Спојлер Овој е тој момент за кој коментирав во темата Дали сексот е битен во врската.... Значи, психолошко (тука спаѓа и сексуално) неисполнети потреби неминовно водат кон бавно, но сигурно, распаѓање на врската. Кој што сака нека каже, сексот е тој кој ја „воведува“ интимноста на голема врата, а понатаму само се надоградува со секојдневните ситници. Јасно е и од овој пример - девојкава не бара некој за разговор, или некој што ќе ја смета за нормална - таа се залета по оној кон кого има сексуална привлечност, и тоа е најнормална и најпримитивна потреба, крај. Структур, тебе не ти треба оправдување за неверство......тебе ти требаат реални разговори со твојот сопруг, разрешавање на ситуацијата и цврсти одлуки. Чуму фајде ако изневериш, а се оправдаш со незаинтересираноста на мажот ти? Ти посакувам многу среќа и мир, што и да одлучиш
Искрено речено тука за неверство нема потреба освен ако ти не си решена на тој чекор ако тој ти врши психичка тортура тогаш разговор ако и тоа не помага тогаш како што има зимачка има и оставачка мегутоа да се решиш на неверство само себе ке се понижиш тоа бар за мене е недобар начин на размислување секогаш за се има солуција нема нешто што неможе да се реши мегутоа никогаш достоинството да не се прегази бидејки неверството е најлесно но како ке си отидеш дома незнам и јас имам проблеми кој нема мегутоа решение неверство никогаш незнам како ме разбираш меѓутоа треба да се запрашаш дали сакаш да останеш во брак со него бидејки после неверството ти ке бидеш уште поповредена и понижена најмногу во очите на твојот колега пред да направиш некој чекор размисли за последиците кои навистина ке ги има и ке бидат страшно болни
Ако бракот е отиден во неповрат и бараш причина за да ја докрајчиш работата,тогаш прави како што ќе се чувствуваш, еднаш се живее. Меѓутоа ако си насобрала негативна енергија и ги гледаш само маните на споругот, без ништо друго да превземеш, само ќе си направиш поголем хаос од тој што веќе го имаш и згора на тоа ќе му дадеш на сопругот уште едно алиби за да те направи и луда и причина да те збори дека си дроља и прељубничка. Во тој случај никој нема да знае дека си била жртва во бракот, туку ќе те дознае цела фамилија дека се раздаваш на страна. Сурово, ама реално. Подобро прво реши што ќе правиш со сопругот, колегата нека ти остане само флерт додека да го видиш резултатот од бракот, па ако навистина има толкава хемија и колегата повеќе ќе те почитува ако правите нешто како слободни луѓе, отколку да те заведува како мажена жена. Од такви швалерски комбинации не знам кој видел добро. Размисли дали еден физички акт од половина час, навистина ќе ти направи да се почувствуваш подобро во својата кожа, или во случај на неуспех ќе се чувствуваш уште полошо, па после и на работа нема да ти биде подобра атмосферата од дома.
Драги ... Долго време сум со вас, ве читам и решив да се приклучам. Ова е мојот прв пост, па се надевам дека и на право место го пишувам. Јас сум во брак 5 години и ќеркичка од 4 г. Првите 2 беа како од бајка, но последниве како празна книга, т.е. полна со депресија, несигурност , нервози.. Приказната е следна: Чувствувам веќе долго време дека мм прави нешто на страна, но никако не можам да го фатам. Знам дека сите ќе ме советувате за разговор - но никако не успева. Човекот е премногу затворен или бега. Не одиме никаде, само дома се дреме, секс првата година на 2-3 недели, втората на 3недели до месец и еве сега сме 3 месец на пауза. Само читам знаци за неверство, се убивам во себе, но не можам да откријам. Голем противник беше на фб, сега во тајност гледам се уклучува на 5-10 мин, на се живо има лозинки, боже сачувај да му чепнеш нешто - очи ќе ти ископа. На работа почна да останува по 1 саат, 2 покасно, викенди демек иде да работи. Ако го прашаш зошто останува - одговара дека печалел за дома, а од пари ни П.На кратко - сакам да прашам за веќе изгорените душички, кои се знаците, како успеавте да дознаете? Ве молам за одговор, немам никој на кој можам да се отворам. Ви благодарам од срце!
па вака јас немам искуство на оваа тема ама можам да ти кажам или да го следиш да го видиш дали стварно оди на работа дали стварно е на работа кога останува подолго 1-2 часа сега бар има коли таксиња или краен случај дај му 1000 денари на некое детиште нека го прати на 1-2 дена и нека го слика кај оди или у краен случај најми хакер некој што се разбира во комј многу нека му ги симне лозинките и прочитај му ги пораките али пак има програми за на комј што се ставаат и ке знаеш се што отварал и што пишел ама тиа треба да ти ги инсталират на комј некој што знае повеке за комј лелее ја како овие од прељубници сум станала али друго не ми текнува а велиш дека со разговор не бива
Фала ви.. и јас сум за тоа да го следам, нема друга опција. А за муабет нема шанси - камен, или е уморен и спие, или не му е до “оправање криви дрини“. Сум пробала 100 пати, 2 дена е нормален, па 1 месец по негово си тера. Не верував дека ќе дојдам до оваа ситуација, секогаш бев реална, ама друго е кога гледаш филм, а друго е кога си во него.
Сара мила ја с ја поминав таа фаза веке сум при крај, душава ми дојде на место, е сега совте до тебе; биди повнимателна со неговите постапки, не ги форсирај да ти ги признае некои работи, ниеден разумене маж нема да то го признае тоа.Пошто читам по постов сексот ви е катастерофа, сигурно има некоја друга.Е сега ти земи следиго некаде кадешто ке излезе коа ке ти биде сумњив со такси било што , следи го 2-3 пати и заклучиси сама не реагирај од 1 пат.Внимателно ти си ја знаеш ситуацијата ако многу го сакаш после врати му и ти со иста мета па за до заболе.Ако видиш дека стварно не ви иде подобро развод секој со својата среча нити некој да те малтретира ни да ти прави будала, таков е животот.
Ако мислиш дека те изневерува изневери го и ти да види како е?! Тоа на 15 години се мисли. Не разглабам повеќе на тоа поле. Следи го. Аха, сите станавме професионални шпиони од многу филмови гледање. ОК. Ало! Брак престане да биде брак кога едниот партнер е сам. Три години од недоволно внимание, од психичко мачење, депресии, од бегање од разговор, разговор кој е клучна работа во секој брак. Ништо да не може во момент да ви понуди, со збор може и ви е должен да ви каже зошто. Брак без секс пропаѓа со време, исто како и брак без разговор и разбирање. Од проблемите не се бега, се решаваат или се е џабе. Љубовница ли е единствена причина што треба во сликата за на некоја жена и даде до знаење дека маж и не ја почитува како човек како прво, да и пружи еден одговор/изговор/разговор а да не е ма дај не биди досадна, си се фатила тоа па тоа па тоа, ма уморен сум. Не му се исправаат криви дрини? Кога се криви ќе ги исправаш и ти батка, ако не мрш низ врата сам ако ти е подобро така, па одмори се убаво како ти е желба и ќеф. Ако му дозволите на некој да ве гази, ќе ве гази и ќе ужива, па вие трпете или одлучете. Сурово е, ама тоа е.
sara mila jas mislam da ne nosis pred vreme odluki i da ne go pritiskas dali ima druga kaj odi so kogo e,posveti si vnimanie na sebe si doteruvaj se izleguvaj so drugarki odi kaj drugaraki uzivaj malce opusti se ke pocne da ljubomori zosto se doteruvas,zosto setas tolku togas ke mu vozvratis so napad sto ima loso vo toa neli ti sakas da si imame sopstveni zivoti,ili te boli tebe za mene ako te boli sfati deka i mene me boli toa so go pravis ti i ajde da go resime problemot,sakas da bideme zaedno ili ne otvoreno razgovaraj so nego kazi dodeka ne e docna ako ne sakas kazi mi da si baram nacin kako ponatamu ako sakas da ostaneme zaedno daj da probame da smenime nekoi raboti ama prethodno moras da vidis dali seuste te saka moras da probas da go pravis ljubomoren jas vaka bi postapila duso ti pustam srekjicka da si bidete zaedno sekogas
На твоја страна сум, подобро да направиш еден очаен потег како овој, да го следиш, отколку да те прави будала во здрав мозок.
Златни сте!!! Со одговориве што ми ги пишавте водам војна веќе долго време, дали да вриштам и да го дотерам на ред имелда - да се сврти малку кон семејсвото или да се сменам (можеби е проблемот во мене). Прво се мењав, му одев по г..от, само ми наоѓаше маани, пробав и тие да ги сменат, а искрено ми е срам да ви ги пишам ќе се пукнете од смеење, станав патетична и очајна. После тоа имаше период демек ќе си одиме со детето - не се замараше (убеден е дека моите се против развод и дека нема да ме примат), добив одговор да си бркам работа, а за ќерката ќе сме виделе на суд (има роднина многу јак адвокат, се знае со се живо, па ми се закануваше). Со муабети не бива, дојдов до нервен слом, а он ладнокрвно си оди или во друга соба или надвор - Дибек. Многу сум против тоа да се прости неверство, вчера читајќи ги одговориве, што до сега со никој не сум разговарала, ситуацијата ја гледам поинаку, цел ден повраќав од што ми се гади од него, неговиот однос. Сакам да дознаам , сакам да докажам, нема да се откажам - ми е страв за мојата мила, не смеам да дозволам да ми ја земе. Кога ќе го имам во раце, мислам дека знам што ќе правам. Тигарче86, пробав душо и тоа, стално сум средена, се мешам со народ, со другарки - џабе, не се замара. Можеби е смешно, но почнав за запишувам што прави, кога-каде оди, ќе мора да терам до крај. Единствено што ме кочи е тоа да не бидам јас таа што го растурила семејството, и цел живот да живеам со таа бубачка.. чекам и барам совет - а само тука можам да го најдам. Не можам да ви опишам колку ми значи... каде се ваквите луѓе во реален живот
значи ти преостанува само да си се правиш како и до сега и да го пратиш и следиш ако можеш и да го сликаш па да имаш доказ и со слика по мое или има друга или се коцка оти често и тиа што се коцкаат се вакви во понашањето ти пишав распрашај се за тоа едно програмче што е за на компљутер за да знаеш што отвара и што пишува и тебе на маил ке ти стигааат сите информации се кипува мислам 20евра е и некој треба да ти го инсталира доам на комј
Си разговарала за ова со некој близок, мајка, татко, сестра, брат? Поддршката од твоите е многу битна за ова, никој нема да те заштити како нив, џабе ќе му се адвокати пријатели ако ти имаш поддршка! Искрено, немам искуство со ова, но на твое место без размислување би заминала од дома со детето. Навистина не сум умна, лесно е да делиш совети за нешто што не ти се случило реално, и јас сама не знам како би изреагирала мм да се претвори во ваков ѕвер, само знам дека моите во било кое време би ме поддржале во мојата одлука.
sara duso probaj da dojdes do nekakov odgovor dali te izneveruva,koga e tolku laden mozno e da si vo pravo mislam deka nemoze da ti ja zeme kerkata ti si i majka kako so znam deteto ostanuva so majkata koga e maloletno,jas sum mazena odma bi pomislila na razvod ama nemam dete seuste da imam bi mislela na toa dete prvo posle na sebe si znam deka i ti mislis na deteto zatoa napravi si muabet sredete se bidi otvorena so nego kazi mu deka sakas da bides srekna,radi deteto deka sakas da imate ubav zivot deka ednostavno ne si srekna ti fali toa ako nemoze da se resi ili da odluci so saka vo zivotot odi kaj nekoja drugarka so deteto ili kaj tvoite nekolku dena ostavi go da vidis so ke pravi vo meguvreme ,ako e tolku idiot i tolku ne se zamara za tebe i malata batali go ne vi treba podobro e da si bidete sami i srekni od kolku so nekoj so ke ve pravi nesrekni ne bi sakala da sum na tvoe mesto samo bidi hrabra so i da se sluci seti se imas dete na koe mu e potrebna majka i srekja imas pricina za zivot znam deka ne e lesno ama moras samo hrabro veruvam vo tebe mila
sara-mila-Променија тактиката кон него не се замарај со него ни под разно дозволи тој тоа да го почуствува почни да му кажуваш дека ке испаднеш на кафе со пријателка но притоа тој да гледа како се дотеруваш и средуваш за малку да го жишне па и нека пукне кавга ако треба-тогаш речиму:" ова го барав разговарај "што те мачи?што се случува со нас?но воедно потруди се и ти да најдеш работа... Знам дека ти е многу тешко но недозволувај му да те уништи не е вреден душичко еден ни го дава животот и еден ни го зема
Здраво, јас сум нова на форумов па не знам баш каде да го пишам мојот проблем. Со сопругот сме веќе 3 години во брак, меѓутоа воопшто не ни функционира, последнава година не ни правиме муабет за нашите проблеми, мислам воопшто не правиме муабет. Се гледаме само на сабајле пред работа и навечер кога и двајцата ќе се прибереме дома и толку е. Повеќе не излегуваме заедно, не славиме празници заедно, роденденот мислам дека можеби и ми го заборавил, едноставно ние сме во брак но излегува како да сме само цимери. Сме пробале неколку пати да разговараме дека не ни оди воопшто но на крај се сведува на караница и од тема влагаме во друга тема. Бидејки само развод ни преостанува, би ги замолила тие што се со искуство да ми кажат каква е целата процедура со оглед на тоа што на него му е убаво вака и не сака развод, дури паднавме на тема на брачно советурање но ни тоа не го сака, но јас повеке не можам да го издржам ова темпо. Ве молам детално пишете ми, и дали тој процес трае долго со оглед на тоа што он не сака да се разведеме. Ви благодарам на сите однапред.
марта сигурна сум дека е измачувачки вака да се живее, кога сопругот и човекот кој што го сакаш да го гледаш само како цимер, но мислам дека не треба да се избрзува со развод. Најлесно е да се разведеш. Ако треба еден од вас нека се отсели од домот на одредено време, размислете со ладна глава како ја гледате иднината, дали заедно или секој посебно, најдете нешто што ќе ве поврзе. Тоа не мора да биде советувалиште, може да биде некој курс (по готвење, танцување) - нешто што ќе треба вие двајца заедно да го правите. Јас не сум за тоа одма на развод да се мисли, туку и малце да се поработи на врската и бракот. Ти посакувам само многу среќа, што и да одлучиш да правиш.
Глупости! Зошто да се симне на негово ниво-(ако ја изневерува,)мислам ова болдираново-никако не! Сара,еве пишаа еден куп начини како да дознаеш,поубаво да знаеш и да пресечеш него вака да мислиш.Таков маж не ти треба,убаво пиша Имелда вас оддамна ви завршил бракот,постои само на лист хартија Ти посакувам all the best!
Ти благодарам за одговорот Babymama, знаеш понекогаш полесно е човек да побара совет и да си ја каже маката на некој кој не го познава, одколку на лугето околу нас ( не секој може да се стави во нечија кожа) а и секој со своите проблеми. Бев некој период кај моите родители но бидејки воопшто не ме ни побара ниту пак имавме некаков контакт решив да се вратам назад ( да се обидам уште еднаш) но залудно беше се. Си дадовме и простор и се но едноставно воопшто не функционира. Сепак едностран е целиот труд. Мислам дека се работи за трета особа но сепак не сакам да обвинувам без докази. Сметам дека подобро е да се разделиме одколку само и двајцата да се мачиме ( или можеби само јас да се мачам). Ти благодарам уште еднаш за советот, навистина би сакала да можам да го употребам доколку имав повеке нерви и воља ( некако кревам раце и неможам понатаму).