Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Брачни неверства

Дискусија во 'Брак' започната од kateivanova12, 21 ноември 2009.

1. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Тие што не сакаат „секој ден грав да јадат“ најдобро да не влегуваат во брачните води. Ако сакаат нешто ново и не се створени да седат мирно со една, тогаш нека си седат сами и нека си одат со колку што сакаат, ама невини деца да страдаат заради такви...не.

На Intimen и elisabeta им се допаѓа ова.
  2. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Е да беше така едноставно,ти убав совет даваш ама тие што се такви никој неможе да ги промени.

На Intimen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Јасно. За жал...не се свесни колку штета нанесуваат на оние кои треба да им бидат најважни. Големи трауми и болка.

На Intimen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.130
    Повеќе би го почитувала тој што не може да биде верен да не се жени, да не ствара семејство, и да си живее живот по своја мерка , откаолку да стави бурма на рака, за да задоволи некои општествени норми, а после да унесреќува некоја жена и да растура семејство на своите деца.

На Neytiri и blond им се допаѓа ова.
  5. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Свесни се ама не им е гајле.

Тоа бара висока доза на свесност и несебичност а луѓето се најчесто крајно себични така да изборот е тој. Плус и ако сака деца (што е можно и веројатно) ќе мора да прелаже некоја зашто малку ќе се сложат да го делат со друга ако однапред им каже што ги чека.

А луѓево и онака немаат премногу скрупули кога се пари и љубов во прашање.

На nena2010 и Neytiri им се допаѓа ова.
  6. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Neytiri-Убаво кажано....Меѓутоа тоа се лица кои пред се "себе не се почитуваат "ниту пак слушнале што е тоа да се има" совест" чисти дебили,жалосно за тие невини душички нажалост ѓи има такви и тоа за нив е достигнување бидејќи ништо нормално ниту чесно не сториле во својот живот,со еден збор МРШНИЦИ
    Најголема нивна доблест е да уништуваат туѓи животи....

На Neytiri му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Не би го изневерила никако мм, но само да ви кажам дека не сте во право со некои коментари. Јас толку лошо се осеќам во кризата што ме снајде во бракот - што не велам дека би го изневерила мм, но генерално имам толку потреба од љубов, некој да ме гушне, да се осетам заштитена од сите работи, да осетам нежност и да ме погледне со очи полни љубов. Лошо е да си со некого, а да се чувствуваш сам. Не тргнувам да барам некој, не ми ни паѓа на памет такво нешто, но од ден на ден се така ми е, си седам и си помислувам колку би било убаво сега да бев со некој што со насмевка и гушка ќе направи да заборавам на се лошо...

Така да, јас лично не би го изневерила никогаш и под никој услов, но после ова што го доживувам не би ни осудила некого така црно-бело. Ништо не е црно-бело. А со вакви емоции како моите, друга девојка/дечко со друг карактер....некогаш постојат моменти на слабост, некогаш постои потреба од отскочна даска за да се направи чекор за кој сме кукавици да го направиме сами, а некогаш и тоа изневерување може да се поттурне назад и да врати чувства за човекот со кој сте - чувства што сте мислеле дека ги немате веќе. Не осудувам никого, за ништо. Можам само да осудам хронично изневерување и хронична нерешителност за било каков понатамошен чекор.

8. muza

muza Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    pozdrav do site na forumov,nova sum i sega pocnav da ja citam ovaa tema,
    nesakam nikogo da osudam,samo baram odgovor ili mislenje od nekoi od vas,ako vo denesno vreme brakot e tolku bezvreden zosto se mazite? i vtoro prasanje mi e kako bi se pocustvuvale vie koga vasiot soprug bi ve izneveril? bi vi bilo li se edno? dali bi bile povredeni?dali ke barate razvod?
    gledam deka poveke se pisuva deka zenite izneveruvaat,ili devojcinja se vo vrska so zeneti,gi prasuvam istite dali tie bi prostile neverstvo koga bi bile iznevereni od sopruzite ili deckovcite?pozdrav

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    на 1 прасајне засто јас се мазев затоа сто мојот сопруг и јас не сакавме да бидеме разделени,туку да бидеме секој ден заедно,па од насата љубов да има несто на овој свет...
    доколку би ме изневерил не дај господ-знаци би барала одговор на сето тоа и после тоа се разбира веке нема да бидам со него...доколку има љубов нема за сто да се изневерува.

10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    во многу случаеви на неверства сепак постои љубов кон брачниот партнер. а неверството се случува од други причини. Дали би простила неверство, а сепак да има љубов меѓу тебе и маж ти?

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    хм е секој гледа на тоа разлиЧно али искрено јас не би можела да простам може би му дала санса али и тоа можеби али да му простам е тоа никогас....секој на тоа гледа разлиЧно јас така :)

12. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Nesum za neverstvo zasto i jas sum vo brak i nebisakala i mene toa da mi go napravi.Ama nikogas ne se znae sto nosi bracniot zivot.Ako so toa sto go pravite ste srekni i ne se kaete ondak napred

13. muza

muza Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    5
    јас сум во брак скоро една година,и за мене бракот има голема важност,го сакам сопругот и искрено има љубов помегу нас,но неверство не би простила,затоа и ги поставив тие две прашања,зошто се мажат или женат ако неможат да бидат само со брачниот партнер? кога не си во брак можеш да живееш како сакаш и со кого сакаш,но бракот е веќе нешто друго,неверството според библијата е грев одма после убиството,знаци со неверството повредуваш и понижуваш а тоа не се простува ниту се заборава(барем тоа е така кај мене)
    затоа сите што се впуштаат во такви авантури добро нека размислат,сигурна сум дека и тие не би сакале да бидат изневерени.позз

На TheIdealMe, artemis, Ani.cka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. dare1990

dare1990 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    јас ник огаш не ги оправдувам брачните неверства

15. kettygirl

kettygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    244
    Ако има неверства во бракот,тогаш зошто се решиле да бидат во брак?Тоа никако не го оправдувам :!:

16. Sherryl

Sherryl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2012
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    147
    баш така....ако мислиш дека не можеш цел живот со таа личност....не се ни обврзувај

На kettygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Borjana

Borjana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    9
    Никој не може да предвиди дека ќе направи неверство

На A.nn.a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Struktur

Struktur Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    вистина е неверствата не можат да се предвидат. на пр. јас која бев категорична дека никогаш нема да изневерам сега почнувам сериозно да размислувам на тоа (без осуди, молам). Две години веќе трпам психолошко малтретирање од сопругот кој се смени за 360 степени иако пред тоа беше мој поим за најчовек на светот, кому сакав да му родам дете зашто светот заслужува уште еден таков човек. Но сега по сето тоа што го поминав сеедно ми е кој ќе биде татко на моето дете.
    Од пред две години ме прави луда, моите сите се луди, ми завидува на постигнатите успеси кариера и недвижности што стекнав, моите психички потреби не ги задоволува, напротив сите други ќе ги услужи шо се вика глава крши атер не крши. Ако се пожалам ми вика шо ти фали ти си кралица итн. Неговите сите се светци, а моите најлоши. Ме обвинуваше дека сум асоцијална а излегува дека е тој не сака со никој да се гледам освен со оние со кои мене не ми се дружи. Четири години правиме бебе и ништо и сега кога знаеме дека вината е кај него ми вика се мислел не сакал да има дете со мене ...оти сум луда итн. И да дојдам до заклучокот: некого и со години да знаете може да се измени. И кога ве гледа како објект да ве контролира што и како треба нешто да кажете или направите, никогаш не можете да му погодите, ниедна ваша психичка потреба не ви ја задоволува напротив.
    Како нема да помислите на неверство кога со некој што работи во вашата фирма осеќате дека се привлекувате. Моменти на слабост ќе дојдат и после?! Мислам дека ако се случи нешто мм ќе биде најмногу крив кога 100% ме запостави и многу ме навреди и понижи. Што мислите вие?

19. napominuvanje

napominuvanje Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    59
    Во твојов случај ми “мириса“ на предвидливо неверство.Штом паметот ти бега накај тој некој со кој осеќаш дека се привлекувате првата прилика верувам дека ќе ја искористиш а потоа вината ќе ја префрлиш на сопругот.
    Само незнам зошто си сеуште во брак со него ако тој не те задоволува, те запоставува и навредува а башка немате ни деца.
    :|

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    тука на твојава ситуација ке додадам еден пример од мојата другарка
    одеа4 години љубов љубоввввв шо да ви расправам али озбилно се земаа млади она беше средно завршена он беше добар ја сакаше онака мирен повлечен не ја малтертираше има супер брак си роди другаркава синче и после некои 3 години од бракот он почна комар да играе во астра клубовите али комар играње ја оставал дома без пари без прашок она бремена крие пари за бебето алишта памперси да купува он ке ги најде ке и ги земе некои 5години така живееа како куче и маче сега смирен е не играе ама откако го гостигна дното позајмени пари од секаде заглавен до гуша
    значи зборот ми е дека некои луге едввај ке ги познаеш колку бргу и лесно се менуваат нејсе офф топик сум знам ама сакав да дадам пример како тргнува се наопаку