (во случајов твојот кременко)
    Мој совет: само полека, тивка вода брег рони :) ;)

На Moira, monibejbi и wildflower им се допаѓа ова.
  4. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Фала ти многу за мислењево стварно ми значи, чим си мазена ја знаес добро мојата состојба, мислам си влегла во такви води, знам дека дека морам да си најдам работа за не молам за секој денар односно да си бидам независна, а со викаш за тоа да нема инает само со убаво да се разбирало би имало понатака позитивни промени па можеби и он би се сменил, незнам ке треба некое време да помине, значи според тебе тоа би успеало ке те послушам како поискиусна па ке видиме како би се идвивале работити, се надевам на подобро, само сто искрено јаи јасум лјубоморна за некои работиали ке гледам да небидам, добро во доза на нормалното. :P

5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    А тоа сто ми рече за тие тактики на кои мислише како ти успеа со маж ти за да видам дали би успеало кај мене како би реагирал на сето тоа :P

6. Regenbogen

Regenbogen Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    175
    Тактики од типот на смирувач на топка, проценување на ситуација....секојдневни ситни работи што ќе му значат и ќе му го покажат твоето внимание, па нема да има срце да каже нешто кога ти слатко ќе изјавиш (не побараш туку изјавиш) дека наредната недела планираш да одиш во кино на Сексот и градот со пријателките :D ;)
    И да не бидам сега безобразна, ама се знае што е на прво место кај мажите :$

На monibejbi и soco им се допаѓа ова.
  7. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Фала ти многу на помошта, да знам сто име приоритет на маж ми и во тој поглед не го занемарувам зашто и на менетоа ми причинува задоволство, а што се однесува до другиве работи ке гледам во иднина да бидам повнимателна со убаво да си го остварам она сто си го сакам без проблеми, па ке видиме како ке се одвиваат работите се надевам на позитивно.Сепак фала ти уште еднаш па се надевам дека ке биде на подобро, само со добро смислени тактики и ставови. :!:

8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Јас монибејби ќе те советувам прво да пронајдеш во себе малку храброст(не за кавги стварање, туку да ја најдеш за самодоверба). Не се чуствувај како 15 годишно девојче кое чека 100 денара од тато. Што ако само тој работи, не значи дека ти треба да траеш и слушаш за поради некоја си издршка, во брак сте, делите се, и ти имаш нешто што даваш од себе во таа врска, макар само возвратена љубов нека е ама ај и за пример ќе речам он сам не се пегла сигурно. Што е твое е и мое, што е мое е мое :lol: така ли беше :^)

Како жена исто така не значи дека ти треба старател да те чува постојано, можеш, и секое право имаш да излезеш каде сакаш, да не бараш одобрение од никого. Јас и кучето го пуштам од каиш да се истрча на слобода, еднаш летна по еден зајак и го нема пола саат да се врати, ќе умрев од мака, ама пак го пуштам... па камо ли човек да може да трпи да е држан толку ограничено. Еве овој ден тркнеш сама до пазар(ти текнало да го изненадиш, му зготвиш нешто убаво за вечера, за тебе сум излегла сама до град бе злато), наредната недела кога си излезена дека ти текнало да земеш нешто пак за него, уз пат се сретнеш со некоја пријателка, онака случајно сте се сретнале нели, па ај само пола саат на кафе, и оп и идење на кафе со другарка стане нормално...постепено си ја наоѓај слободата и нема да му текне дека те испуштил од раце. Искористи го ова време додека немаш работа да го прошириш сама кругот на тоа до каде ти е „дозволено„
    Жената е родена да биде манипулативна бе. Не мора секогаш да се караме и викаме за да добиеме што сакаме, со срце, со злато, со душо, со се за тебе, па нека си мислат се што правиме е само за нив да ги погодиме :$

На monibejbi, srcekrsacka, AIT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    tie sto odat so zeneti se obicni orospii a mazite sto im vetuvaat i lazat deka ne gi sakaat zenite lazat....toa na site im e jasno osven na zaljubenite svalerki

10. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    I Ohrid da e i sekade se znae se i se znaat kurvite koj se,naivni so odat so zeneti voloj so sakaat samo sex...

11. mamas

mamas Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    43

Искрено до некаде ке се согласам со тебе меѓутоа за да одат тие "ороспии" со женети мажи треба и мажите да се криви нели? Јас не велам не, не е воопшто интересно да дознаеш маж ти дека има десет години помлада партнерка од тебе, меѓутоа нити него не го тепа никој по уши да биде со нејзе. Затоа не е убаво да ги осудуваме и да им лепиме имиња на девојките кои можеби не ни знаеле дека позади него има цела семејна историја

На GirlLove и WildMk им се допаѓа ова.
  12. wildflower

wildflower Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Kako prvo vo Makedonija mozes da doznaes se za sekogo.Ne sme golema drzava.Kako vtoro tie devojki znaat dalli maskoto e vo brak ili ima devojka so godini ili e sloboden.Taka da ako se odlucat da "legnat" so takov maz,tie odnapred znaat deka tie mazi se veke zafateni. Bibiiii e vo pravo koga rece orospii ,duri i toa e mal zbor.Ima dovolno dobri mazi koi ne se zafateni,ama moze poslatki i se onie drugite.Se veli ne pravi go ona sto ne sakas da ti go pravat tebe :)

На srcekrsacka и zdravkova им се допаѓа ова.
  13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Aма на повеќето им е сатисфакција да освојат некој зафатен и да се впуштат во авантура. Не им е гајле дали ќе растурат брак, дали ќе повредат некого, дали децата ќе останат без татко. Бесчувствителни створења. Од толку мажи, мора да бидат со некој кој ќе го делат со друга жена? :fubar:

Ама вината е еднаква и на мажите кога се толку глупави штом потпаѓаат под влијание/провокација на некоја ефтина женска со деколте. Не мислат во тие моменти на неверство на својата женичка која дома му пере, чисти, го пречекува со топол оброк? Не мисли на дечињата кои нестрпливо го чекаат татичко од на работа за да си играат со него, додека тој се
    е*и
    со некоја нечовечна???? :x

На maca99 и wildflower им се допаѓа ова.
  14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Каква сака нека е, со позлатена да е, ако маж ми тргне по неа, ТОЈ ми е виновен. Он ми обеќал дека ќе ми е верен и само он може тоа ветување да го скрши, а не некој трет. Па јас нарекла ја таа со сите најпогрдни зборови на светот, нема да го направи него помалку крив. Човекот е убав, каризматичен, срцка е(маж ми е да си го пофалам) нели ич не е за фрлање, а има жени во сите кругови на неговиот ден, па какви сака нека се, важно се со очи, видат-сакаат, сигурно имало некои што сакале да го заведат. Тоа го прифаќам најреално.

Но не, не прифаќам муабети од типот дека машките се наивни, дека само со мочалото мислат, па кога му било понудено на готово, му се увртела некоја, уф уф сиротки беспомошен маж! Немал избор, не можел да одолее! Таа пачаврата е крива за се! |( Да беее, кои изговори! Јас сум жена од крв и месо како него, и јас сум со емоции како него, со потреба на внимание, со срце, со душа...исто како него, и фала богу макар јас сама ќе се пофалам ама и јас не сум ич за фрлање, ми се имаат пуштано и мене, ама и јас како него имам мозок, знам што си имам дома и можам да размислам дали ми е он се што ми треба. Луѓе сме, не животни, и мажите колку и жените. Оти да не се лажеме не изневеруваат само машките. :!:

Се додека сакаме да бидеме еден со друг, верни еден на друг, тоа и ќе бидеме се додека секој ден се бираме еден друг, пред сите други.

На WildMk, Masnickaaa, Gea и 12 други им се допаѓа ова.
  15. wildflower

wildflower Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Никој не спомна дека мажите не се криви.Но поголемиот дел на кривицата оди кај такви жени кои и покрај фактот што знаат дека мажот е во брак или врска сакаат да се со него.И да инсистира мажот на нешто повеќе тие можат да го одбијат.Мене повеќе ми е страв да не закачи некоја болест отколку да ме изневери ;)

16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Не ме разбра ти изгледа. Се што сакав да кажам, е дека во брак на двајца, за изневера се криви и одговорни единствено тие еден кон друг, а не некој трет, четврт...

Ако мојот маж почнал да инсистира на некоја, проба да ја заведе, тој е тој кој ме погазил, повредил, изневерил. Тој си има нешто со мене што требало да чува како очите. Она ниту ми е крива, ниту ми е мене должна да го одбие, ако не сака. Нејзино право што ќе прави. Не е она венчана со мене. Што сум и јас на неа па да ме мисли, или сестри ќе изигруваме ние ваму, ќе се почитуваме оти сме жени! Фантазии на големо, не треба да ги мерите сите со вашите морални вредности и да очекувате такво однесување. Ама од сопствениот маж се знае што се очекува(мислам барем знам јас што очекувам), а сигурно од човек на кој јас срцето сум го дала, и кој го дал неговото на мене, најмалку очекувам да ме изневери.

На WildMk, Neytiri, srcekrsacka и 6 други им се допаѓа ова.
  17. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Да се обвинува жената со која те изневерил мажот за мене не е ништо друго освен начин како да ви е полесно да го примите назад, зашто веројатно немате сила да му покажете заби, па ајде ќе наоѓаме начини како да го оправдаме.
    А тие муабети дека мажите потешко се контролирале, не знам ти како, ми звучат ептен примитивно, како за животно да се збори, а не за маж.

На WildMk, Masnickaaa, artemis и 2 други им се допаѓа ова.
  18. wildflower

wildflower Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Имелда тоа ми е поентата...Да се почитуваме оти сме жени.

19. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Очигледно не сме на иста бранова должина тука.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Верувај дека има мажи кои се на исто ниво со животни. :!:

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.