Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    1.491
    Ubavo si go kaza toa samo neznam dali bi ti bilo taka lesno kako sto ja pisuvase porakava togas bi se prasuvala kade li si zgresila sto toj trgnal po drug pat ili pak vas toa vi odgovara.Nemozam da ve razberam navistina kako moze taka da razmisluvate ,ako go sakam ke se obidam da go zadrzam,nema da go pustam osven ako toj ne saka da me napusti.
    Sepak toa e vas zivot vie si odlucuvate

2. dominika

dominika Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    10
    Draga Sikret,gi procitav site komentari i se iznacudiv sto se ima pisano.Dolgo razmisluvav za se i zakluciv deka premnogu konzervativni razmisluvanja ima,a uste poloso go procitav i zborot SRAMOTA....Jas sum zaedno so mojot soprug 25 god.,zaedno so vremeto sto se zabavuvame,ama nemozam da gi razberam nekoi razmisluvanja vo vrska so brakot..Brakot i ljubovta se dve razlicni raboti ,ama mnogu povrzani.Neznam zs se se vrti okolu mazite,koga se treba da se vrti okolu zenite,a zs niv da gi krevame na piedestal na bogovi,koga ne se toa...Nikoj ne vlegol vo brak za da mu sluzi na drugiot,toa e moe ubeduvanje,am a......citam nekoi komentari spored koi zenite mu se podredeni na mazite.Jas sum protiv toa,ako mojot maz saka vecerva da izlezi e sloboden,a isto i jas.Samo kazuvame koga se vrajcame ,nikogas ne prasuvam sto se slucilo taa vecer,a isto i toj.Nie i dvajcata si ja imame slobodata,a sepak mozam da kazam slobodno deka premnogu se sakame,i veruvajte ni e mnogu interesen nasiot intimen zivot,nikogas ne sum se isplasila deka ce go izgubam.Nikogas ne sum pocustvuvala deka sme si ja zagubile slobodata.Isto taka gi vospituvame i nasite deca,nikogas da ne odzemaat sloboda...So seto ova sakav da te ohrabram da ne obrnuvas vnimanie na nekoi premnogu grubi komentari,so mnogu negativni konotacii.Sepak draga Sikret,tvojot zivot e tvoj i nikoj ne smee da ti kazuva kako ce prodolzi,ti si taa sto ce go trasira taka kako sto sakas ti,bidi hrabra i gorda na toa sto si,ne smee nikoj da te osuduva,zatoa sto nikoj ne mu go dal pravoto toa da go pravi....POZZ I MNOGU SREJCA

3. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    Zna4i nemozam na ovaa tema da ostanam ramnodushna iako seuste ne sum vo brak ! Luge,slusnete...ljubovta ne prasuva !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne zboram za sexot,tuku za custvata, za ljubovta ona prekrasno custvo koe ti go rastreperuva srceto te pravi sreken i poleten...za ogromna zal ljubovta ne bira! A,da se soocis so vistinata e stvrano golem i dosta hrabar poteg.Megutoa...mene da mi se desi da se zaljubam vo nekoj so e zenet, moze da idam so nego,ama premnogu pretpazlivo i skrisno so toa sto NIKOGAS nema da baram od nego da gi ostavi zenata, a ne daj Boze decata??????!!!!!! Ako on sam go saka toa, togas jas ke si zaminam od nego,t.e. li4no jas nikogas ne bi mu dozvolila da ostava semejstvoto i domot poradi mene bez razlika dali sum jas srekna ili ne! srekata ne se gradi na tuga nesreka.A,ona "NE PRAVI PRELJUBA" jas go preveduvam kako toa koga mazite/zenite gi izneveruvaa svoite partneri samo poradi razonoda i sex, smetam deka toa navistina e sramno! :?
    No,koga zborime za ona silno custvo,posilno od nas samite -LJUBOVTA toa e veke nesto drugo......................... :?
    Samo,bez razlika kolku i da go sakam,da umiram po nego nikogas nikogas nikogas ne bi mu dozvolila da go ostavi semejstvoto, a toa dali jas ke go "delam" ke stradam, ke patam.....e veke nesto drugo,toa ke bide moj licen problem bidejki sekogas ke imam v pamet deka ZAKONSKATA ZENA IMA POJKE PRAVA I MESTO VO NEGOVIOT ZIVOT!

На Detektiv.A му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.074
    Допаѓања:
    66.879
    Lele lele kolku se zaraziv so forumov :) i po se sto procitav se soglasuvam so stavot deka brakot treba da se cuva i fakt e deka vtorata zena sekogas ke si bide vtora zena. A toa deka zivotot e samo izgovor za pravenje na nemoralni raboti i izbegnuvanje na grizata na sovest. No, sekoj si ima pravo da si go zivee zivotot kako saka neli?! pozdravce do site i vi posakuvam mn sreka

На HappilyLoved му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.074
    Допаѓања:
    66.879
    ispravka : A toa deka zivotot e kratok e samo izgovor za pravenje na nemoralni raboti i izbegnuvanje na grizata na sovest.

МОДЕРАТОР: Ве молиме користете го копчето „Редактирај“ наместо да испраќате две мислења едно по друго.

На kara1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    rainbow sosema si vo pravo!!!!
    pa dajte ako zivotot e eden togas da napravime da bide kako so treba da stekneme dobra reputacija,a ne losa ! :?

Te. da bideme zapomneti po nesto ubavo.
    pozdrav4eee :)

На Mentalna85 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    od koga neverstvoto e edno od pravata vo brakot??? jas znam deka pred da se sklopi brakot mladencite ke slusnat deka treba da se zaedno i vo dobro i vo loso,deka mazot treba da ja saka i pocituva svojata sopruga,deka zenata treba da se grizi za mazot...ama nikade ne sum slusnala deka moze i megu drugoto i da se izneveruvaat! pred da gi proglasi za maz i zena i maticarot i popot kazuvaat niza takanareceni ,,prava,, koi gi imat sopruznicite a megu niv go nema pravoto ,,neverstvo,,
    Ako pak go sakaat pravoto na sopstven izbor, togas licnostite skloni kon neverstvo neka ne go stvaat toj vencalen prsten na rakata i neka ne se potpisuvaat vo ,,golemta kniga,,...e togas nikoj nema da im zameri sto uzivaat vo seksot so nekoj sto im pravi razletani peperutki vo stomakot :) pozdrav

На Ilda23, blondegirl95, missperfect и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. aneta.oh-36

aneta.oh-36 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16

ЈАС И МОЈОТ ЖИВОТЕН СОПАТНИК СМЕ СЕКОГАС ЗАЕДНО И ВО ДОБРО И ВО ЛОШО, БЕСКРАЈНО И БЕЗРЕЗЕРВНО СЕ ПОЧИТУВАМЕ И ДВАЈЦАТ И ДВАЈЦАТА СЕ ГРИЖИМЕ ЗАЕДНИЧИ И ЗА ДЕЦАТА И ЗА ДОМОТ И ЗА СЕ ДРУГО ОКОЛУ НАС , А МАТИЧАТОР И ПОПОТ НА ЧИНОТ НА ВЕНЧАВАЈНЕ ВЕЛАТ НЕ ВРШИ ПРЕЛЈУБА ЗА МЕНЕ ЉУБОВТА Е ЕДНО А СЕКСОТ ДРУГА РАБОТА И НА КРАЈ ДА РЕЗИМИРАМ САКАЈТЕ СЕ СИТЕ ДАЛИ СИ ВО БРАК ИЛИ НЕ НЕТРЕБА НИШТО ДА МЕНУВА КАЈ НИКОГО. ПОЕДИНЕЧНО СЕКОЈА ЛИЧНОСТ Е ПОСЕБНА ИНДИВИДУА И НЕТРЕБА ДА Е ПОТЧИНЕТА ОД ДРУГАТА
    СРЕКЕН ДЕН НА СИТЕ

9. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Не сум во брак, ама незнам колку и дали ќе бидам верна на мојот сопруг, само знам дека ако го изневерам дека ќе имам голема грижа на совеста ако тој е супер со мене.

10. irence

irence Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    14
    после се што прочитав тука еве го и моето мислење.во брак сум веќе 1 година а одевме 3 години.за оваа година не сум ни помислила да го изневерам,што небеше случај и порано.врската меѓу нас додека бевме дечко и девојка беше баѓи нестабилна но не заради нас него заради другите.имавме постојано притисок нарочито јас да раскинам со него.одев и со други се мував кога ке ми паднеше прилика но секогаш после тоа имав големо каење.премногу го сакав и самата се чудев како можам да го изневерувам.пред 2 години кога сватив дека моето срце само него го сака не постоеше никој во моите очи место него.на самата помисла да фатам друг или да се смувам се страмев сама од себе и проработуваше совеста.и сега во брак ја имам истата слобода и доберба од него и тој од мене и за излегвање сами со друштво и за машки другари,но за неверство повеќе не ни помислувам.неверството го оправдувам до негде во одредени случаеви но и мислам дека е резултат на невнимание и недоволно љубов.

11. betule

betule Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    A SAMO EDNO LI DETE IMA? SIGURNO SI MNOGU HRABRA STOM SI SE ODLUCILA NA OVA.... :roll:

12. e.jovanova

e.jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    jas nemam nekoja si serozna vrska,megutoa so gled na toa deka sum pravnik na brakot najprin gledam kako na institucija, a vo odnos na bracnite neverstva smetam deka vo eden bracen odnos e dozvoleno da postoi barem edno takvo neverstvo nezavisno od koja strana zatoa sto mislam deka na toj nacin bi se spoznale vistinskite custva i mislam deka edna takva afericka ponekogas ni ja vraka samodoverbata barem kaj nas zenite i seko custvoto deka seuste sme posakuvani i od nekoj drug osven od licnosta so koja sekoja vecer spieme

На Neongirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zobi

zobi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    stvarno si jaka kateivanova12 i toa tvoeto drzi deka e ubavo cuvstvoto koga osetis deka uste vredis,teraj do koga ti e dobro,samo vnimavaj na posledicite zviotot e eden i nikoj nema da ti kaze fala sto si bila dobra ,divna odana...

14. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.294
    luge ja nz sto da pravam mislam deka majka mi go izneveruva tatko mi.sekogas koga ke mu zvoni mobilniot izleguva nadvor a nikogas toa ne go pravela,pisuva sms poraki i ne dozvoluva da gi citam a jas skoro sekogas mu gi citav.nz sto da pravam najozbilno :( :( :( :( :(

15. kristin4e

kristin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    122

Немој да бидеш толку сомничава имењачке.Мама можеби ви спрема некоја забава со изненадување 8) Мое мислење е дека ако имаше љубовник ќе беше многу повнимателна и ќе пишуваше пораки без ти да ја видиш.

16. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.294
    ama mn e agresivna i celo vreme mi vika i ne mi dozvoluva da go dopram nejziniot mobilen ednas duri i me uder koga probav da i ja procitam edna poraka:( :( :(

17. soledad

soledad Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    251
    hristince pa ne misli ti odma deka go izneveruva mozebi e nesto sto ne saka da doznaes ti ne mora da znaci deka go izneveruva tatko ti prasaj ja za da ti bidi polesno zosto gi krie porakite da ne ima nekoj problem

18. hristin4e

hristin4e Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    331
    Допаѓања:
    1.294
    ama nema nikakvi problemi se kara so tatko mi i sekogas veli "ima dto pati poarno mazi od tatko ti"za toa mislam deka go izneveruva a tatko mi e mn dobar i od nego gi imam site zadovolstva a i taa isto taka :(

19. kristin4e

kristin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    122
    Добро христин4е.Можеби мама и тато не се согласуваат баш најдобро,но треба да ги оставиш сами да ја надминат кризата и да ги решат проблемите.Знам дека односите помеѓу родителите влијаат врз децата,но пробај да бидеш позитивна и не се опседнувај со нивното однесување.Сигурно ќе увидат на своите грешки и наскоро се ќе се реши. ;)

20. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    hristince jas nesakam da zvucam pesimisticki zosto sum golem optimist megutoa nekogas intuicijata e posilna od se,mislam deka roditelite bez razlika tatko ili majka i ne se tolku vesti nekogas da sokrijat koga vlagaat vo vtor pubertet,,,,,,,,,ima mnogu takvi slucki,samo posmatraj i se ke otkries,,,,,,,,nekogas vnatresnoto custvo znae najmnogu