Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Sonce77

Sonce77 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Мораш да се соочиш, инаку не можеш така да живееш, првин разговарај со мајкат ти, може има причина что го изневерува татко ти покрај тоа што тоа што си го напишала е ужасно.

2. srna1

srna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    11
    se slozuvam definitivno,za maskoto e mnogu lesno da izneveri...zatoa i se menuvaat vo brakot!

imate li iskustvo kako da se naseti neverstvo vo brakot,koi se negovite prvicni reakcii???

На sara81 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Брачни неверства... темава е навистина тешка, има сешто да прочиташ и видиш по светов. Никој не судам нити имам намера, само сакам да кажам, дека, за да се додје до степен на неверство, очигледно мора овде нешто да фали !? Како би помислила на друг ако мене ми е се ок во врската/бракот ?!

Едноставно нема некоја логика, јас имам дечко, и никогаш ама никогаш не сум помислила да го изневерам, бидејќи го сакам , и тој не го заслужил тоа. Но, (не дај боже ) ако јас еден ден бидам изневерена ( пу пу, несакам ни да мислам ), веднаш ке го откачам ако сем заедно 2години и 3 месеци, бидејки за да изневериш некого, пак ке кажам, мора да фали нешто, чисто така неможеш да изневериш. Подобро расчисти си пред време , кога ке сфатиш дека очите ти шаркаат по други отколку да набиваш рогови некому зад грб. Глупаво ми е неверството, и несфатливо,секој различно ке ме сфати, ама јас , неверство во никој, ама во никој случај нема да простам :!: !
    Толку од мене :P

4. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    Овој текст г о најдов на една веб страна..Има ли вистина во ова..според мене да ;)

Еве зошто девојките ве изневеруваат Петок, 02 Март 2012 12:02 Сподели
    Споделете ја веста со Вашите пријатели
    Зошто жените изневеруваат во врската? Дали тоа го прават намерно или едноставно се наивни?

Дали некогаш жена ви го скршила срцето, откако сте ја фатиле во неверство? Ако одговорот е да, не се грижете не сте единствени.

Всушност жените многу често изневеруваат и покрај тоа што мажите се тие кои ги бие ваквиот „лош“ глас.

Долго време се мислело дека тоа го прават за да ги пополнат емоционалните празнини, бидејќи нивното момче ги запоставува или не ги исполнува нивните сексуални апетити.

Меѓутоа тие изневеруваат поради истата причина како и мажите – само затоа што можат!

Еве ги 25 причини поради кои тие „паѓаат“ во туѓи раце:

1. Жените многу брзо се зближуваат со други луѓе и градат емоционални врски. Затоа е многу лесно да им пријдете и да ја искористите оваа нивна способност;

2. Тие го сакаат секој маж, кој може да им овозможи емоционална поддрша. Затоа, ако на некој сакате да му ја „украдете“ девојката, само бидете и „рамо за плачење“ ;

3. Жените бараат „добри гени“. Тие некогаш и несвесно, бараат друг маж врз основа на нивниот репродуктивен потенцијал;

4. Жените многу брзо се заљубуваат во секој, кој ќе им покаже дека му значат. Иако често глумат незаинтересираност, на крајот секогаш потклекнуваат и стануваат многу лесен плен;

5. Жените се прогресивни. Тие од време на време имаат потреба да го унапредуваат мажот кој е покрај нив. Кога тој ќе го достигне посакуваното ниво на напредок, тогаш тие се вртат кон руг;

6. Најчесто не се сигурни во она што го чувствуваат. Жената може да сака некој маж, но често ќе го менува своето расположение, играјќи ја играта топло-ладно;

7. Жените обожуваат внимание и комплименти. Затоа мажите кои тоа искусно го користат, многу лесно им се провлекуваат под кожа.

8. Неверојатно е лесно да натерате една девојка да се посомнева во своето момче. Се што другото момче треба да направи е да и посочи неколку негови маани, а на неа да и додели неколку комплименти...и таа веднаш ќе помисли дека е со погрешен човек;

9. Жените тврдат дека не сакаат да лутаат, но во реалноста, тоа е се всушност се што тие прават. Секој пат кога флертуваат со некој, привремено го забораваат своето момче;

10. Жените ги затвораат очите кога се бакнуваат со некој друг маж, а потоа се правдаат дека незнаеле што прават. И на крајот мажите им простуваат, бидејќи со солзите предизвикуваат сожалување. А од друга страна, кога истото тоа го прават мажите, тие без расмислување ги оставаат;

11. Жените секогаш мислат дека имаат криза во врската. Кога нивниот однос со партнерот не е доволно романтичен и возбудлив, почнуваат да се досадуваат;

12. Жените мислат дека се премногу добри. Речиси сите мислат дека се многу подобри од своите момчиња. Со таа логика, многи лесно можат да станат плен на некој „подобар маж“ и да ги навете на неверство ;

13. Жените изневеруваат од најглупави причини, за да докажат нешто, да му се домаздат на момчето, да му стават на знаење дека не добиваат доволно внимание или да добијат нешто што сакаат. Мажите пак најчесто, изневеруваат само затоа што физички ги привлекла некоја друга жена;

14. Жените имаат желби, а тие најчесто вклучуваат чоколади и недостапни мажи. Ако нивниот избраник не е премногу уреден, а тие ќе сретне колега кој е перфекциониста, несвесно ќе му се приближат на таквиот маж;

15. Мажите кои прават се за тие да се чувствуваат добро, многу лесно ги привлекуваат. Тука во игра влегуваат и оние кои во реалниот и секојдневен живот се многу полоши од ивните сегашни партнери;

16. Ако сте во врста со жена која најмногу од се ги сака вашите пари. Тогаш бидете сигурни дека кога тогаш ќе ве остави за нокј со „подлабок“ џеп;

17. Жените изневеруваат кога се емотивно ранливи. Мажите тоа го лечат со алкохол, а тие со секс со друг маж;

18. Жените кои се во сриозни врски, сакаат да добиваат внимание од другу мажи. Кога тоа ќе им недостига ќе почнат сами да го бараат;

19. Жените никогаш не учат од сопствените грешки. Тие само ги воочуваат, а потоа жалат за нив. Точно знаат кога ја преминале границата со некој друг маж, но не знаат да запрат, бидејќи вниманието кое го добиваат премногу им се допаѓа;

20. Жените изневеруваат кога не се задоволни во креветот;

21. Шармот на мажот со кој е во врска со текот на времето се „троши“. Ако тој повеќе сексуално не ја привлекува, ќе побара друг;

22. Ако постојано и приоѓаат мажи и и обрнуваат внмание, може да бидете сигурни дека после некое време ќе ве изневери;

23. Кога еднаш ќе изневерат, тоа ќе го направат повторно. Тие како постојано наизменично да се заљубуваат и одљубуваат;

24. Жените сакаат драми и трачеви, а многу им е здодевно во врската кога нема никакви интриги. Кога момчето ќе се скраси во врската, тогаш девојката настапува на сцена и почнува да лута;

25. Дали жените навистина сакаат да бидат среќни ? Тие можат да бидат со совршени долги врски со прекрасни момчиња, но може да ги „украде“ некое итро момче кое ќе знае како да се постави кон неа.

На georgnicos и avita им се допаѓа ова.
  5. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Какви се глупости човек ќе прочита на нет. Барем да се држеше авторот до тоа што сакаше да докаже со тие 25 точки, а не вака...

не знам како издржав и до 13та :^)

6. OGNOMET

OGNOMET Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Трудна сум и мислам дека маж ми ме изневерува,немам факти имам само претпоставки,следам ситуација и ЧУВСТВУВАМ,ЗНАЧИ ЧУВСТВУВАМ ДЕКА МЕ ИЗНЕВЕРУВА (со колешка од работа).Не ни 5% со мене како некогаш што беше,глеа само да не е дома,се тој работа имал,порано оди на работа,покасно се враќа,не му се знае фиксно раб. време,што и да го прашаш превртлив е!Не спиеме во исти соби,значи односот ни е скроз изладен ЕДНОСТАВНО НЕ КОМУНИЦИРАМЕ ВООПШТО СЕГА СЕ ИСПОКАРАВМЕ ПО ТЕЛ И МИСЛАМ ДА ОКОНЧАМ.ЌЕ ПОЛУДАММММММММММММ!
    Кажува дека не сака да има односи со мене затоа што се плашел да не го повредиме детето,ама не ме ни закача како порано,не се врти околу мене ич,и сега почна и да ме вреѓа многу,да ми кажува како можам да го родам детето а јас слободна сум,како кога ќе сум се породела ќе знаел и раце да употреби едноставно кој ме *бе мене ! Јас само колку сакам нежност и да е со мене повеќе од било кога А НЕГО ГО НЕМА!

7. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не знам каков бил односот претходно ама и да те изнверува, преку ноќ сигурно не станал така дрзок и безобразен.
    Претпоставувам дека и предтоа не бил целосно ок со тебе или се лажам?

8. OGNOMET

OGNOMET Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Мислам дека не реков дека работава е преку ноќ следам ситуација и чувствувам па можеби има повеќе од месец не ме фаќајте за збор!

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Муабетот ми е дека болдираново не произлегува од тоа што он те изневерува, туку од тоа што е таков како личност и претпоставувам дека и пред да се сомневаш дека те изневерува не бил цвеќе за мирисање.
    Не знам ти како ме сфати.

10. OGNOMET

OGNOMET Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Па за да дојдам до степен да се испукам на форум изгледа стварно и се чудам на мојата ситуација која што ми се случува ,ако беше таков зар ќе стварам фамилија со него,он се мења од ден на ден ,но кон се полошо и полошо!
    Демек он одсекогаш ме изневерувал,па не знам како кога 24/7 не сме се делел ,па валда не сум до толку да не знам што кога ми се дешава!?

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Не ми е муабетот дека цело време те изневерувал, туку дека според ова што го кажуваш он отсекогаш бил не секогаш ок спрема тебе и дека затоа не треба да те чуди евентуалното изневерување.
    Како и да е, ти најдобро си знаеш каков бил, а поради твојот начин на реплицирање се откажувам од било какво коментирање за проблемот :hai:

12. papilona

papilona Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    143
    Не мора одма да значи дека те изневерува, немаш наведено дали ви е прво дете, бидејќи сите машки различно реагираат, има некои кои ги фаќа паника, несигурност од татковство, или едноставно се чувствуваат дека дел од слободата ќе им се одземе, па бараат излез преку отсуство од дома, екскурзии со другари, колешки..не е важно што, ама ако сте се сакале претходно и свесно сте решиле да имате дете тогаш тој не може да не те сака а се решил на таков чекор со тебе. Освен тоа кога фаќаат хормоните за време на бременост и ние жените не сме сјајни, преосетливи сме и можеме да се испокараме и за најмала ситница, гледај ги и од тој агол малку работите

13. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185

:wasntme: си ставила огнен ник а се однесуваш ранливо !не кажа колку време сте во брак и дали ти е прво дете тоа е мн. важно ?!?! дали сте во брак заради детето или заради вашата претходнА ГОЛЕМА ЉУБОВ И РАЗБИРАЊЕ /// Сопругот ако те сака треба баш сега да биде покрај тебе и да ти дава бесрезервна подршка токму заради емоцијалната ранливост во твојата состојба ! дали м.м. е млад премногу и не ја свака сериозноста на заедничкиот живот или веке љубовта се оладила тоа треба да го објасниш !

14. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Се случува кај некои мажи да не сакаат односи додека жена им е бремена. Еве другар на маж ми му кажа дека не му било природно така кога неговата жена остана трудна. Како факт нели, од маж на маж муабет, баш така му кажа, а нејзе како и е било поради тоа она си знае. Ама сега да ги видиш, какви се околу детето заедно, милина да ги гледа човек.
    За тоа што маж ти не покажува нежност, нели бар да се закача, што ги знам мажите, ама се си мислам дека не се толку како нас жените, може не те закача оти знае дека не сака односи додека си трудна а го е страв дека закачањето ќе доведе до тоа.
    Е значи до тука некаде да му го разберам однесувањето. Па и тоа дека е повеќе недостапен, подолго работно време е помалку поминато време дома кое би ти дало шанса да го стиснеш во ќоше можеби? Не знам, претпоставки правам.
    Ама тоа што не си ни убав муабет правите е најлошото. Дали веќе го обвини за афера која чувствуваш дека ја има па е тој лут затоа на тебе, оти на никој не му е едноставно да е обвинет за тоа од страна на партнерот ако не е вистина. Зависи нели за што не си зборувате, што кавга ве довело до тоа или тој за ништо да не се случило помеѓу вас а почнува така да се однесува.

За хормоните нема да ти речам ништо, не сум била трудна и не знам како е тоа и колку тие се криви. Ама се случило дека некогаш сум се почуствувала запоставено, па од ден на ден уште повеќе ми вриела крвта и проблемот бил поголем и поголем, и сум била лута во себе, и лута нему, без да му кажам зошто сум му лута, додека не ми пукнал филмот и да му речам на маж ми па ти веќе никогаш изненадно не ме фаќаш за г*з на пример. За ништо да се скараме оти не сме знаеле да си кажеме убаво еден на друг што ни треба, и да го решиме со време тој проблем меѓу нас пред да ја спукаме. Па да се смириме :$

Не сакам да го бранам ич, не можам да речам сигурно те изневерува по однесувањето, или не те изневерува и си го замислуваш оти имате само недоразбирања во врска со односи и внимание во ова време, ама разгледај ја целата ситуација, и од кај тебе, не само од кај него, и макар што ти е тешко сега без таа нежност, ако тој не може оти така се чувствува - тогаш не може и таа ти е, со зор да го тераш не можеш, па не е кој знае колку време нели, мора да најдете некој компромис тука, да престанат кавгите поради кои не си зборите и се избегнувате наместо да се радувате двајцата на тоа што ве чека во блиска иднина.

На OGNOMET му/ѝ се допаѓа ова.
  15. srcule25

srcule25 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите имам еден проблем во брак сум 5 години претходно со сопругот бевме во врска 3 години значи заедно сме 8 години ,пред 7 години запознав еден негов другар и така спонтано започнавме врска си го сакав сегашниот сопруг многу но незнам што се случуваше со мене многу ме привлекуваше неговиот другар но тоа се уште трае во брак сум убаво ми е. Многу пати му имам кажано дека е крајдека повеќе нема да се гледаме и слушаме но тој по никоја цена не се откажува од мене вели дека ме сака знам дека е така се уште не е женет ми вика не се женал дека ме сакал. Знам дека ова не е во ред но стварно ми треба некој совет, поздрав до сите.

16. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Разведи се со време и фати си се со другиот веројатно сте исти и треба да сте заедно. А сопругот спаси го со време од лажење и лицемерие. Да не биде уште поголемо разочарување ослободи го од прљави игри. Да си ја бара среќата и искрената љубов( која ти веројатно не му ја нудиш) на др место.

На Gea, ANGEL1, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  17. LakeGirl

LakeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44
    Здраво девојки,

Имам забележано дека мажите кои изневеруваат, не ги напуштаат своите сопруги, НО, од друга страна, не ги напуштаат ни швалерките. Зошто да ја напушти швалерката, кога нема што да изгуби? - може само да добие. Дури и да дознае сопругата, ќе помине некое време кога тој ќе и удоволува и ќе глуми дека се покајал - може да поминат месеци, па и години - за да после кога ќе стекне пак каква-таква некаква доверба кај сопругата, тој ќе се продолжи пак со швалерката.

Инаку, лично не сум видела некој од мажите кој изневерил, да се задржи само на едно неверство. Еве неколку од "таквите" мажи ми се имаат доверено, дека иако се по 15, 20 год. во брак, дека си имаат по некоја "врска" на секои 4-5 години. "И тоа озбилна врска, што трае со години..." - да ги цитирам.

Така да, оној што еднаш изневерил, нема да застане на тоа. Таквите луѓе не пружаат ништо добро ни за швалерката, ни за сопругата, уште помалку за децата, ако ги има. Кога-тогаш ќе ги повредат сите околу нив. Бегајте од такви.

На S-girl и trtla им се допаѓа ова.
  18. LakeGirl

LakeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    44

Како што разбрав, ти си била во врска со швалерот уште 2 години пред да стапиш во брак. Зошто тој не ти го предложил бракот, туку сопругот? Можеби тој сака да биде со тебе, ама без обврски. Дали си спремна за таков тип, да го напуштиш бракот?

Еве претпоставка дека сте се договориле ти да го напуштиш сопругот, за да бидеш со дечкото...
    Да, тој рекол дека нема да се жени поради тебе. Но ако го притиснат од дома, дека му е време за женење или сретне некоја во меѓувреме, сигурно нема со тебе да се консултира дали да стапи во брак - ќе се ожени. А ти заглавена во бракоразводни тужби...

Претпоставка, те чека да се разведеш, тој не се жени во меѓувреме. Откако ќе останете без триаголникот, не значи дека тој тебе ќе ти биде атрактивен како сега. И обратно, дека ти нему ќе му бидеш интересна како сега. Аферата се одвива во тајност и времето никогаш не е доволно, секогаш е кнап кога се среќавате. Сето тоа допринесува за силни емоции, страст, дури и зависност кон партнерот. Кога веќе ќе го снема триаголникот, сето тоа издишува...

Инаку, реално гледано, тој швалерот фактички придонесува тебе да ти биде полесно и подобро во бракот. Кога тој би се повлекол, ти нема да ја добиваш емотивната поддршка што ја имаш од него, и дури тогаш ќе видиш нашто личи твојот брак.

Секако, ти сама ќе си одлучиш што понатаму. Јас можам да кажам што јас би направила. Би ги напуштила и двајцата. Сопругот колку и да е добар, нема страст со него. Ако сега на почеток на брак, не бил доволен, што останува за понатаму. А швалерот веќе се покажал како некој кој го изневерува својот другар, па можеш да претпоставиш што може да се очекува од тој човек.

На Nine25, trtla, Filiposka и 3 други им се допаѓа ова.
  19. georgnicos

georgnicos Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    14
    Eeeeeh! zeni, zeni!... nema strast i aj prijatno, spakuvaj si gi kuferite. a so drugio ima, da, vo red, amaaa ...do koga?, dodeka ne ti zdosadi i toj i potoa ne najdes nekoj nareden sto ke te pali?, kolku vreme si pominala so toj maz za strasta da ja snema?, Isto tolku vreme ke ti treba i za so drugiot a i pimalce. koja e tajnata na svalerisuvajneto, vozbudata od zabranetoto, opasnosta? toa so osloboduvanjeto od brakot seto ke go snema, ke imas sloboda so drugiot i ke bides srejkna no ne za dolgo, ili apetitot ti e golem i ke pobaras pak nova opasnost i avantura ili pa ke go najdis tvojot "nov" maz vo pregratka kaj druga. i taka se vo krug. E pa zatoa bre zeni, aj sto odite odete so nekoj ama srceto ne si go davajte bre glupi, za kur familija da rasturite, leleeeeee, nesfatlivo za mene, ako za pi... rasturav familija trebase neznam kolku pati da se prezenuvam dosega. a prema nitu edna ne sum imal ni troska cuvstvo, ednostavno se samo lagi i mi trebalo pi.. za praznenje koga zenami ja boli glavata. aj zatoa prajte so prajte ama cutetesi i brkajtesi rabota i ne letajte po orlovite madinja, maz svajcam da go napustis ako e nasilen, ako e alkoholicar, ne pridonesuva za familijata, ako e parazit i ceka od zenata da go rani, i ako trosi ili iznesuva oddoma na svalerki, a deka odat vo mnoooogu golem procent i mazi i zeni, fakt e. A gledam dosta "stroooogi" pogledi imaat mladive momicinja kon taa problematika, e pa toa e taka deka ste mladi i uste ognot na ljubovta e najsilen vo vas arno ama, ajde ce ve vidam po 15 godini, se kladam od istive koi najmnogu nemozat da podnesat neverstvo ke im naleta princ na koj ne ke mozat da mu odoleat i samite ke imaat barem eden so koj ce bidat intimni nadvor od brakot i najglupavoto nesto...se zaljubuvaat vo nego., ha, idiotski. alal da mu e na onie koi odat samo zaradi seks, znaat barem sto sakaat i ne mesaat babi i zabi i kraj na prikaznata. A tesko na onie koi go davaat srceto nadvor od brakot, istoto vazi i za mazi i za zeni. A mladive neka pominat prvo 10 godini vo brak.. edna prikazna, pa neka pominat uste 10...druga prikazna, pa uste 10 treta prikazna, zasto so godinite odi i nacinot na sfajkanje i razmisluvanje za tie raboti, a ne da skokaat ko kokovcinja i odma ostaj go, razvedi se, jas taka? odma razvod!, hehe, izziveete malce pa posle soveti delete. za onie koi se vo brak ok, no za deca po 18, 19, 20 godini da dela soveti?, ne, ne oscilirame na ista frekfencija i e nevozmozno.

На S-girl, ROSII и paulina2 им се допаѓа ова.
  20. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Добро бе човеку, тебе толку те пече совеста што мораш во секој можен пост да спомнеш дека изневеруваш без чувства? Мислиш тоа некако ќе го оправда стореното? Напор стана за читање, продаваш му*а за бубрези и се во исто место тапкаш.

Еве јас ќе ти кажам, од гледна точка на детето во брак во кој се случил неверство - полесно ќе ми беше да знам дека татко ми се заљубил во ороспијата со која ја изневерувал мајка ми. И тој истите филозофии ги млатеше ко тебе, празна слама. Уште повеќе боли кога си ја шиткаш сопругата само за парче вагина. Смислувај си ти изговори и теши се ако ти е полесно, ама ништо не го оправдува неверството.

На Filiposka, lola-86, enca.69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.