Значи да резимираме: Мажите за да не вараат ние жените треба да сме во секој момент спремни на секс, да одржуваме дом, да гледаме деца, да одиме на работа а мажот да дојде од работа да се оптефне на тросед, да исчеша јајцата и дрмне пиво-две ладни донесени од жената му со блажена насмевка..
И уба да е како пред бременоста/бременостИТЕ. Немој да си помислила да ти висне стомак недај боже цицка!
Ја тролате темава. Искрено не знам зошто. Ништо и страшно не пиша членов. Вистина е дека жените се послабо платени, не само тука во многу земји. И во еден партнерски однос ако маж ми работи потешка работа,а факат има понапорни работи па и напорни физички работи од мојава работа од реални 6 часа со задоволство ќе направам ручек за маж ми и семејството.
Реално мислење. И ја не се срамам, ниту пак ми е тешко во деновите кога не сум уморен. Да помогнам по дома. Дали пружање алишта. Пишување на домашно со децата или пак пазарење од маркет.
Па животот не е форум или инстаграм па ајде ке бидеме силни феминистки кои не прават ручек ама дремат на форумов цел ден. Во реалност мм кога ќе дојдеше од 24 дежурство, ќе спиеше. Може требаше јас со работа од дома да го чекам ручек да ми донесе или направи. Мислам глупости. Ако немаат баланс партнерите и осет за партнерот, ништо од бракот.
Ми се сере од вакви ко ќе кажат помагам дома. Што помагаш бре? Треба да делиш. Не си вработен или под ќирија. Бог да чува. Помогнав да исчистиме, помогнав го почував детето. Голем к*р. Вакви сте разлигавени затоа што до 30 години сте цицале од мајка ви. Сори нот сори. Се ви било сервирано на тацна. Можам да се обложам дека додека сте се туширале мама ви вадела гаќички и пижамки за да не се мачете вие. И на 30 години ви го средувала плакарот и детската соба. Шлајм. Не знам зошто им е тешко на 90% од мажињава да сфатат сопруга ≠ мајка. Ако сакаш уште да цицаш мрш кај мајка ти, таму нека ти дават се на готово. Работел 8 саата, а тоа што жената работи 8+16? Тоа што ти пред твоите 8 и после твоите 8 кур не те боли за ништо додека таа пере, чисте, готве, пегла, бања деца, си игра со нив, ги заспива, ги хране, пазарува, ги спрема за на училиште, уче со нив, се грижи за домот, слугинка, готвачка, чистачка и 50 други професии хонорарно? Некои мажи навистина заслужуваат да останат ергени.
Па знам каде е затоа и јас не знам зошто е оваа жртвологија од готвењето на секој втор пост, тоа доста говори.
Bruh... Ама очигледно ти е малку, штом зема да ми објаснуваш у пораки како млади девојки од 20 и нешто ти се фантазија, а ти вол од 40 и кусур. Уште па и очајување, зошто не враќам на пораки, бла бла бла. Ми чини на дундата, бро. И не, не сум феминист. I'm worse than that. Boo hoo.
Чекај, чекај, и на испразнети ЈАЈЦИЊА и на натокмен ручек, а он ете помага сиромав, сака да шврља? Туууу бре, алфа мужјак ли е ова или што? Да се знае
Ај објави се пораките што сум ти ги пишал. И кај сум пишал дека девојки од 20 години ми се фантазија. Ако не дали јас имам дозвола да со screen shot да објавам што сме пишале???